Eşinizin sizi kıyaslaması

Eşinizin denediği yöntem küçücük çocuklarda bile ters tepiyor değil ki sizi gaza getirecek, bunu idrak etmesi bu kadar mı zor.

Konuşup tavır korumaktan başka seçenek kalmıyor

Valla kadının ilgisi de enteresan,kırk yıl kalsam birine evden yaptığım yemekten götürmem ki ben de çalışıyorum on yıldır. Ne gördüm ne duydum böyle birşey.

Valla kadının ilgisi de enteresan,kırk yıl kalsam birine evden yaptığım yemekten götürmem ki ben de çalışıyorum on yıldır. Ne gördüm ne duydum böyle birşey.
O gün birlikte nöbet tutuyorlarmis. O yüzden getirmiş

O gün birlikte nöbet tutuyorlarmis. O yüzden getirmiş

Olsun gereksiz bi yakınlık değil mi sizce de? Olayın tümü benim için sağlam bi gerginlik sebebi.
Bu yemeği bu kadar çok seviyorsa gidip dışarda yiyebilir eve alıp kendi pişirebilir,mutlaka o yemekten mahrum kalması gerekmez.

çok çok kırıcı, o kadar beğeniyorsa yemeğini o yapsın seninki de yesin canım tavrını çok net koy ki bir daha yapmasın, haa anlamıyor sen de onu kıyasla bakalım kendi ne hissedecek odun

Doğan Cüceloğlu Hocama katılıyorum.
Kıyas sevgisizlik ve değer vermeme halinin,
dışarı yansımasıdır ve kıyaslanan kişinin ruhunu zehirler.
Bu durum ne çocuklar ne de yetişkinler için kabul edilebilir.
Altı üstü bir sakatat yemeği için eşini,
hayat arkadaşını bir başka kadınla kıyaslayıp,
onu eşine öven bir adama söylenebilecek söz en hafif tabiriyle;
'empati yoksunu ve bilinçsiz.'
Midesinin derdine düşüp,gönül köprülerini yıkıyor,farkında değil.

Eşinizle ciddi bir konuşma yapın ve bu durumun sizi rahatsız edip,kendisine karşı olan duygularınızı olumsuz etkilediğini anlatın.
Ben seni bir başka erkekle kıyaslasam ne hissedersin?Diye sorun ama misilleme yapmayın.
Etkili olmazsa mutfakta grev yapın.
İş arkadaşı pişirip,kotarıp doyursun beyfendiyi.

Eşinize son olarak tavsiyem,
kendini bir sorgulasın.
Eşini incitmeye değecek kadar
yemek düşkünlüğünün altında yatan
sebepleri ayrıntılı düşünsün.

Eklentiler

• IMG_1248.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 22
Ben genelde ılımlı iyimser yaklasirim her konuya ama buna hiç öyle yaklasamicam . Anında tepkimi koyardım eğer daha önce defalarca kez uyarmama rağmen bugün bunu duyduysam bende onun yaptığı gibi yapıp başkalarının kocalarını overim gözüne sokana kadar bu en çirkin tepkim olurdu sanırım çünkü bunu yapma fikrini bile kendime yakıştıramadım belki öncesinde farklı yöntemler denerdim eşimle hiç konuşmamak dahil çünkü bu çok aşağılayıcı değersiz hissettiren bi cümle. Ya da bi süre hiç yemek yapmam arayıp akşam yemek yok arkadaşın getirdiyse iyi getirmediyse dışardan biseyler ye de gel ben pek beceremiyorum bu yemek işini biliyosun derim. Valla ne tepki vereceğimi şaşırdım

boşanmaya kadar giderdi mevzu.. Altında başka bişey yatar böyle şeylerin.

Bizde de bu durum var. Eşim kelle paca işkembe koyun eti cok seviyor. Ben koyun eti pisen yerde bile durmam. Cok kötü kokuyor. Bugun kizkardesim gelecek dedimki steak alalim,yaninada patates yaparim fırına ben steak yemem dedi. Sotelik alalim dedim olur dedi ama yağsız dedim suratini asti. Yiyemiyorum yağı ayikliyorum napim Ustelik dün aksam annesine gidip paça içti. Kusura bakmasinlar valla.

Valla kıyaslama değil ama hormonlarımın tavan olduğu bit dönemimde adamcağız “sende bu ara yemekleri bi tuzlu yapıyorsun” gibi birşey dedi. “Git tuzlu yapmayanı bul evlen o zaman!!!” diye kükredim. Garibim bir daha da ağzını açmadı Yani bu kadar laf bile beni delirtti kıyaslama yapsa ne çıkardı içimden bilmiyorum.

böyle şeylerin çaresi bellidir. Sevdiği yemeği yapamıyorsan dışarıdan satın alıp getireceksin. Ütülü kıyafetler mi istiyor... yoruluyorsan ütücü tutacaksın. İlgi istiyorsa yorgun olmadığın günler zamanı ona ayıracaksın kendiliğinden. Sonra da sen basacaksın kıyası...

Gerçekten çok kırıcı bir davranış. Acaba aynısını siz de ona yapsanız empati yapar vazgeçer mi ki? Benim eşimde bu taktik işe yarar genelde. Mesele filanca ne kadar güzel araba kullanıyor hiç sarsmıyor, falanca ne güzel sürprizler yapıyor eşine sen hiç yapmıyorsun vs gibi ama abartılı bir şekilde; eşiniz isyan edip kızınca da bu olayı hatırlatın nasıl hissettiğimi umarım anlamışsındır deyin.

Eşinizdeki bu cesaret nereden geliyor yahu? Bütün ayrıntıları geçtim, beni bir kadın arkadaşıyla kıyaslayacak adam kendini kapının önünde bulur. S... git o zaman, madem o daha iyi, onun yanına, hadi kış kış. Terbiyesizliğin alası yani. Ayrıca eşiniz de dünyanın en mükemmel kocası değil ya, siz de kıyaslayın madem. Bak, Cemile'nin kocası (aklıma ilk bu isim geldi, Cemileler kızmayın) ne kadar ince, kibar, ilgili, sevgi dolu... Senin gibi odunluk madalyasıyla dolaşmıyor deyin.

Sen de belki baska seyleri o kadindan daha iyi yapiosundur. Belki degil muhtemelen oyledir yani. Herkesin iyi olduğu biseyler var sonucta. Insanlari kiyaslamak kadar sacma bisey yok. Ben olsam biz onla gecen sohbet ettik yillardir kocasiyla birlikte olmuyolarmis derdim. Tabi bu konunun akabinde degil de. Yemegin tarifini istedim bugun ondan yaptim nasil olmus falan de hakkaten de istemis ol. Yarif isteyince gecen laf lafi acti yatak odalari sifirmis falan de. Ne biliyim sadece misyonerde sevisiomus diger pozisyonlara acik degilmis utaniomus sacma geliomus de. Yani ugrasmak istedigim bi adamsa boyle yapar aklinda ekarte ederdim o fazla iyimser yemek taşıyan luzumsuz derecede domestic kadini. Ki muhtemelen boyledir zaten. Kadin onca is yaparsa ondan kadinlik beklememek lazim. Cok super michelin 3 yildizini hak etcek kadar iyi bir asci olsaydin da bu sefer baskalarinin karisi gunde 3 kere sevisiomus diyebilirdi. Kusur aradiktan sonra illaki bulunur. Bazi adamlar boyle el iyisi olur. Disardakini bi halt sanar taa ki eldekini kaybedene kadar. Ayrica senin degerini bilmio olamaz evlendigine gore baya bi cevher görmüş demektir sadece daha iyi ol diye ugrasio tum bencilligiyle kendine bakmadan.

Umarım onları size anlattığı gibi sizi de olumsuz şekilde onlara anlatmıyordur. Bu da ayrı bir fiyasko olur çünkü. Yani kadın yapıp getirdiyse “eşim yapmıyor” demiş olabilir.

Sizi kıyaslaması hoş değil. Kadın çalışma arkadaşlarıyla ilişkisi hakkında aile yapınızı bilmediğim için yorum yapmayacağım. Kimine göre normaldir, kimi kabul edilemez bulur. Samimi erkek arkadaşlarıma börek, çörek vermişliğim vardır. Aynı şekilde eşimin iş arkadaşlarından da yiyecek getiren olmuştur. Garip bulmadım ben. Özel olarak birine yemek yapmaktan bahsetmiyorum tabi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…