• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşim evlenecekmiş

bir şeyi hazemediğim yok durumu benden iyi yani iyi bir yerde çalışıyor, benden daha iyi tatillere de gitmişler para var ki gidebiliyorlar. zengin değil tabi ama fakir de değil. müsrif bir insandı eskiden de öyleydi şimdi daha da abartmış görüyorum demek ki hali daha da iyi

Konu sahibi mesajların hepsini okuyorsun son olarak şunu söylüyeyim için rahatlasın.

Bir kadına mutluluk veremeyen adam diğer kadına da veremez.

Sosyal medyada mutluluk pozlarına bakma.

Cicim ayları geçince senden farksız olacak o kadın da.

Bir adamın 2. Eşi olan kadınların konularını oku burda kafanda oturur ve daha çabuk kafanda oturur bazı şeyler .

bence konu sahibinin üzerine çok gidilmemeli. herkes bunu olgunlukla karşılayacak diye bir şey yok. eşimle sevgiliyken bile uzun ayrılığımızda başkasıyla evlenmesi düşüncesi beni üzer, rüyama bile girerdi. şimdi düşünemiyorum boşanıp başkasıyla evlendiğini. hem çocuk da varmış. hisleriniz çok normal. biraz zaman tanımaya çalışın kendinize. çocuğunuz da siz de zamanla kabulleneceksiniz:dua:

bence konu sahibinin üzerine çok gidilmemeli. herkes bunu olgunlukla karşılayacak diye bir şey yok. eşimle sevgiliyken bile uzun ayrılığımızda başkasıyla evlenmesi düşüncesi beni üzer, rüyama bile girerdi. şimdi düşünemiyorum boşanıp başkasıyla evlendiğini. hem çocuk da varmış. hisleriniz çok normal. biraz zaman tanımaya çalışın kendinize. çocuğunuz da siz de zamanla kabulleneceksiniz:dua:

Biz zaten üzüldü diye üzerine gitmedik. Çocuğunu kullandığı için kızdık.

Biz zaten üzüldü diye üzerine gitmedik. Çocuğunu kullandığı için kızdık.
çocuğu kullanmak demeyelim de, yaşadığı hayal kırıklığı belki çocuğu adına duyduğu endişelerle birleşerek böyle su yüzüne çıkıyor, böyle kendini hissettiriyor. yani kolay bir şey değil aslında yaşadığı. boşanmayı da kendisi istememiş. şimdi hem çocuğunu düşünmek zorunda, hem hayat mücadelesini sürdürmek zorunda, hem de eski eşin başkasıyla evlenmesi durumunu içselleştirmek zorunda. ama yorum yapan arkadaşlar şu konuda haklı, çocuğu için güçlenmeye çalışmalı, bu hislerin kendisini yönetmesine izin vermemeli. çocuğunun annesine ihtiyacı var.

Evet ne olsa beni suçladı her şeyim gözüne battı yakıştıramadı yanına sanki ben zorla nikah masasına oturttum kkoca adam istemese evlenmezdi. narsistti zaten yakında o kadın da görür yüzünü. dediğiniz gibi kurtuldum aslında ben
Evlilik öncesi birliktelik mi yaşadınız ? Bu kadar asagiladigi halde neden evlendi ?

çocuğu kullanmak demeyelim de, yaşadığı hayal kırıklığı belki çocuğu adına duyduğu endişelerle birleşerek böyle su yüzüne çıkıyor, böyle kendini hissettiriyor. yani kolay bir şey değil aslında yaşadığı. boşanmayı da kendisi istememiş. şimdi hem çocuğunu düşünmek zorunda, hem hayat mücadelesini sürdürmek zorunda, hem de eski eşin başkasıyla evlenmesi durumunu içselleştirmek zorunda. ama yorum yapan arkadaşlar şu konuda haklı, çocuğu için güçlenmeye çalışmalı, bu hislerin kendisini yönetmesine izin vermemeli. çocuğunun annesine ihtiyacı var.

Yok yok bariz çocuğu kullandı bir de kadına ‘ b.k suratlı’ vs dedi. Bir de eğer kardeşi olursa kardeş dedirtmem vs dedi. İki çocuğunda günahı yok sonuçta( kadın belki çocuk yapmayacak) çocuğuna zarar veriyor böyle yaparak.

Mesajları vaktiniz varsa okuyun.

Hatta dedik ki dürüstçe kıskandım üzüldüm deseniz bu tepkileri almazdınız.

Yaşadıkları kolay değil yanlış yerden saldırıyor

Yoksa dediğiniz gibi kim ister hala duyguları olduğu ex i başkasıyla evlensin, çocuğunun büyük sorumluluğu kendinde olsun, ama yapacak bir şey yok hayat bazen istemediğimiz şeylere bizi maruz bırakıyor 🚬

Merhaba herkese. Eski eşimle 3 yıl önce boşandık. bir çocuğumuz var. ben hep onları görüştürmk için çabaladım o da görüşüyor alıyor çocuğu ama geçenlerde evleneceğini söyledi. Ben ona çocuğunun yaşadğı şehre taşınmasını söylerken, çocuk babasından uzakta büyümesin derken o gelmeyeceğini bir de evleneceğini söyledi. Şimdi görüşmeyi keserse ne olacak bu beni çok korkutuyor. Ayrıca bir başka kadının evine gitmesini de istemiyorum. kendi anne babasıyla bakıyordu her ay ama evlenirse kendi evine götürecek. Çocuk allak bullak olacak hem de ben bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Nasıl baban evlenecek diyeceğim. Üstelik bir çocukları olursa nasıl bu senin kardeşin diyeceğim psikolojisi bozulacak, ben bunu açıklayamam başka bir kadının çocuğuna kardeş dedirtemem. Babası başka çocuğa her gün babalık yaparken ona yarım yamalak yapacak kadın belki kötü davranacak çocuğunu kayıracak. Bunlar beni çok korkutuyor.
Şu an belli bir tarihi yok galiba ya da bana söylemedi ama evleneceğim ben dedi. Evi yok bildiğim kadarıyla ama o kadınla alırlarsa çocuğumun hakkını alabilirim ilerde değil mi? Bir de nasıl bu süreçleri açıklayabilirim ona bilmiyorum daha küçük ilkokula başlamadı bile. Babasıyla görüşüyor ama ilerde tüm bunlar onu etkileyecek belki görüşmeyi istemeyecek, belki babası uzaklaşacak. Çocuğunu düşünmeden nasıl böyle kararlar alabiliyor kendi keyfini düşünüyor, kadın nasıl çocuğu olan adamla bu kadar rahat evleniyor anlamıyorum. Ne yapabilirim ben mesela pedagog ile mi söylemek lazım? Başına gelenler nasıl açıkladınız bu durumu? Kendimi günlerdir çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen saçma sapan yazdysam kusura bakmayın.
Eşim benimle ikinci evliliğini yaptı.İlk eşinden oğlu var.Şu yazılanları görünce bazı şeyler kafamda daha oturdu.Kulağıma gelen şeyler ve şahit olduğum durumlar eski eşinin de sizin gibi düşündüğünü düşünmeme sebep oldu .Hatta ispatlayamam ama yemin edebilirim 😃

Eşim benimle ikinci evliliğini yaptı.İlk eşinden oğlu var.Şu yazılanları görünce bazı şeyler kafamda daha oturdu.Kulağıma gelen şeyler ve şahit olduğum durumlar eski eşinin de sizin gibi düşündüğünü düşünmeme sebep oldu .Hatta ispatlayamam ama yemin edebilirim 😃
Oğlu diyormuş ki baba sakın evlenme .Evlensen bile sakın çocuk yapma Zaten evlendiğimizde babasıyla küstü.İki yıldır çocuk olmayınca tekrar barıştılar.Bu saatten sonra olmaz diye düşünüp rahatladılar heralde😃

Yok yok bariz çocuğu kullandı bir de kadına ‘ b.k suratlı’ vs dedi. Bir de eğer kardeşi olursa kardeş dedirtmem vs dedi. İki çocuğunda günahı yok sonuçta( kadın belki çocuk yapmayacak) çocuğuna zarar veriyor böyle yaparak.

Mesajları vaktiniz varsa okuyun.

Hatta dedik ki dürüstçe kıskandım üzüldüm deseniz bu tepkileri almazdınız.

Yaşadıkları kolay değil yanlış yerden saldırıyor

Yoksa dediğiniz gibi kim ister hala duyguları olduğu ex i başkasıyla evlensin, çocuğunun büyük sorumluluğu kendinde olsun, ama yapacak bir şey yok hayat bazen istemediğimiz şeylere bizi maruz bırakıyor 🚬
kıskanmış kadını işte. üzüntüsünü sinirini nasıl çıkaracağını bilemiyor demek ki. itiraf etmeyi de kendine yediremiyor olabilir. yani normalde de denmez mi bula bula bunu mu bulmuş, tipsiz vs. ben derim yani :KK70:bunlar belki de hep bilinç dışında biriken öfke yansımaları bence. çocuk olunca kardeş dedirtmem diye bir şey yok. illa ki diyecek kardeş olacaklar çünkü. bu sürecin yönetimini eline alması gerekiyor. kendisi içinde kıskançlık üzüntü gibi duygular yaşayabilir, arkadaşlarına kadın b.k suratlı vs diyebilir çok normal ama çocuğun yaşayacağı süreç daha ciddiyetle ve olgunlukla ele alınmalı. yoksa bu olanlar çocuğun tüm hayatını etkileyebilir

bu arada diğer tarafta da yer aldım ben. eşimin 2.evliliğiyim. eski eş evlenecek misin diye eşimi aramıştı, çocukla haberler göndermişti, laflar öğretmişti nasıl babaanneme gelebilir nasıl onlarla tanışabilir falan diyordu çocuk. bu eski eş kim bilir benim arkamdan da neler saydırmıştır :rolleyes:ama sonuçta her şey geçti, eski eş de evlendi hatta yeni eşinden bir çocuğu daha oldu. eşimin çocuğu büyüdü hayatını kurdu. her şey de yoluna girdi. önemli olan hem annenin hem babanın olabildiğince bu süreci çocuğun en az zararla atlatabilmesini sağlamak.

Yazdıklarınızı okudum tek tek cevap veremedim ama hep beni suçluyorsunuz. ben adamın mirası peşinde değilim benim bir hakkım olamaz zaten ben çocuğumun dışlanacağından endişeliyim ona güzel bir miras bırakacak durumum yok, iyi bir okulda okutamam var olan hakkı da gitmesn istiyorum tek derdim o. ayrıca kadının çocuksuz olmasını niye kıskanayım ben sadece çocuklu biriyle evlenmek istemesi mantıklı gelmiyor adamın durumu iyi olmasa evlenmeyecekti belki de. daha önce de evlense evlenirdi hem çocuk onun için şimdi sorun değil belki, belki öyle der sonra istemiyorum derse ne olacak bunları düşünüyorum. tek başıma iyi bir gelecek kurmak için çabalıyorum kendime de bakıyorum ama elimden daha fazlası gelmiyor.
eski konularımda evet yanlış yaptığım yerler de oldu kolay değil ben çok aşıktım hep beni sevsin istedim hiçbir zaman o kadar sevmedi beğenmedi, belki vazgeçer diye bile bekledim ama boşandıktan sonra çok kolay hayatına baktı. ben zor zamanlarında yanında oldm şimdi gayet güzel hayatı var olan bana oluyor. çocuğum çekmesin en azından diyorum ama başka birinin evine gitmesi, ondan kardeşinin olması fikri hepsi onu çok üzecek gibi geliyor. ne olsa isteyecek bekleyecek belki ben o imkanı sunamayacağım tek başıma. onlarla da bir yere gitsinler istemiyorum yabancı bir kadınla tatile gitmesini, birlikte yemek yemesini istemiyorum kimsenin de kolay kolay isteyeceğini sanmıyorum onun annesi benim başkasıyla evcilik oynayıp mutlu aile pozları mı kesecekler bence başınıza gelmeyince yorum yapması kolay oluyr kimse evladını paylaşmaz bu şekilde
üniversite mezunusunuz, esinizin iş yerinde staj yaptiniz...
yani hemen hemen denk eğitiminiz var diye anladim
yaşınız daha 30 bile degil, cocugunuza anne babaniz bakiyor... yani madem en büyük korkunuz cocugunuzun onlarin gelecekteki cocuguyla ayni imkanlara sahip olmamasi o zaman siz hazir yaşınız gencken kariyerinize onem verin - yukselecek hamleler yapın. eşinizden, o kadindan ne farkınız var ki?
"bir yerde uzun sure calisamiyorum kariyerim kötü" demissiniz.
e calisin o zaman, uyumlu olmaya bakin. gerekirse mesailere kalin göze girin . sizi anliyorum ben de uzun yillar bir yerde çalışamıyorum, daraliyorum ama bu bizim rahatligimizdan. Sıksak biyerimizi calisiriz. ayni yerde 10 sene calisanlar nasil calisiyor?

Konu sahibi mesajların hepsini okuyorsun son olarak şunu söylüyeyim için rahatlasın.

Bir kadına mutluluk veremeyen adam diğer kadına da veremez.

Sosyal medyada mutluluk pozlarına bakma.

Cicim ayları geçince senden farksız olacak o kadın da.

Bir adamın 2. Eşi olan kadınların konularını oku burda kafanda oturur ve daha çabuk kafanda oturur bazı şeyler .
Bu çok züğürt tesellisi olmuş ama. Konu sahibinin içi rahatlayacak diye biraz fazla sallamışsınız

Herkes bana yükleniyor ama kolay bir şey değil ben tek başıma uğraşıyorum çocuğumu düşünerek hareket ediyorum o keyfine bakıyor. durumu iyi zaten kadının da iyi belli ki. geziyorlar tatillere gidiyorlar, ben de geziyorum ama evlenmiyorum bir çocuğum var sonuçta. onun bu kadar hızlı hayatına devam edebilmesi her şeyi unutabilmesi beni şaşırtıyor ama birini bulunca kolay oluyor demek ki. benim için tek önemli şey çocuğum onun da geleceğini düşünmek zorundayım. hakkını bir başkasnın gasp etmesini de istemiyorum en azından mevcut düzenine devam etsin istiyorum. yabancı bir kadının evine gitmesini, onun yemeğini yemesini istemiyorum. yine gitsin kendi ailesiyle baksın onlar da ilgileniyorlar zaten şart değil illa evlenip kendi evine götürmesi.
Siz de bakın? Kim alıkoyuyor sizi ? Kadınla artık ne yaptıkları sizi ilgilendirmez . Bosandiniz siz. Eğer baba kadınla evlenirse baba da evine gayet götürür buna da karisamazsiniz babasi o. Ayrıca adam nafakasını veriyor çocuğuyla da gorusuyormus. Ortada bir problem yok kıskançlık fesatlık edip suyu bulandirmayin. Ayrıca çocuğunuz var diye hayatınızı çocuğa endeksli geciremezsiniz. Dünyaya gelmeyi o secmedi sonuçta siz de gayet tabi hayatınıza birisini alabilirsiniz. Çocuğun omuzlarına da bu tarz manipülasyonlarla sorumluluk yüklemeyin . Üvey annesinden olacak çocukta kardeşidir. Çocuğu doldurup da araya nifak sokmayın bu durumdan zararlı çıkan çocuğunuz olur inanın ki .Siz kabul etseniz de etmeseniz de bu böyle. Elinden oyuncagi alınan çocuk gibi davranmanın alemi yok. Takıntılı olmak size zarar verir. Geçmişi geçmişte bırakın artık. Yolunuza bakın. Bence de terapi almalısınız sizi istemeyen eski kocanizi takıntı yapmışsınız az gurur be kuzum ya. Yardım alın kıskançlık yapmayın . İnsanları da salin

5 senede yapamadığını kaç senede yapacak allasen? Ayrıca herkes olgunlukla karşılamak zorunda yani karşılamazsa napabilir? Buradaki herkesin kızdığı da o ya zaten hisleri asla normal değil.Allah aşkına bu kadar takıntı yapan bi kadın değil de erkek olsaydı aynı şeyleri mi düşünecektiniz? Hisleri normal biraz zaman mı diyecektiniz? Bu hislerin bi tık ilerisi saplantılık

Son düzenleme:
Konu sahibi ilk açtığı konuda zaten kendi itiraf eç ediyor sürekli kötü giden kavgaların aşağılamaların olduğu evlilikte çocuk olursa düzelir diyerek hamile kaldım diyor hamilelikten itibaren de çocuğun arkasına sığınıyor bunu kendi de biliyor adamı kendine bağlamak için çocuk yapıp başarılı olanı hiç görmedim şahsen . şuanda da derdi çocuk falan değil çünkü adam başından beri zaten sınırları koruyarak çocukla ilgileniyor ilgisiz alakasız bir baba değil .
Malesef konu sahibi psikolojik destek almadan gerçek bir psikologa gitmeden düzelemez. Çocuğa gerçekten üzüldüm

Sevgili konu sahibi arkadaş, lütfen ama lütfen en yakın zamanda bir psikiyatristten randevu alıp gidip görüşün. Bakın ayrılığınız 5 sene oldu, sizinle burda hep birlikte konuştuk ettik ama sizi bu saplantıdan kurtaramadık. Bi doktora gidin, size zihninizi rahatlatacak bi ilac başlasınlar.

Kendi kendinize asamıyorsunuz , biz de size yardımcı olamıyoruz, yani yardımcı olmak istiyoruz ama durum bizi aşıyor.

Bak ben senden yaş olarak büyüğüm. Sana bir abla, bir dost olarak rica ediyorum, bak tavsiye etmiyorum, rica minnet ediyorum bir psikiyatri hekimine görün.

Hem kendin için, hem çocuğun için hem de bizim için. Sana o kadar iyi gelecek. O kadar rahatlayacaksın ki. Sonunda bana dua edeceksin.

İlk zamanlar olsa evet haklısınız ama çok zaman geçmiş artık. Biraz olsun makule yaklaşmış olması gerekirdi.

Bir de cocuğuna kendi hissiyatını yansıtacak ve surekli manipüle edecek bir tarzı var konu sahibinin.

İsteseniz de istemeseniz de başka birinden olan çocukla kardeş olacaklar ve doğru olan da iyi bir ilişki kurmaları. Ömür boyu bekar kalacağını düşünmemişsinizdir diye tahmin ediyorum. Önce siz kabullenmeye çalışın, sanki kendi endişelerinizi çocuğunuza yansıtıyormuşsunuz gibi hissettim nedense...

Bi sal artık şu adamı ya
İstemiyor işte seni, başkasıyla mutlu olma peşinde. Bırak artık sen de.

Back
X