• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski bı çocukluk anisi

Ben de küçükken hiç folklorda oynayamadım , kabiliyetim yokmuş öyle söylerdi hocalar , ne bekliyorlardıki bilemedim , hâlbuki bi araya beni de sıkıştırıp folklor oynatabilirlerdi . İçimde ukte kaldı .
Dertlendim gece gece ..
Okuma bayramında bile mi?

Öğretmenlik zor meslek gerçekten. Her bir çocuk ayrı bir dünya ve öğretmen hepsiyle özel olarak ilgilenmeye çalışsa da bazen bilerek ya da bilmeyerek yanlış şeyler yapıp kötü izler bırakabiliyor çocukların üzerinde. Vicdan meselesi gerçekten. Insanoğlu hata yapar her meslekte hatalar olur ama bu mesleğin hataları telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabiliyor uğraş alanı insan olduğu için. Sağlık sektörü de öyle mesela yanlış bir iğne ile hayatı değişenler var. Bazı meslekler zor gerçekten Allah işini vicdanıyla aklıyla dürüstce yapmaya çalışan herkese sabırlar versin özellikle işi öğretmek ve eğitmek yol göstermek olan öğretmenlere 🤗

Yok abla , okuma bayramında her birimizin kafasına kartona yazılı bir harf taktılar ve o harfle başlayan ve o harfi anlatan kısa bir şiir okuttular . Hiç folklor kıyafeti giymedim .
Benim okuma bayramı bile olmadı. Üşengeç öğretmenin tekiydi
Bizim okuma bayramlarımız renkli geçmiş o zaman.
Benim ilkokul öğretmenim çok muhteşem bir kadındı, okuma bayramında sınıftaki tüm çocuklara bir görev vermişti, utanıp çekindiği için bireysel gösterilere katılmak istemeyen ağlayan çocuklarında dahil olduğu sınıf korosu bile yaptı.
Folklor gerçekten biraz kabiliyet işidir ama ilkokul 1. sınıf gösterilerinde yetenek aranmaz, maksat çocuk sahnede görünsün, kızımın sınıfına okuma bayramı için çayda çıra öğretmiştim, o kıyafetlerle o kadar şirin görünüyorlar ki kimse hataları fark etmiyor bile.

Calciferr, kızımın öğretmeni erkekti müsamere, okuma bayramı gibi aktivitelerden pek anlamazdı adamcağız, belki öğretmeniniz gibi üşengeçti bilmiyorum ama iyi biriydi, ben yapamam ama siz istiyorsanız müsaitseniz çocukları hazırlarsınız demişti, biz 3-5 Veli harıl harıl rontlar, minik gösteriler, şarkı, şiir, folklor ne varsa bulup çıkarmıştık:)))
Birkaç aylık çalışma sonrası çok güzel bir okuma bayramı gösterisi yaptık ama ben seyredemedim çünkü arkada çocukları giydirmek, gösterisi için motive etmekle meşguldüm:-)

Burada bu kadar iz bırakan kötü anılar varken güzel anıları yazmak belki yersiz oldu ama sorunsuz bir okul hayatım oldu, bir kısmı o günleri hatırlamak bile istemezken ben keşke yeniden o tebeşir kokularının arasında olsam, yine teneffüslerde kaçtığımız okul kütüphanesinde evcilik oynamaya dalıp öğretmenimi korkudan deliye döndürsem diyorum :))

Back
X