- 25 Nisan 2019
- 6
- 2
- 1
- 36
Siz de başkalarının babalığıyla-kocalığıyla kıyaslayın. Empati yapamayana ellerimle yaptırırım ben olsamArkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.
Arkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.
Ben olsam hemen ben seni başkasının kocasıyla kıyaslıyor muyum:Hayır Çünkü seninle evlendim, senin özelliklerini olduğunu gibi kabul ettim. Bir daha beni herhangi biriyle kıyaslarsan tepkim bundan kesinlikle daha ağır olur der uyarırdım.Arkadaşlar size sormak istediğim eşinizin sizi bayan arkadaşlarıyla kiyasladigi oluyor mu ve bu durumda kendinizi nasıl hissediyorsunuz. Yemek, annelik vb konularda yapılan kıyaslamalardan bahsediyorum. Eşim önceden çok yapardı ancak çok net bir konuşmadan sonra uzun süredir yapmıyordu dün akşam sevdiği yemekleri yapmadigimi kastederek bir bayan arkadaşının yapıp getirdiğini ve yediğini söyledi. Birincisi sevdiği yemegi nereden biliyor bu arkadas ikincisi beni ikna edeyim ya da hatamı anlayim isterken ne kadar kırdığının farkında değil mi.
Eşime rahatsız olduğumu net olarak belli ettim o da açıklama yapmaya çalıştı işte aslında eşine yapmış ama benim de sevdiğimi biliyordu o yüzden yiyelim diye getirmiş dedi. Ben senin sevdiğin yemekleri bilecek kadar nasıl bir sohbet ortamınız var iş yerinde diye sordum. Sustu lütfen tavır yapma falan dedi ben sonra bir daha konuşmadım çünkü bu olayın üstüne bile çok yorgun olduğu ve nobetten çıktığı için üstüne gitmedim sen dinlen dedim ve yemek yapmaya devam ettim.
Ben öncelikle asla eşlerin (kadın veya erkek fark etmez) eşlerini kıyaslamasını uygun görmüyorum.
Herkes şahsına münhasırdır, bir elin 5 parmağı bir değilken, nasıl olurda karşındaki insanın başka bir insan gibi davranmasını veya o yapıyor sen yapmıyorsun şeklinde kıyaslamasını uygun görür bir insan?
Sizin konunuza gelince, cinnet sebebi!
Ağzından girer eşimin burnundan çıkardım bu konuda.
Ne demek bir arkadaşı sevdiği yemekleri yapıp getiyormuş o da yiyormuş bir de üstüne üstlük bunu benim eksikliğim gibi gösterecek?
Densiz...
Siz ne yaptınız?
Nasıl bir davranış sergilediniz bu konuda?
Böyle saçma birşey olabilir mi ya?
O zaman sizin de sevdiğiniz bir erkek arkadaşınız, sizin sevdiğiniz birşeyi yapsın ve siz de buna katılım sağlayın!
Bakalım eşiniz nasıl karşılayacak bu durumu, - sen yapmıyorsun ama benim arkadaşım yapıyor - diyerek...
Bir kısmı doğru degil..ilk üye olduğumda tam bilgilerimi yazmamıştım şimdi farkettim. Calisiyorum 7 yıldır öğretmenim. Ve profilde yazandan farklı bir sehirdeyim.
Çalışma ortamindan dolayı bayanlarla iletişim halinde olmasını normal karşılıyorum. Mesela bazı günler herkes getirdiğini ortaya açar birlikte yerler bu normaldir. Ya da getirdiğinden ikram eder. Ama senin de sevdiğini bilerek o gün getirmesi ve bunu insanın gelip eşine sen yapmiyorsun ama bak o sevdiğimi bildiği için yapmış getirmiş yedik demesi normal değil bence.bazıları bayan arkadaşı olamaz vs diye konuşmuş da iş hayatı kadın erkek birlikte çalışıyoruz ve belli bir samimiyet doğuyor doğal olarak tabii ki yemek getirmeler filan normaldir.
iş hayatı olmayan kös kös bulaşığa çamaşıra gömülen ev hanımları anlamaz bunu tabii.
anormal olan eşinin bu kıyas halidir. ciddi bir sorun bu.
sen de başka erkeklerden bahsetsen ortalık karışır ama değil mi?
Ben de önceden sık olmasa da yapardım ya da yaptıklarimdan koyardım. Hiç de yanlış birşey düşünmedim. Burda da kötü niyet aradığımdan ya da bayanı sucladigimdan değil sadece eşimin benim hissedeceklerimi dusunmeden böyle bir cumle kurması ve bunun ilk olmaması. Ben kendi çalışma ortamında karsilastiriyorum bizde böyle şeyler yok. Hatta bir kere bir erkek hocamız bayanlarda şuraya bir sofra kursa da bizim de midemiz bayram etse dedi. Bir bayan arkadaş da hocam yaparız da esinize saygısızlık yapmak istemeyiz dedi. Bizde de yaparsın denk gelirse alır mısınız diye ikram edersin ama özellikle yapıp getirmezsin ya da bunu eşine yapan yapıyor demek için kullanmazsin.Kocanızın yaptığı terbiyesizce bir şey. Ben de kıyaslanmaktan nefret ederim ve uzun bir süre yemek yapmayarak haddini bildirirdim. Yalnız diğer kadına bu kadar yüklenilmesi saçma geldi. Kadın adama özel yapmamış. Evde yapmış sever diye bir tabak ayırmış. Eğer eşiniz sürekli bu yemeği sevdiğinden ve sizin de kokusuna bile dayanamayıp yapmadığınızdan bahsetmişse, kadın iyi niyetle bir tabak götüreyim demiş olabilir. Ne var ki bunda?Kadınlar ve erkekler sınırı aşmadıkları sürece arkadaş olabilirler. Eski iş yerimde birinin canı çekmişse ve zor bir yemekse yapan muhakkak o kişiye getirirdi. Kaç tane erkek arkadaşımın eşinden havuçlu kek yemişimdir mesela. Bunlar güzel inceliklerdir bana göre.
Peki siz bu kiyaslamalari yaptığınızda eşinizin kendisini nasıl hissettiğini dusundunuz mu hiç.Hic oyle bisey yasamadimda zaten kiyaslicak kiz arkadasida yok ben esimi kiyaslardim kendi amca ogullariyla cok sinirlenirdi en son bana gitte onlar gibi birini bul ozman ben buyum beni begenmiyorsan dedi daha kiyaslamadim. Ben esimi sever ve begenirim aslinda ama onlarin yaptigi iyi biseyi soylerdimki kiskansin ornek alsin diye. Esiniz de sizin degistirmenizi istedigi biseylermi var acaba oda degistirin diyemi yapiyoki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?