Eşinizin ayakkabılarını boyar mısınız ?

yaa orası öyle :)

Allah dağına göre kar veriyor değil mi. o yüzden yapan yapmayana laf atmasın yani işte bu bayan beceriksiz işe yaramaz demesin. (demeye hakkı yok bence)

Bizde kim boya yapıyorsa diğerinin ayakkabısını da boyar.
İkimiz de "ayakkabımı boya" demeyiz,böyle bir görev dağılımı yok.
Zaten boyanacak fazla ayakkabı olmaz.

Daha çok cilalı sünger kullanırız.Süngeri herkes evden çıkmadan kendi yapar.

Haa unutmadan,spor ayakkabıları her zaman ben ciflerim.Çünkü titizlikle cifleyip,cifi üstünde bırakmamak gerekiyor,bez yıkamak lazım vs...

Haklısın canım oğlunu öyle yetiştirmekte benimde kayınvalidem ev hanımı olduğu halde
oğluna iş yaptırmış yer silme işi evde eşime aitmiş.
Ama içinde yoksa sen ne yapsan boş..

bazı arkadaşlarımın düşüncesine katılıyorum...
bu işi zevkle yapmak başka bu senin görevin yapmak zorundasın durumu başka...
içinden geliyorsa yaparsn gelmiyosa yapmasın bu kadar basit...
çiftler evliliklerde birbirlerinin hayatını kolaylaştırmak için adımlar atarsa bunların hiçbiri sorun olmaz
ben nasıl onun hayatını kolaylaştırmak için adım atıyosam aynısını ondan beklerim...

Son düzenleme:

canım benim kadınlığın çalışmakla çalışmamakla bir alakası yok farkımızda yok ben enazından bunu eşime hissettirmem tabir-i caizse kadınlık ne gerekiyorsa sonona kadar yapmaya çalışırım elimden geldiğince neden kocam başkalarına imrensin ki hem temizliğinde hen kıyafetlerinde hem yemek hem anneliğimlea hemde çok afedersiniz ama yatak odasında dört duvarda kadınlığımın sonuna kadar yaparım çünkü ben eşimi çooook seviyorum o mutlu oldukça ben daha çok mutlu oluyorum o benim eşim benim ben hizmet edecem ben mutlu edecem, ve çocuklarımızı nasıl yetiştirirseniz yetiştirin birazda karakter meselesi

Bu tartışma sürer gider eşim hem kendinin hem benim ayyakkabımı boyar birde mangalı eti bizde erkek işidir

bizde de ben kendimi bildim bileli akşam yemeği sonrası çay erkek işidir. annem çalışan bi kadındı. akşam ikisi eve gelir, annem yemeği koyar, babam çayı demleyip servisini yapardı. artık uzman oldu bu konuda, çayıyla çok övünür. ikisi de emekli oldular. yılların alışkanlığı değişmedi. çay servisini hala babam yapar. eşim hayatında böyle bişey görmediği için çok yadırgıyor bu durumu. geçen gün yine konusu açıldı. bizim sülalede hiç böyle bişey yok dedi. ben de güzelce izah ettim. sizin sülalede kadınların hepsi ev hanımı. e koca akşam işten gelip bi de çay yaparsa durum abesle iştigal olur. benim annemle babam akşam eve birlikte giriyolardı... o da hak veriyo o zaman.

Ayakkabımı boyatıcak bir hanım bulsam, cinsiyet değiştirip erkek olurdum. Oh ne güzel, sen sadece ye-iç-çıkart, birileri anne gibi uğraşsın senin ardından.

kadının calışmama durumu olabilir ama erkegin böyle bir lüxsü olamaz. bir tek ye iç cıkartlık iş değil ama anneme hep derim beni neden erkek dogurmadın:) çünki kadınlardan cok daha şanslılar:) aybaşı yok, dogurmak yok, cocuga anne gibi 7/24 bakmak yok vs. vs. en basiti kadın çalışsın calışmasın. kayınvaildesine yada bir misafirliğe gittiginde yardımcı olmak zorunda. yanlış anlaşılmasın tabiki yardım edilecek, insanlıktır bu ama erkekgin böyle bir mecburiyeti yok. yan beri gelsin, yediği önünde yemediği ardında:)

boyamadımda şimdiye dek 9 yıldırboyarım ama silerimde ne olurki

ben eşime boyatmam kızlar neden
çünki iyi silmeden girinti çıkıntılarını boyayabilir zaten pahalı ayakkabılar ben aykabı konusunda titizim biraz

Ayakkabı boyama işini seve seve yapan kişinin zaten bir sıkıntısı yok, seve seve boyar olur biter.
Ama bunu kadına yaptırım gibi görüp, bu senin görevin, ayakkabılar boyanacak diyorsa da bir erkek, eli kolu tutuyor sonuçta kendisi de boyayabilir.
Ayakkabı boyamanın kadının görevi olduğunu bu erkekler nereden öğrenmiş acaba, nereden uydurmuşlar. İnsanın gönlünden geçiyorsa yeri geldiğinde ayağını da yıkar eşinin, ama kimse buna mecbur değil ki, kadın isterse yapar.
Kadın çalışsın ya da çalışmasın, erkekte bir zahmet iki işin ucundan tutsun ne var ki, biz de mi çıkıp bu senin görevin sen yapacaksın diyelim.
Ayrıca bence de erkek üstüne başına bakmalı, evde ki nasıl olsa yapar diye düşünmemeli, erkek ya da kadın kendi kendine özen göstermeli.

hem çalışıyosun, hem çocuğun var, hem de eşinin ayak yıkama dahi her işini zevkle yapıosun.. o zaman diyecek bişey yok, can-ı gönülden tebrik etmek dışında

neden inanamadınız onu anlamadım ben eşimin ayaklarını her gün yıkarım demedim YERİ GELİRSE yıkarım dedim, ben bazı arkadaşlarımdan da tepki alırım bu konularda HANGİ ÇAĞDAYIZ diye ama hiç alakası yok eşim yorgunsa ve o şekilde ogün mutlu olacak sa yaparım canım eşini çok seven bir eş olarak yazıyorum

altına attım imzayı.
yeri gelmeli erkek evi de süpürmeli, beraber yemek de yapmalı,
kadın lavabo da tamir etmeli.
hayat müşterek olduktan sonra hiç sorun değil...

altına attım imzayı.

bencede bizim evdede böyle ben ev hanımıyım eşimde asker kimin göreviymiş falan takmıoz zaten gurbetteyiz kimsemiz yokk kim ne iş yapabilirse onu yaparr ayakkabısınıda boyarım hiç te gocunmam nie gocunayımki o rakibim diil kocammm herşeyimm

altına attım imzayı.

iyide ben lavabo tamirinden hiç anlamam evi su basar valla :)) daha çok bozarım
Eşimde yemek yapmasından anlamaz asla aç kalırız olan malz olur :))
Bence abartıyorsunuz kadının yapması gerekenler ayrı erkeğin ayrı
Herkes kendi sorumluluklarını bildiği sürece sorun diye bişey olmaz
Benim temizlediğim yerleri batırmasın (çok şükür öyle bişey yok )
Gücümün yetmediğine yardım etsin o yeter(Perdeleri çıkaramıyorum boyun yetmiyor eşim çıkarır 10 katta oturuyoruz ve korktuğum için dıştan camları eşim siler yemek yapmsın ben yaparım bunlar bana yeter :))

arkadaşım niye inanmayayım? tebrik ettim ben seni..

kendini zorlarsan yaparsın tabi, atla deve değil afedersin..

ama sevgiyle doğru orantılı değildir o emek işi.. eşlerinden iş bekleyen hanımlar, eşlerini sevmiyor olmuyor şekerim..

Canım işte burda takılıyorum ben.
Yemek kadının , tamir erkeğin sorumluluğunda diye bir kural mı var?
Kİm elinden ne iş geliyorsa, o an boştaysa yapıverir diyorum.
Yani her gün yemek yapmasın pek tabii ki ama canı isterse, canım isterse neden olmasın?

Ben bulaşık mak hortumunu değiştirmiştim
camlara silikon çekmiştim
eşim anlamaski
Ben daha becerikliyim valla
Erkek işi kadın işi ayrım yok
eşim yemekde yapmayı beceremez tamiratta belkide işine gelmiyo öğrenmek ama benim elimden gelir yani meraklıyım öle şeleree

kural yok tabiki
ama bizim evdeki YAPABİLME BECERİSİNDEN DOLAYI sorumluluklarımız bu şekilde
Ya eşin bildiği güzel yemekler vardır arada bir o yapar
ama benim eşim bilmez öyle yemek yapmasını
bende ondan beklemem zaten
lavabo tamirinide ben yapamam oda benden beklemez
ben istesemde yaptırmaz
ben ona her konuda yardım edemem oda bana
yardım etmesi gereken konuda yardımı dokunuyorsa eder

Hanımlar eşinizi sakın tembelliğe alıştırmayın mümkün olduğunca her şeyi ortak yapmaya çalışın.Yoksa zamanla evde yapılan her türlü iş sizin vazifeniz halini alır.Kadınlar zaten erkenden yaşlanıp çöküyor sonra çok ağlarsınız. Eşimi çok seviyorum ama iş başka aşk başka:)

işte herkesin yapabilme becerisi farklıdır benim eşim yemekten anlamadığı gibi bende tamir işlerinden anlamam ben yemek yaparken o vdeki elektronik eşyayı tamir eder.bundan hiçte kocunmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…