Hayır tabiki.
Eşim babamin ütülerini yapan, annemin evinde bulaşık yıkayan, fındık çuvalı taşıyan bir adamdır.
Dayımın evinde çay bardaklarını hemen doldurur. Ve gittiğimiz ev yakınlığımız olan bir ev ise hemen yardım etmeye çalışır.
Eşim kadınlara acıyor. Bu sebeple kadınların yükünü azaltma konusunda hassasiyet gösteriyor.
Babam en başta çok şaşırmıştı eşimin bu hallerine. Şimdi de "çok merhametli" diyor.
Ben de gittiğim evde yapmaya çalışırım. Ama ben kalkmazsam eşim kaş göz yapmaz.
Ya da o kalkmazsa ben karışmam.
Herkes kendinden sorumlu
Annem aklima geldi istemsiz guldummisafirlikte o yapardi bize kas goz. Kucukken yaramazlik yapmayin demek icin yapardi . Buyuyunce de hadi yardim edin demek oldu o bakislar. Evlendik, cocuklandik. Hala bir yere gitsek kadin istemsiz kas goz yapiyor
Kocan temiz bir tribi haketmis. Ben olsam bu hareketini cabuk affetmezdim. Insanlarin icinde hos olmamis.
Size tavsiyem burda yazanların hırsıyla gidipte eşinizle kavga etmeyin. Burdakilerin hiç biri yok yanınız da sadece eşiniz var yine yanınız da onu güzel bir şekilde uyarın ama böyle küçük şeylerle de aranızı soğutmayın
topluca yazayım kızlar valla ben az bile tepki vermişim
yine sorun bende mi diye özellikle size danışayım dedim 1 kişi çıktı benim eşimde böyle diyen
pes doğrusu yani benim koca basbaya tuhafmış yani
ve o kadar normalleştirmeye çalışıyor ki karımsın yönlendirrim diye
Çünkü aşağılık psikolojisi var. Aman olumsuz bir şey derler, hatta bırakın demeyi olumsuz düşünürler, bizim hakkımızda iyi düşünsünler diye yapıyor. Ben o insanları düşünerek yapmadığına eminim. Maksat kendini övmekbeyimiz herkese hassas maşallah bana gelince hassas düşünmüyor
yüzüne gözüne bakma demişsiniz de kızlar sonra da işte sesli söylüyor ''hadiiii'' diye
aklıma geldikçe cinleniyorum yahu
bende salak gibi kalktım bi de
avcunu yalasın bidaha
Amacım seni gazlamak değil ama yinde bı kulağını cekbeyimiz herkese hassas maşallah bana gelince hassas düşünmüyor
yüzüne gözüne bakma demişsiniz de kızlar sonra da işte sesli söylüyor ''hadiiii'' diye
aklıma geldikçe cinleniyorum yahu
bende salak gibi kalktım bi de
avcunu yalasın bidaha
Yarin mutlaka bize de yazin merak ettim yine yapacak mi :) yaparsa da gormezden gelin seslenirse duymazdan gelin israrla seslenirse de tatli bi şekilde uyarin herkesin icinde. Yonlendirme seviyomusya sizde onu yapmaması konusunda yonlendirin. Mesela gulumseyerek canim ben istersem kalkar yardim ederim bana ne yapacagimi söyleme ben de senin gibi misafirim burda bak sen oturuyosun diyinmaşallah böylesine
eşimden utandım resmen
bak işte yaaaa
annem babam asla bana kalk bi bardak su getir dememiş insanlar
ne tekken ne misafir varken
ne gıcık bi huy bu ya
yok yok şimdilik konu kapandı
ben çözüldüğünü düşünmüyorum çünkü hala ne var bunda diyor eşinim söylerim diyor
uzatmamak için konuyu kapattım ama ilk misafirlikte yine başıma gelecek eminim
hatta yarın ilk misafirlik yine kuzenler buluşması
kesin orda bi olay çıkcak
bak işte yaaaa
annem babam asla bana kalk bi bardak su getir dememiş insanlar
ne tekken ne misafir varken
ne gıcık bi huy bu ya
ben varım canımya bana kalırsa kimse eşine böyle tepki vermez yine de herkesin yorumunu merak ediyorum bizim gibi olan var mı diye bana tuhaf geliyor
Vermiyo zaten veremezde. En sinir olduğum şey başkalarının yanında ne yapmam gerektiğinin söylenmesi. Siz oraya misafir olarak gidiyosunuz. Yapmak istiyosanız zaten yaparsınız.Merhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.
Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.
ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.
kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.
eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
Hiç sevmem bir de insanlar duyacak şekildeyse.Bana önceleri annem yapardı yok hoş geldiniz dedin mi yok hayırlı olsun dedin mi fln diye hoşuma gitmezdi çok haklısınız kızmaktaMerhaba hanımlar bişi danışmaya geldim size.
Haftasonu eşimle bi tartışma yaşadık, aslında bu konudan kaynaklı tartışmayı bi çok kez yaşadık o yüzden artık birilerine danışma gereği duydum.
Bi misafirliğe gittiğimizde mesela 3 aileyiz. 3 karı koca. işte biri zaten ev sahibi oluyor.
misafirlik akrabaya bu arada eşimin kuzenleri. işte ev sahibi kadın kalkıyo mesela masayı kurcak ya da çay çorba getircek.
eşim hemen bana kaş göz yapıyor kalk yardım et der gibi. hatta haftasonu abartarak herkes duyacak şekilde ''justice hadi'' dedi katı bi ses tonuyla. ve kadın kalkalı 1 dk bile olmamıştı onla aynı anda diyo bu lafı. sanki yarım saat geçmiş hala kalkmamışım gibi.
bende kalktım ama kendimi kötü hissettim. normalde inat ederim böyle bi tepkiye yapacağım varsa da yapmam ama insanların yanında tatsızlık çıkmasın dedim eve bıraktım konuyu.
ben nerde ne yapması gerektiğini bilen bi insanım. ısrarla bana komut verir gibi ''kalk'' demesini yersiz buluyorum.
evde konuştum anlattım güzelce bana demene gerek yok ben zaten kalkarım yardım ederim gayet biliyosun beni bulaşığa kadar yıkarım.
ne var bunda diyo hassas bakıyorum sadece falan diyor
ee tamam da ben akıl edemiyo muyum kalkmayı
bu arada diğer misafir kadın hiç kalkmaz mesela eşi de demez hiç neden yardım etmiyosun diye
tabi herkes bir değil ama bizde durum böyle olunca insanın tuhafına gidiyor.
kayınvalidenin evinde de böyle. bayramdan bayrama gideriz çok problem değil ama kahvaltı hazırlanır kaş göz yapar
kahve yapılır kaş göz yapar
yani ne gerek var irrite oluyorum bu duruma.
eşiniz size böyle tepki veriyor mu misafirliklerde ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?