Eski eş , kızım , kafamdaki düşünceler

ayisigindakigolge

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2024
59
20
8
26
İyi geceler kızlar . Aslında biraz içimi dökmek birazda sizden fikir almak istiyorum. Önceki konularımda boşanma ile ilgili konu açmıştım. Anlaşmalı boşandık. Kızımın velayeti bende. Babası mahkeme kararı ile belirli günler görebiliyor. Boşanalı 3 ay oluyor ama daha toparlanamadım çünkü ben hep sevgi dolu bir ailede çocuk büyütmek istiyordum. Fiziksel şiddetten dolayı boşandım geri dönmek istemiyorum kesinlikle ama bazen dışarıda birlikte olan aileleri görünce üzülüyorum. Eski eş pişman olduğunu ama kendisini şiddete kadar getirenin ben olduğunu ve hala bana karşı birşeyler hissettiğini söylüyor. Çocuğu görmek için aradığı zaman bunları söylüyor. Zaten onun dışında arama veya mesaj yok. Ben ne kadar hala bir şeyler hissetsemde ona karşı güvenim çok sarsıldı geri dönmek istemiyorum ama kızımda artık baba figürünün eksikliğini hissetmeye başladı gibi sanki ve üzülüyorum. Bu his nasıl geçer ?

Kendinize bahane üretmeyin. Kızınız sizin şiddet gördüğünüz bir evde şuanki halinden daha eksik büyüyecekti. Şiddeti hak ettin diyen adamı zihninizde aklamayın ki dönmeyesiniz

Kurtulmuşsunuz sakın geri dönmeyin yine aynısı olacak. Çocuk en azından babasını görüyor. Sırf çocuğunuz bunun yokluğunu çekiyor diye siz niye aynı şeyleri yaşayıp mutsuz olasınız. Alışır alıştırın

Kendinize bahane üretmeyin. Kızınız sizin şiddet gördüğünüz bir evde şuanki halinden daha eksik büyüyecekti. Şiddeti hak ettin diyen adamı zihninizde aklamayın ki dönmeyesiniz
Dönmek gibi niyetim zaten yok 3 4 kere olan şiddet vardı maddi olarak da çok şükür kazancım iyi sadece içimde üzüntü var keşke güzel bir aile yapım olsaydı diye

Boşanmanız çok yeni, böyle hissetmeniz normal. Fiziksel şiddet tekrarlanacaktır çünkü eşiniz birine şiddet uygulamakta sorun görmüyor, bu yaştan sonra değişir mi bilinmez. Kızınız babasını özler çünkü o henüz bir çocuk ama bu olaylara maruz kalmak ilerde onda travma etkisi bırakacak. Kız çocuğunu fiziksel şiddet gösteren bir baba yanında büyütmek ne kadar doğru? İlerde o da sevgilisinin-eşinin ona şiddet uygulamasını normalleştirecek.

Özür dilerken bile sizi suçluyor, farkında mısınız?
Bence macera aramayın.
Evet farkındayım aynı şeyleri yaşamak istemiyorum manipüle edildiğimin farkındayım sadece yukarıda dan belirttiğim gibi güzel bir aile yapısı olmasını çok isterdim ve bu üzüntünün geçmesini çok istiyorum

Kendisini şiddete getiren sizmişsiniz, yani barışalım beni kızdırırsan yine döverim diyor.. Ayrı ama mutlu anne baba çocuk için şiddet olan bi evde büyümekten çok daha iyidir

Daha yeni bosanmissiniz bunlar çok normal şeyler.kiziniz şiddet gördüğünüz bı evde olsaydı asıl baba figürünü görecekti.en azından şimdi gözünde iyi bi baba olarak gözükecek.keske hiçbir aile dagilmasa ama kötü mutsuz bı ailede çocuk büyütmek çokta iyi sonuçlar doğurmuyor.mesela annem ve babam kendimi bildim bileli hep kavga ederdi.kucukken hep bosansinlar diye dua ederdim.kac yaşına geldiler hala aynilar.yano boşanmak başta çocuğunuzu uzebilir ama zamanla alisacak

E zaten bunu göze alarak boşanmadınız mı ?
Şiddet de var üstelik.. Bırakın çocuğunuz baba figürünü eksik hissetsin, günü geldiğinde anne ve babasının neden ayrıldığını öğrenecek. O zaman baba figürünün eksikliğini değil, babasından ne eş, ne de baba olabileceğini anlayacak ve hissedecektir.

Tabiki de bunu göze alarak boşandım kendimden çok kızımı düşündüğüm için umarım ilerde kızım içinde benim içinde iyi olmasını umuyorum

Hayır lütfen dönmeyin çok pişman olursunuz inanın. İleri de yine güzel bir aileniz olur. Ben el kadar bebekle boşanıp şehir değiştirdim. güçlü olun en çok kendinizi sevin kendinize değer verin o zaman kızınızda mutlu özgüvenli büyütecek

Mantıklı düşünerek geçer.Sizi bu raddeye getiren kötü olayları düşünerek geçer.Yuva dediğin huzurlu olduğumuz her yer .İlla erkek yada kadın figürü olması gerekmiyor.Tek başına huzurlu mutlu olan insanın evide onun yuvası.Kiziniza babalık yapması için illa evli illa aynı evde olmak gerekmiyor istedikten sonra .Şiddet olan yerde ben aile kavramına inanmıyorum.Benimde hayallerim vardı yıkıldı yerine daha güzellerini kurdum

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim tek tek cevap vermesi zor oluyor. Geri dönmek gibi niyetim yok. Çünkü 4 kere şiddet uygulayan bir insanın arkası geleceğini biliyorum. Ailem destekçi ve maddi kazancım da var çok şükür. Sadece hayalim güzel bir aile yapım olmasaydı buna üzülüyorum. Umarım bu hissi çabuk atlatır ve kızımla daha iyi bir hayat sürdürebilirim

İnsansınız tabiki normal duygular. Zamanla geçer . Doğru olanı yapmışsınız . Annesinin dayak yediği ev de sıcak bir aile ortamı değil zaten. Bu durumunuz daha iyi. Tabiki iyi bir babası olsa çok iyi olurdu. Ama hayat bazen böyledir işte. Dil durup devam edin. Karşı hem dövüp hem sizi sucladigin agore çok arsız. Size çocuk haricinde konuşmasına müsade etmeyin kesinlikle. Kendinizi korumaya devam edin.
Sevgiler

Şuan zaten eski eşi de yeni birini de istemiyorum ama ilerde de güzel bir yuvam olabilmesi içinde beni çocukla birinin kabul edeceğini düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…