eski eşten olan çocuğa bir kardeşi olacağını nasıl söyleriz ?

bız zaten vakıt gecırıyoruz , evde cok fazla yapacak bırsey yokkı yemek yemek tv ızlemek varsa dersıne yardımcı olmak dısında, oyun cagını gectı zaten, eskıden oynardık ama artık tabletıyle takılıyor o yastakı tum arkadasları gıbı ya da dısarda kendı yas grubuyla oynuyor oyunlarını ne bıleyım mac yapıyor vs...
dısarda da vakıt olursa alısverıs merkezıne, hayvanat bahcesıne vs bırlıkte gıdıyoruz..
ben hatta daha oncelerı bırlıkte tatıle gıtmeyı falan da teklıf ettım ama esım bu konularda mesafelı; mesela annesı dugunumuze cocugunda gelmesını ıstedı, babası ıstemedı ve gelmedı, bana kalsa hersey konusulmus olsa gelsın ısterdım ama tek sıkıntı o an onunla ılgılenemeyecek olmamızdı...
daha oncekı msjımda da belırttıgım gıbı sessiz kalmıyorum ama mudahale etmıyorum sebebı de acıkladım zaten.. ayrıca ben kendımı suclu hıssetmıyorum, elımden gelen bu , fazlasını yapamam.....

daha ne denebilir ki... her cümlesine katılıyorum.. Ayrıca yorumlarınızı çok beğeniyorum.

yazdıklarınıza mı diyeyim düşünüz şeklinize mi, saygı göstermeliyim, gösteriyorum
fakat çoğuna katılmıyorum, hiç doğru bulmuyorum
daha fazla yorum yapmamayı tercih ederim
hakkınızda hayırlısı

Şimdi arkadaşım senin ilk yazdığın konuyla şu kırmızıya boyadığım yerler arasında tutarsızlık var.Sen ne dedin.Yemek yer misin tv izler misin alır mısın dışında iletişimimiz yok.İçine kapanık odasından çıkmaz.
Eeee dersine yardımcı oluyorsan,birlikte oynuyorduysanız,alışveriş merkezine hayvanat bahçesine gidiyorsanız (umarım bir iki kez gitmekten bahsetmiyorsun) iletişim sorununuzun olmamaıs lazım.Konunla burda bi tutarsızlık var.

İkincisi,annesi düğününze gelmesini istediyse,demek ki çocuğun evlendiğinizden ve bir düğün olacağından haberi vardı.Çocuk nasıl bilmiyor.Burda babaya katılıyorum.Ben de olsam ben de düğüne çocuğun gelmesini istemezdim.

Ama şimdi senin çocuğun olsa,9 yaşında olsa dışarda oyunlarını ne bileyim napıyor gibi mi bakacaktın.Kaldı ki ben sana çocuğun sorumluluğunu al demiyorum.Ama çocuklu bir adamla evlenen her kadın da olduğu gibi,o çocukla ilgili sizin de az da olsa sorumluluklarınız var.Kocamın hayatındaki her önemli şey beni bağlar.Ben böyle bakarım.Sessiz kalıp beni ilgilendirmez demem.Sen karışıp karışmaman konularındaki mesafeyi karıştırmışsın.Ben bu adamla evliysem,bu adamdan çocuk yapmak istiyorsam,tabiki kendi çocuğuyla olan iletişimine müdahale eder,babalık vasfını yüzeysel yapıyorsa eleştirir,tepkimi veriri,ikisinin kaynaşmasını sağlarım.Nasılsa benim çocuğum değil gözüyle bakmam.Ama sen olayı farklı noktadan hep görmeye çalışyor ben şöyle ben böyle diyorsun.Ve sonuna da elimden gelen bu diyorsan daha da söyleyecek söz yok.

seni çok iyi anlıyorum

Bence durumu siz hamile kaldıktansonra anne babası anlatmalı. onlar anlattıktan sonrada siz tatlı dille bi kardeşi olacağın söyleyebilirsiniz .
Ayrıca ben çocuğa karşı durusunuzu beğendim.sorumluluk anne babaya ait kibar davranmaniz yanınıza geldiğinde rahat ettirmeniz önemli sizi bi abla gibi sevmesi yeterli.
Psikolojisini düşünmek yine anne babaya duser. Size yorumlarda fazla yuklenildigini düşünüyorum

tesekkur ederım ... ))

Alsınlar çocuklarını bir pedagogun kapısını calsinlar.
Çocuğun da ebeveynlerinin de yardıma ihtiyacı var.
Siz de katilirsiniz aile terapisine.
Uzman yardımı alın, boş yere millete niye dert anlatıp derdinize dert ekliyorsunuz?

sizin bakış açınızla benımkı bır olmayabılır, bız kendı ozelımızde de bazı noktalarda bırbırıne mudahale etmeyen bır cıftız.

yanı esımın hayatındakı hersey degıl bazı seyler benı baglıyor, bana karsı aıleme ve cevreme karsı yaklasımı, evıne karsı sorumlulukları ,ıkımızı ılgılendıren konulardakı fıkır ve duyguları, ortak zevklerımız benım ıcın baglayıcı olanlar.

kendı aılesı ıle ve cocugu ıle ve eskı esle olan dıyalogları kendısını baglar. fıkrımı soyler gerısıne karısmam.

ben evdekı ıletısımın yemek yer mısın vs. den oteye gecmedıgını yazdım , dısardakı hayatımızdan bahsetmedım iletişim kısmında dıkkatını cekerım!!!

ayrıca ben onun babalıgını hıc bır zaman sorgulamadım bana gore ıyı bır baba, herseyı cocukla konusmak ıstememesı eskı esle ıkısının ortak kararı. ben dedıgım gıbı kendı cocugumuz olursa esımın bazı tavır ve fıkırlerıne mudahale ederım kendı dogrularım dogrultusunda ama sadece ablalık yaptıgım bırı ıcın bazı seylere karısmam , esımde buna musade etmez, bızım ılıskımız boyle.

karısırsam bu anneyıde yok saymak olur bır bakıma... o benım kendı cocugum olsa farklı yetıstırırdım zaten, ona sorumluluklar yuklerdım, evde olup bıten herseyı onun anlayacagı dılde ona aktarırdım,yemek secıyo mesela abur cuburu yasaklar yemek yemesını saglardım,aglayarak her dedıgını yaptırıyor ( anne babanın ayrı olması bunda etken ıkısıde sımartmıs ıstem dısı) hayır der durması gerektıgı yerde durmasını saglardım ve her ıstegıne cevap vermezdım cunku ılerde buna alısınca tek basına bırsey yapamaz hale gelecek.. vs gıbı bırcok sey var ama cocuk benım degıl anne babasının da kendı dogruları var ,ben yanlıs gorduklerımı esıme soyledım defalarca duzeltmıyorsa benım sorunum degıl. ben elımden geldıgı kadar ılgılenırım, rahat etmesını saglarım, karsılıgında da sadece bır tesekkur ve saygı beklerım...

konu nerden nereye geldı .... ben cozum ıstedım , sızler elestırıye gectınız? annesı-babası ya da ben suclu aramıyoruz burada. ne yapılabılır onu sorguluyoruz... elestırı yapmak ıcın once kendınızı bızlerın yerıne koyun,empatı yapın oncelıkle...

yınede yorumunuz ıcın tesekkurler.

...benimle olan muhabbet ev hayatı ıle sınırlı, yemek yer mısın, şunu alır mısın, bu soyle mı boyle mı tv ızlerken falan ....Senin ilk konu da yazdığın yorum bu.İlişkinizin ev hayatıyla ve bir takım basit konularla sınırlı olması
Şimdi ki yorumun da bu
ben evdekı ıletısımın yemek yer mısın vs. den oteye gecmedıgını yazdım , dısardakı hayatımızdan bahsetmedım iletişim kısmında dıkkatını cekerım!!!

Sen bunca vakit ayrılıp yazılan şeyleri eleştiri olarak görüyorsan ne diyelim.Sana çözüm üretiyoruz.Çözüm içinde düğümleri göstermemiz gerekiyor.Kendimi senin yerine koymama gerek yok.Ben kendimi o çocuğun yerine koyuyorum.Ben de boşanmış anne baba çocuğuyum.
İçine kapanık sessiz sakin çocuğun,şimdi ağlayarak her dediğini yaptırdığını söylediğin o çocuk normal bir aile ortamında yetişmiyor.Ben çocuğuma şunu yapardım böyle yetiştirirdim demek kolay.Babası yanında olmayan,onunla doğru dürüst iletişim bile kurmayan ebeveynin çocuğundan bahsediyorsun.Bence kocana,çocuğun yanlış taraflarını gösterip eleştireceğine,babalık vasıflarında eleştirsen daha iyi olurdu.Henüz anne değilsin.Ve bunca yazılanlardan,ki ben sana çok iyi niyetli yaklaştım.Diğer üyelerin çoğu da öyle.Halaa bir mükemmelliyetçilik,bir ezber kuralcılıkla ben haklıyım ben şöyleyim ben böyleyimindesin işin.Hayat kelimelerden ibaret değil.Duygular var duygu geçişleri var.Evlat öyle birşeydir ki,bazen şımarmasına izin verirsin,bazen yapmayacağım dediği şeyi yaparsın gönlü olsun diye.Bazen kurallarını yıkar kıyamazsın.Öyle kurallara bağlı saksıda çiçek yetiştirilmiyor.
Neyse canım.Senin algıların kapalı.Kendi bildiğini okuyorsun.Henüz daha hamile kalmadığına göre,bunu o zaman düşünsen daha iyi olur.Yine de hakkında hayırlısı.Mutluluklar

hülya avşar taktiği uygulayın.''zehraaaaa sana çok güzel bir haberim var.baban evlenmiiiişşşşş!!''

:) bu uslupla benim uslubumu yargilama hakkina sahip mi oldunuz simdi? Mahallemde cekirdek citleyenler yok hic ama belli ki siz o kulture epeyce hakimsiniz. Hay yarabbi :))

Şimdiki çocuklar daha Olgun oluyor boşanma konularında. Muhtemelen 80lerdeki çocuklara göre etraflarında daha fazla boşanma örneği olduğu için. Zaten uzun yıllardır birlikte olmanıza alışıkmış çok tramvatik bir durum yaşanacağını sanmıyorum.

Ben olsam yakında buraya geldiğinde hiç sıkılmayacaksın/ arkadaşsız kalmayacaksın peşinde dolanıp hep seninle oynamak isteyecek bir kardeşin olacak tarzı bir cümle kurardım. Ilk doğduklarında çok ufak okuyorlar ama seneye bu zamanlar peşinde emeklemeye başlar vs. Haberi ilk başkası verse dahi sizinle de bu konuda iletişim kurmasının sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bîraz daha derin bir bağ kurmanıza yardımcı olur belki. Hamilelik sürecinde yaptığı ufak tefek iyi şeyleri ' ne kadar çabuk topladın oyuncaklarını umarım kardeşinde sana çeker düzenli olur' tarzı kardeşine güzel bir örnek olacağı yönünde iltifatlarla takdir ederseniz abiliği benimseyebilir ama mesela iyi bir karne getirmek filan gibi zaten takdir edilmeyi beklediği yerlere kardeşi sıkıştırmayın.

:) bu uslupla benim uslubumu yargilama hakkina sahip mi oldunuz simdi? Mahallemde cekirdek citleyenler yok hic ama belli ki siz o kulture epeyce hakimsiniz. Hay yarabbi :))
Tam da senin anladığın dille cevap verdim.Bak sen de anladın.Çevresel kültürlere hakim olmak için oto sosyal bilginin gelişmiş olması yeterli.Ama hay yarabbi gibi o tarz insanların kullandığı cümlelerde ve benim yazdığım yorumu tepe taklak yorumlayıp çocuk azarlar nitelikte cür'et gösterene ve hala devam edene tespitim doğruluğunu koruyor.
Benim yorumum beni bağlar.Benim yorumum beni ilgilendirir.Lütfen uzatma gerilmeyelim.

Annesi konuşmalı çocukla önce. güzelce en baştan herseyi anlatmalı bi temize cekmeli.kardesinin olabileceğini annesinden duyması daha ılımlı bakmasına sebep olur. Anne rahatsa cocukta aynı ruh halini alır. Sonra babası baştan ayrı bir konuşma yapmalı. Çünkü bugüne kadar çocuğa resmen aptal muamelesi yapılmış. Açıklama yapılsın ki çocuk kendini değersiz hissetmesin, içine kapanıp özgüvenini kaybetmesin.en son gerek kalirsa pedagogla gorusulebilir. Kabul etmeme, kötü tepkiler verme, etkilenme durumu olursa.ayni yaşta bir kızım var.emin olun herseyi biliyorlar anliyorlar. Ona açıklama yapilmasada herseyin farkındadır. Ama kendini değersiz hissediyordur böyle önemli bir konuda düşünceleri sorulmadigi için. Biz eve sehpa alırken bile kizimin fikrini soruyoruz.o yüzden bu durum bana garip geldi.

Burda bir anneyi yargilarsan sen yargilanirsin burda ttup anasini konusacak degiliz cocugun bizi ilgilendiren taraf babasi o da senin konu sahibinin esi olmasindan sebep o zaman yazmayacaksin arkadas, napalim ah sen ne iyi analiksin annesi senin kadar dusunememis tuh bak ne kotu tu kaka anne mi diyelim daha dogurmadan yargiladigin anayi pardon da ayrica allah vermesjn tabi ama o kadinin nyerinde cocuk kucagnda sen de olacsksin belki bu bilinirmi boyle buyuk konusiyorsun garanti gibi hicbirimizin garanti deil kraldan cok kralci olma bence , o cocuk zaten gitmis ayrica senlik mesele deil artik asmis doktorluk bi mesele vae dediklerimi zamanla goreceksin

Hlal kizlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…