• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin maaşını sorgular mısınız?

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?

Sorun tabi ki.

kadinin yasi,erkegin maasi sorulmazmis 🤪
saka bir yanaa mutlaka sorun evliligin anlami ne ortak bir hayati paylasiyorsaniz herseyi bilip,ona gorede planinizi yapacaksiniz..cekinmeyin sorun eger baska tarafa yatirim yapiyor,yada aileye felan veriyorsa bunu bilmek en dogal hakkiniz..

Polis memuru ya da bekçi filan mı ulaşım ücretsizse öyledir aşağı yukarı aldığı para belli aslında ya internetten bile öğrenebilirsiniz aslında sorun google amcaya. Sizdeki nakit parayı biliyorsa istemek için yol yapmış adam normalde hesap vermeyen kişi ödeyemediği kiradan bahsetmez çünkü. Eşiniz çakal sizde kibar feyzosunuz nasıl olacak bilmiyorum 🤷‍♀️

Bizim komşunun eşi öyleymiş kadın anlatır hep normalde kesinlikle yaptığından ettiğinden bahsetmez kadıncağızdan para isteyecekse onu yapamadım bunu alamadım diye beynini yermiş tee ki alana kadar sonra insan yerine koymamaya devam 😐

Eşimle benim hesabımız ortadadır, ne kadar maaş alıyoruz ne kadar tan gelirimiz var kuruşu kuruşuna hesap ederiz, harcamalarımızı kalem kalem hesaplayıp ödemekerimizi beraber yaparız.
Sizde eşinize sorun tabiki neden para yetmediğini çünkü o paranın eksik kalan kısmını sizden tamamlamanızı bekliyor.

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?

Sevgiliniz değil adam eşiniz. Tabiki sorgulamanız gerekir yoksa o maaşla neler yapıldığını hiç bilmezsiniz. Yeni evlisiniz nasıl başlarsanız öyle gider. Tabi ki hesabını verecek...kira odenmemis diyorsunuz maaşı alır almaz hemen ayırması lazım kanıyla gecinmesi...satır satır hesap versin. Umarım altından iddia yada kumar borcu cikmaz

Hayır severek evlendik birbirimizi tanıyarak

Tanimak dedigin ne? 2-3 bulusma mi? Yoksa bu kadar çekingenlik normal degil. Sevdigin, tanidigin kisi degilmi? Niye konuyu açamiyorsun? Ortak hesap olsun, sende hesapta neler oldugunu gör. Maddiyat bir evlilikte seffaf olmali.

ne demek ne kadar maaş aldığını bilmemek :olamaz: maaşını tam söylemeyen erkek kesin bir işler çeviriyordur.
- borcu vardır
- idda oynuyordur.

-ailesine veriyordur.

Her zaman değil ama özllikle çok bariz bir harcamamız olmadığı ay para yok derse yada birşey alacak edeceksek para yetmiyor derse sorarım ne yaptın diye, bende çalışıyorum ben ondan habersiz harcama yapmıyorsam extrem birşeye oda yapamaz benden habersiz.

Siz mali müşavir yanında çalışmış iseniz hesap ve kitabınızın kuvvetli olması gerek birde yapı itibarıyle kadinlar erkeklere göre daha tutumlu, idareci ve birikimci olurlar. Mutlaka eşinizin maaşı ve harcamaları konusunda bilgi sahibi olun , yönlendirici olun alistirin kendisini bu sürece. ..Bu arada memur maaşları gayet iyi ve yüksek özel sektörde çalışanların geneline göre....

Eş bu, her şeyi sorabilmeli, konuşabilmeli diye düşünüyorum. Ben çalışırken eşime her ay bordromu gönderirdim ama aldığım maaşın hesabını vermek için değil, o muhasebeci olduğundan bordrodaki çoğu şeyi benden çok daha iyi anladığı için direk ona gösterirdim. Şuan doğum iznindeyim, maaş almıyorum ama eşimin maaşını bilirim, neyi nereye harcadığını kendisi de söyler zaten.

Bence sormalısın borcumuz var mı diye biz maaş gününe 1 2 gun kala eşimle oturup hesap yaparız nereye ne veriyor ne kadar harcama yapılıyor soruyorum ve biliyorum

Her ay muhasebecimiz eşimle olan maillerine beni de cc'liyor nişanlandığımızdan beri. Böylece hiç sormama gerek kalmadı, her şey şeffaf. Eşim kendi isteği ile benim maaşımı ev bütçesine dahil etmiyor ama hesaplarıma bakmak isterse bakabilir, maddi ve manevi her konuda açık olmak bizim ilişki dinamiğimiz için oldukça önemli.

Yeni evli olduğunuz için böyle hissetmeniz normal
Hesap sorar gibi değilde konuyu konuyu açıp konuşabilirsiniz zaten zamanla kendinizi evin muhasebecisi olmuş olarak bulacaksınız

Tabiki de soracaksın esin o senin. Ben ne ara ne kart vermem eşine hepsi bende eğer merak ederse o bana sorabilir para ne durumda :)

ben de sorar sorgularım kalem kalem nereye harcamış bilirim birikim olacak sa da bende olur..

Back
X