Eski Eşimin İletişime Geçmesi

nenene9

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
268
258
23
Kızlar Merhaba ,
Daha önceki konularımı bilenlerimiz var.

Boşanalı 6 ay kadar oldu. Anlaşmalı boşandık çocuğumuz yok.
Ayrılık sürecinde boşanma süreçlerinde ben daha öfkeliydim diyebilirim. Olabildiğince sorunsuz şekilde boşandık diyebilirim.

Ayrılırken eski eşim bana mehirlerimi peyderpey ödeyecekti. Bu şekilde anlaşmıştık. En son 2-3 ay kadar önce ödeme yapmıştı ve dekont atmıştı o sırada bir iletişimimiz olmuştu.
Sonrasında ben iletişim kurmak istemediğimi dekont atmasına gerek kalmadığını bankaya zaten bildirim geldiğini adını bir mesajlaşmada görmek istemediğimi dile getirmiştim.
O da tamam demişti. Bu konuşmalarda güzellikle oldu . Bu esnada boşandım çok mutluyum , özgürüm , tek yaşıyorum havaları vardı tabi

Yine bir miktar mehir iletip dekont atmış . Bende görüldü şeklinde mesajı bıraktım . Görüldü den yarım saat kadar sonra ''nasılsın merak ettim '' şeklinde mesaj geldi
bende iyiyim dedim sadece. Sen vs demedim.
Sonrasında '' iyi ol nasıl olduğunu merak ettim halini hatrını sorayım dedim kusura bakma iyi akşamlar '' dedi

Bende '' sen ? sorun yok estagfurullah iyi akşamlar '' dedim

Bir kaç gün geçti ve ben bir şekilde duygusal olarak yenik düşüp kendisine , bunun bana iyi gelmediğini , iyi olsam ne olacak kötü olsam ne olacak , her ikimizin de hayatına bakmasının en doğrusu olacağına , basit mesajla bile deşilip duygusal yaralandığımı içeren bir mesaj attım .

İyi olmamı istediğini , bu süreçte karşılaştığım zorluklarda yanımda ne olursa olacağımı vs vs içeren mutsuz olduğunu içeren mesajlar iletti.

Bu akşam işin var mı dedi
Bende evet var dedim.

Bende vicdan yaptım.

Ben hayatıma ve yoluma gayet sağlıklı devam etmeye çalışıyorken bu adama karşı nasıl bir tavırla ilerlemeliyim .

Neden boşandığınızı bilsek ona göre yorum yapabiliriz. Aldatma vs?

Vicdan yapacak, yenik düşecek, ıh tıs yapacak bir durum yok. Sen evliliğinde kocanla hiç baş başa kalmamışsın. Eee zaten var olmayan birinden resmi olarak da ayrılmışsın. Bitmiş gitmiş işte.

Bundan sonra onunla asla iletişime geçme.

Ayrıca mehir evlenmeden önce toplu verilir. Böyle ayrılıktan sonra mobilya taksidi gibi ödenmez. Her şeyin bir usulü var. Siz ikiniz " ayrılsak da kopmayalım" diye düşünüp mehirimi bahane ettiniz nedir

Vicdan yapacak, yenik düşecek, ıh tıs yapacak bir durum yok. Sen evliliğinde kocanla hiç baş başa kalmamışsın. Eee zaten var olmayan birinden resmi olarak da ayrılmışsın. Bitmiş gitmiş işte.

Bundan sonra onunla asla iletişime geçme.

Ayrıca mehir evlenmeden önce toplu verilir. Böyle ayrılıktan sonra mobilya taksidi gibi ödenmez. Her şeyin bir usulü var. Siz ikiniz " ayrılsak da kopmayalım" diye düşünüp mehirimi bahane ettiniz nedir

mehiri toplu ödeyecek duruma sahip olmadığı için

aynen bahane ettik boşandık görüşüyoruz mehir bahanesi ile tövbeler olsun .

mehiri toplu ödeyecek duruma sahip olmadığı için

aynen bahane ettik boşandık görüşüyoruz mehir bahanesi ile tövbeler olsun .
İşte onu evlenirken vermeliydi, vermemiş. Yerinde olsam boşandıktan sonra taksitle mehir ödemesini kabul etmezdim. Çünkü böyle taksitli ödeme ayrılık sürecini baltalıyor.

Google yazıp bakabilirsiniz 😂

Nafaka tazminat istemedim oda bunu ödemek istedi garip olan nedir ?

Ablacigim keske adamakilli bir sekildemahekemede tazminat yazdirsaydin, duzgun bir sekilde, yasal yollardan alirdin parayi. Simdi boyle adam cani istediginde cani istediginde sekilde veriyor , adamin insafina kaldin. Dun 29 Ekim'de, 100 yili askindir bu ulke yasalarla yonetiliyor, lutfen artik kadinlarimiz akilli olsunlar, esit vatandas olarak yasasinlar, haklarini yasal yollarla alsinlar. Esit vatandas tazminat talep eder; gariban , caresiz eve kapatilan kadin mehir diye adamin gonlunden ne koparsa onu alir arada fark var. Yazdigin sey hic dogru degil yani, mehir denen acziyet parasini , tazminat denen yasal yolla bir tutmamalisin.

KOnuya geleyim adam boslukta kalmis. O miyminti ana kuzusunu kim ne yapsin kedi olali fare tutmus iste ne yapsin ... sakin donme, hatta engelle banka appinden bildirim geliyor zaten. Kendisine de soyle bosandik bitti, gitti, iletisim kurmak istemiyorum mumkunse parayi tek seferde gonder bitsin gitsin yaz.

Ayrılma sebebinizde bir düzelme olmadığına göre tekrar bir araya gelmek mantıklı olmaz.

Boşanmamış olsaydınız belki devam edebilirdiniz ama o aşamayı geçtikten sonra daha fazla kendinizi yormayın.

Ve evet erkek maddi açıdan daha iyi olmalı ya, her açıdan daha güçlü olmalı.

Peki bu mehir kaç ayda bitecek ?
Zaten boşanalı 6 ay olmuş ülkede enflasyon almış başını gidiyor altın deseniz öyle zaten.
Böyle parça parça ödenen paradan ne hayır gelir ?
Altınlarınızı falan alabildiniz mi peki ?
Ayrıca dekont attıysa attı bunu da büyütmenize gerek yok bence.

ben şu mehiri ilk burada duydum. Bu sadece bazı yörelerde olan bir şey mi? annem bile bilmiyor.

Kızlar Merhaba ,
Daha önceki konularımı bilenlerimiz var.

Boşanalı 6 ay kadar oldu. Anlaşmalı boşandık çocuğumuz yok.
Ayrılık sürecinde boşanma süreçlerinde ben daha öfkeliydim diyebilirim. Olabildiğince sorunsuz şekilde boşandık diyebilirim.

Ayrılırken eski eşim bana mehirlerimi peyderpey ödeyecekti. Bu şekilde anlaşmıştık. En son 2-3 ay kadar önce ödeme yapmıştı ve dekont atmıştı o sırada bir iletişimimiz olmuştu.
Sonrasında ben iletişim kurmak istemediğimi dekont atmasına gerek kalmadığını bankaya zaten bildirim geldiğini adını bir mesajlaşmada görmek istemediğimi dile getirmiştim.
O da tamam demişti. Bu konuşmalarda güzellikle oldu . Bu esnada boşandım çok mutluyum , özgürüm , tek yaşıyorum havaları vardı tabi

Yine bir miktar mehir iletip dekont atmış . Bende görüldü şeklinde mesajı bıraktım . Görüldü den yarım saat kadar sonra ''nasılsın merak ettim '' şeklinde mesaj geldi
bende iyiyim dedim sadece. Sen vs demedim.
Sonrasında '' iyi ol nasıl olduğunu merak ettim halini hatrını sorayım dedim kusura bakma iyi akşamlar '' dedi

Bende '' sen ? sorun yok estagfurullah iyi akşamlar '' dedim

Bir kaç gün geçti ve ben bir şekilde duygusal olarak yenik düşüp kendisine , bunun bana iyi gelmediğini , iyi olsam ne olacak kötü olsam ne olacak , her ikimizin de hayatına bakmasının en doğrusu olacağına , basit mesajla bile deşilip duygusal yaralandığımı içeren bir mesaj attım .

İyi olmamı istediğini , bu süreçte karşılaştığım zorluklarda yanımda ne olursa olacağımı vs vs içeren mutsuz olduğunu içeren mesajlar iletti.

Bu akşam işin var mı dedi
Bende evet var dedim.

Bende vicdan yaptım.

Ben hayatıma ve yoluma gayet sağlıklı devam etmeye çalışıyorken bu adama karşı nasıl bir tavırla ilerlemeliyim .
Sakın kanma ben seni hatırlıyorum sadece eşin değildi problem ailesi de vardı

Gitsin dibinden ayrılmadığı ailesinin, annesinin evinde uyusun da büyüsün ninni. Gelmeyin bu oyunlara. Boşanma sebeplerinizi tekrar tekrar hatırlayın ve onu engelleyin.

Back
X