Eşinizin maaşını sorgular mısınız?

kurklukadin

Samimiyetsiz samimiyetler…
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
1.953
2.287
333
İstanbul
Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Neden ayıp olsun ki? Her şey için bu yola baş koymadık mı zaten bir sıkıntı varsa beraber çözmek gerekmez mi sorun öğrenin belki borcu var ayıp diye bekleyerek öğrenmezseniz faydanız da olmaz

Yeni evli olduğunuz için olabilir çekinmeniz. Ben sevgili döneminden beri biliyorum maddi durumlarını. Evlenirken de ona göre hareket ettik zira. Ev tutarken ne ödeyebiliriz, ne kadarlık eşya taksidi bizi zorlamaz gibi konulardan hakimdin. Bence siz de ufaktan girin maddi konulara. Sorun ne, bir şey mi ödedin diye sorun. Aranızda mesafe var ama kaldırmak da sizin elinizde.

Neden ayıp olsun ki? Her şey için bu yola baş koymadık mı zaten bir sıkıntı varsa beraber çözmek gerekmez mi sorun öğrenin belki borcu var ayıp diye bekleyerek öğrenmezseniz faydanız da olmaz
Evet bende nakit var üstünü tamamlamak istiyorum ama bir yandan da maaşa ne oldu diye sorguluyorum kendi kendime

Ben sorgulamam, direk el koyarım. Evin mali idaresi bende. Ona harçlık veririm. Acaba sizin işe dönmenizi istediği için mi eksik var dedi? Sorun tabi ki bilmek en doğal hakkınız. Hayatı paylaşıyorsunuz sonuçta. Evin mali idaresi bende ama ben her aldığımı söylüyorum, markete gittim şu kadar harcadım, kediye mama sipariş verdim, şunu ödedim, altın aldım vs.. diye.

Niye ayıp olsun eşim kazanıp getiriyor bana veriyor bende evi geçindiriyorum

Yeni evliyseniz, düğün , eşya borcu olabilir mi?

Çekinmeyin ayrıca, madem eşiniz kira için eksiği olduğunu sizinle paylaşıyor, sizde harcamaları sorabilirsiniz.
Hayır borcumuz yoktu amcam mobilyacı ve evlenirken bize çok yardımcı oldu sağ olsun nakit ödendi her şey zaten evlendikten sonra bana her ay borçla gelmeni istemiyorum demiştim benim de birikimim vardı her şeyi nakit aldık yani

Bu konuda çekinmenize gerek yok eğer maddi zorluk çekiyorsa sizde daha tutumlu davranırsınız o dönem için evliliklerde kesinlikle evin ne kadar parası olduğu konuşulmalı ve iki tarafta bilmeli

Ben sorgulamam, direk el koyarım. Evin mali idaresi bende. Ona harçlık veririm. Acaba sizin işe dönmenizi istediği için mi eksik var dedi? Sorun tabi ki bilmek en doğal hakkınız. Hayatı paylaşıyorsunuz sonuçta. Evin mali idaresi bende ama ben her aldığımı söylüyorum, markete gittim şu kadar harcadım, kediye mama sipariş verdim, şunu ödedim, altın aldım vs.. diye.
Hayır aksine o artık çalışmamı istemiyor ama bir süre sonra dönmeyi düşünüyorum ben

Back
X