Şimdi 23 yaşımdayım. 2.5 yıl oldu evleneli. Eskiden sanki nereye gideceksin ailen mi var demişliği vardı. Aramız bozukken ailem bana destek oldu nerdeyse ayrıl diyeceklerdi. Sonra biz farkettik ki ayrılana kadar herkes bizi Gaza getirecek sonra herkes evlenmeden önceki gibi davranmaya devam edecek. Daha sonra atlattık bunları. Bana iyi davranıyoŞu an kaç yaşındasın ? Esin nasıl sana nasıl davranıyor ? Bu olayları bilmek onda nasıl. Bir etki yarattı ?
Inşallah teşekkür ederim insanın evinde rahat bi şekilde korkmadan oturması çok güzelNeyse ki kendi aileni kurmuşsun, onlardan kurtulmuşsun. Kendi çekirdek ailende mutlu huzurlu olursun umarım
Zaten alieme karşı tavrım çocuğum olduktan sonra değişti. Aklım almadı insan evladına bunları nasıl yapar. Onlardan alamadığım tüm ilgiyi sevgiyi bebeğimden alıyorum. Benim en kıumetlim o. Eşimle bazı sorunlar yaşadık ama yinede mutluyduk zaten geçmişte kaldı o sorunlarda
Amin. Teşekkür ederimÇocuklukta yaşanan sorunlar insanın tüm hayatını kötü etkiliyor.İns eşiniz ve evladınızdan yüzünüz gülsün.Ayrıca size kötü davranmaları için sizin kötü bi insan olmanıza gerek yok.Bu diğer insanların kötülüğünden kaynaklanıyor
Rica ederimAmin. Teşekkür ederim
Zaten böyle giderse zamanla kendiliğinden kopacak bağlarGorusme sen de. Ne halleri varsa gorsunler de gitsin.
Haklısın. Bende hem okuyup hem çalışmaya çalıştım. Bende zaten 1 aydır gitmiyorum daha gitmeyide düşünmüyorum. Onlar korkmazlar zaten umrunda değil onlarınKonu basligi eski ailem ama sanirim daha eski ailen olmamis. Belki senin yasadiklarini yasamadim ama bende 27 yasimda dayak yedim. Ustelik ceyizimi alip bana evlenirken yardim da etmediler. 16 yasimda kendi istegimle ise baslayip maddi masraflarimi okumak ta dahil kendim ustlenmeye calistim. Ama gecen senem kabus gibi gecti. Simdi 2 ayi gecti evleneli ve babam haric annem ve kardeslerimle gorusmuyorum. Yasattiklarindan ders alip kapimi calarlarsa baska ama bu sartlar altinda gorusmeyi de dusunmuyorum. Gel bir daha yap der gibi gidip tekrar alttan almayacagim. Sen annen baban olarak ozlemekten ozel gunlerinde yalniz kalmaktan korkuyorsan, onlarin daha da fazla korkmasi gerekir. Sen dusunme bunlari. Kapin acik olsun ama gidipte kapilarini tek tarafli acan kisi sen olma. Evlatsin diye ezilmen gerekmiyor.
Çok haklısın. Öz olduğum kesin. Bende dediğin gibi yapıcam sanırımailenin öz çocuğu olduğuna emin misiniz ? tuhaf bir durum var sanki sana garezleri var gibi anlattıklarından. vala canım ben şu hayatta beni üzen beni yıpratan herkesten uzak durdum , muhatap olmadım , hayatımdan çıkarttım aslada geriye dönüp bakmadım , bu yeri geldi bana kabus gibi bir çocukluk yaşatan babam , yeri geldi beni çok üzen dostum oldu . insan ailesini silip atabilir mi derler evet atar atmalı , senin ruhunda bu kadar derin yaralar açtılarsa ve sana gün yüzü göstermedilerse ne gerek varki varlıklarına sırf adı anne baba diye mi ? kusura bakmada ben onların vereceği küçük altını değil iğne ipliği istemem kabul etmem , sana çocukluğunda okula yürüyerek git 5 tl vermeyen insan üstelik durumu varken , şimdi sana dünyaları verse nolcakki , çocukluğunu hayallerini çalmışlar. bence olabildiğin kadar uzak ol , seni aramayanı sormayanı sen hiç arama , malesefki bu hayat bencil olmayı , sadece kendine değer vermeyi hak ediyor , yoksa çooooook üzülürsün daha...
ailenin öz çocuğu olduğuna emin misiniz ? tuhaf bir durum var sanki sana garezleri var gibi anlattıklarından. vala canım ben şu hayatta beni üzen beni yıpratan herkesten uzak durdum , muhatap olmadım , hayatımdan çıkarttım aslada geriye dönüp bakmadım , bu yeri geldi bana kabus gibi bir çocukluk yaşatan babam , yeri geldi beni çok üzen dostum oldu . insan ailesini silip atabilir mi derler evet atar atmalı , senin ruhunda bu kadar derin yaralar açtılarsa ve sana gün yüzü göstermedilerse ne gerek varki varlıklarına sırf adı anne baba diye mi ? kusura bakmada ben onların vereceği küçük altını değil iğne ipliği istemem kabul etmem , sana çocukluğunda okula yürüyerek git 5 tl vermeyen insan üstelik durumu varken , şimdi sana dünyaları verse nolcakki , çocukluğunu hayallerini çalmışlar. bence olabildiğin kadar uzak ol , seni aramayanı sormayanı sen hiç arama , malesefki bu hayat bencil olmayı , sadece kendine değer vermeyi hak ediyor , yoksa çooooook üzülürsün daha...
niye hergün konusuyorsunuzEski Ailem diyorum ama eskidende aileden biri gibi değildim. Düzenli aralıklarla sudan sebeplerle evden koyuluyodum 16 yaşımdan beri. 20 yaşımda evlendim. Eşimi seviyorum severek evlendim ama üniversite okuyordum ve evlenmek gibi düşüncem yoktu. Evlenmeden önce yine çok sudan bi sebeple o... Diye bağırdığını hiç unutamam annemin 20 yaşımda annemdende babamdanda dayak yedim. Bi sebebi vardır diye düşünüyosunuzdur ama gerçekten yok. Hep bu şekilde yaşadım ben.( Annemde babamda iyi işleri olan insanlar gelirleride ortalamanın üstünde. Memurlar. Yani bilmeyen kişiler inanmaz bu duruma). Son yediğim dayaktan sonra gitmek istememe rağmen babam zorla dayıma gönderdi beni. Ben herkese rezil oldum. Önceki dayaktada teyzeme göndermişlerdi. Bütün akrabalarım eşim ve kayınvalidem yediğim dayakları bi yerlerimin morardığını küfürleri kötü muameleyi biliyo ve bana saygı duymadıklarını hep hissettim. Bu saygıyı kazanmak için çok çabaladım. Babamın 16 yaşımdan beri evlen defol git telkinini dinledim ve 20 yaşımda evlendim, hiçbir zaman ailemi kimseye kötülemedim beni dersaneye gönderdiler çeyizimi aldılar diye düşündüm herkese onlar hakkında iyi konuştum birazda utandım sanırım rol yaptım hep. Evime hiç gelmezler 3 ayda bir filan. Bebeğim oldu yinede gelmiyolar en son 1 ay önce biz uğramıştık. Onlar gelmedi ilgilenmedi biz hep gittik. hergün ararım annemi kardeşimi babamı sorarım nasılsınız derim iyyiz der geçer derdim olunca ilgilenmez. Sevincim olunca umursamaz.hep sıkılmış bi hali var, evlendi yine kurtulamadık diyo sanırım.kısa bi süre maddi destek verdiler saolsunlar. Çocuğum olması için tedavi gördüm bu süredede hastane işlerinde yardımcı oldu annem. Ben bütün bunları içimden atamıyorum daha anlatamadığım okadar çok şey varki. Babam içki içerdi bana harçlık vermek istemezdi 5 lira bile, okuldan nasıl dönücem eve derdim yürüyerek git derdi 7 km yolu. Bebeğim oldu altın filan takmadılar mesela. Sadece maddi değil. Bu tavırları beni çok üzüyo. Bu kadar uzun karışık yazıyı okumak istemezsiniz belki ama ben içimi dökmek istedim.
Normal nasılsınız iyi misiniz konuşmasıniye hergün konusuyorsunuz
ama konustugu zaman karsı tarafın önemsemediğinden bahsediyor biraz öesafe koymak lazımki deger bilinsinNormal nasılsınız iyi misiniz konuşması
Evet zaten bugün hiç aramamıştım annem aradı dün neden böyle isteksiz konuştun vb dedim 2 gündür hastayım dedi bugün de hastanedeymiş yarında gidecekmiş ama nasılsın iyi misin ne var ne yok dememe rağmen hiç söylememiş bana yine ters tepki verdi sonra whatsptan mesaj atmış sen ve kardeşinden başka kimse yok tek başıma yetişemiyorum demiş bende bi şeyler söyledim suçlayıcı cevap veremedi okadar haklıyım ve okadar sabrettim ki...ama konustugu zaman karsı tarafın önemsemediğinden bahsediyor biraz öesafe koymak lazımki deger bilinsin
Bi tane erkek kardeşim var. Ona normal ailelere göre eh pek iyi davranmıyolar, ama benimle kıyaslarsak çok iyi davranıyolar. Daha yaşı küçük inşallah benim yaşadıklarımı yaşamazYeni ailenizde huzurlu olursunuz inşallah.Baska kardesiniz var mi? Onlara da size davrandiklari gibi mi davranıyorlar?
Yani ne yaparsa çocuğunuzu döverdiniz evden kovardınız? ne yapmış olabilirim ki bu kadar çok. kötü alışkanlığım yok anneme babamada küfür etmedim hakaret etmedim el kaldırmadım kocayada kaçmadım başka bi nedenlede bunlar yapılmaz sanırımHiç bir anne ve baba bu denli ileri gidemez bence. Anlatmadiginiz eksik olan birseyler var. 16-20 yaş arasinda ergenlik buhrani yasayarak ailenizle ters düşmüş olabilir ve bu yuzdeb ters tepkiler almis olabilir misiniz? Ilgisiz seni umursamayan bir aile olsalar evlenmene flnda yardım etmezlerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?