Eşiyle büyük kavgalar yaşayanlar

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
İyi akşamlar arkadaşlar. Ben iki yıldan fazladır evliyim. Biz eşimle kavgalı değilken sorunumuz yokken birbirimize karşı aşırı iyiyiz ancak bu süreçte evliliğimiz in başından beri gitgide azalan çok büyük kavgalarimiz oldu. Sebep hiçbir zaman büyük bir şey değildi, küçük olaylar çok büyüdü. Birbirimize bütün apartmanın duyacağı kadar bağırdık, hakaretler ettik, hatta birbirimize vurduk bile. Çok defa ayrılık kararı verip boşanmanın eşiğine geldik. Ancak barisinca hiçbir şey olmamış gibi devam ettik. Uzun süredir böyle kavgalarimiz olmuyordu. 6 ay filan hiç kavga etmemistik ancak dün yine aynı şeyler oldu. Yargılayacak olanlara şimdiden söyleyeyim bunların hepsinin yanlış olduğunu bende biliyorum. Belki çoğunuz ayrıl diyeceksiniz belki de doğrusu ayrılmak ama biz bu ilişkiye cok emek verdik zamanında. Öyle ayrilayim demekle hemen bitmiyor ki. Bu şekilde benim gibi sorunları olanlar varmı ? Sizce düzelir mi? Evliligimi kurtarmak istiyorum. Rica ediyorum kırıcı şeyler yazmayın çünkü moralim zaten yeterince kötü. Teşekkür ederim şimdiden.

Bağırmamayı denediniz mi? Konuşarak çözmeyi, mercimek kadar olayı deve gibi yapmanın yetişkinlere yakışmadığını, çiftleri yıprattığını falan, konuştunuz mu?
Birbirlerini seven insanların sesi yükselirse kalpler uzaklaşıyormuş, diye bir yazı okudum bir yerde.
Farkına varmakla başlar her şey.
Bu konuda en azından siz bir adım atın ve karar alın,ona da uymak kalır.

Bizde öyleydik :):)
Neden dolayı kavga ettiğimizi bile hatırlamaz olmuştuk ilk birkaç yılda.
Şimdi gülüyoruz halimize , saçma kavgalarımıza. Çözülmeyecek meseler değilse zamanla rayına oturacaktır inşallah ilk beş yıl biraz heyecanlı geçiyor sanki genelimizde. Hakaret , saygısızlık ve şiddet olmadğı sürece tabi.

Bu bagirma işi hiç güzel değil. Heleki herkesin duyabileceği kadar ise. Kendine has haklı.

Şiddet olmadığı sürece yazmissiniz ama bizim olayimizda malesef birbirimize vurma da var

Bir taraf alttan alacak, diğeri de çok üstüne gitmeyecek kavgalarda. Hep aynı kişi alttan alacak demek değil bu . Karşılıklı olarak senin çabanı o, onun çabasını sen görürsen kavgaların şiddeti ve sayısı azalır. Kendini eziliyor olarak görmemek gerekli ayrıca. Biraz olsun acaba yanlış mı anladım demek gerekli. Konuşarak halledilebililir böyle şeyler.

Biz de öyleydik ama bu kadar değil. Hiç bir zaman apartman duyacak kadar bağırmadık. Ama hırpaladık birbirimizi ilk iki sene.
Sonra durulduk. Çift terapisine gittik bir ara,ben boşanma davası açtım..3 ay uzaklaştım sonra düzeldi. Şimdi 2 senedir kavga bile etmek istemiyor canımız :))
Zaten uzamıyor bile kavgalar artık. En fazla 5 dk birbirimize sataşıp sonra gülmeye başlıyoruz..
Çift terapisi tavsiye ederim eğer ikinizin de çabası varsa. Misal ben o zaman çaba göstermek istemiyordum ilk seansa gittim,eşim gitmek istedi ama ben gitmedim.
Bana uzaklaşmak daha iyi geldi.

Bizde oyleydik birbirimize vurmuyoruz ama ben vurdum bi kac kez esime benim kendime ait bir ofke kontrol problemim var
Ve cok hizli bir sekilde sinirleniyorum olmadik seye alev aliyorum resmen ama evlilik ilerledikce yasinda onemi var tabi bence hemde kendinizin farkindaysaniz ve bunun icin caba harciyorsaniz yavas yavas oturuyor taslar yerine:)

İki seçeceğin var, ya bu koyunu güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.
Çenenizi tutmayı öğreneceksiniz, aranızda her zaman bir sınır olacak, seviyesizleşmeye müsade etmeyeceksiniz.
İriniz öfkelendiğinde diğeri onu yatıştırmazsa zaten ikiniz de yok olup gidersiniz, sakin olmaya çalışın, oda değiştirin, başka bir işle meşgul olun, giyin spor ayakkabıları yürüyüşe çıkın ben bir kafa dağıtayım diye. Artık hangisi size uygunsa bir yol bulun

Siz karı koca olarak problemin farkındaysanız, çözüm için uğraş veriyorsanız düzelir tabi ki. Tek taraflı ise kötü.

Bizde birkez çok büyük kavga ettik ilkkez sinir krizi geçirdim hatta Allah birdaha yaşatmasın.Eşime ters olan herşeyde bu haftada bu çıktı bunu mu buldun vs. artık bildiğimden ses çıkarmıyorum susunca gerçekten kazanıyorsun susmadıkça herşey çok büyüyor.

Babamla annem küçükken kavga ederlerdi..Babam kumandayı fırlatırdi bi anda hatta hic unutmam sofrayı ters çevirmişti bir gün..Anneme fiziksel siddet asla uygulamazdı bize de..Sadece sinirlendiğinde bu tarz öfkesini çıkartıcı hareketler yapardı..
Aradan yıllar geçti evlendim..Anlattigin herşeyi bizde yaşadık..Hatta çoğunu benim yuzumden yaşadık..Ufacicik bir sebep ama ben evdeki biblolari firlatiyordum.Hatta hic unutmam bi gün eşime botunu firlatmistim yeter artık sus die.. Yine bi gün kavga esnasinda elime kumandayı aldim fırlaticakken duvara babamin o sahnesi geldi gözümün önüne..O an fark ettim ben babamin öfke patlamalarının aynısını yaşıyorum..Doktora gittim ufak mg li bağımlılık yapmayan bi sakinleştirici verdi amerika da mutluluk hapı diye geçiyor dedi hatta..Onu kullanmaya başladım ilk ay etkisini göstermedi ama 2.aydan sonra bi anda parlamayan ofkelenmeyen herşeye ağlamayan kafaya takmayan bi insan oldum.O yoğun kavgalar mi bitti ..Tartışiyoruz ama bağırma yuksek sesle degil fikir tartışması ve kavgaya dönüşmeden kapanıyor.Keske hic beklemeseydim daha once gitseydim doktora..Cunku ben aniden sinirlenen biriydim çok sukur evliligimde bende iyiyiz bu sayede..

Çift terapisi nerede aldınız psikolog mu psikiyatri mi? Birde kaç seans sürdü acaba? Neler yapılıyor biraz bilgi verebilir misiniz?

Psikiyatri idi cnm devlet hastanesinde. 8 seans alabildik ama daha çok alsak çok daha faydalı olurdu. Doktor çok iyi gözlem yapıyor hiç yargılamadan yol gosteriyir

Öfkenizi kontrol edemiyorsunuz buna yönelik kendinizi bilinçlendirebilirsiniz.Kitaplar okuyabilirsiniz,terapiste gidebilirsiniz.Öfkenizle başaçıkmayı başarınca sakinleşip konuşarak halledebilirsiniz sorunlarınızı.Sevgi herşeyi aşar siz eşinizi seviyorsunuz ayrılmak yerine mücadeleyi seçmişsiniz başaracaksınız :)

biran ben mi konu açtım diye düşundum..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…