Eşinizin yalanını yakalasaydınız

Mihrimah Sultann

Nev-i şahsına münhasır 🦋
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2021
13.001
29.862
548
Eşim benden gizli ailesine bişey almış bende yakalayınca yalan söyledi sonra faturasına kadar çıkarttım, ailesine bişey almasında sıkıntı yok, fakat benim ihtiyaçlarımı kısmaya çalışan adamın bu tavrı beni delirtti , bende bağırdım çağırdım siz olsaydınız napardınız
( ayrıca ailesinin durumu iyi ev , araba herşeyi var biz kirada yaşıyoruz ev alamıyoruz) siz olsaydınız tepkiniz ne olurdu

Az once tam tersi bir konuya tam tersi bi mesaj yazdim.

Isteyerek darlamiyorlarsa ben her turlu yardimi yaparim aileme. Hatta yığarım desem yalan olmaz. Hediye alinir bence icimden geliyorsa. O yuzden esimin ne harcadigina hic bakmam. Hatta esimle birbirimizde ek kartlarimiz var hic bakmam bile benim kartimdan ne harcamis. O da bana bakmaz. Kardesime surekli birseyler alirim. O da yegenlerine alir. Aliriz yani. Bence boyle seylerin lafi olmamali.

Ama benim ihtiyaçlarımı kısıyor bakiyorum arkadan ha bire biseyler alıyor öyle ucuz falanda değil, ben napayım bu durumda

Kısıtlama varmı konu sahibine ama

Insan ailesine aldığı hediyeyi karısından sakliyorsa bir de oturun siz düşünün. Peşine de nasıl düştüyseniz faturasına kadar çıkartmışsınız. Yapacağınız şey eşinin ailesine aldığı hediyeye karışmaktan ziyade size kismamasini sağlamak. Bu şekilde de bunu sağlayamazsınız. Büyük şeyler de almamış. 500 lira diyorsunuz. belki de 4 taksit yaptırmıştır falan. Olayınız bu değil bence.

Sorun bana harcama yapmayalım deyip bu şekilde davranması ben eve bir çöp alsam der niye alıyorsun ama arkadan böyle şeyler görünce midem bulandı

Ekonomik özgürlüğün kendi elinde mi yoksa eşine mi bağlısın bu konuda? Eğer kendi maaşını alıyorsan seni bu zamana kadar kısıtlamasına izin verdiğin için en büyük hata sende. Eşine gelince de tabii ki ailesine yardım edecek, bir şeyler alacak. Dediğim gibi burada hata sende baştan sana kısıtlama koymasına izin vermemeliydin...

aynı sey değil senin yaptıkların daha ayıp bence
eş ailesine 500 liranın hesabını yapan kadın, kardeşine bakan yengeye köyden indi level atladı, görgüsüz, vicdansız, bakmak zorunda, ya bakacak ya boşanacak diyemez bence
dememeli
Aynı şeyler mi Allah aşkına mandalina gerçekten tuhafsın, bir kız eziyet görürse bu aynı şey mi , gerçekten pes sanaa

Olayları doğru okumak lazım, ama sen bir mazlumun zorluğunu görmek yerine zalimi savunmayı tercih ettin mandalina , yinede teşekkürler, insaniz yaşamadığınız acıyı savunmak daha kolay tabiki.. yazdıklarını görünce şok geçiriyor insan

oturduğun yerden ah mazlum vah mazlum demek yeterliyse akşama kadar yazık kardeşine diyelim
bu arada kardesine bişey demiyorum belki gerçekten iyi bi insandır ama sen iyi kalpli değilsin kusura bakma

Konuya yazılanlardan farklı fikrim. Ama işte tek taraflı da değil herşey. Konu sahibinin de hataları vardır bilemediğim. Fakat eşler aralarında anlaşıp, bir hedef için ( ev almak gibi ) anlaştılar ise ( anlaştınız mı bilmiyorum ) kadın bunun için fedakarlık yaparken adam gizlice ( ki bu güveni sarsıcı bir eylem baştan aşağı yanlış ) birilerine hediye ya da para veriyorsa bu kabul edilebilir değildir. Eşin ailesine ya da kendi ailenize olması farketmiyor bana göre. Aman ne olmuş eşin hediye de almasın mı kıslanç kadın söylemi de uygun değil. Birileri için 500 tl az bir rakam olabilir ama bugünün ekonomik koşullarında bence iyi para. Tabi hediye alsın ama eşinin rızası dahilinde ve bütçesine göre. Aksi bana göre çocuğunun rızkını savurmak oluyor. Hatalı da olabilir fikrim ama ben böyle düşünüyorum.

oturduğun yerden ah mazlum vah mazlum demek yeterliyse akşama kadar yazık kardeşine diyelim
bu arada kardesine bişey demiyorum belki gerçekten iyi bi insandır ama sen iyi kalpli değilsin kusura bakma
Gerçekten nasıl bir kafan var , doğruyu söyle sende birilerine eziyettin diye mi bu kadar savunuyorsun, bence sen çok acımasızsın, at gözlükleriyle yaşamaya devam et , biri de senin canını yakarsa aynen böyle devam et .. Benim kalbimi Allah biliyor, belliki sen çok can yakmışsın o yüzden canla başla bu eziyetleri savunman , sana hayatta başarılar diliyorum tabi bu kafayla ne kadar başarılı olabilirsen Allah merhametsizlere fırsat vermesin tek diyeceğim bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…