Esinizle ayni yerde calismayin!!

İki kadın için seni mi harcadı demesi filan ne basit değil mi? Kadınlarla alakası yok halbuki işyerinde iletişim dengesiyle ilgili ama kadınlara bağlamış sonunda olayı:/

Burdan yazini okuyunca fazlaca egonun sarsildigini hissediyorum.

Tamam is yerinde otorite kurda, orda calisanlarinda insan oldugunu unutma. Tabiiki siz kari kocasiniz diye isler biraz daha farkli. Birak kocana iyi kslpli desinler sanada cadi:)) ne var bunda? Onlar oyle gormek gostermek istemis o anda. Sonucta ortak bi karar veriyisaniz tek taraf o anlasmayi bozamaz bence.
Isle esi ayirt edemiyosan madem bu isi birak.

Bulundugunuz sirket kac kisilik bilmem ama.. sahsen benim calistigim 10-15 bin kisilik sirkette mudurumle yardimcisi kavga edip salya sumuk aglasaydi, tekrar gelse bile cokta ciddiye almazdim. Ki bende duygusal bi insanim ve isimdede bazen duygu dalgalanmalari yasamisimdir yani.

Turkiye izin icin geldim tarih belli idi.Ben esime kiziyorum bana gondersin kadinlari.Ben konusayim silsile ile olur bu isler.Cok uzuldum ya.

Ya ne alakasi var, kocanla bildigin guc savasi yapiyorsun. Benim ussumden sikayetim oldugunda bolumumun genel mudurune kadar cikmistim zamaninda. Yardimcisiyla konusmak aklima bile gelmedi sahsen. Gayette oturup beni dinledi ve icabina bakti sagolsun.

Dusunsene yardimcisi trip atip salya sumuk bana alinirmis:)) lutfen biraz profesyonel olun yaa

bu ne hirs ya... otoritem sarsildi diye eleman cikarmak isten. hoc profesyonel degilsiniz ne siz ne esiniz. iscinin yaydigi dedikoyu onemsemek bile sacma. vozyonsuz tam olgunlasmamis egitimsiz tepeden inma yonetici profili.
calisana ceza vermek vs ne demek bu? is kanununa gore maas kesintisi yapabilirsiniz , isten uzaklastirabilirsiniz. dha ne cezasi o da belli durumlarda.
bence siz olmamissiniz koltugunuzu sindirememissiniz.

Masallah herkes o kadar iyi yonetici ki imremdim.Benim yonetimim size ters gelmis olabilir ben boyle yapiyorum ki basarili olmusum ki baska Ulkedeyim.Turkiye deki calisanlarimi mumla ariyorum yalan degil.Biz onceden esimle Turkiye de de ayni sirkette calistik orda da ayniydim sorun olmadi hic.Hep mesafeli oldum.Cozum aramak uretmek yerine sadece insanlari elestiriyosunuz.Uzulmusum gerilmisim burda sizden akil istemisim konuyu nereye saptirdiniz.Yok onlarda insanmis da benim annem babamda calisiyor asla insanlari ezip hakaret etmiyorum.Sorun su ki biz ortak bir karar aldik bana haber yollaniyor ben kararimiza guvenerek hayir diyorum.Birlikte karar verdik ya.Esim ise kadinlara esnetebilirim belkilerle konusuyor.Simdi ne oldu ortada ben kötü oldum.Ben evliligime zarar verecek nasil basa cikayim isten ayrilayim mi diye soru soruyorum cozum ariyorum sizlere danisiyorum.Genel soruna bakmak yerine yoneticiligim elestirildi.Her neyse okuyup yorumladiginiz icin tesekkurler.

Vaktiyle ben de eşimle aynı yerde çalıştım. Zordur bilirim. Ben eşiniz haklı haksız yorumuna girmeyeceğim..10 güne kadar sinirleriniz yatışır zaten. Bir de dertleştiğiniz arkadaş konusunda seçici olmalısınız. Sizi daha çok dolduruşa getirecek şahısları değil, ılımlı ve yapıcı insanları tercih etmelisiniz

Abartmissiniz .Ceza kalkmayinca zaten hakliligıniz ortaya cikacak ..
Cezayi kaldirirsa ortak kararınizi ihlal etmis olurdu .
Bi dahakine verirdiniz uslubunca cevabini .Siz onu çignerdiniz .Ne yapsaydi müdur gidin dinlemem sizi mi diyecekti .Yöneticilik bunu gerektirir .Herkes yonetici olamaz .
Esiniz dogru olani yapmiş .

Siz aglayip zirlayip yuzunuze gözunuze bulastirmissiniz .
Esinizle tartissaniz bile bunu belli edemezsiniz .Çünku o sizin eşiniz .
Biraz daha siyasi olun .
Iki kadin icin seni mi harcadi demek ne demek mahalle kavgası mi bu .

Ben durumu tam anlayamadım. Amiri olduğunuz bu kadınların eylemleri işten çıkarılmayı gerektirmiyordu ki başka bir ceza verdiniz. Onlar bu konuyu eşinizle konuşup cezalarının kaldırılmasını istediler. Siz de eşiniz dinlediği için otoritenizin bozulduğunu düşünüyorsunuz ve sırf bu yüzden insanların işten çıkarılmasını mı istiyorsunuz? Yazık değil mi? Eylemleri işten çıkarma yaptırımını gerektirse en başından başka bir ceza değil bunu verirdiniz.

Kusura bakmayın ama bence siz yöneticilik yapmayın. İnsanları dinlemeyi bile gözünüzde büyütmüşsünüz. Eşiniz dinlediği için de işten çıkarılmalarını istiyorsunuz. Sizin yönetici olarak kendinize uygun gördüğünüz profilin sorumluluğunu eşinizin ya da çalışanların üzerine atamazsınız.

Yanlış anladıysam düzeltin lütfen, çok karışık anlatmışsınız.

İşten ayrılın. Herkesin faydasına olur.

Ceza olayi su
15 dk fazla mesai yapmamiz gerekti.Ben sorumlu kadina yarin 15 dk erken cikariz oderiz idare etsinler dedim.Soz verdigimiz bir satis vardi.en basta bu iki kadin ve digerleri dinlemeden cikmislar bizim mesaimiz bitti calismayacagiz diye.Bizim isimizde tam bitmedi onlar cikinca herkes cikti bizde toplanti yaptik ayda 4 pazar tatil bunu 1 ayligina 3 e cektik 1 pazar eksra calismak yani.
ClVe biz en iyi sartlarda calistiriyoruz eldiven is elbiseyi herkese ozel dolap klima vs.Diger isletmeler iscinin performansina gore para oduyor.Bizde herkes esit.dBiz en iyi sekilde 7.5 saat ve 1 saat mola saati ile calistiriyoruz.Turkiye gibi.Turkler geldi bizi eziyor dedirtmeyelim haklarini verelim diye.Ona ragmen gruplasma yayip baska uere gidelim diye milleti kuruyorlar.Ben zatan bu iki kadina bu yuzden sinirliyim burayi begenmiyorsaniz is arayin demistim zamaninda bu olay ustune tuz biber oldu.Kimseyi ekmegindrn etmek gibi bir derdimd yoktu.

Evet baya basarilisinki kisisel hirslarin yuzunden milletin ekmegiyle oynamayi tercih ediyosun. Son derece profesyonellikten uzak..Senin pozisyonunda olsam senin gibi davranacagima bi alt kademede calismaya raziyim. Cunku ben insan insaniyim.. kurallar kurallar diyerek is yerini kendime ve herkese dar etmezdim. Ha cok iyi beceririm senin yaptiklarini cadilik var cok sukur az bucuk ama.. birde burda konu acipta yoneticiligimi elestiriyosunuz diye aglamak baya komik. Konun bunun uzerine neyi elestirelim baska?

Ben de size yapılan eleştirilerin bazılarında dozu ağır buldum. Bir de dikkatimi çeken bir şey var.
Bu tip; konu sahibinin kısmen veya tamamen hatalı olduğu durumlarda ona ne kadar hatalı olduğunu anlatmaya çalışırken, bir bakıyorum hepimiz kendimizi, meziyetlerinizi,başarılarımızı sıralıyoruz.
Efendim ben şu ülkede şöyle eğitim aldım,böyle başarılıyım,velilerim/çalışanlarım beni böyle takdir eder, yayınlanmış makalelerim var,
yüksek lisansım tezli, dikkatinizi çekerim,
ama hiç böyle şeyler yapmadım,yaşamadım,
ben pek bi mükemmelim, vs vs.
*Kendimi vareste tutmuyorum, saldıracak arkadaşlara not düşeyim hemen.
Üniversite sınavında yaptığı netleri yazanlar bile oldu. Uzun lafın kısası bu durum dikkatimi çekti üzerinde düşünüp çalışmak istiyorum, ilgilenen arkadaşlar olursa fikir alışverişi yapmak isterim.
Belki takdir görüp onay alma isteği ağır basan insanlarız.Çok uzattım kusura bakmayın.
Konuya geri dönüyorum.

Bir kere şunu kabul edelim iş yaşamında hepimiz gelişip sürekli yeni bir şeyler öğreniyoruz.
Hiç birimiz başladığımız yerde değiliz.
Mesela ben yöneticiliğe ilk başladığım yıllarda daha otoriter ve 'ben yöneticiyim, benim dediğim olur' modundaydım.
Bazı şeyleri acı tecrübelerle,karşımdakini üzerek,üzülerek,amirlerimden eleştiri alarak öğrendim ve her gün de yeni şeyler öğreniyorum farklı bir çok insandan bdv de dahil olmak üzere.
Siz de artık yaşanan bu tatsız olayı arkanızda bırakın. Yapılan yorumlardan yapıcı olanları ve işinize yarayanları dikkate alın.
Derdinize derman olmayıp sizi farklı düşüncelere sevk eden o yakın arkadaşınızın söylediklerini ise hiçç dikkate almayın.
Yönetim-iletişim becerileri ve liderlik üzerine okumalar yapın.
Bu alanlarda sertifika veren online eğitimler var ben çok yararlandım,araştırabilirsiniz.
Son olarak diyorum ki şu hayatta ölümden başka her şeyin çaresi bulunur.
Bu da geçer Ya Hu!

Eski konularina baktim, her zaman yapmam :)

Senin esinle ilgili kuruntularin var gibi. Sevgiliyken bile adamin yaninda calisan kizlara takmissin..

Bu cezaları neye göre veriyorsunuz? Bir prosedürünüz yok mu? Bulunduğunuz yerin hukuk kurallarına uygun verilmiş cezalar mı bunlar? “Bugün geç çık, yarın geç gel” ilginç geldi bana. Mesai saatleri bellidir, ek mesai, ek ücret demektir. Bir Avrupa ülkesinden bahsetmiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Çalışanları dinlememek sizin tercihiniz. Amirleri ile konuyu konuşmak da onların en doğal hakkı. Siz dinlemezseniz, bir üste giderler. Baskı ile işyeri yönetilemez.

Eşinizin sizin de amiriniz olduğunun da farkına varamamışsınız. Karı koca ilişkinizin o işyerinde yeri yok.

Yani ne taraftan baksam sizi haksız görüyorum. Bence bu göreve devam ederek kendinizi de daha fazla yıpratmayın.

Üniversite personeli iken yurtdışına yönetici olarak gönderilme meselesini de, iş yerinizin nasıl bir ortam olduğunu da hiç anlamadım. Yönetici seçilme usûlü nedir, bunun için eğitim veriyorlar mı ve üniversite de mi yurtdışında? Yanlış anlamayın merak ettiğim için soruyorum. Devam edecekseniz de bu konulardaki eksiklerinizi kendiniz tamamlamanızı öneririm.

Son düzenleme:
Eski konularina baktim, her zaman yapmam :)

Senin esinle ilgili kuruntularin var gibi. Sevgiliyken bile adamin yaninda calisan kizlara takmissin..

O zaman bizde butun konu acan uyelerin eski konularina bakalim iyi fikir
Hem siz niye bu kadar agir elestiri yapiyorsunuz ki bu konu niye dikkatinizi cekti zamaninda sizde kadin patronunuzdan cok cektiniz heralde:)

Yok yok sigorta bile yapmiyorlar cogu iste ozel sektor.Bizim buyuk patron turk oldugu icin sigorta da yaptirdik.Is hekimimiz bile var.
Avrupa ulkesi degil ortadogu ulkesi.Kanun falan dinleyen yok malesef.Biz Turk standartlarina gore calismayi amacladik ama yine kotuyuz.
Hem isler yetismedigi zaman yarim saat bile fazladan calisiriz bazen Turkiye de bile.Ben borclu kalmayalim 15 dk mizi yediler demesinler diye

O zaman bizde butun konu acan uyelerin eski konularina bakalim iyi fikir
Hem siz niye bu kadar agir elestiri yapiyorsunuz ki bu konu niye dikkatinizi cekti zamaninda sizde kadin patronunuzdan cok cektiniz heralde:)
Hic kadin patronum olmadi uzgunum: ( kadin yoneticileride sirf bu sebeplerden istemezdim:) hepsi ayni degil tabii:)) burda herkes herkesin konularina bakabilir boyle bi olanak var, niye rahatsiz oldun?

Agir elestiri degil.. bak burda sana hak veren kac kisi var? seni tanimiyorum neden bilerek isteyerek sana olumsuz yorumyapayim? Bizlere tesekkur edecegine farkli bi acidan bakip yorumladigimiz icin bize carlaman ya da goz ardi etmen gerekmez. Sadece isine gelen yorumlara cevap verecegini soyleseydin basta bizde ona gore aferin iyi yapmissin der gecerdik. Bi dusun istersen. . .

Hiç iş konusuna girmicem yalnız diyeceğim o ki hani türkiyeye gelipte arkadaşına konuyu acımışsın oda sana 2 kadın için harcadı mi seni demiş, ne olursa olsun senin eşin hakkında öyle söyleyemez bir "yabancı " senin aklına eşinle alakalı bir soru işareti koyamaz koydurttulmamalisiniz nokta. Ben arkadaşının yerinde olsam tüh müh derim demek eşinde bilemedi derim kafası karışmış derim felan . Kimseye bu hakkı nolursunuz vermeyin.(gerçi bu kk sorduğun zaman alâsını duyuyorsunuz ama). Evlilikle işi lütfen karıştırmayın, o hâlde eve geldiğinde ona sıcak davranın. Eğer siz bunu yapmazsanız asıl SIZ iki kadın için evliliginizi harcamış olursunuz. Ne güzel bakin sizi uğurlarken kırgın olduğunuzu anlayıp "seviyorum seni "demiş. Iş işte kalsın evde tamamen karı koca olun. Moralinizi yüksek tutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…