Esinizle ayni yerde calismayin!!

Sizinle asla çalışmak istemezdim net!
Çalışana bakış açısını bir değiştirmeniz lazım, iletişim teknikleri konusunda acilen eğitim almanız lazım aldıysanız da tekrardan alın.
Her personel bir üst amirine gider orası ile iletişim kuramazsa bir üstüne çıkmak ister sizdeki dikey iletişim o kadar katı ki! Yani Ortadoğu tarzı bir teknik ne kadar başarılı olduğu da şekil 1-a da olduğu gibi ortada.
Yani mesafeliyim gaddar değilim derken bile tüylerim ürperdi!
Eşiniz hatalı önce x hanımla görüşmeniz lazım ben görüşmenizi sağlayacağım demeliydi, ama x hanım ki buradaki sizsiniz ben onlarla muhatap olmam işten çıksınlar bilmem ne vari burnu kaf dağında enteresan bir kişilik.
Tarzınızı değiştirmezseniz işiniz zor hiçbiryerde kabul görmezsiniz
Bir de çok ağladım mahvoldum tarzı edebiyatınız da işi gereğinden fazla kişiselleştirdiğinizi gösteriyor. Patron eşiniz olmasa vereceğiniz tepki bambaşka olurdu gibi.
Kısacası bende yeni yetme bir yönetici adayı gibi bir izlenim bıraktınız daha çok pişmeniz lazım, üzülmeyin bazı şeyler deneyim ile elde edilir

Son düzenleme:
Herhangi bir sorun göremedim. Sizden mutsuzlar tabiki üstünüze gidecekler. Siz mudurunuze kendi dusunlwrinizi ve yaklaşımınızi kabul ettirmek icin aile ilişkinizi kullanmissiniz.

Hareketleriniz de gerçekten problem var. Müdürümüz kocanız olmasa bu şekilde hareket etmezdiniz. Bu arada nasıl bir ortamda çalışıyorsunuz anlamadım. Kadınlar ayrı erkekler ayrı ekip üniversite tarafından gönderildiniz ve çalışan yetişkin bireylere ceza veriyorsunuz. Sizin baskici uslubunuzdan sikayetci olan calisanlar ile mudurunuz konusunca otoriteniz nasil sarsiliyor. Ya da agladiginizi gorduklerinde. Otorite bilgi ve tecrübeye dayalı ise bir şey ifade eder öbür türlü baskıcı ve tahakküm kuran bir yoneticibolursunuz ve çalışanlar da şikayet eder. Normal geldi.

Yurtdisindalarmis
Öyle mi? Bu ayrıntıya dikkat etmemişim,bilgilendirme için teşekkür ederim. Yabancı da olsalar onlar da insan.
Ülkelerinde ekonomik kriz olmasa bile işten çıkarılmak zor bir durum.
Hele de bakmakla yükümlü olduğunuz insanlar varsa.

Profesyonel iş yaşamında amire kırılmak olmaz.
Fikir ayrılığı olur,tartışma olur ama sonunda uzlaşılır ve son kararı en üst düzeydeki kişi verir.
Uzlaşılamıyorsa amirin kararı sineye çekilir ve o olay orda bırakılıp işimize bakılır.
Kısacası eşinize kırılmayın, kırgınlığınızı anlaması için de ısrarcı olmayın.
Eşle iş ilişkisini yürütemeyeceğinizi düşünüyorsanız alternatif arayın.
Bana sorarsanız en baştan yanlış blr hiyerarşik yapılanma olmuş.
Profesyonel kurumlar bırakın eşleri ast-üst ilişkisine sokmayı aynı işyerinde bile çalıştırmıyorlar.
Eşleri geçtim yakın akrabaları bile çalıştırmayan kurumlar çoğunlukta ve doğrusu da bu bence.

Siz hangi ülkede çalışıyorsunuz? Konuşmam, işten çıksınlar, istemem falan... Her yer Türkiye gibi değil. Örneğin Abd'de Tr'deki kadar hiyerarşi yoktur, "ben üstüm, sen altsın, ben ne dersem o olur" zihniyeti yok. Bence siz gittiğiniz yerin iş kültürüne uyum sağlayamamışsınız. Yoksa onca insanın hepsi mi kötü, hepsi mi haksız? İnsanları işten çıkartmak için bahaneniz bu mu yani? Çok enteresansınız. Ben sizin haklı olduğunuzu düşünmüyorum. Çalışanlar zaten sizin saygısız ve kötü davrandığınızu söylemişler. Hiç mi kendinize eleştiri yapmıyorsunuz? Daha çalışanına saygı bile duymayan bir yönetici. Belli ki kötü bir yöneticisiniz. Derdiniz de liderlik değil, ego. Bir de o çalışanlara sorsak kimbilir ne derler.
Ayrıca bu kadar öfke bünyeye zarar. Höt zöt diyen müdür karşısında titreyen insanlarla çalışmak istiyorsanız iş hayatınıza Türkiye'de devam edin.

Burasi Turkiye gibi degil birine aferim desen hemen laubali olma durumu oldu.
İyi bir eğitim alıp yurtdışında çalışıyorsunuz ne güzel. Ama şu olaydan dolayı istifa etmeyi düşünecek kadar zayıfsınız. Aranıza elbette mesafe koyabilirsiniz personellerinizle ama işte eşiniz sizin müdürünüz ve onunda kendine göre bir yönetim anlayışı var deyilmi. Size göre yanlış olan ona göre doğru olabilir sizi savunmadı diye eşinize kızmanız bence yanlış.

Ben sizi hatali buldum...hareketlerinizi gozden gecirmelisiniz...personele kotu davranmamalisiniz...bu kadinlarla calisamam isten atalim demekse cok sacma...kime kizsaniz isten atarsiniz bu bakis acisiyla

yurtdışında yönetici olmak Tr de ki gibi aşırı disiplinle olmuyor, biraz daha bu şekilde giderseniz yerinizi kaybedersiniz.. tatlı-sert olmayı, yeri geldiğinde kolları sıvayıp elemanlarla işe girişmeyi bilmeniz gerekiyor.. Birine aferin dediğinizde tepenize çıkıyorlarsa bu da sizden kaynaklanıyor aslında.. dönem dönem samimiyet kurup, çalışma saatlerinde disiplini sağlarsanız sıkıntı kalmaz.. neticede onlar da yaşını başını almış kişiler, öğrenci-öğretmen ilişkisi sizi yok saymalarını sağlıyor.. ama bunun yanında eşimle aynı firmada ama farklı departmanlardayız.. aynı departmana geçmeyi istemedim elime geçme fırsatı geldiği halde.. iş ve evi birbirine karıştırmamak için bence farklı departman en iyisi..

Ne cezası vermiştiniz? Bana iş yerinde ceza sistemi saçma geldi. Eğer problem varsa işine son verirsin. Ben yöneticiliği beceremediğinizi düşünüyorum.

İyi ve disiplinli bir yonetici oldugunuzu dusunuyorum.sizin tek dusunceniz islerin guzel yurumesi aslinda. ama bunu ozel hayatiniza yansitarak yanlis yaptiniz.Ozel hayat aileniz ayri,isleriniz ayri olmali.Zaten zor bir isiniz varken,yonetici olmak daha da zorken esinizle tartisiyorsunuz bu sekilde mutlu olamazsiniz.Kadinlar olarak daha duygusaliz sorunun nedeni bu .Bu yuzden gaddar olmamaniza ragmen sizi gaddar olarak goruyorlar .Ama bu dusunceye siz sebep oluyorsunuz.Patron kadin genelde sevilmez zaten .Hep bir kusur bulunur.Ama bence kendinizi vasfiniza bu kadar kaptirmayin.Esiniz mudur olmasa tepkiniz bu kadar sert olur muydu? Objektif olun lutfen .Bu olayi gurur meselesi haline getirmeyin.Biraz rahat olun,karsinizdakini cok da dinlemeden cikarimlarda bulunmussunuz. Basliginiza katiliyorum,esle ayni yerde calisilmamali.Onlarin goremedigi hissedemedigi syleri biz goruyor hissediyoruz cunku

Nedense bu ego çoğunlukla hemcinslerimizde oluyor ben anlamadım valla sizinle ilgili sıkıntıyı elbette üstünüze diyecekler. Ben müdür olsam önce sizi kovardım işten ceza nedir allasen!!! Yöneticilik öyle ilk okul çocuklarına verdiğiniz cezalar gibi idare edilmiyor profesyonelliği yanlış anlamışsınız.
Öncelikle güçlü olmanız bunu hissettirmeniz gerekir dönüşte ufak çaplı bir toplantı yapar ince bir ayar verirsiniz ama bu astınızı yok sayarak olmaz. Olursa anlattığınız gibi kocanıza doğru yol alırlar. Size tavsiyem iş hayatıyla ilgili Kitaplar okumanız özellikle yönetim üzerine.
Biraz egonuzu törpüleyin derim. İyi geceler

Ceza dediğiniz ne? Çavuş kim? Kadınlar ne iş yapıyor? Hiçbirşey anlamadım ama eşiniz çok üzgünse sizin yanınızda olduğunu gösterir tavır alır veya sizi çalışanlar yanında herhangi bir şekilde onure ederse olay istediğiniz gibi sonuçlanır. Eşiniz pişmansa konuşun açıkca otoritemi sarstın deyin. Ağlamak ekmeğe yağ sürmek olmuyor mu?

Siz zaten o kadınlara gıcıkmışsınız belli ki üstüne bu durumun yaşanması sinir bozucu. Katılıyorum

Sen işinde kocanı müdürün olarak görmediğin sürece daha çok mutsuz olursun. Ayrıca hep benim dediğim olsun benim otoritem şu bu sen müdür değilsin. Bırak eşin yapsın. Eşin senin dediğinden ters bişey yaptıysa demekki sen yanlış yapmışın. İki kadın diye diye adamın beynini yemişin. O iki kadın artık sana ne yaptıysa bu kadar büyütecbü kadar

Reactions: KV_
Burasi Turkiye gibi degil birine aferim desen hemen laubali olma durumu oldu.

o zaman sizde anlayın ki her ülkede Türkiyede yapıldığı gibi afedersiniz ama çalışanın ağzına etmiyolar. Sinir oluyorum sizin gibi yöneticilere. Neymiş o kadınlarla çalışamazmış, kocişine demiş işten çıkaralım onlarıda bla bla.
İşyerinde müdür bey olarak görmeyi deneyin. Belki dengeyi kocanız değilde siz kuramıyosunuzfyr.

Bu gidişle o çalışanlar size yol verecekler o iş yerinde. Çünkü daha önce de dediğim gibi, orası Türkiye değil. Ha bir Ortadoğu ülkesindeyseniz zihniyetinizden ekmek yiyebilirsiniz. Ama sanmıyorum ki bir Avrupa ülkesi profesyonellikten uzak sizi orada daha çok barındırsın. İşten çıkarmak istediğiniz grup dua edin de şikayet dilekçeleriyle sizi kapıya koydurmasın. Elin ülkesinde hiç bir iş yerine çivi çakamazsınız sonuçta. Saygı yok, iyi davranmak yok, ego tavan, içeride kaos... Yetmiyormuş gibi keyfi olarak işten çıkarmak istemek falan... Hak var hukuk var, kolay mı sizin egonuz sarsıldı diye insanların işten çıkarılması orada? Böyle giderse sizi geldiğiniz yere gönderirler, olur biter. Kendinizi geliştirin biraz bence.

Anlamıyorum, Türkiye'de hiç mi üniversitelerde meslek eğitimi vermiyorlar? Ben Abd'de yöneticilik dalında yüksek lisans yaptım. Bize hep nasıl doğru düzgün yönetici olunur, düzgün iletişim kurulur, nasıl problem çözülür, nasıl çalışanlarla verimli bir ortam oluşturulur, bunları öğrettiler. Profesyonellik eğitimi falan, keza öyle.
Konu sahibinin hareketlerini acayip yadırgadım. Sokaktan adam çevirip yönetici yapsan en çok bu kadar falsosu olurdu herhalde. Kusura bakmayın.

Ne cezası vermiştiniz? Bana iş yerinde ceza sistemi saçma geldi. Eğer problem varsa işine son verirsin. Ben yöneticiliği beceremediğinizi düşünüyorum.
Ben de algılayamadım, hayır bir de çavuş filan var nasıl bir iş yeri orası ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…