Hanımefendi insanlara Suriyeli muamelesi yapmayın .Allah aşkına sanki anlaşılmaz bir dilde veya üslupta ifade ediyoruz, kendimizi de ,siz de bu kadar müneccim b...yediniz havasına sokmayın kendinizi lütfen .herkes noktalama işaretlerini doğru kullanmıyor diye ,Türkçeyi kötü telaffuz ediyor olamaz .mantıklı olun biraz da insanlara tepeden bakmayı bırakın ,EGO’ları düşürün birazBöyle olmalıydı; eksiğim vardır, fazlam yoktur. Ben dilimizin bu denli özensiz kullanılmasından rahatsızım; arkadaşın yaptığı yorum üzerinden de genel bir yorum yaptım. Yorumum sizi de kapsar, evet.
Duygulara tercüman, bu konu nezdinde bozuk Türkçeyle, kısaltılarak, noktalamasız, konuştuğu şiveyle yazılan tüm konulara gelsin bu haklı isyan
Duygulara tercüman bu konu nezdinde , " cümlesinde ,virgül bu şekilde kullanılmalı.
Şu yazdığınızdan yanlış noktalamamın, nasıl doğru kullanılacağı ile ilgili bir şey anlaşılmıyor. Konu sahibi, benim şu alıntıladığınız mesajıma fazla tepki verip beni insanları küçümsemekle itham ettiği için ben de sonraki mesajlarımda daha ayrıntıya girdim. Ama bu sizi neden bu kadar ırgaladı, anlamadım. Türkçe kullanılan bir platformda, olması gerekeni, doğru kullanımı beklediğimiz için egolu falan olmuyoruz. Saçmasapan kısaltmalar yapılmayacağını lisans mezunu olmayanlar da biliyordur.
Anlaşılıyor , " nezdinden " sonra virgül olacak.
Kocanız bu kadınla bu kadar samimi ise sizi de tanıştırmıştır diye düşünüyorum... En azından hayatınızda bir kere olsun yüz yüze görüşmüşsünüzdür?Sevgili Kadınlar klübü hanımları iyi günler hepinize dün Kadınlar klübünden kıskanan koca adlı bir konu açmıştım neyse kısaca espriler vs derken eşimin intagramına bakacağımı şaka yollu söylemiştim Va baktım da kocamın eski arkadaşın boşanmış karısının ricalarıyla karşılaştım ,intagram mesajlarında hepimiz kadınız lütfen değerli fikirlerinizi bekliyorumkocamın Eski arkadaşının karısı ve şu an kocam bu arkadaşıyla pek samimi değil ve görüşmüyor , hatta çok eski de kalmış bir kişi ,fakat arada samimiyet var kocamın bu eski arkadaşı karısıyla boşanmış ayrıldığı hanım kocama instagram üzerinden bir takım Mesajlar yolluyor arkadaşına söylemesi için Ricada bulunuyor , özel konulara giriyor falan baya samimi gerçi hoş bu konudan haberdardım fakat kadın bana hiçde normal gelmedi ve rahatsız oluyorum bu durumdan ve şu esnada zaten bir takım sorunlar yaşıyorum vs sıkıntılarım var tartışma konusumu sizce bu rahatsızlığımı dile getirmelimiyim
Ozel konu ne alla sen...Mesaj atan kişi eski karısı kocamın arkadaşının yani erkek arkadaşının eski karışı kocama instagram üzerinden eski kocasını şikayet etmiş ona ilet falan birşeyler konuşmuş özel konularada girerek
Boyle biseyi normal ksrsilamak cok sacma olur benim esli gorustgm samimi kisiler bile esini sormak icin bile arayamaz nerde kaldi eski gorusmedigi arkadasinin bosandgi karisi yazicak paralarimSevgili Kadınlar klübü hanımları iyi günler hepinize dün Kadınlar klübünden kıskanan koca adlı bir konu açmıştım neyse kısaca espriler vs derken eşimin intagramına bakacağımı şaka yollu söylemiştim Va baktım da kocamın eski arkadaşın boşanmış karısının ricalarıyla karşılaştım ,intagram mesajlarında hepimiz kadınız lütfen değerli fikirlerinizi bekliyorumkocamın Eski arkadaşının karısı ve şu an kocam bu arkadaşıyla pek samimi değil ve görüşmüyor , hatta çok eski de kalmış bir kişi ,fakat arada samimiyet var kocamın bu eski arkadaşı karısıyla boşanmış ayrıldığı hanım kocama instagram üzerinden bir takım Mesajlar yolluyor arkadaşına söylemesi için Ricada bulunuyor , özel konulara giriyor falan baya samimi gerçi hoş bu konudan haberdardım fakat kadın bana hiçde normal gelmedi ve rahatsız oluyorum bu durumdan ve şu esnada zaten bir takım sorunlar yaşıyorum vs sıkıntılarım var tartışma konusumu sizce bu rahatsızlığımı dile getirmelimiyim
haklısınız, evet maalesef konu nerelere sürüklendi ,burada bazıları ,kimlerine bir öğretmen Eda’sıyla neden böyle değil ,şöyle değil ,diyeceğine sorulan konuyla alakalı yorum yapsın ,ya da yapmasın .diğer şekilde araya girilince ve insanlar yerden yere vurulunca pekte hoş bir tutum olmuyor ,herkes işine baksın .ben noktalama işaretlerini doğru kullanmıyor ,olabilirim konuşmam aksanım gayet akıcı kendimi doğru ifade ettiğimi düşünüyorum.gerisi teferruat benim için kimene ayrıca ,çok bilmişlik Eda’sına bürünmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.Duygulara tercüman bu konu nezdinde , " cümlesinde ,virgül bu şekilde kullanılmalı.
Yukarı da bir iki kişi daha uyarı yapmış , onlarda da hata var.
Hatayı uyaracaksak sıfır hata yapmalıyız.
Tamam Turkcemizi koruyalım ancak bazen gerçekten çok abartı oluyor bu forumda.
Sanki herkesin ana dili Türkçe , sanki herkes okul okumuş gibi düşünülüyor.
Ilkokulda bile öğreniliyor savunması yapılıyor. Lisans okumuş biri ile karsilastiriliyor.
Haksızlık.
Haklısınız kadın hisseder ,art niyetli yaklaşımları ,gereksiz samimiyeti ,sizin de başınıza gelmiş ve hislerinizde yanılmadığınız çıkmış ,çok rahat tavırları olan kişiler bir yerden patlak veriyor ,siz uyarmasaydınız belkide eşiniz karşılaşacaktı kim bilir ,erkekler de anlıyor bence ama işlerine gelmiyor veya kardeşim falan şudur budur deyip ,başka türlü bir art niyet olmaması gerektiğini düşünerek hareket ediyorlar belki de ,fakat anlaşılan şu ki bizler gereksiz kıskançlık veya manyaklık yapmıyoruz, ben de böyle düşünüyorum ,sağolun .Kocanız bu kadınla bu kadar samimi ise sizi de tanıştırmıştır diye düşünüyorum... En azından hayatınızda bir kere olsun yüz yüze görüşmüşsünüzdür?
Canım bak kadınlar hisseder. O konuşmalardan rahatsız olduysan bir şeyleri hissetmişsin demektir. Ha bu demek olmuyor ki kocanla birbirlerine yürüyorlar.
Mesela çok yakın tarihte başıma gelen bir olayı anlatayım. Benim yakın arkadaşımın kuzeni vardı. Eşimle falan da çok samimiydi. Ben normalde hayatta saçma sapan kıskançlıklara girmem ama o kızdan hep böyle elektrik alıyordum. Eşimi bir kaç kere uyardım. O da saolsun çok yanaşmadı ama beni haksız gördü. Biz kardeş gibiyiz abim ben işte diğerlerini sayıyor o kadar şey paylaştık. O bizim kız kardeşimiz evet hareketleri tuhaf olabilir ama kardeşiz falan diyip duruyordu. Sürekli kardeşiz kardeşiz...
Neyse geçen cuma günü benim kardeşimin düğünü vardı. Ertesi gün bir öğrendim ki düğünde bu kız benim kocamın abisine yani kardeşiz dediği çocuğa sarkıntılık yapmış, onu sıkıştırmış ve dudağından öpmüş
Bunu öğrendim o kadar çok sinirlendim ki inanamazsınız... Kardeştiniz hani diye bir de eşime bağırdım. Sebebi de yavşadığını yavaştan hissediyordum ve kocamın hissetmemesine sinirlendiyordum. Ya da hissetmiyormuş gibi davranmasına(erkekler bunu çok yapar) Sanki ben psikopat manyakmışım gibi yaaa saçmalama falan demeleri geldi aklıma. Ayrıca o pislik kız asıl kocama karşı böyle yavşak tavırlıydı... Ama kız için farketmedi. Ha benim kocam ha abisi. Gitmiş onun dudağına yapışmış işte. Abisinin de kafası güzelmiş hiç de itmemiş ne yapıyorsun sen diye.
Kısaca anlatmak istediğim şey ortada bir şey yokken ben o kızın tavırlarından anlıyordum ne olduğunu. Ne kadar kocam saçmalama kardeşiz biz deyip bana manyak muamelesi yapsa bile... O zamanlar gidip başkalarına söyleseydim ben bu kızdan şüpheleniyorum diye başta yakın arkadaşım olmak üzere herkes de aynı şekilde manyak muamelesi yapardı bana... Ama işte görüyorsunuz ki bir kadın hisseder.
Uzun oldu kusura bakma ama başıma gelenleri yazdım. Zamanında uyarmasaydım fazla yaklaşma diye belki de o gün benim kocamın dudaklarına yapışacaktı!
Rahatsızlığını kocana söyle. Daha önce görüşmediyseniz o kadınla görüşmek istediğini belirt. Akşam yemeğine falan çağır. Tavırlarından ne olduğunu direk anlarsın zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?