Eski eşim ve ailesi kizima sürekli beni kötülüyor.

Nazlican333

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
480
183
628
Ben yaklaşık iki yıl önce eşimden ayrıldım.Eski eşim bekar olan 3 kardeşi ve ailesiyle yaşıyor.Kizimi iki haftada bir alıyor.Kizim 10 yaşında ve 5.sınıfa gidiyor.Eski eş ve ailesi kizimi her aldıklarında beni ve ailemi kötülüyorlar.Kizimin babası ile görüşmesini engellemek istemiyorum.Boyle bir şeye girmeden bu sorunu nasıl çözebilirim.Dersleri de olumsuz ekleniyor.Cok üzülüyorum.

Ben yaklaşık iki yıl önce eşimden ayrıldım.Eski eşim bekar olan 3 kardeşi ve ailesiyle yaşıyor.Kizimi iki haftada bir alıyor.Kizim 10 yaşında ve 5.sınıfa gidiyor.Eski eş ve ailesi kizimi her aldıklarında beni ve ailemi kötülüyorlar.Kizimin babası ile görüşmesini engellemek istemiyorum.Boyle bir şeye girmeden bu sorunu nasıl çözebilirim.Dersleri de olumsuz ekleniyor.Cok üzülüyorum.
Eski eşini karşına al konuş diycem ama konuşulacak biri olsa böyle yapmaz kızının yaşı da çok önemli güven problemi oluşabilir bence en sağlıklısı profosyonel destek alman karşı taraftan birşey beklemek yerine kızına kimsenin lafina bakmamasi gerektiğini ve kendi gözlemlerine dayanarak hareket edebileceğini aşılamalısın tabi yine en iyisi profosyonel destek

İşsiz, ebeveyn erkek kişisi oturmuş, çocuğumu nasıl yetiştirmemeliyim diye düşünmüş, sonuç olarak da psikolojik anlamda çocuk için oldukça yorucu olacak bu süreci devreye sokmuş. Kendisini bu üstün başarısından dolayı tebrik ediyorum, böyle gelişeceğiz işte, harika (!)

Her neyse, bence çocuğunuz için bir uzmandan destek almalısınız. Bu tarz konular çocuğun gelişimi için olumsuz şeylere neden olabilir. Eğer konuşma imkanınız varsa da eski eşiniz olacak adamla konuşabilirsiniz, çocuğun geleceği ve psikolojisi adına. Eğer konuşulamayacak bir tipse ona bir şey diyemem elbette.

Yanı eski da konuşulacak biri değil malesef.Daha önce pedagog a götürdüm kızımı baba ile konuşulması lazım dedi.Ben de psikolojik danışmanım inanın ne yapacagimi bilmiyorum.Terzi kendi söküğünü dikemez misali.Cocugumun kayışını izliyorum.

Yanı eski da konuşulacak biri değil malesef.Daha önce pedagog a götürdüm kızımı baba ile konuşulması lazım dedi.Ben de psikolojik danışmanım inanın ne yapacagimi bilmiyorum.Terzi kendi söküğünü dikemez misali.Cocugumun kayışını izliyorum.
Eşini al aile danışmanına götür, deki doktor seni çağırdı vs. Seni görmek istiyor çocuğun psikolojisi iyi değilmiş falan de , direk senin yüzünden dersen hırçınlaşır, sadece ortada bir problem var ve bunu çözmemiz lazım şeklinde yaklaş direk daha önce gittiğin psikoloğa yönlendir ama öncesinde sen görüş psikolog ile yani esin buraya gelecek fakan diye bilgi ver randevu fakan sen ayarla

Psikolojik danısmanmıssınız soğukkanlı davranacağınızı düşünüyorum bosanmak normal bir sürec ben de boşanıyorum benim de bir kızım var henüz 3 yaşında üstelik . Sizi doldurduğunu nasıl anlıyorsunuz çocuğunuzun davranışları mı değişiyor size karşı yoksa gelip anlatıyor mu kızınızla bu durumu kısa ve net bir şekilde konuşun o da sizin hakkınızda konuşmalarına izin vermesin eski eşinizle bu durum hakkında konuştunuz mu rahatsız olduğunuzu keskin bir dille ifade edin

Kızım 10 yaşında ve eve gelip babasının ve ailesinin sürekli olarak beni kötüledigini söylüyor.Kizim beni savunmaya kalkınca da hepsi birden ina kızıyorlarmış.Kizimin babası ile ilaç defa konuşmaya çalıştım ama asla kabul etmiyor.Cocuk yalan söylüyor diyor.Hicbir şekilde çocukla ilgili sorumluluk almıyor.Cagirsam hicbir yere gelmez.Akli sıra beni cezalandırıyor.Ama çocuğum elden gidiyor çok üzülüyorum.Her gün konuşuyorum anlatıyorum ama karşı taraf kalabalık olunca daha etkili oluyor

Kızım 10 yaşında ve eve gelip babasının ve ailesinin sürekli olarak beni kötüledigini söylüyor.Kizim beni savunmaya kalkınca da hepsi birden ina kızıyorlarmış.Kizimin babası ile ilaç defa konuşmaya çalıştım ama asla kabul etmiyor.Cocuk yalan söylüyor diyor.Hicbir şekilde çocukla ilgili sorumluluk almıyor.Cagirsam hicbir yere gelmez.Akli sıra beni cezalandırıyor.Ama çocuğum elden gidiyor çok üzülüyorum.Her gün konuşuyorum anlatıyorum ama karşı taraf kalabalık olunca daha etkili oluyor

Ne diyorlarmış yani boşanmanın sebebi olarak mı sizi gösteriyorlarmış yoksa başka türlü şeylerde mi sizi karalayıp kızınıza iyi bakmadığınızı mı söylüyorlarmış

Engelleyemezsiniz şiddet veya yüz kızartıcı davranışı yoksa .
Ortaokul ilkokula göre daha zordur . Hatta 6. Sınıf en zorudur . Derslerinin eskisi gibi olmaması normal .
Küçük değil kızınız sizin düşüncenizin aksine onlar her şeyi bilir .
Siz hiç orda ne dediler , ne yaptılar vs gibi şeyler söylemeyin. Elinizden geleni anne olarak yapın . Ha evladınız el akıllısıysa ona da ne yaparsanız yapın çözüm bulamazsınız.

Baba önce baba olsun o çocuğun duygularıyla oynamasın.Siz de Bir daha benimle ilgili kötü konuşursanız çocuğu göndermem de bitti.Yazık yavrum Allah bilir ne diyorlar hepsi bir olup.Böyle bi adamla görüşeceğine hiç görüştürme daha iyi.Derslerine mi odaklansın onların baskılarına mı?? Halalarım da bana babamı kötülerdi kendi kardeşleri olmasına rağmen.İnanın 30 yaşıma geldim halâ içimde o üzüntü durur.

kızın 5. Sınıfa gidiyormuş artık çok küçük sayılmaz neyin ne olduğunu biliyordur. Zaten bir süre sonra babasıyla görüşmeyi kendisi istemez merak etme

Eski eşe çocuk için pedagog seni çağırdı okulda sorun yaşamış psikoloğa götürdüm de pedagog ile eski eş konuşsun.

Yok gelmiyorum bilmem ne derse de o zaman sen de kızını gönderme diyeceğim ama o doğru olmaz. Kızına babana gitmek istiyor musun diye sor isterse gitsin de kendimi onun yerine koyuyorum Emin’im hiç gitmek istemiyordur. Yine emin ol böyle yaparak kendini kötülüyor aslında o kız o babadan uzaklaşıyor. Sizden değil.

Avukatiniza gidin,mahkemeye basvurun,pedagog esliginde cocukla gorusur, babaya ultimatonu verirler

Cocugu almasinin ne anlami kaliyor ona bu sekilde zarar verdikten sonra?

Ben olsam hukuki yoldan babaya ve dolayisiyla da aileye bir ayar verirdim. Fazla basibos kalmislar.

Hiçbirinin umurunda olmaz çocuğu belki de bile bile uzaklaştırmak için yapıyorlar bilmiyorum.Cocugu sevdikleri umursadiklari da yok sadece kendileri var.Ama cocuk akıllanana kadar çok zaman lazım yazık.Bir gün anlayacak ama çok geç olacak bu.

Cocugu almasinin ne anlami kaliyor ona bu sekilde zarar verdikten sonra?

Ben olsam hukuki yoldan babaya ve dolayisiyla da aileye bir ayar verirdim. Fazla basibos kalmislar.

Ben bu yoruma tamamen katılıyorum.

Konu sahibesi madem pedagogla görüşüyor, alacak eline pedagog raporunu başvurucak savcılığa diyecek ki beni kötüleyip çocuğumun psikolojisini bozuyorlar. Karşı taraf ya şerefsizliği bırakacak ya da çocuğu görme hakkını kaybedecek bu kadar.

Hiç vicdan yapmayın. Yasal yolla uyarın, ya adam ol ya da çocuğu göremiceksin diyin. Daha da adam olmazsa çocuğun görüşme hakkını mahkemeyle kesin. Bu adam çocuğu görmese daha iyi inanın, o kadar şerefsiz ki çocuğun psikolojisiyle oynuyor. Hayvan herif.

Back
X