Eşinizin ayakkabılarını boyar mısınız ?

bu konuda bile tartışma çıkmış ya helal olsun valla isteyen istediğini yapar niye başkalarını eleştiriyoruz ki? sadece kendi cevabımızı verip diğerlerine de saygı duyamıyoruz...neyse hanımlar, hepinize iyi akşamlar

Benim için de sorun teşkil etmez.
Ama evlilikler de,kişiler de farklı farklı.
Herşeyden önce niyet önemli.
Eşim,çalışmayan eşine ev işlerinde yardımcı oluyorsa,
sınav zamanlarımda kahvemden,abur cuburuma kadar ayağıma getiriyorsa,
bir çok erkeğe göre ''kadın işi'' olarak tabir edilen işleri gocunmadan yapıyorsa,
ayyakkabısını boyamakla da elim aşınmaz herhalde.
Ama dediğim gibi salt iyi niyete inanırım ben.
Eşim ''ayakkabılar neden boyanmadı?beyazları hala yıkamadın mı?''
tarzında,görev buyuran ifadelerle gelse karşıma,küçük parmağımı bile kıpırdatmam!
Bende yorum yapan bazı arkadaşlara katılıyorum.
''kadın işi-erkek işi''yoktur.
Her insanın elinden her iş gelmelidir.

:)) nerden mi öğrenmişler. kendilerini ezdirmeyi çook seven kadınlardan (annelerinden)

yazınıza sonuna kadar katılıyorum

ayakkabı boyamak kişisel bakıma girer

ayakkabıyı giyen kişi pis görüyorsa kendisi boyar, ha boyamaya vakti yoksa yada ben beceremiyorum benim için sen boyarmısın diye rica etse benim için asla sorun olmaz.

bende aynı şeyi eşimden rica edebilirim ayrıca.

ayy vallahi bizim evde is bölümü yok..o an kim ne yapmasi gerkiyorsa onu yapar.. bir tek yemek yapmak benim isim ama evde yok isem ya da gec geliceksem güzel bir makarna yaparak o görevi de üstleniyor ara sira esim..

fakat esim evden cikiyor ben evden ondan sonra cikiyorsam o genelde ayrinti düsünmediginden bakimsiz gezmesin diye ben boyarim genelde .. hergün boyamam tabi yagli süngerle silerim boya isine gelince nedense ben seviyorum o isi baba meslegi kunduraci..
ama bunlari benim abimler ablamlar duydugunda da sasirdi aaa ayakkabisini mi boyuyorsun falan diye böyle bana acidilar... saka gibi .. zevkle yapiyorum dedim bozdum .. hemen kölelik gibi geliyor böyle seyler.. feminist tavirlara gerek yokk
ben masajda yaparim esime masajdan önce ayagina aromatik yaglarla sicak su yapip dinlendirim yikayip kurularim bile.. bunlar agir gelmez bana..

bence siz de bu ayakkabi boyama olayni aranizda bostan yere problem haline getirmeyin..ne var boyayin .. bu mudur takintiniz allah askina..3 günlük dünya sevdiginizi kirmayin ailesine karsi kücük düsürmeyin ..belki onun bu tutumu cehalet olabilir ama sizde inatlasarak bu seviyeye inmeyin..

yaa bence ayakabi boyamak bir kadina degil erkege yakisir. ama ben sahsen nisanlimin ayabakisini boyamadim daha once ama yikamistim

ama dedigim gibi o iside erkek yapsin.

bunu mu dert ettiniz kendinize Allah aşkına yaa:)ayakkabı boyamak kadının yada erkeğin işi gbi bir görev paylaşımı var da biz mi duymadık acaba?valla ben cevremde kim varsa annem babam sevgilim gözüme kimin ayakkabısı çarparsa kirli yada boyasız alırım temizlerim boyarım bunda gocunulacak birşey yok yani siz daha bunu sorun haline getiriyorsanız Allah size daha büyük sorun yaşatmasın

Bütün yorumları okumadım ama biz kadınlar biraz sorun ediyoruz bu konulaır ve catışma cıkıo yanlış anlaşılmasın kesinlikle yani yok ayakkabıyı erkek boyar yok karpuz erkek keser hani diyoruz ya kadın erkek eşit nie bölmeye calışıyoruz kimi eli degse o boyar.
Eşim ben hamşleyken ayakkabımı giydirirdi egilemeyeceğim herşeyi yapardı birinin önünde eğilmek küçüklük değildir karşınızdakji sizin canınız diger yarınız ise bunlar hiç sorun etmeyin küçük şeyleri dert etmyin aşkın kıymetini bilin nolur ayakkabısını siz boyasanız statünüzmü eksilik en fazla 2 dk iş

ne kadar çok seviyorsunuz her konuda polemik yaratmayımerak ettim neden acaba gerçek hayatta çok mu eziyorlar sizi de gelip burda millete sarıyorsunuz?

gocunacak bir sey yok tabiiki
gorev dagilimi olarakta gormuyoruz
hatta kisisel temizlik olarakta kabul edilir

fakat boyarim diyen kadinlarin kocasida
pis degil kadinlarda ezik degil
ben diger yazimi
tualette popoyu silmekle ayni sey
diyen arkadasa gore yazdim
cunku burda kimsenin kocasi totosunu sildirmiyor karisina
heleki kocasinin ayakkabilarini sorunsuz boyayan kadinlara
hakaret gibi gelmezmi boyle bir yorum ?
gerci
acilmayacak bir konu aslinda
biz kendimizi yoruyoruz

Son düzenleme:
bir kadın ipek hanımın tarzı benim çok dikkatimi çekiyor bir konuda bir tartışma varsa mutlaka o da var:)o yuzden dedim acaba kendisini gerçek hayatta çok mu eziyorlar da oraya buraya geip deşarj oluyor:)

yeni girebildim.ne çok sayfa olmuş.okumaya çalıştım.hepsini de okuyamadım.boyarım diyenler de çok olmuş.ben çok mu abarttım diyorum.ama bu görev demesi beni sinir ediyor.gerçi bana temizlikte yardımcı olduğunu düşündükçe yapmalıyım diyorum bi yandan.huyları bi gariptir biliyormusunuz.mesela bana asla faturaları yatırtmaz.alışveriş yaptığımızda bir tane bile poşeti bana taşıtmaz.eline doldurur hepsini birini bari ver derim inatlaşır vermez.taşınmıycak gibiyse 2 defa arabaya iner çıkar öyle taşır.aslında bunları şuan hatırlayıp düşündüm.niye böyle ayrımlar yapıyorki.bunları düşününce ve yazdıklarınızı okuyunca boyasam diyorum.ama ne garipki yine de kendime yediremiyorum

tabi bu arada ayakkabı boyamayı kendime yediremiyorum dedim diye beni çok inatçı eşimin işlerini yapamam asla diyen manyak bi kadın da sanmayın.giyineceğinde giysilerini kendi gidip dolabından bile almaz ben gider getiririm.banyodan çıkacağında ben hazırlarım. ben bi bu işe takıldım niyeyse.

Benim eşim kendi ayakkabılarını günlük hangisini giyecekse giyer gelincede siler ayakkabı dolabına kaldırır.Ertesi gün farklı bir ayakkabı giyecekse diğer ayakkabısını temiz kaldırdığı için temiz bulur.Bende öyle yaparım kendi ayakkabılarımı siler kaldırırım dolaba.Bizde boyanacak ayakkabı yok eşim spor ayakkabı giyer yada converse bende converse, spor yada babet giyerim babetlerde rugan yada kumaş olduğu için boyanmıyor silmek yeterli oluyor....Yani herkes kendi ayakkabısının temizliğini yapar.Olurda biryere gideceğimiz zaman çıkarken ayakkabısını silmeyi unuttuğunu farkederse eşim kendininkini silerken mutlaka temizde olsa benimkinide siler.Aynı şekilde bende gerekli olursa silerim yani bunu ikimizde sorun yada senin görevin benim görevim haline getirmeyiz...

Şunuda eklemek isterimki ayakkabı boyamak gocunulacak bir iş değildir.Ben eşim askerdeyken onun ailesinin yanında kalmıştım bir dönem her cuma kayınpederim cuma ya gideceği zaman o abdestini alırken bende ayakkabılarını boyardım.Bunu o teklif etmezdi benim içimden gelerek yaptığım birşeydi.Evlenmeden öncede arada babamın ayakkabılarını boyardım.Bazende o bizim okul ayakkabılarımızı boyardı.Bunlar normal şeyler illaki evde birinin bunu kendine görev edinmesi gerekmez.Herkes kendi ayakkabısının temizliğinden sorumludur.Ama arada istisna olarak biribirinin ayakkabısını temizlemekten yada boyamaktanda kimseye bir zarar gelmez.

Son düzenleme:
bence de tam tersi ayakkabı işleri erkek işi biraz ne biliyim boyama vs manikürlü bi kadını düşünemiyorum kocasının ayakkabısını boyarken:s
ne kadar ufak tefek şeyler bunlar ya, ama bence herkes kendi ayakkabısını boyamalı, hatta ben yılda bir zor boyarım çünkü her dışarı çıkışımda o süngerlerle silerim, ama boyanması gerektiği zaman ya kendim alıp boyamışımdır ya da babama rica etmişimdir, ya da deri ayakkabıları deri boyasıyla boyaması için babam ayakkabıcıda yaptırır, keza topuklu ayakkabılarımın topuk kısımlarının altı aşınınca da babama veririm yeni taktırtır ayakkabıcıda. bizim evde ayakkabı işi erkek işidir ama herkes kendi işini de görebilir, bence kayınvalideniz biraz fazla aşmış kendini, kocasının ayaklarını da yıkar mıydı acaba? olmadı bir de adam dışarı çıkarken ayakkabılarını bağlasın. valla bana nedense ataerkil bir düşünce geldi çünkü ayakkabı ayak işidir eğilip yapılan bişidir birinin ayakkabılarını temizlemek onun üstünlüğünü kabul etmektir. ben aile yapısının ataerkil olduğunu tahmin ettim bu yüzden.

erkek isi kadin isi diye bir sey yok...
herkes herseyi yapar, bu sekilde sinirlandirmayin hayati...
bir hafta siz yapin sonraki hafta o yapsin donusumlu yapin en mantiklisi bu...

ben daha nişanlıyım
Ama o bi yere gideceğimiz zaman, ayakkabılarımı görünce boyanmışsa bile üstünü süngerle siler, parlatır
Beni evde almaya geldiğinde ayakkabılarım boyanacaksa "sen hazırlan, ben boyarım" der. Bundan hiç de gocunmaz .
Ben de boyarım şimdiye kadar hiç boyamadım gerçi

göbişinden çoraplarını rahat giyemez oldu, ben de bazen çoraplarını giydiriyorum
oyyy canım o benim ya ayaklarını da yıkarım, öperim bile ne var
sonuçta o da bana aynı şekilde muamele ediyo ve en önemlisi ikimiz de bunları birer mecburiyet olarak yapmıyoruz. Seve seve yapıyoruz, birbirimizi mutlu ediyoruz

Son düzenleme:
ne münasebet niye benim görevim olsun ........boyamam eşim kendi boyar zaten sağolsun arada benimkileride halleder ben söylemem bile oda yapmak zorunda değil yani.......seninkinin görev olması gibi bişey olamaz annesinden gördüğünü istiyor işte ...niye rezil olduğunu düşünüyosunki çocukmu eşin kendi bakımını yapamıyormu? o utansın valla hiç takma ...

Lütfen yazdıklarımı dikkatli oku veya benim yazılarımdan alıntı yapma arkadaşım.
Ben kocasının ayakkabısını boyayan kadınları poposunu silmekle eşdeğer tutmadım. Kendin yanlış anladığın gibi, insanları da yanlış yönlendiriyorsun.
Benim için bu böyledir dedim.
Aç bir daha oku lütfen.
"Erkeğin ayakkabısını boyamak, poposunu silmek kadar imkansızdır benim için" dedim. "Benim için" diyor cümlede, benim evliliğim için. Anladın mı? "Popo silen kadınla ayakkabı boyayan kadın aynıdır" gibi bir anlam yok benim cümlemde. Benim için bu kadar imkansızdır demişim gördüğün gibi. Ve ben şuna eminim ki, benim kocam benimle işte tam da böyle bir kadın olduğum için birlikte..
Senin evliliğinin dinamikleri farklı olabilir. Ben senin evliliğinle ilgil ibir yorumda bulunmadım veya herhangi başka birinin evliliği ile ilgili.
Ama müsade ederseniz kendi görüşümü de yazabilecek özgürlüğüm olsun burada.
Peki ya sizin "ola ki yatalak olursan eşin poponu silmez umarım" sözünüzü nasıl açıklamalı, yakıştı mı size? Resmen beddua bu. Hamilesiniz bir de ve bu bedduayı verdiğiniz kadın da hamile, yani ben. Hiç yakışmadı benim tanıdığım bir_kadın'a. Ve yorumunu ciddiye almam da, bunu yazanın "sen" olmandan kaynaklanıyor.

Bak bana başka sataşanlarda olmuş, cevap vermiş miyim? Hayır, vermeyeceğim.
Öğrendim ben KK'da herkesi muhatap almamayı, daha doğrusu hayatta herkesi muhatap almamayı, bunu bana KK'daki çok farklı kültür seviyelerinden tanıdığım kadınlar öğretti.
Herkesin herkesle anlaşabilmesi gerekmiyor ve hatta hemfikir olması hiç gerekmiyor.
Ama saygılı olması gerekiyor. Ben bunu yaptığımı düşünüyorum.
Eğer saygısızca bir yorumumu görürsen lütfen ikaz et, ama saygı kuralları çerçevesinde, hakaret ile beddua ile değil.

Çok samimiyetle paylaşmak isterim. Gittiğimiz evde ayakkabıların dışarıda çıakrtılması icap ediyorsa, eşim her ikimizin ayakkabısını da alır, kaldırır. Sonra tekrar kapıya koyar.
Bu tür işler kadın işidir, erkek işidir demiyorum. Ama benim erkeğim, ayakkabısına kadınının el sürmesini istemez, beklemez, yaptırmaz. Sana yeminle söylüyorum sevgili arkadaşım, her sabah önce dişlerini fırçalayıp sonra beni uyandırmaya gelen bir kocam var. Kaldı ki bu adamın ayakkabılarını boyasam şok geçirip, bayılır ve kadınını görmek istediği pozisyon, görmek istediği nokta o değildir.

Ha ben mesela, eşimin bir lokmada yutup bitireceği bir yemek veya tatlı için saatlerce uğraşırım.
Rutin aldığı ilaçlarını hep ben takip ederim. Suyunu da hazırlar götürür elimle içiririm.
Banyoya girer her yerini keselerim.
Yani kocam için yaptığım çok şey vardır, kocam evliliğimizde mutludur. Ama yaptıklarımın adı "kadınlık"tır. Severek yaparım.
Gel gelelim ayakkabısını boyamamaın veya boyamamamın evliliğimize bir etkisi olmaz, benim evliliğime olmaz. Başkasınınkini bilemem.
Yatalak olma durumunu yazmışsın. Oysa biz günlük hayatı konuşuyoruz arkadaşım.
Ben şu an göbeğimden dolayı eğilemiyorum, çorabımı giydiriyor, ayakkabı bağlıyor. Tırnaklarımı da kesmeyi teklif ediyor, istemiyorum, kuaförde yaptırıyorum onu. Anlatabiliyor muyum, benim doğrum bu. Ben mecbur kalmadıkça kişisel bakımımı yaptırmam kocama. Ama talebim olursa, gocunmadan yapar.
Bir de madem laf oralara geldi, kocam kasığından ameliyat olduğunda ben onun kişisel bakımını haftalarca yaptım. Memnuniyetle yaptım. Kendisi bile utandı ara ara. Ama ben ilgiyle, şefkatle yaptım. Poposunu da sildim ayrıca. Sorun buysa eğer.
Fakat burada günlük hayatı konuşuyoruz. Sıradan bir günü konuşuyoruz.
Bence bu tür konularda, herkes fikrini söyleyip çekilmeli. Başkasının evliliği öyledir, böyledir, yanlıştır, eğridir, herkesin kendisini bağlar.

Son düzenleme:

ya canım boşver bunları...
hani çok ağır gelmiyorsa boya gitsin. içinden kaynanana onu böyle alıştırdığı için küfret rahatlarsın. yani çocukluğundan beri bu iş kadınların işi diye alışmışsa üzerinde durma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…