• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski bı çocukluk anisi

Benimde kötü anım su ; 8. Sınıfta ben nöbetçiydim neyse salak bir çocuk vardı elimde ki küçük topu kaçırdı sınıfa girdi bende arkasından girdim almak için İngilizce hocası sınıftaydı ki çokta severdim topumu istedim derste ki daha ders bile başlamamıştı ve çocukla hırlastık biraz sanırım ( tam hatırlamıyorum da )ama kavga değil
Sonra teneffüste baktım müdür odasına çağırdı ve kadında oradaydı beni şikayet etmiş
Adam oyle bir tokat attı ki bana kafamı duvara vurdum oysa babam bir kere bana kötü birsey bile dememişti .. suan gözlerim yaşlı yazdım düşünün hala unutmuş değilim .. okul hayatım boyunca yediğim tek tokattı ..
elbet bir gün o kadınla karsılasacaz elbet 🤬

Benim hatirladigim şey ilkokulda devamli
maddi durum uzerinde durulmasiydi, ogretmenlerin agzinda hep annen baban ne iş yapiyor? Odan var mi? Ev kira mi? Herkese herkesin içinde bu sorulari yoneltirlerdi hatta yetmedi cizelge hazirlanmişti kimin babasi işci, kimin babasi ogretmen bilmem ne? 😂
Mont, bot gibi yardim yapilacagi zaman hep acik acik belirtilirdi.

Cogunlugumuz işçi cocuklariydik o ayri ama tersi de olabilirdi ve sinifimizda bikaç tane durumu çok kotu cocuk vardi onlar hep mahçuptu bu sorularda.
Bir de aidat parasi mi ne zikkim ondan vardi. Ailesi parayi ödemiyor diye sinifin ortasinda kucucuk cocuklari azarlardi ogretmen, halbuki cocugun suçu ne? 🙄

Ilkokulda öğretmeninden şiddet gören biri olarak çok iyi anlıyorum. Hiç unutamam k harfini ters yaptığım için nasıl dayak yemiştim. Annem babam sürekli okula gelirdi ama yine döverdi yine döverdi. Herkesi bütün çocukları. Ve hayatıma o kadar etkisi oldu ki egitimime. Aktif olmaktan hep korktum. Asla hakkımı helal etmem.

bazen bizde istemeden kotu seyler yapabiliyoruz.kimisi sonradan vicdan yapiyor kimiside farkinda bile olmuyor.belki bana kizanlara olacak ama en cok bunu yapan biz kadin ogretmenler oluyoruz.bunu diger arkadaslarimda soyluyor genelde erkek ogretmenler daha sabirli oluyor.biz kadinlar okul disinda baska sorumluluklarimiz oldugu icin erkekler kadar kendimizi veremiyoruz.tabi herkes icinde gecerli degil bu durum

Kadin düşmanj diye taşlamayin littfeeen helsi degil elbet ben de kadinim ama o kadar haklisin ki şu konuda.
27 yasimdayim. Okulda, hastanede, kuaforde, calisma hayatinda sorun yaşadigim kişilerin erkek olmasi çok nadirdir hep kadinlarda bir degisik haller goruyorum. Bunun sebebi ben henuz anlayamadim. 🙄

Ben de ilkokula yeni başladıgımda ne kalem tutabilşyordum ne yazı yazabiliyordum. ( aslında solakmışım ama öğretmen de dahil kimse farketmemiş. Sağla yazmaya çalıştığım için de herşey berbattı.) A harfini yazamıyorum diye öğretmen çileden çıktı tokadı yapıştırdı suratıma. Bir ay dolmadan taşınacagımız için okul değişmek zorunda kaldım. Gideceğim gün öğretmen özür diledi öptü. Kızgınlıgım geçmişti sanırım. Yeni gideceğim okulda da geri kalmışım diye o yıl kayıt yapmadılar. Bir sonraki yıl okula başladım. Okulun ilk günü birinci sınıfların isimlerini okuyorlar hangi öğretmenin sınıfına gideceğine dair. Tam o sırada bizim öğretmenimiz olan kadın 5. sınıftan birine feci bir tokat attı. O an o kadar cok korktum ki. Birinci sınıf ögrencisi için bir travma resmen bu. Allahım bu öğretmenle ne yapcam ya bizi de döverse diye aklım çıktı. O öğretmende de 3 yıl okudum. Çok çok iyi bir öğretmendi. Hiçbirimizi dövmedi. Hepimizi çok severdi. Ve o kadınla ben başka bir öğrenci oldum. Bir önceki tecrübemden kendimi tembel, beceriksiz olacağım diye mimlemiştim. Ama tam tersi oldu. Kadın benden harika bir öğrenci yarattı. Ama hep o gün o çocugunu niye dövdüğünü merak ettim. Niye öğretmene sormamışım bilmiyorum keşke sorsaymışım.

Benimde kötü anım su ; 8. Sınıfta ben nöbetçiydim neyse salak bir çocuk vardı elimde ki küçük topu kaçırdı sınıfa girdi bende arkasından girdim almak için İngilizce hocası sınıftaydı ki çokta severdim topumu istedim derste ki daha ders bile başlamamıştı ve çocukla hırlastık biraz sanırım ( tam hatırlamıyorum da )ama kavga değil
Sonra teneffüste baktım müdür odasına çağırdı ve kadında oradaydı beni şikayet etmiş
Adam oyle bir tokat attı ki bana kafamı duvara vurdum oysa babam bir kere bana kötü birsey bile dememişti .. suan gözlerim yaşlı yazdım düşünün hala unutmuş değilim .. okul hayatım boyunca yediğim tek tokattı ..
Kızmanız gereken o kadın değil ki müdür..şahsen öğretmen olsam ve öğrenci sınıfıma gelip kaçan topu istese ben dE kızarım. Gidip şikayet etmezdim o ayrı.Ama müdür terbiyesizmiş.Tokat atarak mı otorite sahibi olabileceğini sanmış acaba,ezik.

Son düzenleme:
Orası dingonun mekanıymış gibi sınıfa dalıp çocuk parkındaymış gibi top isteyip öğretmen bostan korkuluğuymuş gibi qrkadaşınızla hırlaşırsanız nerde olduğunuz hatırlatılır elbette. Yani şu hareketi de savunmayın 8. Sınıfa gelmiş çocuk artık nerede ne yapacağını bilecek çağdadır,öğrenci olduğunuz 8 sene boyunca öğrenememiş miydiniz...

Kadin düşmanj diye taşlamayin littfeeen helsi degil elbet ben de kadinim ama o kadar haklisin ki şu konuda.
27 yasimdayim. Okulda, hastanede, kuaforde, calisma hayatinda sorun yaşadigim kişilerin erkek olmasi çok nadirdir hep kadinlarda bir degisik haller goruyorum. Bunun sebebi ben henuz anlayamadim. 🙄
Sanirim biz kadinlar birazcik egoluyuz iş hayatinda.erkekler cok takmiyor genelde tabi herkeste boyle degil genele bakinca erkek biraz daha iyi.

İşte Pembekoala35 Pembekoala35 çok güzel anlatmış durumu ben de hep iş hayatında erkekleri başarılı bulduklarında aynısı düşünürüm.Kadının iş yükü ve sorumluluğu daha fazla.Tabii ki de yansıtmaması lazım ama kadınız bir fazla duyarlıyız...düşünün çocuğunuz hasta ve bir yabancıya yâda kreşe bırakıp ise geliyorsunuz.

Ha ama küçüklüğümdeki kötü anıların hepsi öğretmenlere ait değil o yüzden problem yok.Sakın çocuk hatırlamaz aklı ermez falan demeyin.Taa ilkokulda okuma yazma öğrenirken annemin abin olsa şimdiye yapardı lafını ve benim başımı yastığa gömüp ağlayışımı hatırlarım.Şimdi söylesem ben öyle bir şey yapmamışımdır der :kahve:

İlk ilkokul öğretmenimi Allah bildiği gibi yapsın. Hayattan soğutmuştu.
2. ilkokul öğretmenimi Allah iki cihanda aziz etsin.
Bana okulu, okumayı, hayatı yeniden sevdirdi.

Kızmanız gereken o kadın değil ki müdür..şahsen öğretmen olsam ve öğrenci sınıfıma gelip kaçan topu istese ben dE kızarım. Gidip şikayet etmezdim o ayrı.Ama müdür terbiyesizmiş.Tokat atarak mı otorite sahibi olabileceğini sanmış acaba,ezik.
Şikayet olmasa tokattta olmazdı sanırım .. topu istedim ve ders bile başlamamıştı daha yeni sınıfa gelmişti ..
hakkım ikisine zıkkım olsun 🙁🙁

Peki sadece öğretmenler mi buyukanneler büyükbabalar da bence çocukların kalbini cok kırıyor.Cok dusuncesiz davranıp.
Bu olay bana kızımın sınıf annesinden dolayı yaşadığı bir olayı hatırlattı inşallah ilerde kızım hatırlamaz.Anasınıfında bir sınıf annesi vardı.Ogretmenler gününden önce hediye grubu kurmuş insanlar fikirlerini sundu falan çiçeği bile gereksiz gördü yani tammmaen olayı maddi düşünüyor.Neyse hiç yorum yapmadım arkadaşlar kızım kendisi vermek istiyor size kolay gelsin yazıp gruptan çıktım.Kadin o günden sonra yüzüme bile bakmadı.Ogretmenler günü sabah kızımı bıraktım hediyesi verdi döndüm.Çikis saatine doğru sınıf annesi beni arıyor öğretmen araştırmış.Hepimiz burdayiz X annem yok diye üzülüyor gelin.Bebegim uyuyordu hemen gidemedim tabii.Meger sınıfta öğretmene supriz düzenlemişler ben hariç tüm velilerle.Ogretmende herkesin annesi tabağını hazırlasın deyince kızım benim annem yok demiş.Aldım kızımı gezmeye götürdüm ama hala anne sen niye yoktun ben çok üzüldüm demişti.Şimdi bu mu annelik bu mu insanlık?
Evet birde halden anlamayan sınıf anneleri velileri vardı. Herkesin durumu aynıymış gibi 23 nisanda buradan kıyafet alınacak diye diretmeler keza öğretmenler gününde onların istediği hediyeye ortak olunacak zorbalıkları. Eski halimize dönsekte dipte köşede kalan hatıralara kadar gitmesek bu da yorucu valla :)

Disleksiyim. Gaddar öğretmenim farketmedi, beni Hep cezalandırıldı. 4.sınıfta kendim biseylerin yanlış olduğunu farkedip çok çabaladım. Üstelik memur çocuklarını ayırır biz kalanları duvar kenarına oturturdu. Hiç bir etkinliğe bizi almazdı. Bende hakkımı helal etmem hiç bir zaman o kadına. Hatta bazen keşke karşılaşsak yüzüne gerçekten tükürsem diyorum

Bir kötü anım daha geldi aklıma. Okul kütüphanesi için öğrenciler kitap getirmek zorundaydı. Her öğrenci durumu ne olursa olsun kitap götürmek zorundaydı. Benden kitap istedi öğretmen bende anneme dedim. O okulun kütüphanesini kuran içine kitaplar alan meğerse rahmetli dedemmiş. Eskiden o mahallenin muhtarlığını yaparmış o zaman okulun kütüphanesini de yapmış. Böyle olunca bende kitap götürmedim. Ama nasıl dayak yedim tekme tokat... eve gittim ağlaya ağlaya. Annem çıldırdı okula gitti bağırdı çağırdı. Ama yaşadım onu ve ona benzer nicelerini.

Dört sene önce şahit olduğum bi olayı anlatayım, okulun ilk haftası. Çocuklar uyum sürecinde. beşinci sınıflar ilk kez okulda, İstiklal marşı okunacak,hoplayan, zıplayan.... Bir erkek öğrenci nöbetçi olan bayan matematik öğretmeninden tuvalet izni istiyor ve öğretmen vermiyor, çünkü ilk hafta kuralları koymazsanız daha sonra koyamazsınız. istiklal marşı okuduğumuz sırada öğrenci altına kaçırıyor. Pantolon gri renk olduğu için farkedilmemesi imkansız. Tüm öğrenciler çocuğa bakıyor, kimi gülerek, kimi üzülerek, kimi parmağıyla diğer arkadaşını dürterek onu gösteriyor. Matematik öğretmeni hemen koşarak yanına gitti, öyle üzüldü ki. Annesi aranıp pantolon getirildi. Zamanla ben de dirsine girdim tanıdık öğrenciyi, öyle naif, terbiyeli, zeki bir çocuk ki. Ders notlarında 5 . sınıflar birincisi oldu. Ama mat, öğretmeni ilgisini sevgisini hiç eksik etmedi, hatasını telafi için. O çocuk hep ayrıcalıklıydı onun için. Bize defalarca anlatmıştır pişmanlığını. Çok iyi bir öğretmendi, hem öğretmen hen öğrenci için büyük bir talihsizlikti.

Orası dingonun mekanıymış gibi sınıfa dalıp çocuk parkındaymış gibi top isteyip öğretmen bostan korkuluğuymuş gibi qrkadaşınızla hırlaşırsanız nerde olduğunuz hatırlatılır elbette. Yani şu hareketi de savunmayın 8. Sınıfa gelmiş çocuk artık nerede ne yapacağını bilecek çağdadır,öğrenci olduğunuz 8 sene boyunca öğrenememiş miydiniz...
Ogrenciye nerede olduğu tokat atılarak hatirlatilmaz bu arada sanırım ona değinmeyi unutmussunuz. Çocuk yanlış yaptı diye buyukler her yol mubah değil.

Sanirim biz kadinlar birazcik egoluyuz iş hayatinda.erkekler cok takmiyor genelde tabi herkeste boyle degil genele bakinca erkek biraz daha iyi.

Kesinlikle unutamadigim iyi ogretmenlerim var benim de ama bunlarin arasinda kadin ogretmen sadece biricik var. :))) Almanca ogretmenimdi kendisi ❤️ hala pozitifligi guluşu konusmasi aklimda. 🙂 O'nu da anmış olayim. 🙏

nerde olduğunuz hatırlatılır elbette
Anne babalar çocuklarını binbir emekle okula gönderecek vurmaya kıyamayacak ama bir okul müdürü kuralları tokatla hatırlatacak ve sizin gibilerde şiddeti destekleyerek doğal karşılamamızı bekleyecek!! Başka bir arzunuz ??

Back
X