- 23 Ağustos 2020
- 6.750
- 12.708
- 198
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Valla cocuklar biraz büyük olsa onları da alıp pılımı pırtımı toplayıp başka bir ülkeye kaçasım varkendisine gıcıktım zaten .duygularım ikiye katlandıı
anlatsam yok canım bu kadar da denk mi gelir denilecek şekilde tanıştık. Ama sosyal medya diyebilirim hem gerçek hayatta aile ve arkadaş çevresi sayılabilecek şekilde tanıştığım birisiyle sadece üniversitelilerin tc ile kaydolduğu bi sitede tanıştım giibi oldu
Benim hikayem size cok umut verecek bir hikaye degilKızlar merhaba
Yaşım birkaçgüne 34 olmak üzere hayatımda duygusal yada flörtleşme olarak hiçkimse olmadı bi önceki konumdan belki okuyanlar bilir şehir muhit iş cevresi olarak öyle standart bir alan içindeyim ki bırakın hayatımda bir ilişkinin başlamasını yeni arkadaşlar bile taniyamaya imkanım olmayacak bir yerdeyim...
Neyse cevremde hemen hemen herkes ya evli ya evlilik arefesinde yada hayatında biri var benimse hic kimse olmadı olmayada niyeti yok hissediyorum
Ama insanoğlu işte bir gram umudum yok ama insanın kalbinde yinede kendinden bile saklayıp inkar etmeye çalıştıgı bir istek kaliyor.
Cevreme bakıyorum artik benden neredeyse kuşak farkı olan jenerasyonların evlilik söz nişan haberini alıyorum...bende ise beddua yemişim gibi en ufak bir umut ışığı yok
Arada sırf can sıkıntısından chat sitelerine girdigim oluyor bazen duymak istemeyecegim laflardan girip cıkmam bir oluyorvo kadar igrenc insanlar... kırk yılin başı oyle muhabbet edilecek birine gelince yaşı duyanlar hiç mi evlilik yasamadin diye soruyorlar sanki bir kaç kere yapılması gereken bir eylem gibi
Esiyle ayrılmıs bir arkadasim evlilik niyetiyle eşi vefat etmis 3 cocuğu olan bir beyle tanışmis adam demiski ben bekar hiç evlilik yapmamıs birinin dusunmuyorum 35 yaslarinda bir kadinin o yaşa kadar bekar kalmış olması bi sorununun olduğunu düşünduruyor bana demiş.
Yada cevrenizdeki tüm bekarlarda sahit olduğunuz cevredeki insanların sanki bakkalda satılan birseymis gibi neden evlenmiyorsun sorularına maruz kalmak.Bu sorunun devamında ben herkesten şunu duyuyorum ilerde çok pişman olacaksın diyemiyorum ki benim reddettigim bi insan olmadi ki pişman olayım
Aslında ben bu konuyu açsam sakız gibi uzayıp giderde sanirım bu konu o kadar cok acıliyor ki artik iyice sıkıldiginizi dusunuyorum o yüzden ben bugün digerlerinden farklı olarak
Hem bir parça umut hemde belki keyifli anılsrin paylasıldigi bir baslik olur diye eşiniz nisanliniz erkek arkadasiniz yada adı herne ise hayatınizdaki o özel insanla nasıl tanistiniz diye sorsam olur mu
Mesaj tekrari...Kızlar merhaba
Yaşım birkaçgüne 34 olmak üzere hayatımda duygusal yada flörtleşme olarak hiçkimse olmadı bi önceki konumdan belki okuyanlar bilir şehir muhit iş cevresi olarak öyle standart bir alan içindeyim ki bırakın hayatımda bir ilişkinin başlamasını yeni arkadaşlar bile taniyamaya imkanım olmayacak bir yerdeyim...
Neyse cevremde hemen hemen herkes ya evli ya evlilik arefesinde yada hayatında biri var benimse hic kimse olmadı olmayada niyeti yok hissediyorum
Ama insanoğlu işte bir gram umudum yok ama insanın kalbinde yinede kendinden bile saklayıp inkar etmeye çalıştıgı bir istek kaliyor.
Cevreme bakıyorum artik benden neredeyse kuşak farkı olan jenerasyonların evlilik söz nişan haberini alıyorum...bende ise beddua yemişim gibi en ufak bir umut ışığı yok
Arada sırf can sıkıntısından chat sitelerine girdigim oluyor bazen duymak istemeyecegim laflardan girip cıkmam bir oluyorvo kadar igrenc insanlar... kırk yılin başı oyle muhabbet edilecek birine gelince yaşı duyanlar hiç mi evlilik yasamadin diye soruyorlar sanki bir kaç kere yapılması gereken bir eylem gibi
Esiyle ayrılmıs bir arkadasim evlilik niyetiyle eşi vefat etmis 3 cocuğu olan bir beyle tanışmis adam demiski ben bekar hiç evlilik yapmamıs birinin dusunmuyorum 35 yaslarinda bir kadinin o yaşa kadar bekar kalmış olması bi sorununun olduğunu düşünduruyor bana demiş.
Yada cevrenizdeki tüm bekarlarda sahit olduğunuz cevredeki insanların sanki bakkalda satılan birseymis gibi neden evlenmiyorsun sorularına maruz kalmak.Bu sorunun devamında ben herkesten şunu duyuyorum ilerde çok pişman olacaksın diyemiyorum ki benim reddettigim bi insan olmadi ki pişman olayım
Aslında ben bu konuyu açsam sakız gibi uzayıp giderde sanirım bu konu o kadar cok acıliyor ki artik iyice sıkıldiginizi dusunuyorum o yüzden ben bugün digerlerinden farklı olarak
Hem bir parça umut hemde belki keyifli anılsrin paylasıldigi bir baslik olur diye eşiniz nisanliniz erkek arkadasiniz yada adı herne ise hayatınizdaki o özel insanla nasıl tanistiniz diye sorsam olur mu
Yengenç sence hayır duası almışa benziyor muyum hxjjdjdYaaaa ne güzel hikayeben de direksiyon dersi için beklerken yanlış sürücü adayı arabasina binmistim. Ama romantik bir atraksiyon olmadı, yanlış öğrenci olduğumu farketti, bir tur dönüp aldıği yere bıraktı
Hayırlara vesile olmuşsun işte:) napacakti maden mühendisi Türkiye'de. Bu hayır duasıyla karman yükselmiştir
Yaaaaaa ben bu hikayeyi hiç duymamistim, çok güzel
Aslında mutlu son belki de bitip her iki kişinin de daha kendine uyan yoldan devam etmesidir. Ben böyle düşünüyorum. Böylece daha bir 'son' oluyor, daha bir 'tatlı hatira' oluyor . Çünkü evlilik uzuuuun bir yol. Yolun sonuna giderayak hikayenin kötü bitme ihtimali de vareski tutkunun bitmesi, tv karşısında elma soyup bıçakla uzatma dönemine girip o eski heyecanli günlerden cooook uzaklaşma ihtimali de var.
O yüzden biten hikayeler de kendi içinde mutlu son bence :)
Bana gelince , 31 olacağım,ben de bekarım konu sahibi. Ne var ki, daha hiç takılmaya başlamadım, hiç kimseden de ima vs duymadım. Bu devir zaten otuzlarda evlenme devri. Hayatımın her zamanında evliliğe bir adım kadar yakındim ama dikkatli davranıp bu günlere kadar bekar kalmayı basardim
Benim erkekler değişiyor ama tanışma hep aynı ya, o gün bir vesileyle tanışıyorum, tanismisken bir ilişkiye başlıyorumne bileyim, hep böyle işliyor. Bir şekilde tanisilip beraber yürümeye başlayıp,yürüdükçe konuşup , konuştukça açılip , açıldıkça Elele tutuşup , vedalasirken öpüşüp ayriliyorsun, eve böyle hülyalarda geliyorsun falan.
Yolda buluyorum yanibazen metrobuste, bazen trende,bazen bahar şenliğinde, coklukla seyehatte, ya da turist gezdirme uygulamasından, bazen banka kuyruğunda
Bu bana çok kolay geliyor ama sosyal medyadan asla tanışamam mesela. Yazan kişi hoşuma gitse de tanışamam. Arkadaşlarımın arkadaşıyla da aynı şekilde. Niyeyse böyle durumlarda soğuk bir şey oluyorum . Yolda bulduklarima öyle değilim ama
O yüzden sana tavsiyem bol bol şehir gez, mümkünse tek ol. Tek olunca hem sen daha sosyal oluyorsun,hem insanlar sana daha çok yardımsever oluyor.
Tolstoyun dediği gibi; tüm güzel hikayeler iki şekilde başlar, Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir.
Valls bende ozluyorum eski sanal irtamlati mihabbet edebilecegimiz kafa dengi insanlar cikiyordu en azindanAh be yavrum nerde o eski bayramlar..nerde o eski sanal ortamlar
Cok guzelmus hikayenizÜniversitedeki hocamla evlendim. Kendisinin benim dersime girmesinden 4 yıl sonra (Ben mezun olduktan 2 yıl sonrası oluyor) konuşmaya başladık. Şu an 5 yıllık evliyiz. Kendisi beni çok beğenmiş ama etik olmaz diye hiç art niyetle yaklaşmamış. Yıllar sonra facebook üzerinden konuşmaya başladık. 1,5 yıl sonra da evlendik.
Cok cok bir duru amin o kisiyi bu yıl bulursam sizin duaniz diye dusunuceminsan hissettiği yaştadır.yaşla ilgili kompleksim sıfırdır.bir de geç evlendim kaynanam vs de yok.belki de ondan daha çocuksu kaldım bilemiyorumm.konu sahibi de umarım aradığı ilişkiyi bulur bu sene
Mutlulugunuz daim olsunBiz eşimle instagramdan tanıştık ama biz zaten aynı köylüyüz diyim. Çok uzaktan akrabamız oluyor. Eşim EGM çalışanı, köyden bi akrabam benimle aynı isim soyisimde olan lise öğrencisi kızını birinin rahatsız ettiğini söylüyor onun için eşimden yardım istiyor, eşimde kızın hesaplarını araştırırken instada karşısına ben çıkıyorum sürekli. Hem umutlu hem umutsuz bir şekilde ikilemde kalıp ekliyor. Bende uzaktan akraba diye kabul ettim. Bir kaç gün sonra mesaj attı. Mesajda merhaba ben x faslından sonra direkt şu soruyu sordu "Börte, evliliğe giden ciiddi bir ilişkin, nişan veya söz durumunuz var mı“ diye sordu.Ben şok tabiki. İlk başta yüz vermedim aynı köydeniz dedikodu çıkmasın diye, sonuçta tanımıyırum ama o gün akşam kestirip atmayayım dedim bende sohbetine karşılık verdim, 1 hafta içinde yüz yüze görüştük ve ilk tanışmada birbirimize çok ısındığımız için hemen ailelere söyledik 1, 5 2 ay içinde evlilik teklifi, isteme ve nişanımız oldu. 9 ay sonra da düğünümüz.
Bu arada eşimle aramızda 7 yaş var.
Valla tam benim gibi umutsuzlara ışik olacak bi hikaye olmusİşten çıkardığım Çin'li asistanımla özel hayatta görüşüyorduk. İstanbul'da bir ameliyat geçirmiş, Pekin'e gitmiştim. Orada rahatsızlanınca bana yardımcı olması için eşimi gönderdi. 1 hafta sonra yemek yiyelim dedik olaylar gelişti. Şimdi evli, mutlu, çocukluyuz. Evlendiğimizde ben 37, eşim 40 yaşındaydı.
Anlayacağınız nasipse gelir Çin'den, Yemen'den, nasip değilse; ne gelir elden.
Cok guldum yaBen eşimle kpss kursunda tanıştım.
Ortak bir arkadaşımız vardı.
Bir gün bunlar konuşurken arkadaşım yanıma geldi, o zamanlar hiç tanımadığım eşimi gösterip “arkadaşın da eşiyle sorunları var, boşanacaklar dertleşiyorduk” dedi.
Ben de bakıp “ay ne çirkin adam, bir de evli miymiş” dedim
Eşim o zaman nişanlıymış, düğünden önce eş durumunda sıkıntı çıkmasın diye nikahı önden yapmışlar ama nikahtan bir ay sonra kız boşanma davası açmış.
Biz sevgili olduğumuzda dava falan bitmişti.
Çirkin dediğim adamla bir senede evlendim, 6 yıllık kocam, iki kızımın babası ve benim için çok yakışıklı bir beyefendi
Sevmese neden evlendimgazoz sever miydiniz diye de sordun mu adama?
12 yıl önce vrdı hala da varAa face'de oyunlar var mı öyle
Cahil kalmışım
Aslında biraz da yolunda bulunmak gerekiyor. Oturduğun yerde beklemekle olmuyor. 34 yaşına gelip hiç birinden hoşlanmamış, sevmemiş veya biri tarafından istenmemiş olmak bana tuhaf geliyor. Neden diye sorardım kendime, tamam baskıcı bşr ailede küçük bir yerde yetişmiş olabilirsiniz ama yinede bana tuhaf geldi. Genelde 35 40 yaşına gelip hala evlenememiş olanlar, üzümün çöpü armudun sapı diye çok seçici oldukları için, beğenemedikleri için ufacık detaylara çok takıldıkları için evlenmiyorlar. Beklenti seviyesi ne kadar yüksekse evlilik o kadar uzak ve zor oluyor.Kızlar merhaba
Selam, ilk olarak “peki sen bu bilgi ile tam olarak ne yapacaksın?” Şeklinde bir yorum yazmak için girmiştim.
Şeytan dürttü, eski konularına bakayım diye düşündüm, cidden içim buruldu.(iyiki eski konularını kapatmamışsın, bu akşam biraz yargı modumdayım çünkü)
Bu yaşa kadar hiçkimsenin sana açılmaması, bir flörtün ve ilişkinin olmaması asla normal bir durum değil, hayır bunun tiple,hayat tarzı şu bu ile alakası yok.(mağarada en ilkel şartlarda yaşayıp sevişmeyi keşfeden bir türüz biz).Şahsi fikrim, bilinçaltında bu durumla ilgili kesinlikle bir negatiflik var.(travma, çeşitli yanlış inanışlar, yanlış kodlamalar vs.) sen istiyorum zannederken bilinçaltında istemene engel olan çeşitli blokajların varsa kimse sana gelmez/gelemez.itersin çünkü(evine gidip seni öptüğü için ağlama krizine girdiğin zavallı adam örneği..)
Bu durumla ilgili bir psikologla görüştün mü?Burada öyle sıradan sıradan “aman canım zamanı var böyle şeylerin, zamanı gelince hiç anlamadan oluveriyor ilknurcum falan yazanları salla sen..
Bu durumla ilgili önyargısız bir şekilde araştırıp düzgün bir yardım almanı tavsiye ediyorum.
Benim ailemde yaşasaydın ne yapardın bilmiyorumValla ben oyle duzgun insanlarin takildigi bi forum gormedim birak evlenmeyi en azindan iki muhabbet etmek icin isterdim oyle bir yer bulmayi
Eski zamsnlarda cok vardi ama suan pek bilmiyorum
Hakli oldugunuz çok nokta var ama saysam bi dolu gerekce var elle tutulur yada manevi
Aslinda isin ic yuzunde psikolojide yatan gerekcelerde oldugunu biliyorum ama iste hangi birini anlatayim ki
Ama soyle soyleyeyim kisaca belki cinsellik yasamamis olamda olmam din toplum baskisi degerler gibi bircok etken var ama
Hayatimda birinin olmayisina gelirsek kucuk bir cevrede baskici bir ailede buyudum yillarca kendim icin cinsiyetime dair en ufak bir detaya izin vermeye cekindim misal suslenmek vs bunlari hic yasamadim belli bir donemden sonra jendimi fixiksel olarak salmis bulundum aslinda yazacak o kadar xok sey car ki neresinden tutup neresinde sonlandirayim bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?