• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esinizle ilk bayram sabahi bayramlasir misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
Bayram sabahi uynadiginizda ziyaretlere gitmeden once esinizle bayramlasir misiniz? Eskiden kadinlar kocalarinin ellerini opermis komik di mi

Evet bayramlaşırım tabii ki...
El öpme olayı yok bizde. Ama el öpenleri de normal karşılarım. Yaşadıkları kültür bizden o kadar farklı ki. Onlar da eş,koca kavramı yok. El öpen kadınlar; eşlerini bey,efendi diye görüyorlar...
Biz nasıl büyüğümüzün elini öpüyorsak o kadınlar da eşlerini kendilerinden çok büyük görüyorlar. Neden derseniz; eskiden kadınlar çalışmazmış,boşanamazmış, her koşulda eşine muhtaçmış. Eşlerini hayat arkadaşı olarak değil de sığınacak bir liman,eve ekmek getiren çocuklarının babası olarak görürlermiş.

El öpme olayı yok bizde. Ama el öpenleri de normal karşılarım. Yaşadıkları kültür bizden o kadar farklı ki. Onlar da eş,koca kavramı yok. El öpen kadınlar; eşlerini bey,efendi diye görüyorlar...
Biz nasıl büyüğümüzün elini öpüyorsak o kadınlar da eşlerini kendilerinden çok büyük görüyorlar. Neden derseniz; eskiden kadınlar çalışmazmış,boşanamazmış, her koşulda eşine muhtaçmış. Eşlerini hayat arkadaşı olarak değil de sığınacak bir liman,eve ekmek getiren çocuklarının babası olarak görürlermiş.

evet laale, bence de kadınların eşlerinin elini öpmesinin sebebi bu(ymuş). Bir de tabi günümüzde bile sık rastlanan durumdur,erkeğin kadından büyük olması,e malum büyüklerin elleri öpülüyor ya:1rolleyes:

bayramlaşırım tabiki, ama elini öpmem, annem öperdi babamın elini bazen şaka olsun diye eşim öp der öperim gocunmam ama her zaman olmaz tabiki, eskiden kadınlar eşlerine saygıdan öperlermiş bana hiç komik gelmiyor açıkçası

Tabiki kahvaltıya oturmadan önce eşimle ve çocuklarımla bayramlaşırız.El öpme mevzusu her bayram sabahı bizde espri olarak yaşanır.

kızlar ben yeniyimde burda bişi sorcam ya bu ana sayfadaki mesaj panosuna ben yazıyom gitmiyo yazılar neden acaba ?

kızlar ben yeniyimde burda bişi sorcam ya bu ana sayfadaki mesaj panosuna ben yazıyom gitmiyo yazılar neden acaba ?

ben de çok iyi bilmiyorum ama bir yerde mesaj sayın 50yi aşınca oraya yazma hakkın oluyor diye okumuştum

henüz evli değiliz aynı evde yaşamıyoruz malesef ama her bayram sabahı mesaj çekeriz birbirimize bayramımızı kutlarız,bir dahaki bayramları inşallah beraber kutlarız diye temennide bulunuruz :asigim:

bence ne kültür farkıyla yada bey, efendi olarak görmeleriyle alakası yok.. saygıyla, sevgiyle alakalı.. benim annem de babamın elini öper ama ona muhtaç olduğundan değil saygı ve sevgisinden..

henüz evli değiliz aynı evde yaşamıyoruz malesef ama her bayram sabahı mesaj çekeriz birbirimize bayramımızı kutlarız,bir dahaki bayramları inşallah beraber kutlarız diye temennide bulunuruz :asigim:

:1hug: inşallah :1hug:

komik derken asagilayici anlamda degil de sirin gordugum icin oyle soylemistim...

öperiz birbirimizi kutlamak icin.esimin annesi rahmetli babasinin elini öpermis,bazen esim beni kizdirmak icin uzatir elini:)

Tabiiki bayramlaşırız.Bir keresinde şakasına ben elini öpmüştüm, güldü ama öptürdü.Sonunda hani bayram harçlığım demiştim.Büyükler küçüklere bayram harçlığı verir dimi ama.Bunun esprisi bize birkaç gün gitmişti.:Roflol::Roflol:

Bayram sabahi uynadiginizda ziyaretlere gitmeden once esinizle bayramlasir misiniz? Eskiden kadinlar kocalarinin ellerini opermis komik di mi

el öpmenin nesi komik bunu anlayamadım.ben eşimin elini öperim ve bunu saygımdan ve sevgimden yaparım

tabiki bizde önce birbirimizle bayramlaşırız ve bende onun elini öperim el öpmeyle dudak eskimezya ama espridir aramızda illa diyede bir şart yoktur

ay ben bayram gunu sevgılımın elını opuom onda gonlunden ne koparsa verıo cok cıddıyım kızlarrrrrrrrrr

paradan haber verin bana kardeşimmşakkıdıpara veren herkesin elini öperim:Roflol:

şaka bi yana bayramlaşırım tabii..uzatırsa elinide öperim.çünkü bilirimki istesem oda benim oracıkta ayaklarımı öper...ayrıcada hazır öpmüşken harçlıkta alırım hiç affetmemşutarafagitti

Eşimle sabah cicilerimizi giyip kahvaltımızı yaptıktan sonra bayramlaşırız ben ısrarla elini öpmek isterim o vermek istemez:)ama ben yinede öperim...kronick'in dediği gibi benimde eşim bana saygılıdır istesem oda benim elimi öper:)

Back
X