eski eşten olan çocuğa bir kardeşi olacağını nasıl söyleriz ?

Yazdiklarin anne olmadan evvel yazdigin icin ici bos canim, yok mesafe koyacakmis koyduracakmis falab hihi anladik biz tamam senj

ben kımseyı yargılamıyorum sız anlamamakta ısrar edıyorsunuz asıl su yazdıklarınızla sız benı yargılıyorsunuz kı aklı mantıgı yerınde olan cocugu bır anda delıeye cevırdınız.... cocuğa bırsey oldugu yok, gayette saglıklı, sessızlıgı dedıgım gıbı karakterıyle alakalı bır durum bu durum onu etkılemdı demıyorum ama atlatamayacgı sekılde bır etkılenme soz konusu degıl cunku ne annesınden ne babasından kopmadı, annesı eskıden oldugu gıbı akrabalarla gorusur gıder gelır onlard akopmadı sadece babasının evı ayrıldı , hem belkı annesının bıle hayatında bırılerı vardır yanı evlenmek kadar bosanmakta dogal bır surec sadece cocuklar etkılenmıyor bu durumdan, yetıskınler ıcınde zor ama zoru kolay yapmak kısının karakterı ve ortamda yasananlarla alakalı..!!!

ben annelık falanda degılım soyluyorum ustune basa basa ablayım sadece, annesı olan ve hayatta olan bır cocuga annelık yapmam, yapamam, yapmakta ıstemem. kendı dogurdugum cocuga yaparım ben annelıgımı!!!!!!

bırde neden hep bosanmlarda kadın acız yerıne konur calısan,kendı ayakları ustunde duran yetıskın bırınsan, bızım ılerde ne olacagımız bellı olmaz belkı bızde bırgun anlaşamazsan ayrlırız gayet dogal yanı ne var bunda tum sorumluluk annede de degıl kı vahh vahhh zavallı kadına dıyeyım ortak ustlenıyorlar herseyı , olması gerekende bu zaten..

sankı hıc kotu anne yok bu dunyada hep erkekler haksız hep onlar kotu yapmayın ben esımı yada benı yargılayın dıye konu acmadım fıkır beyan edın dıye yazdım sadece ama anlıyorum kı sızın tek yaptıgınız cocugu delı,annesını acınacak kadın, esımı suclu baba , benı ıse bencıl-dedıgım dedık bırı yapmak sızınle anlaşamıyoruz lutfen artık fıkırlerınızı kendınıze saklyın!!!

İyi de henüz hamile değilsiniz; kardeşi önce yapın sonra ya anne babası söyler; ya bebek büyüdükçe görerek anlar; ya sizinle bir yere gittiğinde oradakiler sorar size bebek nasıl diye öyle öğrenir.

4 yaşındaki çocuk kardeş istiyormuş arkadaşlarından görüp; anne ve babası ayrı imiş ne diyelim dediler çocuk gelişimciye; o da şu an annesi ile birlikte bir bebeğiniz daha olamayacağını; ileri de belki annesinin ya da sizin bebek sahibi olmanız halinde onun da kardeşi olacağını anlatın dediler. 4 yaşında bu çocuk 9 yaşındakiler çocuğun nasıl yapıldığını dahi biliyordur emin olun.

Bir de çocuğa söylemek sor olur diye bebek yapmaktan vaz mı geçeceksiniz? Siz eşiniz ile anlaşıp yapın çocuk da öğrenir boşanmayı ve evlenmeyi öğrendiği gibi...

bu arada bizim arkadaş üniversitede iken bursa başvurmuş; nüfus kayıt örneği istemişler aaaa dedi babamın çocukları benim kardeşimmiş. Yani anne baba ortak bir abisi vardı; o her yere kardeş olarak sadece onu yazmış babasının çocuklarını biliyormuş ama onların kardeşi olduğunu bilmiyormuş.

Hamile değilseniz şimdi bunu söylemenin bir anlamı yok.. Sanki kabul edilmesi zor bir durum imajını çocuğa aşılamış olursunuz. Beraber karar vereceğiniz bir konu olmadığına göre, çocuğun fikri kararınızı değiştirmeyeceğinden şuan gerek yok.
Hamilelik olduğunda ise , babasıyla birlikte karşısına geçip durumu güzelce izah edersiniz.. Ve ilgiyi çok az da olsa artırmalısınız bu sürede.
Kendini yabancı hissetmesi travmaya neden olabilir.

Birde babası evladının ne hissettiğini bilmiyor mu ? Annesiyle olan durumunu sohbet imajı vererek konuşsun. İçindekileri döksün yavrucak.

Zaten 9 yaşına gelmiş bir çocuğa ayrıldık denmez. 3 yaşında buna alışarak büyümüş ve illaki annesi birşeyler anlatmıştır.
Bunun üzerinde neden bu kadar duruldu anlayamadım.

Birde birşeyi merak ettim ; boşanma gerçekleşmeden aynı evde yaşamışsınız değil mi ? Geri dönüşleri hiç mi yoktu ?

Zaten 9 yaşına gelmiş bir çocuğa ayrıldık denmez. 3 yaşında buna alışarak büyümüş ve illaki annesi birşeyler anlatmıştır.
Bunun üzerinde neden bu kadar duruldu anlayamadım.
Çünkü 9 yaşına gelene kadar boşanmayla ilgili tekrar evlenmeyle ilgili hiçbir açıklama yapılmadı konuşulmadı denilen bir konuda,yani bunca zaman çocuğa biz ayrıldık baban yeniden evlendi veya bu benim eşim annenle biz yine senin aileniz.....gibi açıklamalar yapılmayıp,çocuğun kendi halinde kendi kendine kabulleniş (kabul etmemişte olabilir içinde) gibi bir durum varken,yani çocuğa bu açıklama gereğine ihtiyaç duyulmamışken,konu sahibinin çocuğun herhangi birşeyine karışmam ebeveyni var gibi bir aıklamalrı da varken,şimdi daha hamile bile kalınmamışken,çocuğa kardeşi olabileceği nasıl ve kim tarafından söylenmeli gibi bir soruda,insna haliyle şaşırıyor.

Hem ben karışmam anne baba anlatmalı,onlar yetiştirmeli...bugüne dek çocuğun ne hissettiği umursanmamalı ama kardeş olabileceği varsayılarak davranış konusunda muallakta kalması garip.

Biz konu sahibini yargılamadık ama çocuğa söylenmemesine inanamadık.Bak sen de inanamamışsın ki;illa ki annesi birşeyler anlatmıştır diyorsun.Bence de sence.Çocuk en meraklı olduğu dönemlerde,bu ne bu kim diye sorduğu dönemlerde ayrılmışlar.Hadi onlar anlatmadı,çocuk hiç mi birşey sormadı.Akraba anneanne babanne dede,hala teyze amca arkadaş komşu...çocuğa karşı herkes susma orucu mu tuttu.Hiç mi ayrılığın acısı olmadı.Hiç mi adaptasyon sorunu olmadı.

Mesela konusahibi bi yerde diyor ki,ilk boşandıkları zaman çocuk etkilenmesin alışsın diye birlikte 3 ü vakit geçiriyordu.Ve anne ,okul öncesi öğretmeni.Bu kadar bilinçli,bu kadar çocuğun hassasiyetini önemseyen,boşansa da birlikte vakit geçiren,bu kadar kimsenin kimsen,n hayatına karışmadığı modern sağduyulu bir aile,çocukla iletişimi az olsun,çocuğun boşanma psikolojisini nasıl atlattığıyla ilgilenmesin,çocuğa boşanmayı açıklamak için tek cümle kurmasın ama şimdi kardeş olabilme ihtimali sorgulansın.

Yani konuda çok çelişkiler var.Ya baba kardeş psikolojisini anlatmaya çekindiği için ikilemde.Ya da konu sahibinin başka çekinceleri var.Yoksa tabiki her kadın gibi anne olmak en doğal hakkı.

Yorumları okumadım, içim acıdı, kötü oldum. Çocuğa üzüldüm. Yuva yıkılmış, 9 yaşına gelmiş bir çocuk var ve onun da bir birey olduğunu hiçe sayarak kendi oluruna bırakmış anne ve babası her şeyi. Çok üzüldüm. Söyleyecek söz bulamıyorum.
Herkes kendi hayatını yaşıyor. Baba yeniden evlenmiş. Arada sırada çocuk babayla. Babayla iletişim çok az. Oysa baba çocuğuyla 1 saat bile beraber olsa o anı dolu dolu geçirmeli. Çocuk ortada pin pon topu gibi olmuş. Bir o eve, bir öbür eve. Şimdi bir de babanın ikinci eşinden bir çocuk olması planlanıyor. Kim bilir kendi dünyasında neler yaşayacak? Belki görmeyi beklediği ama azıcık gördüğü o ilgi de ikiye bölünecek.
Yanlış anlamayın. Elbet çocuk sahibi olmak sizin de hakkınız. Ben sadece empati yapıp kendimi çocuğun yerine koydum ve maalesef gözlerimden yaşlar akmasına engel olamadım. Şu mübarek günde dilerim o çocuk çoook mutlu olur, hak ettiği sıcak yuvayı ve mutluluğu bulur.

Çocuğa iyi vakit geçirmek , geldiği zaman huzur vermek ve anne babasının arasına girmemesi dışında, konu sahibinin yükümlülüğü olduğunu düşünmüyorum.

Annesiyle kalan bir çocuk, üstelik annesi öğretmenmiş. İllaki anlatmıştır, illaki durumdan haberdardır çocuk.
Konu sahibi çocukla konuşmadığı için surecin oyle gittiğini sanıyor sadece.

Ben 8 haftalik hamileyken esim ben ve esimin oglu birlikte antalyaya gitmistik.en mutlu en eglendigi bir zaman dilimini kolladik.surekli bana neden iskeleden atlamiyorsun abla neden kaydiraktan kaymiyorsun diye sordu.aramiza alip suanda karnimda bebek var onun zarar gormemesi gerek sen abi oluyorsun soz sana seneye bebegi babana birakip seninle iskeleden atlicam demistim.sonra elini karnima koydum sence kiz mi erkek mi diye sordum kiz dedi.adi ne olsun dedi isik olsun dedi.bir kizim oldu adini isik koyduk.simdi kizim 2.5 yasinda abi diye deliriyor.is esinizde degil sizin 2 cocuk arasinda adil olmanizda.

pedagog eşliğinde söyleyebilirsiniz ya da günlük rutin sohbetlerinizde kardeş ister miydin gibi muhabbetlerlke giriş yaparak bir kaç haftada söyleyebilirsiniz..

pedagog eşliğinde söyleyebilirsiniz ya da günlük rutin sohbetlerinizde kardeş ister miydin gibi muhabbetlerlke giriş yaparak bir kaç haftada söyleyebilirsiniz..
Bebişinin cinsiyeti belli oldu mu park? (Konu sahibi özür :) konu dışında başka mesaj yazmayacağım)

Tam bir egoizm gordum kisa ve oz ilerde gorursun o evlada ben deli demem etrafindakilere bakinca sende bence once bi doguruver allah nasibedermi etmez mi belli degilken dusme derdine bunun

Birsen cok dogru anali etmis hislwrimde yanilmam ben madem bu hanim kendini abla goruyor annelik yapmma diyor niye bu kadar deseleyip ustune dusuyor ne tezatlik kabul ederse eder etmesse annesi ilgilensin demesi lazm boyle dusunen birinin, iceriden iceriden anneyi suclasak tu kaka annesi desek hosuna gidecekmis gubi hissettim ben gercek de emjnim ki bu... kizlar size iyi sohbetler ben bu hanimin daha ortada sadece lafi olan cocugu hakkinda konusmak istemedigimden sizleri saygiylw selamliyor konu sahibinr de akil fikir dileyip baska yerlere uzaniyirun

allah akrı fıkre sıze versın aminn diyorum ve gule gule dıyorum sıze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…