Eşinizin sizi kıyaslaması

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
Arkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.

Herif nerdeyse kuma getirecek utanmaz valla tavrınızı koyun madem öyle ben gideyim o gelsin bu ne terbiyesiz lık deyin.
Siz başka adamlarla onu kıyaslasanız hemen onuru kırılıverir. Aman aman çok çıtkırıldım olurlar kendilerine gelince.
Direkt söyleyin yaptığı aşırı yanlıs. Zıkkım yesin.

Sizin onun sevdigi yemegi yapmamanız bir hata değil.
Annelik konularinda kiyasliyorsa,sanırım cocugunuz var ve bu durumda yemek konusunda falan hic konusamaz. Bulduğuna şükretsin. Ne ayıp.
Ayrıca kimmis bu kadın arkadaş? Ne munasebet evli barklı erkege yemek yapip yedirmek orasini anlamadim da? Isyerinden falan birisi mi?
Sizin yerinizde olsam pirinci arayan beyefendiyi bulgurdan da mahrum bırakırdım.
Utulu gomlekte yok,temiz çamaşırda. Bir de böyle idare etsin bakalım nasılmış.
Pasif kalırsanız daha cok konusur daha cok kıyaslar böyle..

Annelik konularında bizim bir çocuğumuz var arkadaşının 3 çocuğu olduğunu ya da onlara nasıl baktığını anlatırdı yani onun 3 çocuğu ile çok iyi ilgilendigini söylerdi, yemek için de onun yapmamı istedigi yemek benim yapabileceğim birşey değil ama o arkadaşı o yemeği sevdiğini biliyous ve evde yapınca onunda sevdiğini bildiği için ona da getirmiş yani insan isterse yapabilir mi demek istiyor orasını anlamadım çünkü bu yakınlığa canım çok sikilmisti. Bunlar hep iş yerinden arkadaşları. Ben de çalışıyorum ve çoğu zaman eve birlikte giriyoruz. Onun iş ortamı dolayısı ile mi bilmiyorum ama oturup bayanlarla bu sohbetlerin yapılabilmesi canimi sikiyor ve eşimin normal bir şeymiş gibi lanse etmesi ayrıca çok kırıcı oluyor.

Olabilir. Sacmaliyor resmen. Herkesin enerjisi,tahammülü becerisi farklı. Bunun yaşla da kiloyla da alakası yok. Ya da 3 cocukla 1 cocukla da alakasi yok. Ne kadar kotu bir kıyaslama bu ya?
Istedigi yemegi yapamayabilirsiniz . Bende esimin her sevdigi yemegi yapacak olsam işimiz vardi cidden. Yapamam yani. Annesinde gideriyor bu ihtiyacini diger tum yemekleride oturup yiyor yani. Esiniz doyumsuz,mükemmelliyetçi galiba..kendisi mukemmel mi ki? Biz insaniz mukemmel olamayiz üzüldüm de calisiyormussunuz bir de yani. Size boyle kendinizi eksik hissettirmesine izin vermeyin.

İşte rahatsız olduğum bu duygu kendimi eksik hissetmek. Ben mükemmel olamam eğer olmaya kalkarsam hastalıktan kurtulamam. Bu şekilde kuyaslaninca ben daha bir cocukla her şeye yetişemiyorum ikinci çocukla deprasyona girerim diye düşünüyorum.

Kimse olamaz arkadasim. Bende de var bu mukemmel olma takıntısı ve hastayim da..Hassas ve herseyle ilgilenmeye çalışan bir yapım oldugu icin heryerim ağrıyor. Boyun fıtığı bile oldum. Yani haklisin . 2.cocuk mu istiyor eşin?

Açık söyleyeyim ben fena misilleme yapardım.
Misal; iş arkadaşım Ahmet geçen gün sevdiğim pastadan almış. Benim çok maharetli bir kadın olduğumu söylüyor, kocan çok şanslı vs diyor derim.

Bundan sonra kocanız düşünsün.

Evet ikinci çocuk olsun artık yaşımız ilerliyor diyor.

hangi yemek bu?
kendisi yapsın madem.

Valla tabiki herkes ister kim istemez ki ama sana bise deyimmi inan sen kendin cok cok istemiyorsan eğer hic kalkışma. Sana yardimci olur mu? Ev islerinde mesela camasir asmak,sofrayi toplamak gibi. Cocukla ilgilenir mi? Bazi erkekler cocukla ilgilenmez kucagina bile almaz utanmadan 2.cocuk ister.

Çocukları severim, kalabalık bir aile gibi bir hayalini de var ama beni her konuda eleştiren bir eşim olsaydı ikinci çocuğu aklımın ucundan geçirmezdim. Çocuk konusunda da sizi eleştiriyormuş, eş dediğin eksik gördüğü yeri kendi yaparak kapatır, oturduğu yerden ahkam kesmez.

Başkaları ile kıyaslama durumu da çok çirkin, size kendinizi yetersiz hissettirmeye çalışıyor buna izin vermeyin. Bilmiyorum empati yapması için sizde aynı şeyi yapsanız yaptığının yanlış olduğunu anlar belki.

İstediği yemeği siz yapamıyorsanız kendisi yapsın madem bu kadar mı dert?

Yemek konusunda yardımcı oluyor temizlik konusunda eğer yardım istersem yapıyor. Ama çok yoğun çalıştığı için ondan çok yardim istemiyorum.

hangi yemek bu?
kendisi yapsın madem.
Bir tür sakatat yemegi. Ben kendi ailemde bu tür yemekleri hiç yemedim. Nasıl yapıldığını da bilmem. Ona caninisrediginde dışarıda yiyebilecegini söylemiştim çünkü kokusuna da dayanamıyorum. Ama şimdi neden bu konuyu bu şekilde tekrar açtı anlamıyorum

Eşim sanırım beni gaza getirmeye çalışıyor yapmam için ama genelde ters tepiyor işte. Ben evlenmeden önce bile hep davranışlarına kendini benim yerime koyarak dikkat etmesini söylerim. Ve kısasa kısas yapmak karakterin değil ve eşim de böyle şeyler yapmayacagimi ve hassas noktam olduğunu çok iyi bilir.

1.bayan arkadaşı olamaz
2.bayan arkadasın in adını agzina alamaz
3.hele hele bir bayanla beni kıyaslayamaz
4.annesiyle bazen karşılaştırıyor ama

eşin biyoist ile yatak ilişkimden memnun değilim dese o arkadaşı ne yapacak acaba ? o arkadası sen bı araştır bacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…