Eşinizin denediği yöntem küçücük çocuklarda bile ters tepiyor değil ki sizi gaza getirecek, bunu idrak etmesi bu kadar mı zor.Eşim sanırım beni gaza getirmeye çalışıyor yapmam için ama genelde ters tepiyor işte. Ben evlenmeden önce bile hep davranışlarına kendini benim yerime koyarak dikkat etmesini söylerim. Ve kısasa kısas yapmak karakterin değil ve eşim de böyle şeyler yapmayacagimi ve hassas noktam olduğunu çok iyi bilir.
Annelik konularında bizim bir çocuğumuz var arkadaşının 3 çocuğu olduğunu ya da onlara nasıl baktığını anlatırdı yani onun 3 çocuğu ile çok iyi ilgilendigini söylerdi, yemek için de onun yapmamı istedigi yemek benim yapabileceğim birşey değil ama o arkadaşı o yemeği sevdiğini biliyous ve evde yapınca onunda sevdiğini bildiği için ona da getirmiş yani insan isterse yapabilir mi demek istiyor orasını anlamadım çünkü bu yakınlığa canım çok sikilmisti. Bunlar hep iş yerinden arkadaşları. Ben de çalışıyorum ve çoğu zaman eve birlikte giriyoruz. Onun iş ortamı dolayısı ile mi bilmiyorum ama oturup bayanlarla bu sohbetlerin yapılabilmesi canimi sikiyor ve eşimin normal bir şeymiş gibi lanse etmesi ayrıca çok kırıcı oluyor.
O gün birlikte nöbet tutuyorlarmis. O yüzden getirmişValla kadının ilgisi de enteresan,kırk yıl kalsam birine evden yaptığım yemekten götürmem ki ben de çalışıyorum on yıldır. Ne gördüm ne duydum böyle birşey.
O gün birlikte nöbet tutuyorlarmis. O yüzden getirmiş
Ben genelde ılımlı iyimser yaklasirim her konuya ama buna hiç öyle yaklasamicam . Anında tepkimi koyardım eğer daha önce defalarca kez uyarmama rağmen bugün bunu duyduysam bende onun yaptığı gibi yapıp başkalarının kocalarını overim gözüne sokana kadar bu en çirkin tepkim olurdu sanırım çünkü bunu yapma fikrini bile kendime yakıştıramadım belki öncesinde farklı yöntemler denerdim eşimle hiç konuşmamak dahil çünkü bu çok aşağılayıcı değersiz hissettiren bi cümle. Ya da bi süre hiç yemek yapmam arayıp akşam yemek yok arkadaşın getirdiyse iyi getirmediyse dışardan biseyler ye de gel ben pek beceremiyorum bu yemek işini biliyosun derim. Valla ne tepki vereceğimi şaşırdımArkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.
Bizde de bu durum var. Eşim kelle paca işkembe koyun eti cok seviyor. Ben koyun eti pisen yerde bile durmam. Cok kötü kokuyor. Bugun kizkardesim gelecek dedimki steak alalim,yaninada patates yaparim fırına ben steak yemem dedi. Sotelik alalim dedim olur dedi ama yağsız dedim suratini asti. Yiyemiyorum yağı ayikliyorum napim Ustelik dün aksam annesine gidip paça içti. Kusura bakmasinlar valla.Bir tür sakatat yemegi. Ben kendi ailemde bu tür yemekleri hiç yemedim. Nasıl yapıldığını da bilmem. Ona caninisrediginde dışarıda yiyebilecegini söylemiştim çünkü kokusuna da dayanamıyorum. Ama şimdi neden bu konuyu bu şekilde tekrar açtı anlamıyorum
Gerçekten çok kırıcı bir davranış. Acaba aynısını siz de ona yapsanız empati yapar vazgeçer mi ki? Benim eşimde bu taktik işe yarar genelde. Mesele filanca ne kadar güzel araba kullanıyor hiç sarsmıyor, falanca ne güzel sürprizler yapıyor eşine sen hiç yapmıyorsun vs gibi ama abartılı bir şekilde; eşiniz isyan edip kızınca da bu olayı hatırlatın nasıl hissettiğimi umarım anlamışsındır deyin.Arkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?