Beni görünce gözleri parlar, 5 dakika ulaşamazsa çıkar gelir, gün içinde ne yiyorsa bana da gönderir, bana dokunan şeylerin listesini yapmıştır hayatta eve almaz, aldırmaz. Ayakkabımı giydirir, çıkartır, azıcık rahatsız olsam gelir evi toplar, bana çorba yapar, bakar, sabaha kadar uyumaz.
Gece lavaboya gitmek için uyandığımda hemen kalkar, nereye gidiyorsun aşkım der, ( bir kaç kere uyur gezerlik vardı ilk evliliğimizde o yüzden korkar hemen sorar bakar bana)
Kimi görse benden bahseder. Karım çok iyidir, çok seviyorum candır der :)) kayınlarıma kaynanama herkese anlatır. Kaynanam hep der artık yeter oğlum tamam anladık o kadar anlatma diye :)))
Hayatta kararlarıma karşı çıkmaz.
Ama ya ben? Ben ona bir çiçek gibi bakarım. Severim, canıma katsam yine az.
Yani böyle şeyler işte. Uzun yıllardır da evliyim. Şükür diyorum. Benim çok zor zamanımda eşim çıktı karşıma. Ve beni ilk gördüğünde beni çevirip “ biliyor musun sen benim karım olacaksın, sakın bunu unutma” deyip gitmişti :)) ve kader bizi birleştirdi şükür.
Allah herkese güzel karakterli, merhametli eşler nasip etsin.
Tek tavsiyem saçma sapan sebeplerle kavga etmeyin, o bana bunu dedi, bu bana bunu dedi, neden böyle dedin neden şunu dedin diye aptalca şeylerden birbirinizi yıpratmayın.
Evliliğimin en başından beri eşimle asla “ o bunu dedi, bu şunu dedi” diye konuşmayız. Biriyle derdimiz varsa gider onunla çözeriz. Yuvamızın içine başka kişileri karıştırmayız.
Ve en önemlisi birbirimize küsmeyiz, doğalız, hasta olsam alır yıkar, temizler, aklar, paklar.
O da olsa aynı şekilde ben yaparım.
Biz karı kocayız, birbirimizden başka bu hayatta bir şeyimiz yok, kimsenin de bize bizden başka faydası yok.
Ve biz hep aynı şeyleri düşünür aynı anda söyleriz.
İnsanlara yardım etmeyi çok severiz.
Hayatı kavga ederek değil de başkalarıyla paylaşarak geçirmek en büyük hobimiz.
Allah ömür verdikçe de bu böyle devam edecek. Çünkü ölüm çok yakın, her an her yerde.
Ve ben nefes aldığım an kadar yaşıyorum, 1 sn sonrasını bilmiyorum. Bu sebeple her anımızı aşkla sevgiyle geçiriyoruz.
Allah uzun ömürler versin.
Bazen buradaki dertleri okuyorum, kocam öyle dedi, kaynanam şunu dedi diyorsunuz. Ama buna siz izin veriyorsunuz, mesela biz eşimle asla yüksek sesle konuşmayız, çünkü insanız biz, derdimizi tasamızı güzelce konuşarak halledebiliriz. Ve asla kimseye evimizin sırrını anlatmayız.
Bunlar da size tavsiye olsun. Eğer biri sizi üzüyorsa lütfen konuşun, sizi üzmek gibi bir hakka sahip olmadıklarını söyleyin.
Yaşam çok kısa, hayat güzel, aşk güzel. En önemlisi kendiniz çok güzelsiniz. Kendinize değer verin.
Sevgiler..