• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esinizle ilk bayram sabahi bayramlasir misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bayram sabahı,bizde bayramlaşırız,eşim elini uzatır öpeyim diye bazen ben öperim,bazen de ona elimi öptürürüm.Tabii aramızda espri konusu yaparız.Ama bunlar güzel duygular.

bence ne kültür farkıyla yada bey, efendi olarak görmeleriyle alakası yok.. saygıyla, sevgiyle alakalı.. benim annem de babamın elini öper ama ona muhtaç olduğundan değil saygı ve sevgisinden..

BEN EŞİMİN ELİNİ İSTERSE ÖPERİM, EŞİM BAZEN ESPRİ YAPAR AMA
GENELDE EL ÖPEREK BAYRAMLAŞMAYIZ.
BU ARADA KÜLTÜR FARKI DERKEN, EL ÖPEN KÜLTÜRSÜZDÜR DİYE
BİR KAVRAM YOK, OLAMAZ DA...
YETİŞTİRİLME TARZI, SEVGiYİ ve SAYGIYI BELLİ ETME ŞEKLİ
HERKESİNKİ BİR DİĞERİNDEN FARKLI OLABİLİR.

YANİ ELİNİ ÖPMEYEN, ÖPENDEN DE AZ SEVİP SAYMIYORDUR EŞİNİ.
BUNLAR GÖRECELİ KAVRAMLAR.
KİME SORSAN BENİM EŞİMİ SEVDİĞİM KADAR, KİMSE SEVMİYORDUR EŞİNİ OLUR.

KISACASI BEN İÇİMDEN GELİR ELİNİ ÖPERİM, İÇİMDEN GELİR YANAĞINI...

HEPİNİZİN BAYRAMINI ŞİMDİDEN KUTLUYORUM.
SİZİ KOCAMAN KOCAMAN ÖPÜYORUM...

SEVGİYLE KALIN, HOŞÇAKALIN...

tabi ki bayramlaşırız ama zaten bizde el öpme adeti olmadığı için elini öpmem tabiki zaten bbu adet bana çok saçma geliyor

bazi yerlerde evlenirken de kocanın elini opturuyorlar

Biz de bayramlaşırız hele çocuklarımız olduktan ve onlar bayramı anladıktan sonra...ben evlenmeden önce bayramlar bizim mutsuz olduğumuz günler gibiydi...çünki babacığım benim hatırladığım zamanlarda maalesef yanımız da yoktu..onun için şimdi ki bayramlar benim için çok kıymetli anneme ve kayınvalideme gidiyoruz -eşimin babası da yaşamıyor -ben 12 senedir bayramlarda daha bir mutluyum.rabbim hepimizin yuvalarında mutluluk huzur sağlık nasip etsin.... ha bu arada bende eşimin elini öperim:Roflol:her bayram ve kandillerde bu bizim aramızda şakayla başlayan severek sürdürdüğümüz bir gelenek gibi oldu :nazar:

bayram sabahı eşimin elini öpmüştüm tabi herkes yüzüme şaşkın şakın bakmıştı annem her bayram sabahı babamın elini öperdi ve buna alışmıştım ben bu mecburiyet değil yada korku değil di.sadece saygı ve alışkanlık öyle görümüşlerdi belki bir gelenek şimdi bunu ben sürdürüyorum eşim ilk başta çok garipsemişti şimdi alıştı bayram sabahı mutlaka yaparım bunu tabi tüm ev halıkının baya dalga konusu oluruz e tabi bayram harçlığımıda alırım:)

bayramlasırım tabı once ben elını operım sonra o :Roflol:

ablam para almak için eniştemin elini öpmeye çalışır eniştem de evin içinde kaçar.yaa ben öpeyim sen para ver niye hep veriyoruuum diye söylenirrrsırnaşık şey

tabiki eşimle bayramlaşıyoruz....ve elini öpüp harçlığımı alıyorum:Roflol:hehee bayramları çok sefiom ya...hatta cadıcımda babasının elini öpüp harçlığını alıyor.:1hug:ayrıca eşimin elini öpmek bana saçma veya komik gelmiyorr.....jeyyar

Benim babaannem dedemin elini oper annemde babamin elini operdi.Ve bu tamamen saygidan dolayi yapilirdi.Ve bence komik degil geleneksel hos birseydi.Ama tabiki suan esimle benim aramda oyle birsey yok ama her bayram sabahi espiri konusu olur aramizda :)

tabi bizde bayramlaşırız eşim elimi öp der bende sen öp derim böyle tatlı tatlı takılırız birbirimize..öpenlere saygım var ama ben öpmem yani öperimde başıma koymam o benim eşim diğer yanım büyüğüm değil ben böyle düşünüyorum

tabiki bayramlasirim ama el öpme olayi bide yok , esim benim yanamdan öper ..ben el öpme olayina fazla sicak bakmiyorum yani bence biraz sacma geliyor esinin ellini öpmek

selam kızlar bayramın gelmesi çok güzel bişi eşimle 7 yıldır evliyim her bayram sabahı bayram namazından gelince bayramlaşırım vede elini öperim şu körelmiş dünyada artık ne kaldıki insanlar yüz yüze bayramlaşmadan kısa bir telefon mesajı ile bayramlaşıyorlar hatda bu eşimle bayramlaşma olayını kızımın yanıda yapıyorum bende öperim kızımda öper sonrada alırız harçlıklarımızı bu olayın nesi saçma anlamadım sorun bakalım annelerinize bayramlaşıp bayramlaşmadıklarını bence güzel bir olay hiç gocunacak bir olay değil büyütmeyin böyle önemli olayları

bizim cocuklunuzda bayramlar bi başka güzeldi kıslar babam bayram namazından geldinde kahvatıdan önce bütün kardeşler sıraya dizilirdik önce annem babala bayramlaşır yanına gecerdi bizde 5 kardeş sıraya girer bayramlaşırdık :) sonra kahvaltı yapılırdı fakat bu baba evindeki bayram düzenini kendi ailemde yapamadım :( neden bilmiyom

canım valla ben sırayla kayınvalidemin ,ve eşimin elini öperim..eşimde yanaklarımından öper böylece bayramlaşırız...

bızde bayramlasırız
ama el öpme olayı yok annem babamın elını öper ama ben öpmem
sakasına soyler ama asla öpmem

Bayram sabahı eşim namaza gidecek, ben o gelene kadar kahvaltıyı hazırlayacağım.
namazdan gelişinde ise elini öperek bayramlaşacağız.
ALLAH herkesin ailesini,huzur,mutluluk versin...

gelecekkorkusu çok güzel bir konu...
sağol canım...
ama el öpme olayı komik değil bence,saygıdan,eşlerimiz bizden yaşça büyük olduğundan genellikle...

tamam siz oyle diyorsaniz oyledir
buyuklerin eli opulur tamam da sevistiginiz kisinin elini opmek bana komik gelio acikcasi :utangac:

evli olarak geçireceğimiz ilk bayramımız olacak bu.nişanlıyken de bayramda öpmüştüm eşimin elini o da beni alnımdan öpmüştü.bu kesinlikle sevgi ve saygıdan ileri gelen bi olay.bu bayram ve önümüzdeki bayramlarda da Allah nasip ettikçe öperim herhalde.

Back
X