- 20 Mart 2024
- 2.665
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.802
- 53
- Konu Sahibi ayisigindakigolge
-
O adamdan umudunuzu kesmelisiniz, geri dönmek şiddete tekrar izin vermek olur sizin için. Duygularınıza yenilmeyin.Tabiki de bunu göze alarak boşandım kendimden çok kızımı düşündüğüm için umarım ilerde kızım içinde benim içinde iyi olmasını umuyorum
Ay benim arkadaşım harika bir ikinci evlilik yaptı. Bir oğlu var yedi yasinda. Şuan zaten düşünmeyin ama zamana bırakın .Şuan zaten eski eşi de yeni birini de istemiyorum ama ilerde de güzel bir yuvam olabilmesi içinde beni çocukla birinin kabul edeceğini düşünmüyorum
Arkadaşınızın adına çok sevindim umarım hep mutlu olur . Aynen öyle zamana bırakmak en iyisiAy benim arkadaşım harika bir ikinci evlilik yaptı. Bir oğlu var yedi yasinda. Şuan zaten düşünmeyin ama zamana bırakın .
Özür dilerken bile sizi suçluyor, farkında mısınız?
Bence macera aramayın.
bu cümleden sonra ne denebilir? Sizin hiç mi değeriniz yok? bir gram olsun kendinize kıymet vermiyor musunuz? yarın bir gün sizi öldürürse de kendini savunurken bunu söyleyecek. beni tahrik etti, beni kızdırdı o yuzden yaptım pişmanım diyecek. Ve daha da komiği haklı sebep bulunabilir.ama kendisini şiddete kadar getirenin ben olduğunu
Ne derse desin geri dönmek gibi bir düşünceniz olmasın. Adam pişman değil zira. Sen hakettin dayağı,sen sebep oldun diyor açık açık.İyi geceler kızlar . Aslında biraz içimi dökmek birazda sizden fikir almak istiyorum. Önceki konularımda boşanma ile ilgili konu açmıştım. Anlaşmalı boşandık. Kızımın velayeti bende. Babası mahkeme kararı ile belirli günler görebiliyor. Boşanalı 3 ay oluyor ama daha toparlanamadım çünkü ben hep sevgi dolu bir ailede çocuk büyütmek istiyordum. Fiziksel şiddetten dolayı boşandım geri dönmek istemiyorum kesinlikle ama bazen dışarıda birlikte olan aileleri görünce üzülüyorum. Eski eş pişman olduğunu ama kendisini şiddete kadar getirenin ben olduğunu ve hala bana karşı birşeyler hissettiğini söylüyor. Çocuğu görmek için aradığı zaman bunları söylüyor. Zaten onun dışında arama veya mesaj yok. Ben ne kadar hala bir şeyler hissetsemde ona karşı güvenim çok sarsıldı geri dönmek istemiyorum ama kızımda artık baba figürünün eksikliğini hissetmeye başladı gibi sanki ve üzülüyorum. Bu his nasıl geçer ?
kendisini şiddete kadar getirenin ben olduğunu
Mahkeme kararı prosedür gereği kısıtlı gösteriyor inat yapmayıp sık sık görüşmelerini sağlamanız gerek.İyi geceler kızlar . Aslında biraz içimi dökmek birazda sizden fikir almak istiyorum. Önceki konularımda boşanma ile ilgili konu açmıştım. Anlaşmalı boşandık. Kızımın velayeti bende. Babası mahkeme kararı ile belirli günler görebiliyor. Boşanalı 3 ay oluyor ama daha toparlanamadım çünkü ben hep sevgi dolu bir ailede çocuk büyütmek istiyordum. Fiziksel şiddetten dolayı boşandım geri dönmek istemiyorum kesinlikle ama bazen dışarıda birlikte olan aileleri görünce üzülüyorum. Eski eş pişman olduğunu ama kendisini şiddete kadar getirenin ben olduğunu ve hala bana karşı birşeyler hissettiğini söylüyor. Çocuğu görmek için aradığı zaman bunları söylüyor. Zaten onun dışında arama veya mesaj yok. Ben ne kadar hala bir şeyler hissetsemde ona karşı güvenim çok sarsıldı geri dönmek istemiyorum ama kızımda artık baba figürünün eksikliğini hissetmeye başladı gibi sanki ve üzülüyorum. Bu his nasıl geçer ?
Lütfen şu boşanma konularında çocukları bahane olarak kullanmayın. Neyin eksikliğinden bahsediyorsunuz siz? Bende iki ergen çocuk ile boşanmış bir kadınım. Yeri geldi uzaklaştırma kararı aldım, koruma kararı aldım. Yeri geldi çocuklar çok küçük olmamasına rağmen bana karşı kullanılmaya çalışıldı. Afedersiniz boşanırken ne or*spuluğum kaldı ne f*huş yapıyor diye iftira atmadıkları kaldı. Birde bana or*spu denilmemiş gibi gelip ayaklarıma kapandı eski eş "sensiz ölüyorum, yeniden evlenelim" diye. Benim çocuklarımda çok sıkıntı çekti. Psikolojileri bozuldu. Ama sonra ne oldu biliyor musunuz? Ben ogluma ve özellikle kızıma evliliğin böyle birsey olmadığını, değer görmediği yerde durmak zorunda olmadığını, bir kadının kendisine yapılan hakaretleri kabul etmemesi gerektiğini ve her koşulda, kaç yaşında olursan ol, maddi imkanın ne olursa olsun yeniden başlamanın mümkün olduğunu öğretmiş oldum. Kadınların ne kadar güçlü ve gözü kara olabileceğini öğrettim. Çok şükür ikisi de gurur duyuyor benimle. Ve iyi ki ayrıldınız anne diyorlar. Çünkü mutsuz bir evliliğin, mutsuz ebeveynlerin çocuklara daha fazla zarar verdiğini çocuklarım da bende biliyoruz. Evet yaralandık ama daha büyük yaralar almaktan kurtulduk. Sizde dimdik, kararınızın bir arkasında durun. Zamanla siz de çocuğunuz da yeni düzene alışacaksınız.İyi geceler kızlar . Aslında biraz içimi dökmek birazda sizden fikir almak istiyorum. Önceki konularımda boşanma ile ilgili konu açmıştım. Anlaşmalı boşandık. Kızımın velayeti bende. Babası mahkeme kararı ile belirli günler görebiliyor. Boşanalı 3 ay oluyor ama daha toparlanamadım çünkü ben hep sevgi dolu bir ailede çocuk büyütmek istiyordum. Fiziksel şiddetten dolayı boşandım geri dönmek istemiyorum kesinlikle ama bazen dışarıda birlikte olan aileleri görünce üzülüyorum. Eski eş pişman olduğunu ama kendisini şiddete kadar getirenin ben olduğunu ve hala bana karşı birşeyler hissettiğini söylüyor. Çocuğu görmek için aradığı zaman bunları söylüyor. Zaten onun dışında arama veya mesaj yok. Ben ne kadar hala bir şeyler hissetsemde ona karşı güvenim çok sarsıldı geri dönmek istemiyorum ama kızımda artık baba figürünün eksikliğini hissetmeye başladı gibi sanki ve üzülüyorum. Bu his nasıl geçer ?
Böyle şeyler düşünmeyin. Birilerinin kabul edemeyeceği bir durumda değilsiniz. Onca imtihandan geçtikten sonra çocuklarım 13 ve 16 yaşlarındayken ben talep etmeden herseyin önüme serildiği şekilde liseden sınıf arkadaşim olan bekar çocuksuz adamla evlendim. Kızım 15 oğlum 18 oldu. Ekim sonu Kasım başı gibi minik kardeşleri doğacak. Çok şükür hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. El üstünde tutuluyorum. Siz kendi değerinizin farkına varırsanız karşınıza dünyayı ayaklarınızın altına sermek isteyecek insanlar çıkar. Bir silkelenin. Atın şu negatif düşünceleri. Emin olun hersey daha güzel olacakŞuan zaten eski eşi de yeni birini de istemiyorum ama ilerde de güzel bir yuvam olabilmesi içinde beni çocukla birinin kabul edeceğini düşünmüyorum
Sizinde eski eşinize donesiniz varda kızınızimi bahane ediyorsunuz ben öyle anladım .... döven bir daha dövüyor bence önünüze bakın kafanızı karistirmasina izn vermeyin
Lütfen şu boşanma konularında çocukları bahane olarak kullanmayın. Neyin eksikliğinden bahsediyorsunuz siz? Bende iki ergen çocuk ile boşanmış bir kadınım. Yeri geldi uzaklaştırma kararı aldım, koruma kararı aldım. Yeri geldi çocuklar çok küçük olmamasına rağmen bana karşı kullanılmaya çalışıldı. Afedersiniz boşanırken ne or*spuluğum kaldı ne f*huş yapıyor diye iftira atmadıkları kaldı. Birde bana or*spu denilmemiş gibi gelip ayaklarıma kapandı eski eş "sensiz ölüyorum, yeniden evlenelim" diye. Benim çocuklarımda çok sıkıntı çekti. Psikolojileri bozuldu. Ama sonra ne oldu biliyor musunuz? Ben ogluma ve özellikle kızıma evliliğin böyle birsey olmadığını, değer görmediği yerde durmak zorunda olmadığını, bir kadının kendisine yapılan hakaretleri kabul etmemesi gerektiğini ve her koşulda, kaç yaşında olursan ol, maddi imkanın ne olursa olsun yeniden başlamanın mümkün olduğunu öğretmiş oldum. Kadınların ne kadar güçlü ve gözü kara olabileceğini öğrettim. Çok şükür ikisi de gurur duyuyor benimle. Ve iyi ki ayrıldınız anne diyorlar. Çünkü mutsuz bir evliliğin, mutsuz ebeveynlerin çocuklara daha fazla zarar verdiğini çocuklarım da bende biliyoruz. Evet yaralandık ama daha büyük yaralar almaktan kurtulduk. Sizde dimdik, kararınızın bir arkasında durun. Zamanla siz de çocuğunuz da yeni düzene alışacaksınız.
İlk sayfadaki yorumumu okumadınız sanırım. Benim ne geri dönesim var aynı ilişkiye nede kızımı bahane ediyorum. Zaten kendimi geçtim kızımı bu ortamda büyütmek istemediğim için boşandım. Sadece üzüntümü belirttim güzel bir aile olmak varken neden böyle diye. Yani linçmeye de yer arıyorsunuz gibi. Ben sadece üzüntümü paylaşıp bu his nasıl geçer diye sordum tekrardan eşimle barışmalı mıyım diye sormadımbu cümleden sonra ne denebilir? Sizin hiç mi değeriniz yok? bir gram olsun kendinize kıymet vermiyor musunuz? yarın bir gün sizi öldürürse de kendini savunurken bunu söyleyecek. beni tahrik etti, beni kızdırdı o yuzden yaptım pişmanım diyecek. Ve daha da komiği haklı sebep bulunabilir.
Anlamıyorum, sevgi dolu bir aile olabileceğiniz mi sanıyorsunuz gercekten? adamdan boşanmışsınız kurtulmuşsunuz. daha neyin zorlaması bu ?
İlk sayfadaki yorumumu okumadınız sanırım. Benim ne geri dönesim var aynı ilişkiye nede kızımı bahane ediyorum. Zaten kendimi geçtim kızımı bu ortamda büyütmek istemediğim için boşandım. Sadece üzüntümü belirttim güzel bir aile olmak varken neden böyle diye. Yani linçmeye de yer arıyorsunuz gibi. Ben sadece üzüntümü paylaşıp bu his nasıl geçer diye sordum tekrardan eşimle barışmalı mıyım diye sormadım
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum"Ben ne kadar hala bir şeyler hissetsemde ona karşı güvenim çok sarsıldı geri dönmek istemiyorum ama kızımda artık baba figürünün eksikliğini hissetmeye başladı gibi sanki"
bu cümle size ait. gayet okudum ben yazanları linç etmek gibi bir düşüncem yok ancak boyle bir adam kızıma nasıl baba olabilr ki zaten demek yerine kızım babasının eksikliğini hissetmeye basladı diyorsunuz. eger aklınızda yer etmese "beni bu hale sen getirdin" cümlesini buraya yazmazsınız. Ayrıca adam boyle bişi söylese siz yumuşak yüzlü olmasanız kalkıp dinlemezsiniz bile. ben olsam mesela beni bu hale sen getirdin cümlesini bir tehdit olarak algılarım. demek ki ben buna yine bişi yapsam ayrı olsam da fark etmez bu adam yine bişiler yapabilir derim.
Bu his siz boyle düşünmeye devam ettiğiniz sürece geçmez. Siz bir şeyler hissettiğiniz için adamı aklamaya çalışıyor gibisiniz üzgünüm. Baba eksikliği, pişmanmış vs derken gayet bu pencereden durum bu şekilde duruyor.
Türkiye'de kaç ailede çocuklar sevgi dolu bir evde büyümüş. çok değil 1 nesil önceye gidin kaç evde kavgasız gün vardı? Şiddet vs. Y kuşağının travmaları bu nedenle. Herkesin ailesi sorunlu neden? Cunku kutsal aile ve boşanmak ayıp. Şimdi dönüp soralım o büyüyen cocuklara hangisi yalandan sevgi dolu bir aileyi tercih eder? Kaç kadın keşke annemin arkasında durabilseydim de boşansaydı der? Yani işin özü siz bu fırsata sahipsiniz. Maddi imkanınız var adamın sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Çocuğunuz zaten sizi anlayacaktır. Güclü bir anne figürü de bu hayatta cocuklar için çok önemli. Hem de kötü bir baba figürünün karsısında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?