- 29 Nisan 2025
- 423
- 1.119
- 28
- Konu Sahibi Mayalartakvimi
-
Sizi tanımıyorum fakat kaç gündür hemen hemen konularda denk geliyorum yorumlarınız sanki içinizde bi kinin öfkenin hırsı varmışda burdaki bütün kadınlara karşı onu akıtmaya çalışıyor gibisiniz herseyi kendinizde söylemeyi hak gibi görüyorsunuz kim olursa olsun eziklemeye aşagılamaya çalışıyorsunuz kendi egonuzumu tatmin ediyorsunuz bilemiyorum ama bu davranış biçimi çok yanlış özgüven eksikliğinizi bu kadar belli etmeyin genel yorumlarınız için söylüyorum kimseyide zorbalamaya hakkınız yok sürekli geçmiş hayatlarını buraya dökerek iyi bir şey yapmışım gibi dalga geçemezsiniz….
Belirttim zaten genel yorumlarınız için söylediğimi hep bi taşlama içindesiniz kaç gündür o kadar konuya girdim hepsi aynı hiç mi insanın ağzından olumlu bi cümle çıkmaz akıl mantık dışı gibiHak edene hak ettiği yorumu yapıyor deseniz daha doğru olacakHak edene gereken nezaketle yazarım, yazıyorum da. Konu sahibi nezaketi hak eden biri değil. Üstelik elinde de 2 kız çocuğu var
Kocasından aldığı dul maaşını kaybetmemek tabii ki de. Konu sahibi babasından yetim maaşı aldığını ifade etmiş. Annesi de dul maaşı alıyordur. Hem ölen adamın maaşını ye, hem de elin herifleriyle deneme yanılma yoluyla sürekli "evlen". Devletin bu işlere daha sıkı bakması lazım. Hemen anında tespit edip maaşı kesmesi ve faiziyle beraber geriye dönük alınan maaşları tahsil etmesi lazım. Saçmalıktan başka bir şey değil bu dini nikah konusu. Alemin akıllısı onlar. Ölen adamın parasını elin adamlarıyla yiyorlar.Neden resmi evlenmiyor anneniz peki? Bir sebebi olmalı
Birinin sağlam ayakkabı olup olmadığına karar verecek yetiye nasıl sahipsiniz anlayamadım. Kimse kimseye bu kadar acımasızca ve futursuzca konuşamamalı bence.Siz ana kız bir tuhafsınız ve kesinlikle sağlam ayakkabı değilsiniz, çok eşlisiniz siz. Bir insan 6 ay içinde nasıl 2 kez evlenebilir? Anneniz bunu nasıl becerdi? Size gelince "bışındıktın sınrı hıyıtımı istidigimi ilirim kirisimizsiniz" diyorsanız buraya konu açmayın, biz sizin istediğiniz yorumları yapmak zorunda değiliz. Sizin mezhepler baya geniş ha keza eşinizin de öyle. Bence tekrardan bir araya gelin eski eş kişisiyle, başkalarının da başını yakmayın. Açık ilişki yaşarsınız, zaten eski eş kişisinin size bunu teklif etmesi yakındır
Belirttim zaten genel yorumlarınız için söylediğimi hep bi taşlama içindesiniz kaç gündür o kadar konuya girdim hepsi aynı hiç mi insanın ağzından olumlu bi cümle çıkmaz akıl mantık dışı gibi
Neyse tartışmak istemiyorum sadece size sizin gibi davranıp düşüncemi belirttim
Çarşınız pazar olsun
Konu sahibine yanlışlarını yazın gayet normal ama mezhebi geniş vs de yazamazsınız . Kimse yazamaz kimseye. Ben de annesinin evlilik şeklini normal bulmadım mesela ama uygun bir dille yazdım gibi gibi. Hakaret etmeden, belaltı vurmadan da gayet üyeleri eleştirebilirizSiz sadece o yorumlara denk gelmiş olabilirsinizGünde onlarca konu sahibine destek yorumu yazıyorum burada
Ya sizin gibi konuyu amacından çıkarıp asıl konu konuşulmadan da konunun kapanmasına sebep olanlara gerçekten kızıyorum.Hak edene hak ettiği yorumu yapıyor deseniz daha doğru olacakHak edene gereken nezaketle yazarım, yazıyorum da
Çok zor bu yeniden evlenirsem eminim çok şeyin daha ağırını yaşatır bana öyle bi riski göze alamamYeniden evlenin demek istemiştim aslında yanlış ifade ettim. Şiddet göstermiyorsa eğer bir süre dişini sıkmayı dene. Sadece maddiyat için konuşmuyorum. Arkanda bir aile yok, o yüzden de boşanır boşanmaz hayatına birini almaya çalışıyorsun. Bu sağlıklı birşey değil. Allah korusun çocuklarında seninde başına birşey gelir. Bir iki sene sabret küçük çocuğun biraz büyüsün, sende işe gir, bir düzen kur öyle boşan.
Yeniden evlenin demek istemiştim aslında yanlış ifade ettim. Şiddet göstermiyorsa eğer bir süre dişini sıkmayı dene. Sadece maddiyat için konuşmuyorum. Arkanda bir aile yok, o yüzden de boşanır boşanmaz hayatına birini almaya çalışıyorsun. Bu sağlıklı birşey değil. Allah korusun çocuklarında seninde başına birşey gelir. Bir iki sene sabret küçük çocuğun biraz büyüsün, sende işe gir, bir düzen kur öyle boşan.
O onun sorunu ben karışamam biz defalarca söyledik nikah yap diye ama kendisi yapmamayı tercih ediyoDini konular da kullanılmasın artık. Annenizi gerçekten isteyen bekar adam, resmi nikah yapardı. Anneniz gitsin bir devlet kurumuna, ben bu adamların eşiyim desin. O kurumlar : hayır değilsin diyecekler.
Sakın evlenmeyinn şartlarınız gayet iyi kiranız yok bir işe girip çalışın. Başka şehire taşınma işi çok maliyetli olur size altından kalkamazsınızÇok zor bu yeniden evlenirsem eminim çok şeyin daha ağırını yaşatır bana öyle bi riski göze alamam
Çok küçük tam gün okula veremem hemde bütçem zaten yetmez yine aynı düzende devam edeyim desem sürekli umudu var bu yüzden uzaklaşmak istiyorumBu şekilde devam etmeniz lazım başka çare yok çocuk küçük bütün gün okulda duramaz. Bu yaş için tüm gün olan okullar da çok pahalı
Yakın şehire gitsem diyorum ama o zamanda çevrem hep burda özellikle iş anlamındaSakın evlenmeyinn şartlarınız gayet iyi kiranız yok bir işe girip çalışın. Başka şehire taşınma işi çok maliyetli olur size altından kalkamazsınız
Bizde böyle karışık seviyoruz ablacımAnnenizin evlenmesine karısamazsınız ve cocuklarınıza da bakma zorunda değil diyecek gibi oluyorum sonra diyorum ki 6 ayda 2 kez nasıl evlenilir ki bence bu gerçek değil diğerinden boşanma süreci vs. çok inandırıcı gelmedi. Siz boşandıktan sonra biriyle ilişkiye başlayıp eski eşinize dönüyorsunuz,eski eşiniz sizi en yakın arkadaşınızla aldatmış falan çok garip bir ilişki ağınız valla size.uzulmedim.sadece çocuklara üzüldüm.
Birinin sağlam ayakkabı olup olmadığına karar verecek yetiye nasıl sahipsiniz anlayamadım. Kimse kimseye bu kadar acımasızca ve futursuzca konuşamamalı bence.
İnsanların yaşam şartları, içinden geçtiği hoş ve nahoş durumlara verdiği tepkiler aynı olmayabilir. Hatta toplum normlarına uymayabilirde ama kimseye sen de annende ex eşinde sağlam ayakkabı değilsiniz deme hakkını vermez.
Kaldıki kadın ayrılmış ve ayrılık sonrası hayatına birini almış bunu da açıkca söylemekten çekinmemiş. Kimse boşandıktan sonra rahibeliğe terfi etmiyor değilmi? Sonrasında başka şeyler gelişmiş belki kendini çaresiz hissetmiş ex ile görüşmüş bencede yanlış ama bu onu sağlam ayakkabı değil kalıbına mı sokar?
Kime nasıl konuşacağımıda sizden öğrenirimYakın arkadasıyla aldatıldığı evliliğini acizce tekrar kurtarmaya çalışan biri için fazla çirkef sözler.
Bu tavrın muhatabı eski eş olmalıydı.
Çok sıkıldım artık ahlaksız adamlarin peşinden gidip burada doğruları yazan kadınlara hakaret eden tiplerden.
İyiymiş. O zaman başarılar. Umarım çocukları için en hayırlı olan düzeni kurarsınız.Bizde böyle karışık seviyoruz ablacım
ya geçen gün ortada avaz avaz bağırarak kendisini aldatan kocasını boşamayacağını ve bunun da gerekliliğinin finansal yönden bir anlamı olduğunu söyleyen kadın vardı. onu linçlemediniz de bunun üstüne neden gidiliyor?
aslında cevap çok basit size göre ahlaki açıdan kusurlu görülen hareketin -ki aslında ben ortada kusurlu bi durum göremiyorum- kadın tarafından yapılması sebebiyle durumu egzejere edebildiğiniz kadar ediyorsunuz.
eski eşiyle evlenmek istiyorsa da istiyordur. burada içine düşeceği fakirliği hesaplarak her yönden şiddet ve istismar gördüğü kadınların başını okşarken bu kaıdnın içine düştüğü duruma empati yapmayıp yargılıyor ve bunda da kendinizi haklı mı görüyorsunuz? bunun yine sebebi, sizin ahlak açısından çizdiğiniz çizginin dışında davranmasıdır.
Evet bende sağlıklı kararlar veremedim süreci güzel yönetemedim hayatıma birini almam beni maddi olarak geçindirsin etsin diye asla değildi kimseden gelecek paraya ihtiyacım yok çok şükür öyle bi durum hiç söz konusu olmadı maddi olarak da kendime yetebildim benim anlatmak istediğim annem diğer kardeşlerimle anlaşamadı benim yanıma geldi bir kuruş beklemedim aksine ben onun giderlerini de üstlendim mesele para değildi sadece manevi olarak zaten gidecek yeri de yoktu beraber yaşayalım ben çalışayım dedim kötü bişey söylemedim var olan düzenini boz gel çocuklarıma bak demedim ben kimseyeMerhaba,
Eski konu ve şuan ki konuları yorumları okudum.
Siz de çok karmakarışık olmuşsunuz. Beklentiler ve istekleriniz birbirine girmiş. Şartlarınız gereği eski eşinize dönmek istemiş olabilirsiniz, sevmek sevilmek istemiş olabilirsiniz doğal istekler, boşandıktan sonra aile evine donemk için oradada bir düzen olmalı ki hayatı yeniden başlatabilin oda yok ne yazikki. Fakat şartlarınızin pozitif yanı şu ki eviniz şuan için kira değil. Babanızın maaşını alabiliyorsunuz mesleğim var part time çalışıyorum demişsiniz bence bi çok boşanan kadından daha öndesiniz. Hayatınıza birini almak için önceliğiniz geçinmek değil şuan için. Tam olarak ne istiyorsun ona odaklanıp zihnini temizlemen lazım. Çocuk bakma konusuna gelince ne yazikki kimse birine güvenerek çocuk doğurmuyor kendi şartlarına göre doğurduğu çocuğa bakıyor. İş yerinde arkadaşlarım özel bakım evlerine bırakıp ise geliyor. Durumu içinizde dramatize etmeyin. Duygulardan sıyrılarak olması gerektiği gibi hareket ederseniz kolay siyrilirsiniz karmakarışıkligin içinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?