- 24 Nisan 2015
- 6.985
- 7.192
- 398
- Konu Sahibi eftelya2015
-
bız zaten vakıt gecırıyoruz , evde cok fazla yapacak bırsey yokkı yemek yemek tv ızlemek varsa dersıne yardımcı olmak dısında, oyun cagını gectı zaten, eskıden oynardık ama artık tabletıyle takılıyor o yastakı tum arkadasları gıbı ya da dısarda kendı yas grubuyla oynuyor oyunlarını ne bıleyım mac yapıyor vs...Bak canım,Herşeyi en güzeliyle yapmaya çalışıyorsun anlıyorum.Ama benim yazdıklarımla,senin verdiğin cevaplar çok farklı.Ben seni suçlamıyorum da.Kendime göre senin yetersiz kaldığın iletişim ölçüsünü vurguladım.Zaten buraya konu bu amaçla açılmıyor mu?.Tabiki ebeveyn belirtmeli,tabiki ebeveyn anlatmalı.Ama çocuğu içe kapanık bir hale sürükleyip,(herkesin ortak suçu bu) sonra çocuk babasına çekti diye birşey olmaz.Sen bunca zaman bu olayın içinde bu hayatın içinde olupta,hem boşanma meselesinin anne ve babası tarafından konuşulmaması,hem çocukla iletişim kurulmaması,babanın çocukla paylaşım yapmamasına sessiz kalman dışardan izlemen doğru değil.Bunun dışındaki suçlar zaten babaya ait.Senin de evladın olavak.Bak evladını kıskanmasın,olumsuzluk olmasın diye üzülüyorsun haklı olarak.Ev içindeki babalık vasfıyla ilgili bazı durumlara sessiz kalmamalı,onları teşvik etmeli,eşinin canın parçasıyla sen de vakit geçirmelisin.Yarın çocuğun büyürken belki de en büyük yardımcın,çocuğunun en önbemli dayanağı olacak bu çocuk.
bız zaten vakıt gecırıyoruz , evde cok fazla yapacak bırsey yokkı yemek yemek tv ızlemek varsa dersıne yardımcı olmak dısında, oyun cagını gectı zaten, eskıden oynardık ama artık tabletıyle takılıyor o yastakı tum arkadasları gıbı ya da dısarda kendı yas grubuyla oynuyor oyunlarını ne bıleyım mac yapıyor vs...
dısarda da vakıt olursa alısverıs merkezıne, hayvanat bahcesıne vs bırlıkte gıdıyoruz..
ben hatta daha oncelerı bırlıkte tatıle gıtmeyı falan da teklıf ettım ama esım bu konularda mesafelı; mesela annesı dugunumuze cocugunda gelmesını ıstedı, babası ıstemedı ve gelmedı, bana kalsa hersey konusulmus olsa gelsın ısterdım ama tek sıkıntı o an onunla ılgılenemeyecek olmamızdı...
daha oncekı msjımda da belırttıgım gıbı sessiz kalmıyorum ama mudahale etmıyorum sebebı de acıkladım zaten.. ayrıca ben kendımı suclu hıssetmıyorum, elımden gelen bu , fazlasını yapamam.....
hangi mesajları alıntılayacağımı bilemediğim için alıntı yapamadım, konu sahibinin yazdıklarının doğru olduğunu varsayarak yazıyorum (her ne kadar bir annenin kendi çocuğuyla tüm bunları konuşmamasını aklım almıyor olsa da)
öncelikle böyle çocuklara çok üzülüyorum, şu anda da çok üzgünüm...
konu sahibi
çocuğun halasının, babaannesinin yanında vs de sessiz, içine kapanık olması sizin evde de öyle olmasına bir bahane değil
bu çocuk genel anlamda böyle ise bunun bir sebebi vardır ki sebep de çok açık
anne baba son derece sorumsuz davranmış
ne demek bir çocuğa "ayrıldık, boşandık" dememek, ne demek "evlendik" dememek
ne demek "çocuk kendi anladı, kabullendi" demek
o çocuk kim bilir içinde, o minik kalbinde neler neler yaşıyor, kim bilir içinde ne fırtınalar koptu ve kopuyor
böyle bir tutuma akıl sır erdiremiyorum
bence bu olayın hiçbir çözümü yok
yani sizin sorununuzun bir çözümü vardır da çocuğun durumunun bir çözümü yok
biraz bastırırsanız, babası veya annesi açık açık söyler kardeşin olacak diye, bugüne kadar sergilenen tutum göz önünde tutulunca çocuğun duygularına ne kadar önem verdikleri ortada
zaten sizin de düşündüğünüz şey, sizin çocuğunuzu kıskanacak olması, yani kendi çocuğunuz, bu çocuk değil
çocuk istemeseniz, bu çocuk içine kapanıkmış değilmiş, mutluymuş değilmiş, size göre birşey yok, aynen devam etsin
şimdi uzun uzun alıntılamayayım eşinizin "baba" olarak yaptıklarını yazmışsınız ya, yetmez! çocuğu anlayıp, onu manevi anlamda sarıp sarmalamadıktan sonra yetmez!
anneyi tanımıyoruz, umarım yazdıklarınız doğru değildir, yani annenin de çocuğa bunları anlatmamış olması, onunla konuşmamış olması vs
size gelince, ben ona annelik yapmıyorum, ben ona ablalık yapıyorum son derece yavan bir bahane
kimse size annesi olun demiyor zaten
insan arkadaşının dahi yüzü azıcık düşse, morali bozulsa yardımcı olmak için elinden geleni yapar
neymiş çocuk içine kapanıkmış, odasından çıkmazmış, o yüzden birşey yer misin vs. imiş yakınlığınız
bu normal mi size göre? aynı durumda kendi çocuğunuz olsa da böyle mi yaklaşacaksınız olaya?
orası sizin eviniz, o çocuk da eşinizin çocuğu, ne olur azıcık daha yakınlık kurmaya çalışsanız? ölür müsünüz?
ben size neler olacağını söyleyeyim
bu çocuğun içindeki yarayı hiçbir zaman %100 kapatamayacaksınız
büyük ihtimalle, ileride birgün, yaşlanıp da aklınız başınıza geldiğinde büyük pişmanlık, vicdan azabı yaşayacaksınız ama iş işten geçmiş olacak
yine büyük bir ihtimalle sizleri hiç affetmeyecek, affetmiş gibi görünse de içinde affetmeyecek, siz de bunun farkında olacaksınız
ŞİMDİ YAZACAKLARIM 2. EŞ OLMAYI DÜŞÜNEN ÜYELERE:
arkadaşlar lütfen bu konuyu 2 kere, 3 kere, 5 kere düşünün
eğer evleneceğiniz adamın bir çocuğu varsa nasıl olsa hallederim demeyin, o çocuğu kabullenip kabullenemeyeceğinizi, ona sevgi verip veremeyeceğinizi çok iyi düşünün
bir erkeği sevmek kolaydır ama sizin olmayan bir çocukla yaşayıp onu tam anlamıyla sevebilmek veya en azından seviyormuş gibi davranmak zordur
eğer bunu yapamayacaksanız lütfen evlenmeyin
çocukların ruhları çok hassas, küçükken aldıkları yaralarla çok uzun süre yaşamak zorunda kalıyorlar
daha önce bir üye, eşinin ilk eşinden olan çocuğunu nasıl yavaş yavaş kendi evinden uzaklaştırdığını yazmıştı başka birşey yazmak isterken!
lütfen öyle planlar içinde olmayın
önce bir evleneyim, düşünürüz demeyin...
(konu sahibi, sizin böyle düşündüğünüzü ima etmiyorum yanlış anlaşılmasın)
ıkıncı es ıcınde eger kı yeterlı olgunluga sahıp degılsenız ve esınız (bayan olsun erkek olsun)cocugu ve sızınle aranızda dengeyı kuramamıs ıse ve eskı esle arasındakı mesafeyı koruyamıssa bu buyuk sorunlar yaratıyor. bu da zamanla ılıskıye, ev yasantısına, cocuga karsı tutuma vs yansıyor. bız bunları zamanında yasadık ama su an bu tarz mevzular sorun olmaktan cıktı..
cocugu sevmek,sahıplenmek anlamında duruma ve sartlara gore bazen sonuclar degısebılıyor.
mesela bır bayan arkadasımız ayrılmıs esınden, yenıden evlenmıs su an cocugu esıne baba dıyormus-onla ılgılı kararlar ortak alınıyormus- ama oz baba ortada yok ve ıkıncı evlılık cocuk daha bebekten yapılmıs ve cocuk hep aynı evde aynı aıle ortamında buyumus, ıkıncı esı baba bılmıs mesela...annede esıne cocuga mudahale etme yetkısını vermıs!
ama bızde cocuk bızımle kalmıyor, kalmak ıstese hayır demem onunda evı sonucta gelıp gıdıyor ama velayetı annede ve annesıyle yasaması her ıkı ebeveynın ortak kararı. ve benım cocukla ılgılı mevzulara karısmamam ortak alınmıs bır karar ve bende ebeveynlerı varken olaya mudahıl olmak ıstemıyorum.yani onun kafasında bır anne-baba profılı zaten var ıken ben ona annelık yapamam, boyle bır ıstegımde yok, esımınde beklentısı yok,annesıde bunu ıstemez cunku tanıyoruz bırbırımızı her ne kadar aynı ortamda bulunmasakta ..
sevmek konusunda ya da mesafe merhumunda, ben zaten oyle herkese sevgısını gosteren bır ınsan degılım, cocuklara karsıda ekstra bır ılgım yok,esımde oyle cok konusmaz-duygularını acık etmez,cocukta karakter olarak babasının aynısı,cocukla "arkadası" gıbı degıl "anne-babası" gıbı olunması taraftarı bırıyım o nedenle kendı evladım oldugunda da arada bır mesafe olur. ama tabıkı canımdan candır sevgı boyutu ıster ıstemez artar, ılgı de aynı sekılde ( bazıları bunu yadırgayabılır ama bu bır gercek)
kendı adıma ben cocugu zaten kabullendım, sevıyorum, onunda benı sevdıgını bılıyorum ınsan anlıyor yanı tavırlarından, durusundan vs.. ve baskalarından da öğreniyorum bana karsı olan duygularını ... mesafeli olmak ıkımızınde seçimi ama bu onu anlamadıgım ya da sevmedıgım anlamına gelmıyor.
kendımı de tanıyorum egerkı mesafeyı korumazsam , mudahale etmeye baslarım , sakın yanlıs anlasılmasın ıyı anlamda fıkrımı soylemekle kalmam yanlıs gordugum noktalarda eyleme gecerım o zamanda cocuk ıkılemde kalır. benı mı dınlesın kendı ebeveynlerını mı? o nedenle karısmıyorum, ılerde dogacak cocugumu kendı dogrularımla yetıstırırım ama su an ona karısamam..
belkı daha yazacak cok sey var ama durum bu ıste..
bırde sunu belırtmek ıstıyorum , onaylamak zorunda degılsınız ama karsılıklı anlayıs varsa kımse kımseyı sevmek zorunda degıl bu bır cocukta olsa yetıskınde olsa aynı sey gecerlı.
yanı bızde sevgısızlık yok ama olsaydı da ne cocuk benı sevmıyor dıye trıbe gırerdım ne de ıcımden gelmıyorsa sevıyormus gıbı yapmazdım, bunu da acıkca bellı ederdım.
ama saygımı yıtırmem asla-kucuk buyuk farketmez nasıl kı anne-babasına saygım sonsuz ıse cocukta onun bır parcasıdır onu da basımın ustunde tutarım. ondan da sevgı degıl saygı beklerım sadece... onu da zaten bana fazlasıyla verıyor.
daha ne denebilir ki... her cümlesine katılıyorum.. Ayrıca yorumlarınızı çok beğeniyorum.
Şimdi arkadaşım senin ilk yazdığın konuyla şu kırmızıya boyadığım yerler arasında tutarsızlık var.Sen ne dedin.Yemek yer misin tv izler misin alır mısın dışında iletişimimiz yok.İçine kapanık odasından çıkmaz.bız zaten vakıt gecırıyoruz , evde cok fazla yapacak bırsey yokkı yemek yemek tv ızlemek varsa dersıne yardımcı olmak dısında, oyun cagını gectı zaten, eskıden oynardık ama artık tabletıyle takılıyor o yastakı tum arkadasları gıbı ya da dısarda kendı yas grubuyla oynuyor oyunlarını ne bıleyım mac yapıyor vs...
dısarda da vakıt olursa alısverıs merkezıne, hayvanat bahcesıne vs bırlıkte gıdıyoruz..
ben hatta daha oncelerı bırlıkte tatıle gıtmeyı falan da teklıf ettım ama esım bu konularda mesafelı; mesela annesı dugunumuze cocugunda gelmesını ıstedı, babası ıstemedı ve gelmedı, bana kalsa hersey konusulmus olsa gelsın ısterdım ama tek sıkıntı o an onunla ılgılenemeyecek olmamızdı...
daha oncekı msjımda da belırttıgım gıbı sessiz kalmıyorum ama mudahale etmıyorum sebebı de acıkladım zaten.. ayrıca ben kendımı suclu hıssetmıyorum, elımden gelen bu , fazlasını yapamam.....
Canım benim,ben de aslında seninle aynı yerlere vurgu vurarak yazdım,sen vakit ayırıp biraz daha detaylı yazmışsınçAma bazıları başka şekliyle almış olayı.Ben de bir boşanmış ailenin çocuğu olarak büyüdüğüm için yazdıkalrın yüreğimin telini sızlatıı.Katılıyorum .
tesekkur ederım ...Bence durumu siz hamile kaldıktansonra anne babası anlatmalı. onlar anlattıktan sonrada siz tatlı dille bi kardeşi olacağın söyleyebilirsiniz .
Ayrıca ben çocuğa karşı durusunuzu beğendim.sorumluluk anne babaya ait kibar davranmaniz yanınıza geldiğinde rahat ettirmeniz önemli sizi bi abla gibi sevmesi yeterli.
Psikolojisini düşünmek yine anne babaya duser. Size yorumlarda fazla yuklenildigini düşünüyorum
sizin bakış açınızla benımkı bır olmayabılır, bız kendı ozelımızde de bazı noktalarda bırbırıne mudahale etmeyen bır cıftız.Şimdi arkadaşım senin ilk yazdığın konuyla şu kırmızıya boyadığım yerler arasında tutarsızlık var.Sen ne dedin.Yemek yer misin tv izler misin alır mısın dışında iletişimimiz yok.İçine kapanık odasından çıkmaz.
Eeee dersine yardımcı oluyorsan,birlikte oynuyorduysanız,alışveriş merkezine hayvanat bahçesine gidiyorsanız (umarım bir iki kez gitmekten bahsetmiyorsun) iletişim sorununuzun olmamaıs lazım.Konunla burda bi tutarsızlık var.
İkincisi,annesi düğününze gelmesini istediyse,demek ki çocuğun evlendiğinizden ve bir düğün olacağından haberi vardı.Çocuk nasıl bilmiyor.Burda babaya katılıyorum.Ben de olsam ben de düğüne çocuğun gelmesini istemezdim.
Ama şimdi senin çocuğun olsa,9 yaşında olsa dışarda oyunlarını ne bileyim napıyor gibi mi bakacaktın.Kaldı ki ben sana çocuğun sorumluluğunu al demiyorum.Ama çocuklu bir adamla evlenen her kadın da olduğu gibi,o çocukla ilgili sizin de az da olsa sorumluluklarınız var.Kocamın hayatındaki her önemli şey beni bağlar.Ben böyle bakarım.Sessiz kalıp beni ilgilendirmez demem.Sen karışıp karışmaman konularındaki mesafeyi karıştırmışsın.Ben bu adamla evliysem,bu adamdan çocuk yapmak istiyorsam,tabiki kendi çocuğuyla olan iletişimine müdahale eder,babalık vasfını yüzeysel yapıyorsa eleştirir,tepkimi veriri,ikisinin kaynaşmasını sağlarım.Nasılsa benim çocuğum değil gözüyle bakmam.Ama sen olayı farklı noktadan hep görmeye çalışyor ben şöyle ben böyle diyorsun.Ve sonuna da elimden gelen bu diyorsan daha da söyleyecek söz yok.
sizin bakış açınızla benımkı bır olmayabılır, bız kendı ozelımızde de bazı noktalarda bırbırıne mudahale etmeyen bır cıftız.
yanı esımın hayatındakı hersey degıl bazı seyler benı baglıyor, bana karsı aıleme ve cevreme karsı yaklasımı, evıne karsı sorumlulukları ,ıkımızı ılgılendıren konulardakı fıkır ve duyguları, ortak zevklerımız benım ıcın baglayıcı olanlar.
kendı aılesı ıle ve cocugu ıle ve eskı esle olan dıyalogları kendısını baglar. fıkrımı soyler gerısıne karısmam.
ben evdekı ıletısımın yemek yer mısın vs. den oteye gecmedıgını yazdım , dısardakı hayatımızdan bahsetmedım iletişim kısmında dıkkatını cekerım!!!
ayrıca ben onun babalıgını hıc bır zaman sorgulamadım bana gore ıyı bır baba, herseyı cocukla konusmak ıstememesı eskı esle ıkısının ortak kararı. ben dedıgım gıbı kendı cocugumuz olursa esımın bazı tavır ve fıkırlerıne mudahale ederım kendı dogrularım dogrultusunda ama sadece ablalık yaptıgım bırı ıcın bazı seylere karısmam , esımde buna musade etmez, bızım ılıskımız boyle.
karısırsam bu anneyıde yok saymak olur bır bakıma... o benım kendı cocugum olsa farklı yetıstırırdım zaten, ona sorumluluklar yuklerdım, evde olup bıten herseyı onun anlayacagı dılde ona aktarırdım,yemek secıyo mesela abur cuburu yasaklar yemek yemesını saglardım,aglayarak her dedıgını yaptırıyor ( anne babanın ayrı olması bunda etken ıkısıde sımartmıs ıstem dısı) hayır der durması gerektıgı yerde durmasını saglardım ve her ıstegıne cevap vermezdım cunku ılerde buna alısınca tek basına bırsey yapamaz hale gelecek.. vs gıbı bırcok sey var ama cocuk benım degıl anne babasının da kendı dogruları var ,ben yanlıs gorduklerımı esıme soyledım defalarca duzeltmıyorsa benım sorunum degıl. ben elımden geldıgı kadar ılgılenırım, rahat etmesını saglarım, karsılıgında da sadece bır tesekkur ve saygı beklerım...
konu nerden nereye geldı .... ben cozum ıstedım , sızler elestırıye gectınız? annesı-babası ya da ben suclu aramıyoruz burada. ne yapılabılır onu sorguluyoruz... elestırı yapmak ıcın once kendınızı bızlerın yerıne koyun,empatı yapın oncelıkle...
yınede yorumunuz ıcın tesekkurler.
:) bu uslupla benim uslubumu yargilama hakkina sahip mi oldunuz simdi? Mahallemde cekirdek citleyenler yok hic ama belli ki siz o kulture epeyce hakimsiniz. Hay yarabbi :))Bu ne pardon.Çocuk mu azarlıyorsun.Ne yargısı.Kadını yargılamışmıyım bi bak bakalım.Hayat önce okumaktan,okuduğunu anlamaktan ve anladığını en güzel biçimde anlatmaktan geçer.Hay yarabbii !!! Ne ce bu hay yarabbi ne anlama geliyor.Mahallenizde kapı komşunuzla çekirdek çitletirken dizi yorumlar gibi konuşmayın benimle.Kendinize gelin.
Tam da senin anladığın dille cevap verdim.Bak sen de anladın.Çevresel kültürlere hakim olmak için oto sosyal bilginin gelişmiş olması yeterli.Ama hay yarabbi gibi o tarz insanların kullandığı cümlelerde ve benim yazdığım yorumu tepe taklak yorumlayıp çocuk azarlar nitelikte cür'et gösterene ve hala devam edene tespitim doğruluğunu koruyor.:) bu uslupla benim uslubumu yargilama hakkina sahip mi oldunuz simdi? Mahallemde cekirdek citleyenler yok hic ama belli ki siz o kulture epeyce hakimsiniz. Hay yarabbi :))
ben anneyı suclamıyorum kı ıkı yetıskın ınsan ortak bır cocuk yapmıs, anlaşamamıs ayrılmıs medenıce ve cocukla ılgılı her kararı kendılerı ortak alıyorlar. o nedenle babanın kotu baba olarak lanse edılmesıne, ya da cocuga bırseylerın soylenmemesının tek sorumlusunun baba olmasına karsıyım. annenınde bunda payı var.
ayrıca uckur keyfıne evlenmek ne demek ne kadar terbıyesızce bır yaklasım.
o zaman bosanıp cocugu oldugu halde evlenen annelerın de pek bır farkı olmuyor,onlarda mı u.. keyfıne dusup evlenıyor. yoksa kadın soz konusu oldugunda burada bır ayrım mı var? evlenmek kadar bosanmakta dogal bır surec. sevgı yoksa-fıkırler uyusmuyorsa-sırf cocuk var dıye bır evlılık yurutulmez cunku cocuk sureklı hır gurun oldugu bır evde daha cok yıpranır.
konusmak olsun dıye konusuyorsunuz ama laflarınızı tartıp bıcmıyorsunuz.. adam uckur derdıne evlenıyorsa ben ne oluyorum o zaman sadece cınsellık ılıskımızın temelını olusturmalı ama bızde en son planda olan sey o! ıkıncıye cocuk sahıbı olmanın nesı kotu? benım bır evladım yok, anne olmak en dogal hakkım, onunda yenıden baba olmak ıstemesı bu konuda karar bıze aıt ,sıze laf soylemek dusmez!
ayrıca ben ıkıncı bır kısı degılım ben bır esım, o annede eskı es ortak tek noktaları cocukları , onun dısında onları baglayan bırseyde yok, ben aralarına gırıp evlılıklerını bıtıren kısı zaten degılım kendılerı bız tanısmadan ayrılmıslardı, bu da cok dogal bırsey,ben evlenmedım daha once ama benımde sevgılılerım oldu ve anlasamadık ayrıldık , evlılık bunun bır adım otesı cokta farkı yok bence...
Canım benim,ben de aslında seninle aynı yerlere vurgu vurarak yazdım,sen vakit ayırıp biraz daha detaylı yazmışsınçAma bazıları başka şekliyle almış olayı.Ben de bir boşanmış ailenin çocuğu olarak büyüdüğüm için yazdıkalrın yüreğimin telini sızlatıı.Katılıyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?