• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski bı çocukluk anisi

E kimmiş o bağıran babanız mı ?🤣🤣🤣

Maalesef babamdı:halay:bu yaşıma gelene kadar ne zaman bir sorun yaşasam “Bak benim babam gelirse çok kötü olur,tersi pistir” dememi söylerdi.Ben de “Bırak da kendi ayaklarımın üstünde durayım ben gereken cevabı veririm merak etme” derdim. Bu yüzden ne zaman küçük bi sorun yaşasam hemen babama anlatasım geliyordu içimde tutuyorum yıllardır ama her şeyi. Allah başımızdan eksik etmesin aminn ❤️

Annemlerin maddi durumu hiç iyi değildi ve ikisi de öğretmendi, ilk okul öğretmenim de bunu biliyordu. Ben milletin çocuğunun eskimiş montunu vs giyerdim, öğretmenler gününde yine de herkesten eksik kalmamam için annem bana duvara asılan içi kurutulmuş çiçekle dolu olan duvar süsü almıştı. Kadın ona bakıp benden bundan var diye geri göndermişti ve suratını asmıştı. Bir de annemle babam derse yardım edecek zamanları olmasa da bana hep söyle annenlere seni çalıştırmasınlar derdi. Travma ya, kadından hala nefret ediyorum..

bende bir 23 nisanda siir okuyacaktim
butun provalara katildim
23 nisan gunu sirada bekliyorum
herkes okudu okudu cekildi 23 nisan gosterileri bitti ama ben daha siirimi okumadim dedim adimi sordular baktilar senin adin listede yokki dediler.
çok uzuldum oturup agladim.
mudur geldi beni kursuye cikarip siirimi okutturdu aglamaktan burnum aka aka siiri okumustum
sonradan anladik ki ben zaten secilmemisim
secildim sanip her provaya gitmisim 😂😂😂
birde ben siir okuyacagim diye aglamis o siiride okumusum zorla.
annem hala her 23 nisan anlatir saç baş daginik burnunu koluna sile sile okumustun diye 😁

Benim de ilkokul öğretmenim durumu iyi öğrencileri pencere kenarına oturturdu. Diğerlerini duvar kenarına. Okuma bayramında durumu iyi olanları peri rolü vermişti. Çok üzülmüştüm. Ailem de anlamıştı bunu. Hatta öğretmenin ile konuşup sana da prenses rolü vermelerini isteyelim demişlerdi de kabul etmemiştim. 3 yıl onda okudum, daha sonra şehir değiştirip başka bir öğretmene denk geldim. O kadar iyi bir kadındı ki. Öğretmen nasıl olurmuş onda görmüştüm

Sizin çocukların öğretmenleri iyi kalpli olur inşallah 😂
Bir de gülüyorsunuz benim çocuğumun öğretmeni gayet iyi kalpli çocuklarını kendi çocuğu yerine koyan bir öğretmen. Umarım benim çocuklarım hayatları boyunca sizin gibi bi öpretmene denk gelmez öğrencilerinizin de Allah yardımcısı olsun

23 nisan da gösteri yapacaktık. Öğretmenin kızıda bizle aynı sınıftaydı. Onun her istediği oluyordu ama bizim olmuyordu. Belli etmemeye çalışsada bariz kendi kızını kayırıyordu. Etek giyecektik ilk önce ben pembe rengi istedim ama kendi kızına verdi o rengi. Ben mavi giydim. Hiçbir öğrenciye hangi meslek rolünü seçmek istersiniz diye sorulmadı, öğretmen hepimizi ayarladı ama kendi kızı neyi istiyorsa onu oldu. En ön sırada, istediği rolü oynayan, istediği rengi giyebilen bir kızdı... hepimize tepeden bakan, her şeye ağlayıp trip atan ve çoğumuzla konuşmayan bir kızdı. Bence öğretmen çocuklarının aynı sınıfta olmaması gerekiyor ya da öğretmenin çok dikkatli davranması gerekiyor çünkü böyle şeyler çocukları içten içe çok üzebiliyor...

Dün oya bora nin eski bir şarkısını dinlerken aklıma bir anım geldi. Çocukken gittiğim bir yaz okulunda oya bora nin şarkısı ile gösteri hazırlamıştık. Elimizde parlak kurdela kağıdından ponponlar vardı bütün gece annemle ponponlarimi özenle hazırladık kocaman gösterişli çok güzel olmuştu. Benim boyum kısa olduğu için onlerdeydim.
Neyse gösteri günü hareketleri çok iyi yapamadığım için beni arkaya aldı. Ona ayrı üzüldüm de, asıl uzuldugum yerini değiştirdiği kıza benim ponponumu verdi benden aldı, bana da onun ponponunu verdi ama o kadar küçük ve basitti ki çok çirkin görünüyordu.
O zaman çok üzülmüştüm kimseye de söyleyemedim öğretmene de karşı çıkamadım.halbuki vermiyorum desem anneme söylesem kimse de alamaz benden. O gösteriye ne hevesle hazirlanmistim hem en arkada hem de kötü uyduruk bı ponponla kaldım.
Böyle çok anım var öğretmenlerin büyüklerin bana haksızlık yaptığı ama benim sesimi çıkarmadığım. Ailem de gayet hakkımı koruyan insanlar. Sonradan düşününce o zamanki üzüntüm aklıma gelip üzülüyorum, su çocuklara haksızlık yapmayin sırf büyüksunuz siz daha güçlüsünuz diye..
Çocukları en çok önce ebeveynleri sonra öğretmenleri duygusal istismar ediyor ne yazık ki. Üstelik bunun farkında bile olmadan.
"Bir kere bağırdın diye cocuk travmatize mi olur"deniliyor ya. İşte böyle böyle, ufak ufak duygusal istismarlarla travmatize oluyor

Bir öğretmen olarak öğrenciligimden beri okuldan rahatsız olmuşumdur. Kendi çocuğum olunca nedenleini çok iyi kavradım. Keşke çocuğumun eğitimini "okulsuzluk" olarak sağlayabilecegim cesarete sahip olabilsem

Dün oya bora nin eski bir şarkısını dinlerken aklıma bir anım geldi. Çocukken gittiğim bir yaz okulunda oya bora nin şarkısı ile gösteri hazırlamıştık. Elimizde parlak kurdela kağıdından ponponlar vardı bütün gece annemle ponponlarimi özenle hazırladık kocaman gösterişli çok güzel olmuştu. Benim boyum kısa olduğu için onlerdeydim.
Neyse gösteri günü hareketleri çok iyi yapamadığım için beni arkaya aldı. Ona ayrı üzüldüm de, asıl uzuldugum yerini değiştirdiği kıza benim ponponumu verdi benden aldı, bana da onun ponponunu verdi ama o kadar küçük ve basitti ki çok çirkin görünüyordu.
O zaman çok üzülmüştüm kimseye de söyleyemedim öğretmene de karşı çıkamadım.halbuki vermiyorum desem anneme söylesem kimse de alamaz benden. O gösteriye ne hevesle hazirlanmistim hem en arkada hem de kötü uyduruk bı ponponla kaldım.
Böyle çok anım var öğretmenlerin büyüklerin bana haksızlık yaptığı ama benim sesimi çıkarmadığım. Ailem de gayet hakkımı koruyan insanlar. Sonradan düşününce o zamanki üzüntüm aklıma gelip üzülüyorum, su çocuklara haksızlık yapmayin sırf büyüksunuz siz daha güçlüsünuz diye..
Ben 1. sınıfa giderken sınıf öğretmenimiz bayan 23 Nisan için dans gösterisi hazırlamıştı. Çok istememe rağmen sınıfta o gösteri de olmayan tek kız bendim. Bana şöyle demişti öğretmen, sen ne anlarsın danstan filan , git otur yerine. 🙁🙁 çok üzülmüştüm

Çok korkuyorum manyak öğretmenlerden. Şimdi kimse alınmasın ama var öyleleri. Bizim ilkokulda müzik öğretmeni herkesi döverdi, sonra okulda kalp krizi geçirdi ambulans aldı götürdü de herkes ölsün diye dua etti. Korkudan kızımı özel okula yolladım, devamlı da takipteyim. Öğretmene ayrı, kızıma ayrı soruyorum neler olduğunu. Bir iki küçük sıkıntı var okullar açılsın onu da düzelteceğim.

Anneler çocuğunuza sorun. Okulda mutsuz olan belli ediyor.

Sanirim biz kadinlar birazcik egoluyuz iş hayatinda.erkekler cok takmiyor genelde tabi herkeste boyle degil genele bakinca erkek biraz daha iyi.
Katılıyorum size. İlave olarak daha duygusalız. Kötü bir şey yaşadıysak, moralimiz bozuksa işe yansıtıyoruz ister istemez. Erkekler daha profesyonel.

23 nisan da gösteri yapacaktık. Öğretmenin kızıda bizle aynı sınıftaydı. Onun her istediği oluyordu ama bizim olmuyordu. Belli etmemeye çalışsada bariz kendi kızını kayırıyordu. Etek giyecektik ilk önce ben pembe rengi istedim ama kendi kızına verdi o rengi. Ben mavi giydim. Hiçbir öğrenciye hangi meslek rolünü seçmek istersiniz diye sorulmadı, öğretmen hepimizi ayarladı ama kendi kızı neyi istiyorsa onu oldu. En ön sırada, istediği rolü oynayan, istediği rengi giyebilen bir kızdı... hepimize tepeden bakan, her şeye ağlayıp trip atan ve çoğumuzla konuşmayan bir kızdı. Bence öğretmen çocuklarının aynı sınıfta olmaması gerekiyor ya da öğretmenin çok dikkatli davranması gerekiyor çünkü böyle şeyler çocukları içten içe çok üzebiliyor...

Ogretmenin çocugu demişken bir de "sinif annesi cocuklari" vardi. Bizim sinif annesi Her Allahn gunu okula gelir fino gibi ogretmenin pesinde dolanir, ogretmene hediyeler ayarlar, sarma sarar getirirdi. :)

Ben başarili bir kiz olmama rağmen hep o annesi yalaka kizin bir adim gerisinde olurdum etkinliklerde vs.
Salak gibi kicimi yirtardim daha iyi yapabilmek, daha iyisini başarmak için sonra anladim ki kicimi da yirtsam benim annem calisiyordu ve koca gun fino gibi ogretmen pesinde dolanip okula sarma getiremezdi yapacak bisey yoktu. 😂😂😂 İşte boyle hayati ögredim o an

Ben de küçükken hiç folklorda oynayamadım , kabiliyetim yokmuş öyle söylerdi hocalar , ne bekliyorlardıki bilemedim , hâlbuki bi araya beni de sıkıştırıp folklor oynatabilirlerdi . İçimde ukte kaldı .
Dertlendim gece gece ..

of of yaramiin kabugunu kaldirdin be canim kardesim:((((((((

Ogretmenin çocugu demişken bir de "sinif annesi cocuklari" vardi. Bizim sinif annesi Her Allahn gunu okula gelir fino gibi ogretmenin pesinde dolanir, ogretmene hediyeler ayarlar, sarma sarar getirirdi. :)

Ben başarili bir kiz olmama rağmen hep o annesi yalaka kizin bir adim gerisinde olurdum etkinliklerde vs.
Salak gibi kicimi yirtardim daha iyi yapabilmek, daha iyisini başarmak için sonra anladim ki kicimi da yirtsam benim annem calisiyordu ve koca gun fino gibi ogretmen pesinde dolanip okula sarma getiremezdi yapacak bisey yoktu. 😂😂😂 İşte boyle hayati ögredim o an
Bizim sinif annelerinin cocuklarindan biri bile okuyamadi hala gulerim buna. Canim bir sinif ogretmenim vardi babami kaybedeli bir yil olmamis okula baslamisim annem rahatsizlanmis gelemiyor. Hocam annemi gunluk arardi sen gelme kizin bans emanet diye. Sinif annesi senin annen de ne ilgisiz diye gelmisti hic unutmam. Cocugu hala arkadasim dolmus soforlugu yapiyordu babasini kaybetti batti vs. Demek ki annenin yalakaligindan olmuyormus her sey dedim icimden. Hayat kimseyi uzmemeyi boyle boyle sonradan ogretiyor.

Ben dayakcı bır ogrrtmen yuzunden bayıldım.hem komik hem uzucu.sıraya sokmustu hepımızı.sıra bana gelmeden korkudan bayılmıstım ilkokul 5. Trajıkomik

Benimde kötü anım su ; 8. Sınıfta ben nöbetçiydim neyse salak bir çocuk vardı elimde ki küçük topu kaçırdı sınıfa girdi bende arkasından girdim almak için İngilizce hocası sınıftaydı ki çokta severdim topumu istedim derste ki daha ders bile başlamamıştı ve çocukla hırlastık biraz sanırım ( tam hatırlamıyorum da )ama kavga değil
Sonra teneffüste baktım müdür odasına çağırdı ve kadında oradaydı beni şikayet etmiş
Adam oyle bir tokat attı ki bana kafamı duvara vurdum oysa babam bir kere bana kötü birsey bile dememişti .. suan gözlerim yaşlı yazdım düşünün hala unutmuş değilim .. okul hayatım boyunca yediğim tek tokattı ..
elbet bir gün o kadınla karsılasacaz elbet 🤬

Neden bir güne bırakıyorsunuz ki , çıkın karşısına hemen bence. Iciniz soğur biraz

Ben de ilkokula yeni başladıgımda ne kalem tutabilşyordum ne yazı yazabiliyordum. ( aslında solakmışım ama öğretmen de dahil kimse farketmemiş. Sağla yazmaya çalıştığım için de herşey berbattı.) A harfini yazamıyorum diye öğretmen çileden çıktı tokadı yapıştırdı suratıma. Bir ay dolmadan taşınacagımız için okul değişmek zorunda kaldım. Gideceğim gün öğretmen özür diledi öptü. Kızgınlıgım geçmişti sanırım. Yeni gideceğim okulda da geri kalmışım diye o yıl kayıt yapmadılar. Bir sonraki yıl okula başladım. Okulun ilk günü birinci sınıfların isimlerini okuyorlar hangi öğretmenin sınıfına gideceğine dair. Tam o sırada bizim öğretmenimiz olan kadın 5. sınıftan birine feci bir tokat attı. O an o kadar cok korktum ki. Birinci sınıf ögrencisi için bir travma resmen bu. Allahım bu öğretmenle ne yapcam ya bizi de döverse diye aklım çıktı. O öğretmende de 3 yıl okudum. Çok çok iyi bir öğretmendi. Hiçbirimizi dövmedi. Hepimizi çok severdi. Ve o kadınla ben başka bir öğrenci oldum. Bir önceki tecrübemden kendimi tembel, beceriksiz olacağım diye mimlemiştim. Ama tam tersi oldu. Kadın benden harika bir öğrenci yarattı. Ama hep o gün o çocugunu niye dövdüğünü merak ettim. Niye öğretmene sormamışım bilmiyorum keşke sorsaymışım.
Ben de solaktım. İnatla sağ elimle yazdırmaya çalışırdı. Çok ağlattı beni. Yengeme söylemiştim bana böyle yapıyor diye. Yengem fırça çekmişti öğretmene de beni rahat bırakmıştı. Bu arada yengem okulda sözü geçen bir öğretmendi. Bütün öğretmenler de müdür çekinirdi

Benim ilk hocam da eski babacan Hulisi Kentmen tipli bir adamdı. Birinci sınıfın son haftaları, derse girmek yerine okulda üst sınıf olan ablalarımla pikniğe gitmek için izin istemiştim. Sakın ha, karne notunu kırarım bak demişti.

Ben yine de gider. Karnenin tüm ders kısımları pekiyi, temizlik, sınıfta uyum, düzen vs hep iyi gelmişti :KK70: :KK70: Sevgiyle anarım hocamı hala :KK68:
huuisi kentmen sanatcimiz nurlarda uyusun, o biyiklariyla titriyorum saygimdam , ruhu sahad mekani cennet olsun

Back
X