Eşinizin ayakkabılarını boyar mısınız ?

Bayanlar, siz kendinizi eşlerinizin hizmetçisi gibi görüyor olabilirsiniz ama Allah aşkına oğullarınızı bu şekilde yetiştirmeyin. artık devir başka devir. artık kadınlar da dışarda çalışıyor. para kazanma sorumluluğunun paylaşıldığı gibi ev işleri sorumluluğunun da paylaşılması gerekir. kimse çalışan kadından ev hanımı gibi performans bekleyemez.

esımde boyar bende boyarım .. ne var bunda anlamadım..esım nasıl ben sofrayı kurdugumda kaldırıyorsa bende onun ıcın hayatı kolaylastıracak seyler yaparım..

Benim ne demek istediğimi anlayamamışsınız canım, herşeyin bir zamanı vardır bir yeri vardır, hergün mü ütü yapıyoruzda sanki haftada bir gün yapılır dolaba asarsın aman illaki ayakkabısını ben boyarım elimde boyayla dolaşırım da demiyorum yeri gelir se ayakkabısıda boyanır ama pis göndermem gerekirse hergün boyanır , ben sizin gibi düşünen kadınlara kesinlikle katılmıyorum, çok abartmışınız yemeği ben yediririm demedim konuyu çok farklı taraflara çekmişiniz, bence bir kere daha okuyun bir önceki yazımı, ondan sonra yorum yapın o senin düşüncen bu benim düşüncem canım erkeğin temizliği bekarsa ANNEDE, eviliyse EŞDEDİR bu böyledir ve kadınlarımızda çilekeş türk kadınlarıda değil canım ne alaka işte siz ve sizin gibi düşünen bayanlarımız gençlerimiz ben kölemiyim banane senin ütünden çamaşırından deyip soluğu mahkemede alıyolar çok üzülüyorum.......

kimse banane demiyor bence. hayır boşanmış bayanlar ev işlerini bölüşemediklerinden mi boşanıyorlar şimdi :) sakın başka başka sebebpler olması (kvalide, görümce, maddiyat. aldatma :) )

çalışmayan bir kadın, evin ütüsünden kocasının ayakkabısının boyasına kadar herşeyi yapabilir..

ama çalışan kadın için aynı şey geçerli değil..

maalesef, çalışmayan anneler tarafından yetiştirilen kocalarımız, bizlerden bunları bekliyor.. iyi etmiyorlar..

bari bizler oğullarımızı adam gibi yetiştirelim de ilerde millete külfet olmasınlar..

Kendimi eşimin temizlikçisi görmüyorum kimseninde kendini bu şekilde göreceğini sanmıyorum.
Evde kadının sorumlu olduğu konular farklı erkeğin farkılıdır.
İkimizde çalışıyoruz ve eşim bana ev işleri yardımcı olur her zaman
Market alışverişinden gelince beraber yerleştirirz aldıklarımızı
10.katta old için camları dıştan eşim siler vs.. bunun gibi bi çok konu.
"babane canım ayakkabısı pisse pis temiz giyseymiş"
"ütüsü yoksa napayım ütüledim ben dikkat etseydi"diye tutumlara katılmıyorum
Seve seve ütüsünüde yaparım ayakkabısını silerim boyarım
Eşimde zaten dikkat eder odun değil sonuçta.
Ama yapmam etmem banane kendisi yapsın öğrensin alışsın demek bana yanlış geliyor

bazı şeylerin içten gelerek, severek yapılması başka bişey, 'kocama hizmet etcem tabi benim işim ne ' gibi bi görev mantığıyla yapılması ayrı bişey. ben yeri gelir meyveyi bile soyup dilimleyip ağzına veririm. ama sadece içimden öyle geldiği için. yapmalıyım düşüncesiyle değil.

hem çalışıyosun, hem çocuğun var, hem de eşinin ayak yıkama dahi her işini zevkle yapıosun.. o zaman diyecek bişey yok, can-ı gönülden tebrik etmek dışında

ne demek eslerımızın temızlıkcısı..onlar bızım ısteklerımızı yerıne getırıken ne oluyorlar pekı..bu kadar megolaman olmaya ne gerek var..bı bardak su ıstedıgınde bunu kendısıne vermekle ayakkabısını boyamak yada sılmek arasındakı fark ne?bunu temızlıkcı oldugumuzdan degıl(ya da calısmayan bayanlar oldugumuzdan degıl)ıstedıgımızden ve eslerımızın buna layık olduguna ınandıgımızdan yapıyoruz...kendı adıma enazından .

alışsın demezsen alışmıyorlar işte problem orda :)
anneciği oğulcuğunun elini sıcak sudan soğuk suya sokmamış. hatta oğulcuğunun yerine işe bile gitmek istemiş. erkekleri böyle yetiştirmiş anneler.

not : 3 kız 1 erkek kardeşiz. annemin oğulcuğu da böyle. gerçi daha bekar ama. inşallah onuda işe alıştırmaya yardımcı olacak bir eşi olur. çünkü erkekler ev işlerine yapdımcı oldukları zaman (herşey kadının sorumluluğunda demedikleri zaman) evlerine ailelerine daha bağlı oluyorlar. daha çok yaşıyorlar. daha çok mutlu oluyorlar :) (bunlar güzel bişey değil mi yaaa :) )

herkes kendi işini kendi yapabilir ama ben 1-2 kez boyadım. bu onu cok mutlu etti:) ama 1 inde gördü ve hemen elimden alıp kendi boyamaya devam etti. o arada da benimkini boyamış:) bazen ufacık seyler karsındakini mutlu eder ama abartmamak lazım. daha sonra kadına yüklenir sorumluluk. bunu ayakkabı boyamakla ilgili değilde genel olarak söylüyorum. alıştırılınca 1 kez yapmadıgında söylenicek 1 tek laf insanın kalbini kırar.

canım ben eşimin cam sildiğini rüyamda görsem, hayra yormam yemek yedikten sonra masadan bir bardak bile kaldırmaz. çünkü kayınvalidem ev hanımı ve öyle yetiştirmiş. hem eşimi, hem görümcemi. ama ben çalışan bi bayanım. o kadar verici olamam ki. neyseki eşim de anlayışlı bi insan ve fazla bi beklentisi olmuyo. ama oğlumu alıştırcam kesinlikle..

Benim eşim tek erkek 2 tanede ablası var.
Kayınvalidem kızların birine yerleri süpürmesini diğerine toz almasını söylerken
Eşimede sildiriyormuş.Tabiki yardımcı olucak ev işlerinde özellikle ikimizde çalışıyorsak.
Ama ben yapmam tmemler karşıyım.Öyle alıştırma olmaz bugun ben yaparım yarın o .
Bide eşinin içinde yoksa öldürsen yapmaz hiç birşey.
Herkes bizim kadar şanslı olmuyor canım ne yazık kii...

Bu tartışma sürer gider eşim hem kendinin hem benim ayyakkabımı boyar birde mangalı eti bizde erkek işidir

Ayakkabımı boyatıcak bir hanım bulsam, cinsiyet değiştirip erkek olurdum. Oh ne güzel, sen sadece ye-iç-çıkart, birileri anne gibi uğraşsın senin ardından.

Ütüden nefret ediyorum.Bildiğiniz nefret
Sevmediğin ot dibinde bitermiş hesabı eşim her gün takım elbise ve gömlek değiştirir. (Dİ)

Beyaz gömlek harici de giymez....
Şehir içinde olduğu süre zarfında (yaklaşık 9 senecik) her sabah kalk gömlek pantalon ütüle ayyy deli oluyordum. (Toplu olarak yapınca gardolapta tekrar buruştuklarını farkettim. 2 kere yapmamak için sabahları yapıyordum. Allahım o nasıl bir eziyet geliyordu bana:18:
Şimdi pazar akşamından 2 gömlek ütüleyiveriyorum. Birini pazartesi sabah giyiyor, diğerini case e koyuyor.
Bir de pantalon ütülüyorum sadece sabah giyeceğini yani.
3 gömlek 1 pantolonunu da koyuveriyorumyanına. En şirin halimle "hadi canım benim bunlar arabada buruş kırış oluyor sen temizleyicide ütületiver diyorum" sen sağ ben selamet
Ammaaaaa çamaşır yıkama konusunda takıntım var. Durmadan koklayangillerden olduğum için bizim evde makine hiç boş durmuyor. TV seyrederken bile "koyu renkleri atıyorum üstündeki çıkar şunu giyiver" diyip adamı salonun ortasında az soymuşluğum yoktur yani.Ama sorun bende biliyorum, önüne geçemiyorum.
Sanırım ZORUNLULUK hissetmediğm için mutlu mesut yapıyorum, ama inada binip emir kipleriyle birşeyler yaptırmak istese inadına yapmazdım heralde. Çünkü benim de biraz inatçı yapım vardır üzerinize afiyet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…