Eşinizin ayakkabılarını boyar mısınız ?

ne kadar çok seviyorsunuz her konuda polemik yaratmayımerak ettim neden acaba gerçek hayatta çok mu eziyorlar sizi de gelip burda millete sarıyorsunuz?

bir kadın ipek hanımın tarzı benim çok dikkatimi çekiyor bir konuda bir tartışma varsa mutlaka o da var:)o yuzden dedim acaba kendisini gerçek hayatta çok mu eziyorlar da oraya buraya geip deşarj oluyor:)

Dikkat ettiysen ipek yorumunu yazdıktan sonra çıkıyor polemik. O birşeyi başlatmıyor yani.

Biz evlerimizde eziliyoruz, burda kendimize ait bir dünya kurduk; feministçilik oynuyoruz...

Yazan; İpek in avukatı.

Benden sonra konu nerelere nerelere gitmiş ya ipektuncer hanım nekadar agrasif, ve tutarsız bir bayansınız, dün bana herkese sataşıyorsunuz dediniz ama siz maşallah bayanlara demediğinizi bırakmamışınız, algılama sorunu var heralde sizde çünkü yazılan yorumlara bizim demek istediğimizin dışında cevaplar veriyorsunuz, böyle bir sorununuz varsa tekrar tekrar okuyun, burda insanları kırmaya hakkın yok arkadaşım, maşallah herkese laf yetiştirmişin ama herkesin yorumunun dışında kendince bişeyler yazmaya çalışmışın, birde benim yazılarımı alıntı yapmayın demişin, alıntı yazıyı neden kullanıyoruz bi onu çözmeye çalış ben sana konunla ilgi cvp vermek istiyorsam tabiki alıntı alırım karışamazsın bize burda yönetim buna izin veriyor ki alıntı yeri var dimi arkadaşım yazılanları iyi oku sonra cvp ver çok alakasız yazıyorsun.

konu sahibinin sorusu açık ve anlaşılır: eşi dayatmış
bence mesele ayakkabı boyama değil:dayatma/görev yükleme.

nedir yani benim kocam senin kocanı döver gibi yarışa girmeler:) fırsat kolluyor buldu mu kocasının meziyetlerini anlat anlat bitiremiyor gerçekten çok komik:)

bizim evde -nadiren de olsa- boyama söz konusu olursa eşim boyuyor. ben birkaç kez yeltendim elimden alıp kendisi devam etmiştir.

Nedense kararlı, kişilikli, güçlü kadınları sevmiyoruz.
Neden acaba??
Onlar gibi olmak isteyip de olamadığımız için onları mu suçluyoruz acaba

dayatma zorlama konusunu evliliğimde hiç yaşamadım, her şeyi içimden gelerek severek yaparım eşime. o da bilir zaten zorlamayla bana bişey yaptıramayacağını, o tarz bir kadın olmadığımı. bu yüzden ben ipek'in ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.
son not olarak da, kimsenin kadınlığını bir diğerininkiyle yarıştırmayı doğru bulmuyorum. herkesin evi kocası kendine. arkadaş görüş sormuş boyar mısınız diye o kadar, lütfen birbirimizi kırmayalım hanımlar.

canım benim kararlılık, güçlülük eşlerin birbirlerine olan fikirlerine kararlarına olan saygıdan ibarettir, bazı erkekler eşi ne derse desin benim dediğim doğrudur der, bazı erkeklerde eşinin mantıklı fikirlerine olumlu bakarlar saygı duyarlar canım biraz erkeğin kişiliğiyle alakalı kadının kararlığı güçlülüğü

Benim görevim diye birşey yok ama kendi ayakkabılarımı boyarken eşiminkileri de boyarım, bazen rica eder boyamam için sorun yapmam. Kadının ya da erkeğin görevi olarak hiç düşünmedim bilmiyorum.

Haklısınız. Saygıdır zaten herşeyin başı. peki erkek benim dediğim doğrudur dediğinde kabul etmek mi gerekiyor. Hadi sorun çıkmasın diye sussun kadın ama ondan sonra herşeyde bu bekleniyor.
Ayakkabıyı kimin boyadığı önemli değil. kadın işi erkek işi yoktur bana göre. İnsan işi vardır. Kadın da süpürür evi erkek de. Bulaşığı kadın yıkayacak diye de birşey yoktur. Kadın o an gerekiyorsa ayakkabıyı da boyayabilir. Arabanın lastiğini de değiştirebilir.

dun konuyu okudum ama cevap yazmadım

nasıl etkısınde kalmışsam ,gece ruyamda eşimin ayakkabısını boyuyordum

sımdıye kadar hıc boyamamıstım dun gece ruyamda bır ılk oldu

evlenince bence bu senin işin bu benim işim olmamalı,eğer bu düşünce varsa , zaten biryerlerde sorun vardır bence. ne farkeder ki. eşim gün oluyor cam siliyor, ütü yapıyor, gün oluyor hiçbir şey yapamıyor, gün oluyor bebeğimizle ilgileniyor gece kalkıyor, gün oluyor ben boya yapıyorum evi eşim olmuyor(görevi nedeniyle evde çok az olur ), gün oluyor alışverişi ben yapıyorum, evi ilaçlatıyorum, suları taşıyorum. yani bunlar sorun olmamalı diye düşünüyorum. ben bunları yaparken zevk alıyorum. bu olay işkence gibi gelirse tabi ozaman başka.bence sizde sorun yapmayın. yani ne farkeder, oturun beraber boyayın :)

Kocam bir kadına ayakkabı boyatacak bir erkek değildir.
İstesem de yaptırmaz, kadınından öyle bir beklentisi olmaz.
Çok mutluyum böyle bir adamla evli olduğum için.
Benim için de kocam için de, bir başkasının ayakkabısını boyamak, sağlıklı bir insanın poposunu silmek kadar imkansızdır, evet.
"yeri gelcek silcen, yeri gelcek boyucan" şeklindeki ifadeniz benim evliliğim için geçerli değil.
Siz hala lafı uzatmak istiyorsanız, buyrun uzatın. Benim diyeceğim budur.

Bu arada..
"Benim yazılarımı alıntılamayın" da demedim, ama sizinle anlaşmak gerçekten zor.
Bir defa muhatabım bir_kadın idi o mesajımda. "Ya yazdıklarımı anla, ya alıntılama" dedim o mesajımda.
Alıntı yapmaya yönetim izin veriyor tabi. Ama alıntı yaptığınız kişinin mesajını çarpıtıp, o mesaj üzerinden beddua vermeye "ola ki yatalak kalırsan kocan poponu silmez umarım" diye beddualar etmeye de izin veriyor mu yönetim.
Lütfen çok rica ediyorum, önce benim ne yazdığımı anla. Kime yazdığımı anla.
Yok eğer diyorsan ki "Sen ne anlatırsan anlat, ben sataşıcam sana, bana mani olamayacaksın"..
Ha o zaman tek cevabım var, bu cevabı da derinss arkadaşdan gördüm geçenlerde, çok beğendim.
Çözümsüzlük noktalarında en muhteşem cevap bu bence.
Cevap da şu:
Ayşe'ye sar, Fatma'ya sar. Ama bana sarma.
Rica ediyorum, hatta yalvarıyorum bana sarma..[/
]

Son düzenleme:
ipektuncer hanım sizin çok ciddi sorunlarınız var bunun farkına vardım çok belli ediyorsunuz bukadar belli etmeyin bence (eşim benimle evli olduğuna çok mutlu) demişiniz bunu size değil eşinize sormalı bence bu konuyuda çok uzattınız bi arkadaşında dediği gibi deşarj oluyorsunuz heralde sorunlarınızı bizle değil eşinizle çözmeye çalışın , mutlu bir bayan değilsiniz çok üzüldüm hem cinsim olarak, bukadar neden laf kalabalığı yapıyorsunuz anşamış değilim canım işyerimde işlerim aksıyor fırsat buldukça cevaben yazacam, bide bazı şeyleri siz karar vermeyin oldumu

Nedense kararlı, kişilikli, güçlü kadınları sevmiyoruz.
Neden acaba??
Onlar gibi olmak isteyip de olamadığımız için onları mu suçluyoruz acaba

Şuan siz de konuyu çarptırıyosunuz
Bir insanın kocasının ayakkabısını boyaması onu güçsüz ve karaktersiz kılmaz
ben İpek Tuncer'i gayet iyi anlıyorum ve saygı duyuyorum, herkesin evliliği farklıdır, tarzı farklıdır. Ona abes gelen şey diğerinde çok olağandır.

Burda mesele "dayatma" bence. Konu sahibinin eşi bunu kadın için bir mecburiyet olarak görüyor. Bu çok farklı bir problem. Böyle düşünen adamın ayakkabısını boyamak şöyle dursun kapıdan alıp ayakkabılığa bile koymazdım Allahualem

basit ve ufak bir olay ne kadar komik hale gelmis..arkadasin konusunun ne kadar da disina cikmis..

Ben en başından beri ne sizin ne bir başkasının evliliği ile ilgili hiçbir yorum yapmadığım halde..
Benim "eşim benimle mutlu" dememe bile bir yorum yapmışsınız.
Ciddi sorunlarımdan tutun da, eşimle ilişkime kadar haddinizi aşan yorumlar yapmışsınız. Size çirkin şeyler yazarak istediğiniz kavga ortamını oluşturmayacağım, çektiğiniz yere inmeyeceğim.
Tek yapacağım Sevgili Madamiks' den yardım rica etmek olacak.

basit ve ufak bir olay ne kadar komik hale gelmis..arkadasin konusunun ne kadar da disina cikmis..

Fikrini yazıp çıkamıyorsun ki şuradan..
İlla herkes aynı düşünmek, her evlilik birbirinin aynısı olmak zorunda.
Konu sahibinin sorusuna cevap yazıp çıkacaksın.
Ama yok, yorumlara da bir cevap yazılıyor. Nasıl öyle düşünürsün, demek ki şöylesin böylesin..
Yani ne enteresan..

Ben henüz nişanlıyım ama evlenince boyarım eşimin ayakkabılarını ve bundan mutluluk duyarım... Neden bana boyatıyo diye düşünmem... Sonuçta ben o evin hanımıysam eşimin ütülü gömleğindende, temiz ayakkabısındanda ben sorumluyumdur düye düşünüyorum... Tabiki yeri geldiği zaman ben rica edersem benide kırmaz huyunu biliyorum... Ama eğer köleymişim gibi davranıp ayakkabılarımı boya gibi emir verir gibi şeyler söylüyorsa kafasını kırarım valla hiç affetmem

Çok komiksin ya

bizde bu söz konusu bile olmaz boyanacaksa da sanirim ben yaparim cünkü esim pek beceremz diye bide ben biraz titizim herseyin temiz düzgün güzel olmasini isterim oyzden ona yaptirmam
yapsa bile ortaligi batirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…