Eski eşim evleniyor...Bir kızımız var...Yardım edin...

YAGMUR2005

Guru
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
82
1
298
40
İstanbul
Bu durumla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum henüz ve emin olun yardımınıza, düşüncelerinize çok ama çok ihtiyacım var. Eşimle evlendikten yaklaşık 2 sene sonra kızım 1 yaşına basmadan 1 gün önce boşandık. Şu anda kızım 7 yaşında (2005 doğumlu)...Kızımla beraber annem ve iki erkek kardeşimle yaşıyoruz. Eski eşim ise başka bir şehirde yaşıyor ve kızım her sene 1,5-2 ay kadar onun yanında kalıyor. Dün akşam eski eşim evlenmeye karar verdiğini, büyük ihtimalle bu yaz gerçekleşeceğini, söz yüzüğü taktıklarını bana iletti. Bu zamana kadar aramızda hiç sıkıntı yaşanmadı...Yani evliliğimiz sorunlu ancak ayrılığımız iyi oldu...Kızım çok duygusal ve içine kapanık bir çocuk...Kimseyi kırmak istemeyen bir yapısı var. Olumsuz duygular hissetse bile bunu söylemez. Yaşından çok olgun davranışları var. Yaza kadar onu bu fikre alıştırmam lazım. Zaten zaman zaman insanların başka arkadaşları da olabileceğini konuşuyorduk onunla. Babasıyla beraber olduğumuz zamanlar hatırlamadığı için bu zamana kadar büyük sorunlar yaşamadık. Dün akşam da bu durumu öğrenince onu hazırlamaya başlamam gerektiğini düşündüm. Eski eşimle de telefonda evleneceği kişiyi önce arkadaşı olarak tanıştırmasını kızım o kişiye alışmaya başladıktan sonra bu durumu söylemesini ve bu durumu söylerken kızımla yalnız olmasını istedim. Dün akşam kızımla biraz sohbet ortamı yarattım ve insanların arkadaşları olabileceğini bir arkadaşımın kendisi kadar bir kızı olduğunu ve babasının evleneceğini söyledim. Herkes evlenebilir dedim. Bunu olgun karşıladı ve inşallah babamın evleneceği kişi inatçı olmaz dedi. Neden diye sordum "beni dışarı çıkarmaz o zaman" dedi. Yok kızım neden böyle düşünüyorsun dediğimde babamın yanında kalırsam öyle olur çünkü daha önceden babam kışın benim yanımda okula gidersin yazın annenin yanına gidersin demişti dedi. Bende yok kızım sen benim yanımda kalacaksın dedim. Bir şey demedi. Sonrasında o zaman biz babamla yalnız dışarı çıkamayız oda gelmek ister babamda üzülmesin diye gel der dedi. Bende baban biz kızımla gezelim bir daha ki sefere sende gelirsin derse bir şey demez sizde babanla gezersiniz dedim ve konu kapandı. Şimdi nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Lütfen...

burda en büyük görev eşinize düşüyor aslında meseka kızınızı sizden ayırmaya çalışmaması lazım; demiş ya burdan okula gidersin yazın annene diye ya da işte bundan sonrada kızına daha çok vakit ayırması gerekli diye düşünuyorum mesela yeni eşe çocuk alışana kadar yalnız çıksınlar zaten çocuk bunları açık açık söylemiş.. ona karşı konuşmaların da daha dikkatli olmalı ve eşinin yanında ona asla yüksek sesle konuşup onu azarlar, onunla alay eder niteliğinde olmamalı..
sizin tutumunuzu ben beğendim olumlu konuşmuşsunuz çnkü soğutma, çocukla onlardan intikam alma yoluna gitmemişsiniz..
siz bence bu konuşma çerçevenizden ayrılmayın..
inş herşey yoluna girer ..

Çok teşekkür ederim cevabın için. Zaten ayrılığın üstünden uzun zaman geçti. ne ayrılığın başlarında ne de sonrasında kızımın yanında kimseyi kötülemedim ve olumsuz konuşmadım. Şu anda da tek düşündüğüm kızımın psikolojisi...Babası ile çok önceden böyle bir konuşma geçmiş aralarında. Zaten babası dün akşam lise yıllarına gelince isterse gelir kalır yanımda dedi. Yani çocuğu almak gibi bir düşüncesi yok bunu biliyorum. Endişelenmekten de kendimi alamıyorum. Şimdi annem kızımın babaannesiyle konuşmuş. Ben zaten torunumu bırakmam demiş. Kızımın halası ise hastanede çalışıyor. o da doktorla konuşmuş. Bu durumu babası anlatsın daha doğru olur demiş. Hep beraber uğraşıyoruz ama bir anne olarak tabii ki benim endişem çok farklı...İçim bir tuhaf...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…