esiyle iletisim sorunu yaşayan ve evli kalan var mi

mavidirhayatim

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
152
78
18
esimle sorunlu bir evliligimiz var. 4 yillik evliyim bu mutsuz evliligimde mutlu oldugumuzu sandigim dönemde çocuğum oldu 17 aylik ve kazara hamile kaldim su an 9 aylik hamileyim.

cok kez aramizda bosanma mevzusu oldu ama her defasinda devam etme karari aldik belki oglumuz icin belki duzenimizi bozmamak icin bilmiyorum. bazen oluyor cesaret ediyorum bosanicam bakarim basimin caresine diyorum bazen oluyor korkuyorum iki cocuga nasil bakar buyuturum babasiz, bir de erkek cocuklari diyorum. ailem bu durumda destek ama onlarda bi yere kadar tabi.

soyle bir karar aldim en azindan cocugumu dogurup onu biraz daha büyütüp ondan sonra tekrar duruma bakip karar vermek. en azindan birakip calisabilecek duruma gelmek istiyorum.

esimle ve ailesiyle cok sikintilarim oldu cookk yanlislari var hepsini gormezden geldim geliyorumda hala kendime zehir etmek istemiyorum evli kalacagim sureci.

ama iletisimsizlik beni daha fazla yıpratıyor. aramizda sadece getir götür, şunu al şunu ver, gittim geldim gibi konusmalar olur. ben sohbet etmek istedigimde hemen azarlar tersler, bos konuşma der, kucumseyerek bakar yine ne var der gibi, beni konusurken aptal yerine koymaya calisir. bende bu sebeplerden dolayi iyice iletisimimi kestim sadece gerekli oldugu yerde konusurum. bazen gunde 4 - 5 kelime konusur günü bitiririz.

simdi ailem yanimda dogun icin geldiler ailesi de gelecek sanirim doguma. ayni seyi aileme yapiyor bende hic konusmuyorum kus vibiyiz evin icinde ama degiliz.

bu adamla nasil iletisim kurabilirim kendimi ezdirmeden uzmeden en azindan gecici de olsa mutlu olmak istiyorum cocugumu mutlu bi sekilde dogurmak istiyorum.

Terapi dusunmez misiniz??

aole terapistini onerdim randevu aldim hatta eger gitmezse boyle olmayacağını ve bosanacagimi soyledim ve buna ragmen gitmek istemedi bana ben akil hastasi degilim kendin git dedi.

Sonunuz pek iyi gorunmuyor maalesef. Peki sizin bi mesleginiz var mi yani ayrilinca calisabileceginiz bi is fln

su bos kafali kocalara neden hadu birinci olsu ikinci neden bak arada olan sana ve yavrularına oluyor kocan olacak herif ancak zarar veriyor uzuluyorum cok boylr konulari okudukça aile terapisti diyecegim ki akil hastasi degilmis cok sacma ve komik bi durum ama artik yapacak cok birseyiniz yok sanirim peki aileniz ne diyor bu duruma cunku en mutlu olmaniz gereken anlardan buri dogum bu sekilde uzuluyorsun ailene de tavur almis sanırım onlar ne diyor

Eşinizle bi konuda zıtlaştığınız oldu mu? Sanki bişey yüzünden inat ediyor yada bi davranışınıza kırılmış olabilir. Daha önceden de böylemiydi iletişiminiz? Eğer böyleyse adamın karakteriylede alakalı olabilir. Eşinizi terapiye ikna etmeye çakışın örn söylediği lafa aldırış etmeden tamam bende sorun olduğunu söylüyorsun birlikte gidelim ben artık kendimi iyi hissetmiyorum düzelmeye ihtiyacım var sende bana yardımcı ol diyin sizinle gelmesi için ikna edin

Berbat bir durum olmali gunde 4 5 kelime konusmak da nedir. Sevgi varsa yada çocuklarınız icin birarada kalmayi seciyorsaniz bir şekilde bu sorunu cozun .

onlar biz konusalim neymis bunun derdi diyorlar ama ben durduruyorum onlari bilmiyorum onlari susturmakla hata mi yapiyorum. ama su an ayrılsam cok kotu bi zaman dogum yapacagim bir ay kaldi. ailem olcaksa olur olmicaksa bitsin diyor onlar benim yanimda destek

Bence boşanma. Cocuksuzum bosaniyorum yine de zor günler geçiriyorum. Bosanmayin lutfen
pisman olmaktan korkuyorum daha da zor olursa diye cocuklarla, daha da mutsuz olmaktan korkuyorum belkide su an cesaretim yok keske duzelse ama boyle devam etmeyeceginide biliyorum. kafesteyim sanki disari ciksam ucamamaktan kafesin icinde kalsam hapsolmus gibiyim.

Adam yalnız yaşıyor sanki
Hadi kol kırılsın yen içinde kalsın da ailene yapması çok çirkin
Bu kadar kopuk olup iki çocuk yapmayı nasıl başardınız
bu kadar kopuk degildik zamanla bu hale geldik. cocuk olunca sagolsun annesi biraz ortaligi karistirdi o da tuz biber oldu daha da kotuye gitti.

genelde kimseyle konusmaz cok kibirlidir kimseyi begenmez, saygi duymaz, kendini cok akilli bulur. mesela komsularimizdan kimseyle samimi degildir olmakta istemez kimseye oturmata gitmez gelmezler. nisanliyken degildi evlenince sanki boyle oldu. gerci is yerindekilerlede anlasamiyor gitti rapor aldi sinirlerim bozuk diye is yerinden uzaklasmak icin. kendi asker.

cok inatcidir gecmisimizde cok zitlastik ailesi yuzunden cok karsi karsiya getirdiler bizi.

kirilmista olanilir ama soylemez neue kirildigini bende bilnemeki. duygularindan hic bahsetmez.

Boşandiktan sonra yaşayacaklarinizin, şu an gördüğünüz muameleye katlanmak zorunda olmaktan daha zor olacağini sanmiyorum.Üstelik mesleğiniz de var.Çocuklar büyüyünce de psikolojileri bozulur,okulu etkilenir vs. diye bosanmayacaksiniz.3-5 yil sonra şartlariniz çok mu değisecek?3 günlük dünya hayati kendine zehir etmeye değer mi seninle konusmaya bile tenezzül etmeyen biri için?

Bence bu düşünceleri şimdilik aklınızdan çıkarın...ıyi şeyler düşünün heran bebeğinizi kucağınıza alabilirsiniz çünkü...bu konuları düşünmek icin zamanınız olacaktır daha sonra..sağlıkla gelsin bebeğiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…