Benim eşim tek erkek 2 tanede ablası var.
Kayınvalidem kızların birine yerleri süpürmesini diğerine toz almasını söylerken
Eşimede sildiriyormuş.Tabiki yardımcı olucak ev işlerinde özellikle ikimizde çalışıyorsak.
Ama ben yapmam tmemler karşıyım.Öyle alıştırma olmaz bugun ben yaparım yarın o .
Bide eşinin içinde yoksa öldürsen yapmaz hiç birşey.
Herkes bizim kadar şanslı olmuyor canım ne yazık kii...
canım ben eşimin cam sildiğini rüyamda görsem, hayra yormamyemek yedikten sonra masadan bir bardak bile kaldırmaz. çünkü kayınvalidem ev hanımı ve öyle yetiştirmiş. hem eşimi, hem görümcemi. ama ben çalışan bi bayanım. o kadar verici olamam ki. neyseki eşim de anlayışlı bi insan ve fazla bi beklentisi olmuyo. ama oğlumu alıştırcam kesinlikle..
çalışmayan bir kadın, evin ütüsünden kocasının ayakkabısının boyasına kadar herşeyi yapabilir..
ama çalışan kadın için aynı şey geçerli değil..
maalesef, çalışmayan anneler tarafından yetiştirilen kocalarımız, bizlerden bunları bekliyor.. iyi etmiyorlar..
bari bizler oğullarımızı adam gibi yetiştirelim de ilerde millete külfet olmasınlar..
Bu tartışma sürer gider eşim hem kendinin hem benim ayyakkabımı boyar birde mangalı eti bizde erkek işidir
Ayakkabımı boyatıcak bir hanım bulsam, cinsiyet değiştirip erkek olurdum. Oh ne güzel, sen sadece ye-iç-çıkart, birileri anne gibi uğraşsın senin ardından.
hem çalışıyosun, hem çocuğun var, hem de eşinin ayak yıkama dahi her işini zevkle yapıosun.. o zaman diyecek bişey yok, can-ı gönülden tebrik etmek dışında
Ayakkabı boyama işini seve seve yapan kişinin zaten bir sıkıntısı yok, seve seve boyar olur biter.
Ama bunu kadına yaptırım gibi görüp, bu senin görevin, ayakkabılar boyanacak diyorsa da bir erkek, eli kolu tutuyor sonuçta kendisi de boyayabilir.
Ayakkabı boyamanın kadının görevi olduğunu bu erkekler nereden öğrenmiş acaba, nereden uydurmuşlar. İnsanın gönlünden geçiyorsa yeri geldiğinde ayağını da yıkar eşinin, ama kimse buna mecbur değil ki, kadın isterse yapar.
Kadın çalışsın ya da çalışmasın, erkekte bir zahmet iki işin ucundan tutsun ne var ki, biz de mi çıkıp bu senin görevin sen yapacaksın diyelim.
Ayrıca bence de erkek üstüne başına bakmalı, evde ki nasıl olsa yapar diye düşünmemeli, erkek ya da kadın kendi kendine özen göstermeli.
altına attım imzayı.
yeri gelmeli erkek evi de süpürmeli, beraber yemek de yapmalı,
kadın lavabo da tamir etmeli.
hayat müşterek olduktan sonra hiç sorun değil...
altına attım imzayı.
yeri gelmeli erkek evi de süpürmeli, beraber yemek de yapmalı,
kadın lavabo da tamir etmeli.
hayat müşterek olduktan sonra hiç sorun değil...
neden inanamadınız onu anlamadım ben eşimin ayaklarını her gün yıkarım demedim YERİ GELİRSE yıkarım dedim, ben bazı arkadaşlarımdan da tepki alırım bu konularda HANGİ ÇAĞDAYIZ diye ama hiç alakası yok eşim yorgunsa ve o şekilde ogün mutlu olacak sa yaparım canım eşini çok seven bir eş olarak yazıyorum
iyide ben lavabo tamirinden hiç anlamam evi su basar valla :)) daha çok bozarım
Eşimde yemek yapmasından anlamaz asla aç kalırız olan malz olur :))
Bence abartıyorsunuz kadının yapması gerekenler ayrı erkeğin ayrı
Herkes kendi sorumluluklarını bildiği sürece sorun diye bişey olmaz
Benim temizlediğim yerleri batırmasın (çok şükür öyle bişey yok )
Gücümün yetmediğine yardım etsin o yeter(Perdeleri çıkaramıyorum boyun yetmiyor eşim çıkarır 10 katta oturuyoruz ve korktuğum için dıştan camları eşim siler yemek yapmsın ben yaparım bunlar bana yeter :))
Canım işte burda takılıyorum ben.
Yemek kadının , tamir erkeğin sorumluluğunda diye bir kural mı var?
Kİm elinden ne iş geliyorsa, o an boştaysa yapıverir diyorum.
Yani her gün yemek yapmasın pek tabii ki ama canı isterse, canım isterse neden olmasın?
Ben bulaşık mak hortumunu değiştirmiştim
camlara silikon çekmiştim
eşim anlamaski
Ben daha becerikliyim valla
Erkek işi kadın işi ayrım yok
eşim yemekde yapmayı beceremez tamiratta belkide işine gelmiyo öğrenmek ama benim elimden gelir yani meraklıyım öle şeleree
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?