Eski Dostlar Buyrun Topiğime :)

Ömür 200 olmasın tatlım birden pişer gerçi izmir köfte de köfteler önce hafiften bir kızartıılır zaten patateslerde öyle sonra fırına atılır ama 180 iyidir.
Tamam canım hafif kızarttım zaten

Aaa evet önceden hafif kizartiliyormus o yüzden 180 iyidir diyorum ben de :) 200 harli olur birden :)

Izmir köfte hic denemedim ben ya, ben de deneyeyim bari bu haftasonu :)

Evet canım ben de köfteleri ve patatesleri böyle hafif bi kızarttım öyle yazıyodu nette

Keşke hep 180 pişirseydim:26:

[video=youtube;GX-Kk4TlKXk]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GX-Kk4TlKXk[/video]

Grip anneme ayağım alçılı alçılı yaptığım çorbam
Malzemeler
4 Küçük Kereviz(Yeşil yapraklarının sadece çok taze kısmı alınacak)
1 Yeşil Soğan
1 Kuru Soğan
1 Havuç
1 Yemek Kaşığı Mısır Unu
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Kadar Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Galeta Unu
Yarım Avuç Tel Şehriye
5 Bardak Tavuk Suyu (Sıcak)
Tuz, İstenilen Baharat
Pişirme Süresi
30 Dakika
Zorluğu
Aşil Tendonu Kopuk Ayakla Çok Zor

İlk önce tüm sebzelerimizi robotta çekiyoruz, soğanımızı da çekiyoruz, tenceremize yağı koyup soğanı kavuruyoruz arkasından salçamızı ekliyoruz salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Robotta çektiğimiz sebzelerimizi de ekleyip bir 4 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz, mısır unumuzu ve galeta unumuzu 1 su bardağı suda eritiyoruz tenceremize döküyoruz, kaynar 5 bardak suyumuzu tuzumuzu ekleyip 15-20 dakika kaynatıyoruz çorbamızı sonra içine yarım avuç şehriyeyi atıp bir taşım daha kaynatıyoruz indirmeden baharatımızı da ekliyoruz, ben özel bir çorba baharatımız var ondan ekledim çok az, afiyet olsun

Eki Görüntüle 615166
Eki Görüntüle 615167
Eki Görüntüle 615168
Eki Görüntüle 615169

Son düzenleyen: Moderatör:
Çooooooooook pis çorba yaparımmmmmmmmmmmmm üzerim siziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

[video=youtube;bHOpm2Z-cO4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bHOpm2Z-cO4[/video]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…