• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşim evlenecekmiş

Alev bu adam ilerde çocuğu ile birşeyler yapmayı keser, harcadığı vakti sınırlarsa bu konti garanti senin yüzünden olacak bak. O gün kimseyi suçlama. Kaç yıl geçti bir ton anlatıldı sana, aynı yerdesin. Dua et yine bu güne iyi gelinmiş. Çekilecek gibi değilsin.
Ben konu ilerledikçe adamın narsist değil de haklı olduğunu düşünmeye başladım adam ne kurtulabilmiş ne derdini anlatabilmiş karşıdaki tablo belli o da artık dolup hakarete aşağılamaya başlamış bence zaten her türlü anlamıyor bari içimde kalmasın diye arsızlığa vurmuş adam

Kadının çocuğu yok işte başkasının çocuğu da onun gözüne batar anne olan belki anlar ama böyle tahammülü olmaz istemez çocuksuz gibi davranmak isterse olan benim çocuğuma olur. şu an az çok bir iletişimi var ilerde o da giderse diye endişem. zaten başka şehirlerdeyiz aramızda 3-4 saatlik mesafe var. ben buraya taşınması önerisinde bulunmuştum o da istemedi. başka çocukları babaarı kreşten kurstan alıyor bu birkaç kere aldı sadece. demez mi onları babası alıyor beni niye almıyor diye.

uzağız zaten başka şehirlerdeyiz. ben hakkını yedirmek istemiyrum ileride ne olur ne olmaz bilmiyorum. güvencesi olsun istiyorum sadece, bana bir şey olsa bir başına kalmasın
Demez merak etme niye desin babasıyla annesi ayrı farkında bunun zaten çocuk senden akıllı
Sen madem çocuğunu böyle düşünüyodun çok düşünceli kadındın boşanılacak adama neden çocuk yapıyosun ?

Kadının çocuğu yok işte başkasının çocuğu da onun gözüne batar anne olan belki anlar ama böyle tahammülü olmaz istemez çocuksuz gibi davranmak isterse olan benim çocuğuma olur.

Kadının çocuksuz olmasına kuduruyorsunuz.

Aklınızca, çocuklu birini bulsa heh en azından ‘çocuklu kadın buldu’ diyeceksiniz ama adam sanki bekarmış gibi çocuksuz kadın buldu ben çocukla kaldım diye kıskanıyorsunuz.

Anne olsa da başka çocuğa annelik yapacağı anlamına gelmez. Hatta anne olunca daha tahammülsüz de olabilirdi. Annenin yükü ağır başka çocuğa kafası kaldırmayabilir.

Dürüst değilsiniz. Açık açık ex ve bekar yeni sevgisini kıskanıyorum ne yapmam lazım deseniz daha çok destek görürdünüz. Çocuğu öne sürmeyin.

Demez merak etme niye desin babasıyla annesi ayrı farkında bunun zaten çocuk senden akıllı
Sen madem çocuğunu böyle düşünüyodun çok düşünceli kadındın boşanılacak adama neden çocuk yapıyosun ?

Boşanmasın diye yapmış ama adam yine boşamış.

Dün hem bu kadına, hem de bekaret dadayıp evlenemeyen metrese üzüldüm(!)

İkisi de tam Loser’lar :)

Yazdıklarınızı okuyunca adam iyi ki boşanmış dedim. Aşırı takıntılı birisiniz sanırım daha doğmadan çocuğa don biçmişsiniz. Evlenip çocuk yaparlarsa onlar kardeş oluyor kardeşiyle arasına girmezseniz iyi olur yoksa düşman gibi büyürler. Babası yanında olamasa bile arkasında kapı gibi annesi var demelisiniz ve sizde biran önce yolunuza bakmalısınız mesela sizde yeni bir ilişkiye merhaba diyebilirsiniz. Ama önce iyi bir psikiyatri den destek alın sağlığınız için.

Boşanmasın diye yapmış ama adam yine boşamış.

Dün hem bu kadına, hem de bekaret dadayıp evlenemeyen metrese üzüldüm(!)

İkisi de tam Loser’lar :)
O metres de boşanmalarını hiç düşünmedim yazıp kopyala yapıştır yapa yapa geberdi sonra da tabi ki boşanmalarını istedim de döndü hdjdjdj :) bu insanlardaki mükemmel bir akıl tutulması ya biz seni tanımayız etmeyiz gel adam gibi yaz doğruyu işine gelmedi mi yorumlar kapat ekranı çık unut mis gibi ya
Ama yok ısrarla anonim hallerinde bile kendilerini rezil ediyorlar şimdi bu iki kişiye normal hayatta maruz kaldığını düşünsene bunlar yazarken katlanamıyosun laf anlatamıyosun kanlı canlı eşin dostun olduğunu az hayal et ya valla ben bazen erkeklere de acıyorum

Herkes bana yükleniyor ama kolay bir şey değil ben tek başıma uğraşıyorum çocuğumu düşünerek hareket ediyorum o keyfine bakıyor. durumu iyi zaten kadının da iyi belli ki. geziyorlar tatillere gidiyorlar, ben de geziyorum ama evlenmiyorum bir çocuğum var sonuçta. onun bu kadar hızlı hayatına devam edebilmesi her şeyi unutabilmesi beni şaşırtıyor ama birini bulunca kolay oluyor demek ki. benim için tek önemli şey çocuğum onun da geleceğini düşünmek zorundayım. hakkını bir başkasnın gasp etmesini de istemiyorum en azından mevcut düzenine devam etsin istiyorum. yabancı bir kadının evine gitmesini, onun yemeğini yemesini istemiyorum. yine gitsin kendi ailesiyle baksın onlar da ilgileniyorlar zaten şart değil illa evlenip kendi evine götürmesi.

Sizin eski konunuzu hatırlıyorum, hatta ben sizi epey savunmuştum bir sürü üyeye karşı.
Çocuk, sorumluluğu hiçbir şeyle karşılaştırılamayacak bir şey. Hiçbir nafaka çocuğun velayetinin olduğu tarafın manevi emeğinin karşılığı olamaz. Velayeti almayan taraf hep daha rahattır malesef.

Ama siz eski eşinize takıntılısınız. Kesinlikle çok iyi bir psikolojik desteğe ihtiyaciniz var, gerekirse ilaç da kullanmalısınız. Adam daha evlenmeden evlenince ilgisi azalırsa diyorsunuz, evlenmemiş adamın doğmamış çocuğuna don biçiyorsunuz. Bu şekilde en çok kendi çocuğunuza zarar verirsiniz. Çocuğunuza babası evlense de başka kardeşi olsa da onunla ilişkisinin değişmeyeceğini telkin edip sakinleştireceğinize yangına benzin döküyorsunuz.

Velayeti babaya verin bu kadar rahatsızsanız mevcut şartlardan.

Merhaba herkese. Eski eşimle 3 yıl önce boşandık. bir çocuğumuz var. ben hep onları görüştürmk için çabaladım o da görüşüyor alıyor çocuğu ama geçenlerde evleneceğini söyledi. Ben ona çocuğunun yaşadğı şehre taşınmasını söylerken, çocuk babasından uzakta büyümesin derken o gelmeyeceğini bir de evleneceğini söyledi. Şimdi görüşmeyi keserse ne olacak bu beni çok korkutuyor. Ayrıca bir başka kadının evine gitmesini de istemiyorum. kendi anne babasıyla bakıyordu her ay ama evlenirse kendi evine götürecek. Çocuk allak bullak olacak hem de ben bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Nasıl baban evlenecek diyeceğim. Üstelik bir çocukları olursa nasıl bu senin kardeşin diyeceğim psikolojisi bozulacak, ben bunu açıklayamam başka bir kadının çocuğuna kardeş dedirtemem. Babası başka çocuğa her gün babalık yaparken ona yarım yamalak yapacak kadın belki kötü davranacak çocuğunu kayıracak. Bunlar beni çok korkutuyor.
Şu an belli bir tarihi yok galiba ya da bana söylemedi ama evleneceğim ben dedi. Evi yok bildiğim kadarıyla ama o kadınla alırlarsa çocuğumun hakkını alabilirim ilerde değil mi? Bir de nasıl bu süreçleri açıklayabilirim ona bilmiyorum daha küçük ilkokula başlamadı bile. Babasıyla görüşüyor ama ilerde tüm bunlar onu etkileyecek belki görüşmeyi istemeyecek, belki babası uzaklaşacak. Çocuğunu düşünmeden nasıl böyle kararlar alabiliyor kendi keyfini düşünüyor, kadın nasıl çocuğu olan adamla bu kadar rahat evleniyor anlamıyorum. Ne yapabilirim ben mesela pedagog ile mi söylemek lazım? Başına gelenler nasıl açıkladınız bu durumu? Kendimi günlerdir çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen saçma sapan yazdysam kusura bakmayın.
Sizin ayrılık sebebiniz neydi? Bunu şunun için soruyorum eğer baba kötü bir eş ise şu yukarıda ki durumların hiç bir önemi yok çocuğunuza biz babanla bir birimizi seviyorduk ama ger birbirini seven insan anlaşamaz görüş ayrılıkları olabilir diyeceksiniz. Bunu çocuğa dramerize eder gibi anlatmayacaksınız. Az ve öz konuşacaksınız. Babasının yeniden evlenmesinin çok normal olduğunu ileride bir kardeşininde olabileceğini söyşeceksiniz.

Bir de çocuğu asla doğacak kardeşe karşı ya da babanın yeni eşine karşı doldurmayın. Aralarında ki ilişki sizi hiç alakadar etmez. Eğer karışırsanız bu bu dünya da çocuğunuza yapacağınız en büyük kötülüklerden birisi olur.

o da zaten yarı yarıya karşılarsak olur diyor ama onun durumu daha iyi, daha iyi şartlarda yaşayacak her zaman. benim maaşım daha az ondan. kira veriyorum ben diyor çocuğa zaten elimden geleni yapıyorum sende bu masraflar yok diyor ama maaşı benden iyi benim kendime çocuğuma anca yetiyor ama daha iyi imkan sunamam. buraya gelip gitmesini yol masrafını sayıyor bana. kıyafeti kursu karşılıyor ama hemen küçülüyor kıyafet dediğin şey. her şey pahalı zaten. o kadınla gayet iyi şartlarda yaşayacaklar çocuğundan esirgemesin ben yarısını veremesem de onlar rahat karşılar o da bunu bilerek evlenmeli

Neyi bilerek evlenmeli mesela? Adam gelirinin %80'ini size verecek, kadın da ailenin bütün yükünü mü alacak?
Bakın öyle bir şey mümkün değil. Bazı üyelerin dediği gibi iki kardeş bile aynı ailede farklı şartlarda yetişebiliyor. Sürekli onların hayatını gözetlerseniz mutlu olma şansınız yok. Çocuğunuzun en iyi okullarda okumaktan çok daha öncelikli ihtiyacı aklı başında, psikolojik olarak sağlam ve mutlu bir anne. Eğer çocuğunuza iyilik yapmak istiyorsanız kendinizi iyileştirmekle başlayın.

Kadının çocuğu yok işte başkasının çocuğu da onun gözüne batar anne olan belki anlar ama böyle tahammülü olmaz istemez çocuksuz gibi davranmak isterse olan benim çocuğuma olur. şu an az çok bir iletişimi var ilerde o da giderse diye endişem. zaten başka şehirlerdeyiz aramızda 3-4 saatlik mesafe var. ben buraya taşınması önerisinde bulunmuştum o da istemedi. başka çocukları babaarı kreşten kurstan alıyor bu birkaç kere aldı sadece. demez mi onları babası alıyor beni niye almıyor diye.

uzağız zaten başka şehirlerdeyiz. ben hakkını yedirmek istemiyrum ileride ne olur ne olmaz bilmiyorum. güvencesi olsun istiyorum sadece, bana bir şey olsa bir başına kalmasın

Bakın diğer kadının tahammülünü filan yönetmesi gereken kişi eşiniz. Daha şimdiden kendinizi doldurmayı gereksiz yere.
Ya ben eşimden boşanmadım, ama eşim iş gereği bizden uzakta, ayda bir birkaç gün geliyor. Çocuğumun her şeyiyle ben ilgileniyorum. Sizi anlıyorum o yüzden emin olun. Çok zor olduğunu biliyorum. Ama sizin bu tavrınız çocuğunuza zarar verir. Siz olayı normallestireceksiniz ki çocuk da normalleştirsin. Kreşten babası almıyormuş eee yani? Abartmayın gözünüzü seveyim. Çocuk bunu sorarsa cevap basit. Baban başka şehirde yaşıyor, bitti. Siz vah yavrum moduna girerseniz çocuk tabi ki etkilenir.

Of çok üzüldüm çocuğunuza ya.

Çocuğunun hakkını ancak kuş kadar alırsın eğer eski eşin daha önce ölürse. Ayrıca çocuğu var diye boşanmış insanlar yeniden evlenmesin mi? Yanlış yaklaşıyorsun olaya.

Merhaba herkese. Eski eşimle 3 yıl önce boşandık. bir çocuğumuz var. ben hep onları görüştürmk için çabaladım o da görüşüyor alıyor çocuğu ama geçenlerde evleneceğini söyledi. Ben ona çocuğunun yaşadğı şehre taşınmasını söylerken, çocuk babasından uzakta büyümesin derken o gelmeyeceğini bir de evleneceğini söyledi. Şimdi görüşmeyi keserse ne olacak bu beni çok korkutuyor. Ayrıca bir başka kadının evine gitmesini de istemiyorum. kendi anne babasıyla bakıyordu her ay ama evlenirse kendi evine götürecek. Çocuk allak bullak olacak hem de ben bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Nasıl baban evlenecek diyeceğim. Üstelik bir çocukları olursa nasıl bu senin kardeşin diyeceğim psikolojisi bozulacak, ben bunu açıklayamam başka bir kadının çocuğuna kardeş dedirtemem. Babası başka çocuğa her gün babalık yaparken ona yarım yamalak yapacak kadın belki kötü davranacak çocuğunu kayıracak. Bunlar beni çok korkutuyor.
Şu an belli bir tarihi yok galiba ya da bana söylemedi ama evleneceğim ben dedi. Evi yok bildiğim kadarıyla ama o kadınla alırlarsa çocuğumun hakkını alabilirim ilerde değil mi? Bir de nasıl bu süreçleri açıklayabilirim ona bilmiyorum daha küçük ilkokula başlamadı bile. Babasıyla görüşüyor ama ilerde tüm bunlar onu etkileyecek belki görüşmeyi istemeyecek, belki babası uzaklaşacak. Çocuğunu düşünmeden nasıl böyle kararlar alabiliyor kendi keyfini düşünüyor, kadın nasıl çocuğu olan adamla bu kadar rahat evleniyor anlamıyorum. Ne yapabilirim ben mesela pedagog ile mi söylemek lazım? Başına gelenler nasıl açıkladınız bu durumu? Kendimi günlerdir çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen saçma sapan yazdysam kusura bakmayın.
Anlamaya çalışıyorum endişenizi ancak siz bu psikolojideyken çocuğunuza sağlıklı bir şekilde söylemezsiniz. Ayrıca boşanmışsınız çocuk var diye hayatına zaten yalnız devam etmeyecekti değil mi aynı şekilde siz de devam etmeyebilirsiniz. Diğer eşten olan çocuk tabi ki de kardeşi tıpkı sizin de çocuğunuz olduğunda kardeşi olacağı gibi. Bence eski eşinizin kararına saygı duymanız gerekiyor. Babası yeni hayata adım atıyor. Yeni eşi oğlunuza bir abla olabilir. Ne üvey anneler var babayla çocuk arasında tampon olan. Zor bir durum ancak evladınız için bunu kabullenip ona bu kabullenişinde yardımcı olmanız gerekiyor.

Kadının çocuğu yok işte başkasının çocuğu da onun gözüne batar anne olan belki anlar ama böyle tahammülü olmaz istemez çocuksuz gibi davranmak isterse olan benim çocuğuma olur.
İnsanın fikri neyse zikride odur diye düşünüyorum. Demek ki siz çocuğu olan biriyle evlenmiş olsanız çocuğu gözünüze batardı.

Amcamın 3 tane oğlu vardı tekrar evlendi. Evlendiği kadın çocuklarına mis gibi baktı, aileyi toparladı, çocuklar duruldu. Annelerinden daha fazla emeği vardır üstlerinde.

Siz kadını tanımıyorsunuz ama şimdiden bir sürü senaryo uydurmuşsunuz. Belki kadın ve çocuğunuz çok iyi anlaşacak, kardeşi olursa onu çok sevecek 🙄
Çocuğunuzu gerçekten düşünüyorsanız eğer tedavi olun

Ya bosanmis bazi anneler istiyor ki evlilik sureci icindeki cocugun aile yasantisi hic sekteye ugramadan devam etsin.
Nerede o derenin bollugu?
Evler ayrilmis, sehirler degistirilmis.
Arada bazi gunler alinan ve ilgilenilen bir cocuk degil mi zaten evladiniz ?
Nafakasini yine odeyecek. Cocugunu artik evine degil de annesine goturerek gorusecek, disarida gorusecek.
Ama bir sekilde hayatinda olacak.
Ama siz istiyorsunuz ki evlilik sureci icindeki konforla devam etsin.
Edemez ki!
Ya Turkiye'de yasiyorsunuz.
Bosanma ve akabinde dost kalma isi bizim yapimiza ters.
Istisnalar da kaideyi bozmuyor.
Bir de mesaj aralarinda kadinla evlenip ev alirsa cocugumun hakkini yedirmem diyorsunuz.
Karsinizdaki kadin da salak degil.
Bazen dusunurken mantikli dusunelim
Cocugunuza kalacak evi mirasi dusunene kadar simdiden aradaki bagin devamina dair kendinizi hirs gazindan nasil kurtarirsiniz onu dusunun.
Evler, arsalar, arabalar alindiginda da onu dusunursunuz.
Tabi haberiniz olursa.
Ya da exiniz vefat ederse.
Kadın zaten kariyerli durumu olan bir birey gayette alır kendi üstüne alır mal mülk bunun bebesini düşünecek değil. Yada adam hali hazırda kadının evine yerleşek ozaman ne yapacak konu sahibi zaten bu şekilde devam edecek belli bunlarda malı mülkü garantiye alacaklar zorla eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokacak.

3 yıl önce bosandiniz çünkü cekismeliydi dava. bir de 2 sene ayri yasadiginiz, çekişmeli dava açtığı dönem var unutmayin
ne yapsın adam, zor kurtuldugu kadinin 5 sene yasini mi tutsun? nisanliyken bile o sana "ailen seni kakaladi ne acele ettiriyorlar ne sacma sapan insansın benj hep utandiriyorsun" demis durmus sen de gurursuz gurursuz "asil siz beni istemiyorsunuz ertelemeye calisiyorsunuz" deyip evlenmissin. bir kavgasiz gününüz geçmeyen evlilikte "belki duzelir" niyetiyle hamile kalmissin. hamile kalinca da güç elinde zannedip bosanma blöfu yapmışsın adam da sevinmis kabul etmis kicina vura vura gitmis evden.
hala daha adama takintilisin
hatta soyle bir konun var
Ama şimdi kadın resmen önceden evli olduğunu bildiği birisiyle sevgili olmuş. Yani insanın midesi nasıl kaldırıyor adamı tanıdığında evliydi boşanınca üstüne atlamış hemen. Kadın 2 yaş büyük benden ben 28 o 30 yaşında. Bu yaşına kadar evlenmeyince evli adamı ayarttı belki de ama kanıtlayamıyorum işte bunu. Dayanamadım eşime mesaj attım bula bula bu b... suratlıyı mı buldun diye ama şu an acayip pişmanım. Doğru konuş seni ilgilendirmez sen kimsin oluyorsun da karışıyorsun dedi. Yarın öbür gün çocuğum bu kadınla mı muhattap olacak kaırışırım tabi ki dedim. Cevap bile vermedi.
sen bu kafayla cocugu da adamin yeni evliligini bozmak icin kullanirsin. yazik kadina

*ortak ev alırlarsa yüzde ellisi kocanin zaten. ondan da cocuk sayısına göre esi ve çocukları aliyor hukuki payini

3 yıl önce bosandiniz çünkü cekismeliydi dava. bir de 2 sene ayri yasadiginiz, çekişmeli dava açtığı dönem var unutmayin
ne yapsın adam, zor kurtuldugu kadinin 5 sene yasini mi tutsun? nisanliyken bile o sana "ailen seni kakaladi ne acele ettiriyorlar ne sacma sapan insansın benj hep utandiriyorsun" demis durmus sen de gurursuz gurursuz "asil siz beni istemiyorsunuz ertelemeye calisiyorsunuz" deyip evlenmissin. bir kavgasiz gününüz geçmeyen evlilikte "belki duzelir" niyetiyle hamile kalmissin. hamile kalinca da güç elinde zannedip bosanma blöfu yapmışsın adam da sevinmis kabul etmis kicina vura vura gitmis evden.
hala daha adama takintilisin
hatta soyle bir konun var

sen bu kafayla cocugu da adamin yeni evliligini bozmak icin kullanirsin. yazik kadina

*ortak ev alırlarsa yüzde ellisi kocanin zaten. ondan da cocuk sayısına göre esi ve çocukları aliyor hukuki payini
Adam sanırım haklıymış gibi duruyor 3 sene yazmış ayrılalı diye,ama yorumlarda konu sahibini tanıyanlar yazmış boşanalı 3 yıl oldu 5 yılda ayrı yasamışlar 8 senedir adamı takıntı yapmış böyle giderse çocugundan da olur adama velayet davası actırır böyle giderse.

Sana mı soracak kadın çocuk yaparken sen kimsin 😂 İlk eş’e saygı duyulsun diyoruz da hayırdır ya. Benim eşim boşansak evlense ben kadınla da aramı iyi tutarım ki çocuğuma iyi davransın. Tabi babasının yanına gidecek. Önceliği çocuk olan herkes aklı başında davranır. Yazık çocuğa sizin gibi annesi olduğu için. Histerik kadın

ben hiçbir zaman boşanmak istemedim hep güzel bir yuvam olsun istedim. kendi istese evlenmeyebilirdi benimle
adam zaten evlenmek istememis ki
bunlar exinixin daha nisanliyken kurduğumu soylediginiz cümleler
Evliliğimiz hatta öncesinde sevgililik ve nişanlılık süreci de hep kavgalı gürültülü oldu. İnsan içinde nasıl davranman gerektiğini bilmiyorsun, beni rezil ediyorsun, saçma sapan şeylere gülüyorsun, beni utandırıyorsun deyip duruyordu.
Nişan sürecinde çok erken nişanlandık siz zorladınız dedi durdu.
Ben mutlu bir yuvam olsun istedim asıl siz ertelemek istediniz ısrarla beni yakıştıramadınız kendinize dedim. Ailen hep olmasın diye uğraştı dedim
aileme laf atma asıl sizinkiler seni kakalamaya çalıştı dedi kıyamet koptu. Sonra nişan elbiseme çingene gibi, ne biçim şeyler beğeniyorsun dedi mesela kavga ettik.
daha nişan yapmadan önce "ailen beni kakaladi" diyen, seni istemeyen adamla bile bile evlenmissin. adam da heralde birsey yasadiniz seni ortada birakmak istemedi kabul etti ama "şeyim kopsaydi da yasamasaydim" diye kendine kizdigina eminim adam sizinle sevgili olmanin cezasini yillardir cekiyor.
ha birsey yasamadik diyorsaniz o zaman neden evlendi bilmem. belki de sizin aileniz duyup mesele yapti adi konsun diye, zor durumda birakmak istememis de olabilir
Silah dayamadım ki kafasına illa evlen diye. Ben mutlu odluğumuzu sanıyordum, ilk aşkımdı zaten bilemedim beceremedim. Ailemle çok iyi değildi aram kurtulmak istedim belki de. Daha güzel olur sandım her şey. Bu günleri hep yüzüme vurdu beni kullandın merhametimi kullandın diye. Ben seviyor sandım sadece ama çok pişmanım
cidden merhametini kullanmissiniz

Eski konularinizi okudum, surekli eski esinizin hem sevgililik hem evlilik surecinde oturmasini kalkmasini bilmemeniz, ne konustugunuzu bilmediginiz, giyim kusam vs onu utandirdiginizdan dert yanmis. Eski kayin ailede benzer seyler soylemis. Calistiginiz yerlerde de bir turlu tutunamayan birisiniz. Yorumlarinizi da okuyunca acikcazi uzulerekte olsa eski es ve is cevrenizdekileri hakli bulmaya basladim. Buradaki soylemleriniz bile korkunc, cevremde bu zihniyette biri olsun istemez arkadaslik yapmazdim. Acilen psikolojik destek almaniz sart. Babasinin evlenmesinden daha buyuk problemi var cocugunuzun. Malesef mutsuz ve takintili bir annesi var. Once bunu cozmelisiniz.

insanlarin ara sira ben kimim sorusunu kendilerine sormasi gerektigine inaniyorum. mesela soyle, ben kimim ki cocugumun kardesi olursa ona kardes dedirtmem? ben kimim ki daha herkes canli kanli saglikliyken miras konusunu kafama takayim (sizin bile olmayan miras bu arada, cocugunuzun) dunyada tek cocukla bosanan kadin siz degilsiniz, esiniz ne guzel hayatiniza devam etmis, siz de edin. eminim yeni esi de cocuklu biriyle evlenme kararini almadan, neyi nasil yapacagini dusunmustur. bence siz cocugunuzu bahane etmeden direkt bosanmayi kabullenemediginiz gercekligiyle yuzlesin.

Back
X