• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşim evlenecekmiş

Bak arkadaşım, çocuğu küçük yastayken boşanmış bir kadın olarak tavsiyelerim var. Dinlersen mutlu olursun, çocuğun da mutlu huzurlu bir çocuk olur. Yok dinlemezsen ömür boyu mutsuz ve asi bir çocuğu tek başına büyütmek zorunda kalırsın.
Benim eski eşimin maddi durumu benden çok çok iyiydi. Yine de nafaka konusunda çok bonkör sayılmazdı. Boşandıktan sonra hayatına çeşitli kadınlar girdi. Çocuğum küçüktü ama bazılarıyla çocuğumu tanıştırdı. Bunlardan bazıları hiç evlenmemiş bazıları ise çocuklu kadınlardı. En son evleneceğim diye geldiği kişiyle 3 senelik bir beraberliği olduğunu söyledi. Nişanlandim dedi. Parmağında nişan yüzüğü vardı ve ancak Bizim nişan yüzüğümüzü asla takmamıştı zamanında tabii çok üzüldüm. Ama kızımı asla ne babasına ne de o kadına karşı doldurdum. Kadın değildi suçlu olan, şanslı olan benim ex kocamdi, çöpsüz üzüm bulmuştu. Çocuklu bir adamla evlendiği için asıl o kadına üzüldüm. Çocuğum o zamanlar küçüktü. Hep babasıyla uyuyordu. Ben hep çocuğumu tembih ettim onlar evlendikten sonra lütfen babanı rahat bırak diye. Kadına anneler gününde hediye gönderdim doğum gününde hediye gönderdim. Çünkü benim çocuğumla ilgilenmek zorunda değildi ama yaptı. Çocuğuma hediyeler aldı. Çocuğumun yeri geldi döktügu ekmek kırıntılarını süpürdü. Yeri geldi Babasına karşı savundu. Şimdi yaklaşık 7-8 senedir evliler. Kızım onlara gittiğinde daha değişik imkanlara kavuşuyor. En güzel restoranlarda yemek yiyorlar. Kadın çocuğuma kahve yapmayı öğretmiş küçüktü o zamanlar hoşuma gitti. Biz çocuğumuzu aramızda bir hırs unsuru olarak kullanmadık. Ne babası beni kötüledi ne de ben babasını kötüledim ne de o kadını kötüledim. Hem orada hem kendi evimizde çok mutlu çok huzurlu bağırış kavga gürültü olmayan bir ortamda büyüdü. Başarılı huzurlu mutlu ve güler yüzlü bir çocuk. Şimdi kocaman bir genç kız oldu neredeyse üniversiteye gidecek.
Onlar senden tabii ki daha iyi şartlarda yaşayacaklar. Sonuçta ikisi de iyi kazanıyor ve eve iki maaş giriyor. Daha iyi yerde tatile de gidecekler daha iyi yiyip daha iyi giyinecekler. Kendini kıyaslama. Çocuğuna öyle bir yuva Sun ki çocuk senin yanında da mutlu ve huzurlu olsun oraya gittiğinde de kendini kötü hissetmesin. Çocuğunun bir problemi olduğunda o kadından bile yardım istemen gerekebilir. Benim çocuğumun problemi olduğunda babasına paslayabiliyorum. Konuşup görüşmüyoruz çok sık ama önemli bir şey olduğunda birbirimizi telefon açacak kadar ve telefon çaldığında mutlaka arayacak kadar hatırımız var. Diğer kadın benden asla kıskanmaz çünkü benim abuk subuk sebeplerle aramadığımı bilir. Herkes evinde mutlu olsun. Ben de çok huzurluyum kızımla musmutlu bir dünyamız var. Küçük bir evimiz evcil hayvanlarımız huzurlu bir yuvamız var.
Benim de tabii kötü zamanlarım oldu. Ama senin çok uzun sürmüş. Toparlan ve çocuğuna örnek Güleç huzurlu mutlu bir anne ol. Daha çok gençsin senin de karşına iyi insanlar çıkacak. Sen ama böyle hırçın huysuz olursan gelen yanında bir dakika Durmaz haberin olsun. Bu da benden sana abla tavsiyesi.

Yani sizinle boşandı diye hayatına başka hiçkimse girmeyecek sanmadınız umarım?Zaten eski eşinizle hayatını birleştiren kadın da ne gibi bi sorumlulukla karşılaştığının ve ne kadar bi samimiyeti olucağının farkındadır büyük ihtimalle.Ayrıca tabii ki çocukları olursa kardeşi olucak.Kardeş çok önemli bir bağdır ve böyle çok arkadaşım var keşke yakın olabilseydik vs vs diyen.O bir çocuk nasıl yetişirse annesi olarak siz ona şuan neyin normal ve iyi olduğunu anlatırsanız öyle öğrenir,bu durumda onun psikolojisini bozabilecek olan sizsiniz.O senin kardeşin değil gibi şeyler asla ama asla söylememelisiniz.Kendi hayatınıza odaklanmak daha sağlıklı geldi bana.

Bak arkadaşım, çocuğu küçük yastayken boşanmış bir kadın olarak tavsiyelerim var. Dinlersen mutlu olursun, çocuğun da mutlu huzurlu bir çocuk olur. Yok dinlemezsen ömür boyu mutsuz ve asi bir çocuğu tek başına büyütmek zorunda kalırsın.
Benim eski eşimin maddi durumu benden çok çok iyiydi. Yine de nafaka konusunda çok bonkör sayılmazdı. Boşandıktan sonra hayatına çeşitli kadınlar girdi. Çocuğum küçüktü ama bazılarıyla çocuğumu tanıştırdı. Bunlardan bazıları hiç evlenmemiş bazıları ise çocuklu kadınlardı. En son evleneceğim diye geldiği kişiyle 3 senelik bir beraberliği olduğunu söyledi. Nişanlandim dedi. Parmağında nişan yüzüğü vardı ve ancak Bizim nişan yüzüğümüzü asla takmamıştı zamanında tabii çok üzüldüm. Ama kızımı asla ne babasına ne de o kadına karşı doldurdum. Kadın değildi suçlu olan, şanslı olan benim ex kocamdi, çöpsüz üzüm bulmuştu. Çocuklu bir adamla evlendiği için asıl o kadına üzüldüm. Çocuğum o zamanlar küçüktü. Hep babasıyla uyuyordu. Ben hep çocuğumu tembih ettim onlar evlendikten sonra lütfen babanı rahat bırak diye. Kadına anneler gününde hediye gönderdim doğum gününde hediye gönderdim. Çünkü benim çocuğumla ilgilenmek zorunda değildi ama yaptı. Çocuğuma hediyeler aldı. Çocuğumun yeri geldi döktügu ekmek kırıntılarını süpürdü. Yeri geldi Babasına karşı savundu. Şimdi yaklaşık 7-8 senedir evliler. Kızım onlara gittiğinde daha değişik imkanlara kavuşuyor. En güzel restoranlarda yemek yiyorlar. Kadın çocuğuma kahve yapmayı öğretmiş küçüktü o zamanlar hoşuma gitti. Biz çocuğumuzu aramızda bir hırs unsuru olarak kullanmadık. Ne babası beni kötüledi ne de ben babasını kötüledim ne de o kadını kötüledim. Hem orada hem kendi evimizde çok mutlu çok huzurlu bağırış kavga gürültü olmayan bir ortamda büyüdü. Başarılı huzurlu mutlu ve güler yüzlü bir çocuk. Şimdi kocaman bir genç kız oldu neredeyse üniversiteye gidecek.
Onlar senden tabii ki daha iyi şartlarda yaşayacaklar. Sonuçta ikisi de iyi kazanıyor ve eve iki maaş giriyor. Daha iyi yerde tatile de gidecekler daha iyi yiyip daha iyi giyinecekler. Kendini kıyaslama. Çocuğuna öyle bir yuva Sun ki çocuk senin yanında da mutlu ve huzurlu olsun oraya gittiğinde de kendini kötü hissetmesin. Çocuğunun bir problemi olduğunda o kadından bile yardım istemen gerekebilir. Benim çocuğumun problemi olduğunda babasına paslayabiliyorum. Konuşup görüşmüyoruz çok sık ama önemli bir şey olduğunda birbirimizi telefon açacak kadar ve telefon çaldığında mutlaka arayacak kadar hatırımız var. Diğer kadın benden asla kıskanmaz çünkü benim abuk subuk sebeplerle aramadığımı bilir. Herkes evinde mutlu olsun. Ben de çok huzurluyum kızımla musmutlu bir dünyamız var. Küçük bir evimiz evcil hayvanlarımız huzurlu bir yuvamız var.
Benim de tabii kötü zamanlarım oldu. Ama senin çok uzun sürmüş. Toparlan ve çocuğuna örnek Güleç huzurlu mutlu bir anne ol. Daha çok gençsin senin de karşına iyi insanlar çıkacak. Sen ama böyle hırçın huysuz olursan gelen yanında bir dakika Durmaz haberin olsun. Bu da benden sana abla tavsiyesi.
Bu arada kızımın kardesi oldu. Çok seviyor onu. Ben de seviniyorum su hayatta biz olmasak bile bir kardeşi olacak diye.

Hala asik oldugun cok belli ya da toksitsin benim olmasin ama kimseninde olmasin kafasi bu bosanmissin sana ne

Bu kadar şaşırdığınıza göre tekrar birleseceginizi umuyordunuz sanırım.

Okumuyor mesajlari. İstediği cevapları alamadı. Ders çıkarmak niyetinde de değil.
Siz cok guzel yazmissinizm,. Gerisi ona kalmis ama bence su an sanki ders alacak durumda degil gibi geldi. Bu bosanmalarda maaelsef olan cocuklara oluyor. Gecenlerde tanidigimiz bir ciftin gorus gunu mahkemesine gittim.Orda da erkek benzer durumdaydi. Hicbir gorus bildirme fayda etmiyor. Insanin kendi duygu durumu u yonetebilmesi gerekiyor

Merhaba herkese. Eski eşimle 3 yıl önce boşandık. bir çocuğumuz var. ben hep onları görüştürmk için çabaladım o da görüşüyor alıyor çocuğu ama geçenlerde evleneceğini söyledi. Ben ona çocuğunun yaşadğı şehre taşınmasını söylerken, çocuk babasından uzakta büyümesin derken o gelmeyeceğini bir de evleneceğini söyledi. Şimdi görüşmeyi keserse ne olacak bu beni çok korkutuyor. Ayrıca bir başka kadının evine gitmesini de istemiyorum. kendi anne babasıyla bakıyordu her ay ama evlenirse kendi evine götürecek. Çocuk allak bullak olacak hem de ben bunu nasıl açıklayacağım bilmiyorum. Nasıl baban evlenecek diyeceğim. Üstelik bir çocukları olursa nasıl bu senin kardeşin diyeceğim psikolojisi bozulacak, ben bunu açıklayamam başka bir kadının çocuğuna kardeş dedirtemem. Babası başka çocuğa her gün babalık yaparken ona yarım yamalak yapacak kadın belki kötü davranacak çocuğunu kayıracak. Bunlar beni çok korkutuyor.
Şu an belli bir tarihi yok galiba ya da bana söylemedi ama evleneceğim ben dedi. Evi yok bildiğim kadarıyla ama o kadınla alırlarsa çocuğumun hakkını alabilirim ilerde değil mi? Bir de nasıl bu süreçleri açıklayabilirim ona bilmiyorum daha küçük ilkokula başlamadı bile. Babasıyla görüşüyor ama ilerde tüm bunlar onu etkileyecek belki görüşmeyi istemeyecek, belki babası uzaklaşacak. Çocuğunu düşünmeden nasıl böyle kararlar alabiliyor kendi keyfini düşünüyor, kadın nasıl çocuğu olan adamla bu kadar rahat evleniyor anlamıyorum. Ne yapabilirim ben mesela pedagog ile mi söylemek lazım? Başına gelenler nasıl açıkladınız bu durumu? Kendimi günlerdir çok kötü hissediyorum ne yapacağımı bilmiyorum lütfen saçma sapan yazdysam kusura bakmayın.
3 yıl geçmiş hala adamın yakasını bırakmıyorsun.Zihniyete bak.Daha doğmamış çocuğa don biçiyor.Çocukları olursa ne yaparım diyorsun.Adam Allahın sevgili kuluymuş verilmiş sadakası varmış da canını kurtarmış senden

Ben çocuğum için elimden geleni yaptım kendi keyfi için boşanmak isteyen babasıydı ben değil. Evladını yuvasını düşünmedi ben ne yapabilirdim? Kendi hayatına bakıyor ben hiç umrunda olmadım zaten şimdi çocuğu için bir şeyler yapsın istiyorum en azından
Çocuk var diye adam seni sineye çekmek zorunda mı?Boşanınca eşten boşanmış oluyor çocuktan değil.Daha olmamış şeyler üzerine varsayımda bulunmak nedir yani çok ilginç.

Boşanma gerçekleşmiş evlenmesi gayet normal şundan anladım ki siz çocuğunuzdan daha çok etkilenmişsiniz hala acaba seviyor olabilir misiniz

Evlenme kararı alan siz de olabilirdiniz. Lütfen anlayışlı olun boşanırken bu ihtimalleri bilmiyor muydunuz? Siz de sosyalleşin kendinize vakit ayırın. En çok da çocuğunuz için yapın bunu

Bence fazla dramatik bir insansınız.
Dünyada uvey kardeşi olan ilk insan sizin çocuğunuz değil.
Örnek vermek isterim kendi esim
Anne babasının ikinci evliliği
Toplam 6 kardeşler
2 anneden 2 de babadan ortak kardeşleri var.
Abisini çok severim çoluk çocuğa karışmış normal hayatında bir adam. Anne ortak görüşülüyor.
Zamanında Anne babam bosansa idi su an terapist terapist geziyor olmazdım kendimden örnek verirsem...
Hem yeni nesil çocuklar daha zeki ve daha olgun.
Üstelik sosyolojik bir tespit yapacağım sizin için; emin olun arkadaşlarının yarısından fazlasının boşanmış aile çocukları olacagini unutmayın. Çünkü kadınlar ayakları üzerinde durup boşanıyor. Kolaylıkla
Eskiden bizim Anne babalarımız bosanamamis ekonomik sebepler ve toplumsal baskı yüzünden.
Üniversiteden tanıdığım birkaç arkadaşım da bosandi geçen yıllarda. Evlilik bitebilir. Uvey kardeşiniz olabilir. Hayatı biraz normal akışında yaşayın. Hersey mükemmel olmak zorunda değil.

Kesinlikle size katılıyorum be güzel yazmışsınız okuduğum aklıbaşında en güzel yorum

Ya maşallah ne kadar olgun davranmissiniz ☺️🧿Herkes sizin kadar olgun olamaz bu durumda maşallah size. Sizin anlayışınız diğer kadının davranışlarını, tavrını da etkilemiştir muhakkak.Simdi kaç yaşındasınız? Nasilsiniz? merak ettim☺️

Cocuğu pedagoga goturun orada aciklanir her sey ama önce kendinizi de bir psikologa goturun zira cocugu en zorlayacak kişi sizsiniz şuan.
Ne demek diger cocuga kardeşin dedirtmem. Hoşunuza gitse de gitmese de bal gibi kardeş olacaklar ne sacma şey.

Herkes bana yükleniyor ama kolay bir şey değil ben tek başıma uğraşıyorum çocuğumu düşünerek hareket ediyorum o keyfine bakıyor. durumu iyi zaten kadının da iyi belli ki. geziyorlar tatillere gidiyorlar, ben de geziyorum ama evlenmiyorum bir çocuğum var sonuçta. onun bu kadar hızlı hayatına devam edebilmesi her şeyi unutabilmesi beni şaşırtıyor ama birini bulunca kolay oluyor demek ki. benim için tek önemli şey çocuğum onun da geleceğini düşünmek zorundayım. hakkını bir başkasnın gasp etmesini de istemiyorum en azından mevcut düzenine devam etsin istiyorum. yabancı bir kadının evine gitmesini, onun yemeğini yemesini istemiyorum. yine gitsin kendi ailesiyle baksın onlar da ilgileniyorlar zaten şart değil illa evlenip kendi evine götürmesi.

Simdiden alinacak evin derdine düşmüşsünüz. Bi cocuk yaptiniz diye bir insani kendinize esir edemezsiniz onu istemiyormus bunu istemiyormuş. Gidin evlenin size yasak koyan mi var? Yapmiyorsaniz kendi bileceginiz iş.
Adam da sütten cikma ak kasik degildir ama siz de normal saglikli bir insan hali göremedim boşanip kendini kurtarmis tabi ki hayatina devam edecekti zehir mi etseydi.

Cocuğu pedagoga goturun orada aciklanir her sey ama önce kendinizi de bir psikologa goturun zira cocugu en zorlayacak kişi sizsiniz şuan.
Ne demek diger cocuga kardeşin dedirtmem. Hoşunuza gitse de gitmese de bal gibi kardeş olacaklar ne sacma şey.

Simdiden alinacak evin derdine düşmüşsünüz. Bi cocuk yaptiniz diye bir insani kendinize esir edemezsiniz onu istemiyormus bunu istemiyormuş. Gidin evlenin size yasak koyan mi var? Yapmiyorsaniz kendi bileceginiz iş.
Adam da sütten cikma ak kasik degildir ama siz de normal saglikli bir insan hali göremedim boşanip kendini kurtarmis tabi ki hayatina devam edecekti zehir mi etseydi.
Bu tutumu yüzünden zaten ileride çocuk da annesine "normal değilsin" demeye başlar. Psikolojik olarak hiç normal değil.

Ya maşallah ne kadar olgun davranmissiniz ☺️🧿Herkes sizin kadar olgun olamaz bu durumda maşallah size. Sizin anlayışınız diğer kadının davranışlarını, tavrını da etkilemiştir muhakkak.Simdi kaç yaşındasınız? Nasilsiniz? merak ettim☺️
Şu an 45 yaşındayım. Bosandigimda 31 idim. O kadar güzel bir hayatımız var ki. Kızım olgun, güçlü ve Güleç bir çocuk. Maşallah. Kedimiz var 9-10 yıldır. Kızım çok istemişti. O da eve bir ses bir kalabalık. Çok seviyoruz..ana kız gezip tozuyoruz. Çok zor zamanlar da oldu maddi manevi ama bir şekilde geçti gitti. Sonuçta mutlu bir hayatımız var. Hayatıma insanlar da girdi. Şimdi 5 yıllık bir ilişkim var. Nolur bilmem.kizimla hayatımızda evimizde mutluyuz.
Başkalarına odaklannak yerine kendine idakkannakininsan. Ben mutsuz olduktan sonra onlar mutlu mutsuz önemsiz. Ben mutluysan da kimsenin mutluluğu umrumda olmaz. Yaşlanıyoruz. Geriye bakınca bir yere rakili en güzel yaşları heba etmek yerine elimde ne var. En güzel ne yapabilirim bu imkanlarla demek lazım.

Şu an 45 yaşındayım. Bosandigimda 31 idim. O kadar güzel bir hayatımız var ki. Kızım olgun, güçlü ve Güleç bir çocuk. Maşallah. Kedimiz var 9-10 yıldır. Kızım çok istemişti. O da eve bir ses bir kalabalık. Çok seviyoruz..ana kız gezip tozuyoruz. Çok zor zamanlar da oldu maddi manevi ama bir şekilde geçti gitti. Sonuçta mutlu bir hayatımız var. Hayatıma insanlar da girdi. Şimdi 5 yıllık bir ilişkim var. Nolur bilmem.kizimla hayatımızda evimizde mutluyuz.
Başkalarına odaklannak yerine kendine idakkannakininsan. Ben mutsuz olduktan sonra onlar mutlu mutsuz önemsiz. Ben mutluysan da kimsenin mutluluğu umrumda olmaz. Yaşlanıyoruz. Geriye bakınca bir yere rakili en güzel yaşları heba etmek yerine elimde ne var. En güzel ne yapabilirim bu imkanlarla demek lazım.
Psikolojik olarak Sağlıklı, mutlu anne = Sağlıklı, mutlu, güçlü çocuk. Bu şekilde olgun, anlayışlı olunca insan en büyük iyiliği kendine ve çocuğuna yapıyor. Çok çok mutlu olun inşallah, boşanmış kadınların cok güçlü ve çok mutlu olmasını istiyorum hele ki sizin gibi insanlar herseyin çok çok iyisini hakkediyor, hayatınız dilediginizden de güzel olsun inşallah 💗🧿

Biraz önce bir önceki konunuzu görerek yorum yazmıştım şimdi bu güncellemeyle karşılaşınca şok oldum. Belli ki hala kendi adınıza bitirememişsiniz ve adamın size geri döneceğini umut etmişsiniz. 3 yıl da hala kabullenemediyseniz daha da ne zaman kabullenirsiniz bilemiyorum. Adam yüzünüze yüzünüze bağıra bağıra sevmediğini, istemediğini söylemiş milleti sürekli araya sokarak barışıp durmuşsunuz bir de evliliği kurtarma adı altında( ki bence bu direk adama zincir takmak içindi) çocuk yapmışsınız. Ancak o da adamı durdurmamış. Adam doğumunuzda bile yüzünüze bakmamış sonra da boşanmış, aradan yıllar geçmiş hala nasıl evlenir diyorsunuz. Yok o kadın nasıl çocuklu bir adamla evlenebilir diyorsunuz. Hanımefendi sizi ilgilendirmez. Bakın tekrar ediyorum sizi artık İLGİLENDİRMEZ. Sizin kocanız değil o adam artık yalnızca çocuğunuz babası ve istediğini yapabilir. İster çocuk yapar, ister yapmaz. İster evler,yatlar,katlar alır karısına sizi bağlamaz. Kabullenin artık ya. Psikolojik destek alacağınızı yazmışsınız hep almadınız mı hiç mi işe yaramadı.

Biraz önce bir önceki konunuzu görerek yorum yazmıştım şimdi bu güncellemeyle karşılaşınca şok oldum. Belli ki hala kendi adınıza bitirememişsiniz ve adamın size geri döneceğini umut etmişsiniz. 3 yıl da hala kabullenemediyseniz daha da ne zaman kabullenirsiniz bilemiyorum. Adam yüzünüze yüzünüze bağıra bağıra sevmediğini, istemediğini söylemiş milleti sürekli araya sokarak barışıp durmuşsunuz bir de evliliği kurtarma adı altında( ki bence bu direk adama zincir takmak içindi) çocuk yapmışsınız. Ancak o da adamı durdurmamış. Adam doğumunuzda bile yüzünüze bakmamış sonra da boşanmış, aradan yıllar geçmiş hala nasıl evlenir diyorsunuz. Yok o kadın nasıl çocuklu bir adamla evlenebilir diyorsunuz. Hanımefendi sizi ilgilendirmez. Bakın tekrar ediyorum sizi artık İLGİLENDİRMEZ. Sizin kocanız değil o adam artık yalnızca çocuğunuz babası ve istediğini yapabilir. İster çocuk yapar, ister yapmaz. İster evler,yatlar,katlar alır karısına sizi bağlamaz. Kabullenin artık ya. Psikolojik destek alacağınızı yazmışsınız hep almadınız mı hiç mi işe yaramadı.
Anladığım kadarıyla hep yarıda bırakmış sanırım psikoloğun söylediği şeyleri de beğenmedi. Umarım kendisine düzgün bir yol çizebilir.

Back
X