Eşinizin mesleği sizi etkiliyor mu

Eşler arasında meslekler farklı olunca ister istemez birbirlerinin halinden bazen anlamıyorlar. Biz eşimle ikimizde adliye karmaşasının içinde akşama kadar vakit geçirdiğimiz için bir nebze olsun birbirimizi anlıyoruz. Ama şu kadarını söyleyeyim erkekler kadınlara göre daha dayanıksız her zaman için daha çok yoruluyor yada yorulduklarını söylüyorlar :)) ben sabahtan akşama nefes almadan ev temizler üstüne birde giyinip dışarı çıkarım akşama ama eşim evi süpürse iki saat dinlenmeden ayağa kalkamaz mesela :)

Etkiliyor elbette.
Izinlerimiz uymuyor.
Tatilleri ayrı gecirmek zorunda kalıyoruz.
Evde de hep yorgun, halsiz.
Bir şey desen anlayissiz oluyorsun.
Şimdiki aklım olsa aynı meslekten birini seçerdim.
Aynı durumları yaşıyoruz ben de çalışıyorum ve ev iş herşeyin yükü bende gibi hissediyorum, tamam çok seviyorum tamam mutluyuz ama ondan bişey istediğimde yoğun çalışıyorum sen yapsan diyo mesela sabah bi kahvaltı istiyorum kendiliğinden yapmaz ya da ufak süprizleri vs

Etkiliyor
Bazen yoğun günleri oluyor
Gece de gidiyor
Ya da akşam geç geliyor
Çocuklarla pertim çıkıyor afedersiniz
Yerlerde sürünüyorum.çalışıyorum

Neden her yük bizde ki..mesela mutfağa girdiğimde onun da yanımda durmasını istiyorum bişey yapmasa bile yanımda dursun ama illa söylemem lazım...

Etkiliyor elbette, benim durumum da onu etkiliyor tabiki;

Evlendiğimizde ben eve erken gelirdim, o gelene kadar yemeği yapar sofrayı kurardım, maksat birlilte keyiflice yemeğimizi yiyelim, birlikte dinlenelim. Sonra taşındık onun işine yakın, birlikte eve girer olduk, bu sefer ben yemek yaptım, o sofra kurdu, pilav yaptı falan.
Çocuktan sonra ben izin aldım, bazen her şeyi ben yapıyorum, bazen de öyle denk geliyor ki çocuklar durmuyor falan suyumu bile eşim veriyor elime.
Bakalım biz de bir stabil hayata geçebilecek miyiz?

Ama tüm bu değişimlerde hiç ben iş yapıyorum sen yapmıyorsun moduna girmedik, kim uygunsa o yaptı, birbirimize vakit ayırmakmiçin gönüllü olduk genelde.

Benim işim onu ne kadar etkiliyorsa, günlük hayatımızda onun işi de beni o kadar etkiliyor. Ya da şu an benim işim nedeni ile ayrı şehirlerde olduğumuzu düşünürsek, benim işim ikimizi daha çok etkiliyor. İdare ediyoruz işte birbirimizi bir şekilde.

Bu durumu değiştiremez mi?

Çalışıyorum yoğun değilim ama evin tüm yükü üstümde gibi hissedince işle birlikte zor oluyo bide çocuk olsa yandım

Ben öğretmenim eşim özel sektörde çalışıyor. Çalışma saatleri belli ama sürekli şirket hattından telefon mesaj mail geliyor evde bile bunlarla uğraştığı oluyor. Elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor eşim ama bir yere kadar. İlk evlendiğimiz zamanlarda bunu çok sorun ettim her işi ben yapıyordum çarşı pazar alışveriş işleri hep bendeydi ve o gelene kadar temizlik yemek işleri bitmiş oluyordu ona yapacak iş kalmıyordu ve ben epey oluyordum.

Ama artık hamileyim ve tek yapabildiğim şey yemek. Temizliği beraber yapıyoruz yapamazsak yardımcı alıyorum. Sen sorumluluğu üstlenirsen eşin rahata alışır. Benimki öyle olmuştu yani

Fırsat buldukça yorulduğunu belirt ve açık açık yardım iste. İnsan kendini ezik hissediyor yardım görmeyince.

Zamanla hamile kaldığında çocuk doğduğunda değişir durumlar ama bu senin elinde herşeyi ben yaparım deme... Bırak yapsın

9-6 çalışıyor, haftasonu tatil, eskiden çok sık seyahate çıkardı şimdi onu da başkalarına yıkıyor.
akşam yemekten sonra masayı toplayıp bulaşıkları yerleştiriyor.
haftasonları yemek yapıyor (bu tamamen keyfi)
cumartesi detaylı evi süpürüyor.
bi de kendi ütüsünü kendi yapıyor.
sanırım bu kadar.

not.çalışmıyorum

Ben o meslekten cok korkuyorm yaa ama yanlis yapiyo esiniz ordaki herseyi anlatmamasi lazim işo eve tasimasinki huzurunuz kacmasin arkadasin eside infaz koruma ama asla bilmez esinin iş durumu ne
Şu an sincnda o anlstmasa bile anlıyorsun ki halinden ben çoğu olayları diğer arkadaş eşlerinden duyuyorum ama işte olmuyor ekmk parası diyoruz huzurumuz kaçmıyor sadece üzülüyorz allh a şükür o meslk gurubuna göre çok sakin eşim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…