- 23 Eylül 2011
- 1.170
- 341
- 73
- Konu Sahibi eftelya2015
-
ıkıncı es ıcınde eger kı yeterlı olgunluga sahıp degılsenız ve esınız (bayan olsun erkek olsun)cocugu ve sızınle aranızda dengeyı kuramamıs ıse ve eskı esle arasındakı mesafeyı koruyamıssa bu buyuk sorunlar yaratıyor. bu da zamanla ılıskıye, ev yasantısına, cocuga karsı tutuma vs yansıyor. bız bunları zamanında yasadık ama su an bu tarz mevzular sorun olmaktan cıktı..
cocugu sevmek,sahıplenmek anlamında duruma ve sartlara gore bazen sonuclar degısebılıyor.
mesela bır bayan arkadasımız ayrılmıs esınden, yenıden evlenmıs su an cocugu esıne baba dıyormus-onla ılgılı kararlar ortak alınıyormus- ama oz baba ortada yok ve ıkıncı evlılık cocuk daha bebekten yapılmıs ve cocuk hep aynı evde aynı aıle ortamında buyumus, ıkıncı esı baba bılmıs mesela...annede esıne cocuga mudahale etme yetkısını vermıs!
ama bızde cocuk bızımle kalmıyor, kalmak ıstese hayır demem onunda evı sonucta gelıp gıdıyor ama velayetı annede ve annesıyle yasaması her ıkı ebeveynın ortak kararı. ve benım cocukla ılgılı mevzulara karısmamam ortak alınmıs bır karar ve bende ebeveynlerı varken olaya mudahıl olmak ıstemıyorum.yani onun kafasında bır anne-baba profılı zaten var ıken ben ona annelık yapamam, boyle bır ıstegımde yok, esımınde beklentısı yok,annesıde bunu ıstemez cunku tanıyoruz bırbırımızı her ne kadar aynı ortamda bulunmasakta ..
sevmek konusunda ya da mesafe merhumunda, ben zaten oyle herkese sevgısını gosteren bır ınsan degılım, cocuklara karsıda ekstra bır ılgım yok,esımde oyle cok konusmaz-duygularını acık etmez,cocukta karakter olarak babasının aynısı,cocukla "arkadası" gıbı degıl "anne-babası" gıbı olunması taraftarı bırıyım o nedenle kendı evladım oldugunda da arada bır mesafe olur. ama tabıkı canımdan candır sevgı boyutu ıster ıstemez artar, ılgı de aynı sekılde ( bazıları bunu yadırgayabılır ama bu bır gercek)
kendı adıma ben cocugu zaten kabullendım, sevıyorum, onunda benı sevdıgını bılıyorum ınsan anlıyor yanı tavırlarından, durusundan vs.. ve baskalarından da öğreniyorum bana karsı olan duygularını ... mesafeli olmak ıkımızınde seçimi ama bu onu anlamadıgım ya da sevmedıgım anlamına gelmıyor.
kendımı de tanıyorum egerkı mesafeyı korumazsam , mudahale etmeye baslarım , sakın yanlıs anlasılmasın ıyı anlamda fıkrımı soylemekle kalmam yanlıs gordugum noktalarda eyleme gecerım o zamanda cocuk ıkılemde kalır. benı mı dınlesın kendı ebeveynlerını mı? o nedenle karısmıyorum, ılerde dogacak cocugumu kendı dogrularımla yetıstırırım ama su an ona karısamam..
belkı daha yazacak cok sey var ama durum bu ıste..
bırde sunu belırtmek ıstıyorum , onaylamak zorunda degılsınız ama karsılıklı anlayıs varsa kımse kımseyı sevmek zorunda degıl bu bır cocukta olsa yetıskınde olsa aynı sey gecerlı.
yanı bızde sevgısızlık yok ama olsaydı da ne cocuk benı sevmıyor dıye trıbe gırerdım ne de ıcımden gelmıyorsa sevıyormus gıbı yapmazdım, bunu da acıkca bellı ederdım.
ama saygımı yıtırmem asla-kucuk buyuk farketmez nasıl kı anne-babasına saygım sonsuz ıse cocukta onun bır parcasıdır onu da basımın ustunde tutarım. ondan da sevgı degıl saygı beklerım sadece... onu da zaten bana fazlasıyla verıyor.
ben kımseyı yargılamıyorum sız anlamamakta ısrar edıyorsunuz asıl su yazdıklarınızla sız benı yargılıyorsunuz kı aklı mantıgı yerınde olan cocugu bır anda delıeye cevırdınız.... cocuğa bırsey oldugu yok, gayette saglıklı, sessızlıgı dedıgım gıbı karakterıyle alakalı bır durum bu durum onu etkılemdı demıyorum ama atlatamayacgı sekılde bır etkılenme soz konusu degıl cunku ne annesınden ne babasından kopmadı, annesı eskıden oldugu gıbı akrabalarla gorusur gıder gelır onlard akopmadı sadece babasının evı ayrıldı , hem belkı annesının bıle hayatında bırılerı vardır yanı evlenmek kadar bosanmakta dogal bır surec sadece cocuklar etkılenmıyor bu durumdan, yetıskınler ıcınde zor ama zoru kolay yapmak kısının karakterı ve ortamda yasananlarla alakalı..!!!Burda bir anneyi yargilarsan sen yargilanirsin burda ttup anasini konusacak degiliz cocugun bizi ilgilendiren taraf babasi o da senin konu sahibinin esi olmasindan sebep o zaman yazmayacaksin arkadas, napalim ah sen ne iyi analiksin annesi senin kadar dusunememis tuh bak ne kotu tu kaka anne mi diyelim daha dogurmadan yargiladigin anayi pardon da ayrica allah vermesjn tabi ama o kadinin nyerinde cocuk kucagnda sen de olacsksin belki bu bilinirmi boyle buyuk konusiyorsun garanti gibi hicbirimizin garanti deil kraldan cok kralci olma bence , o cocuk zaten gitmis ayrica senlik mesele deil artik asmis doktorluk bi mesele vae dediklerimi zamanla goreceksin
Çünkü 9 yaşına gelene kadar boşanmayla ilgili tekrar evlenmeyle ilgili hiçbir açıklama yapılmadı konuşulmadı denilen bir konuda,yani bunca zaman çocuğa biz ayrıldık baban yeniden evlendi veya bu benim eşim annenle biz yine senin aileniz.....gibi açıklamalar yapılmayıp,çocuğun kendi halinde kendi kendine kabulleniş (kabul etmemişte olabilir içinde) gibi bir durum varken,yani çocuğa bu açıklama gereğine ihtiyaç duyulmamışken,konu sahibinin çocuğun herhangi birşeyine karışmam ebeveyni var gibi bir aıklamalrı da varken,şimdi daha hamile bile kalınmamışken,çocuğa kardeşi olabileceği nasıl ve kim tarafından söylenmeli gibi bir soruda,insna haliyle şaşırıyor.Zaten 9 yaşına gelmiş bir çocuğa ayrıldık denmez. 3 yaşında buna alışarak büyümüş ve illaki annesi birşeyler anlatmıştır.
Bunun üzerinde neden bu kadar duruldu anlayamadım.
Çünkü 9 yaşına gelene kadar boşanmayla ilgili tekrar evlenmeyle ilgili hiçbir açıklama yapılmadı konuşulmadı denilen bir konuda,yani bunca zaman çocuğa biz ayrıldık baban yeniden evlendi veya bu benim eşim annenle biz yine senin aileniz.....gibi açıklamalar yapılmayıp,çocuğun kendi halinde kendi kendine kabulleniş (kabul etmemişte olabilir içinde) gibi bir durum varken,yani çocuğa bu açıklama gereğine ihtiyaç duyulmamışken,konu sahibinin çocuğun herhangi birşeyine karışmam ebeveyni var gibi bir aıklamalrı da varken,şimdi daha hamile bile kalınmamışken,çocuğa kardeşi olabileceği nasıl ve kim tarafından söylenmeli gibi bir soruda,insna haliyle şaşırıyor.
Hem ben karışmam anne baba anlatmalı,onlar yetiştirmeli...bugüne dek çocuğun ne hissettiği umursanmamalı ama kardeş olabileceği varsayılarak davranış konusunda muallakta kalması garip.
Biz konu sahibini yargılamadık ama çocuğa söylenmemesine inanamadık.Bak sen de inanamamışsın ki;illa ki annesi birşeyler anlatmıştır diyorsun.Bence de sence.Çocuk en meraklı olduğu dönemlerde,bu ne bu kim diye sorduğu dönemlerde ayrılmışlar.Hadi onlar anlatmadı,çocuk hiç mi birşey sormadı.Akraba anneanne babanne dede,hala teyze amca arkadaş komşu...çocuğa karşı herkes susma orucu mu tuttu.Hiç mi ayrılığın acısı olmadı.Hiç mi adaptasyon sorunu olmadı.
Mesela konusahibi bi yerde diyor ki,ilk boşandıkları zaman çocuk etkilenmesin alışsın diye birlikte 3 ü vakit geçiriyordu.Ve anne ,okul öncesi öğretmeni.Bu kadar bilinçli,bu kadar çocuğun hassasiyetini önemseyen,boşansa da birlikte vakit geçiren,bu kadar kimsenin kimsen,n hayatına karışmadığı modern sağduyulu bir aile,çocukla iletişimi az olsun,çocuğun boşanma psikolojisini nasıl atlattığıyla ilgilenmesin,çocuğa boşanmayı açıklamak için tek cümle kurmasın ama şimdi kardeş olabilme ihtimali sorgulansın.
Yani konuda çok çelişkiler var.Ya baba kardeş psikolojisini anlatmaya çekindiği için ikilemde.Ya da konu sahibinin başka çekinceleri var.Yoksa tabiki her kadın gibi anne olmak en doğal hakkı.
Bebişinin cinsiyeti belli oldu mu park? (Konu sahibi özür :) konu dışında başka mesaj yazmayacağım)pedagog eşliğinde söyleyebilirsiniz ya da günlük rutin sohbetlerinizde kardeş ister miydin gibi muhabbetlerlke giriş yaparak bir kaç haftada söyleyebilirsiniz..
kesin değil kız gibi dediBebişinin cinsiyeti belli oldu mu park? (Konu sahibi özür :) konu dışında başka mesaj yazmayacağım)
yok evlenemden aynı evde yasadık bız. yanlıs anlaşılma var orada.. onlar bız tanıstıgımızda bosanmıstı zaten..Birde birşeyi merak ettim ; boşanma gerçekleşmeden aynı evde yaşamışsınız değil mi ? Geri dönüşleri hiç mi yoktu ?
ben kımseyı yargılamıyorum sız anlamamakta ısrar edıyorsunuz asıl su yazdıklarınızla sız benı yargılıyorsunuz kı aklı mantıgı yerınde olan cocugu bır anda delıeye cevırdınız.... cocuğa bırsey oldugu yok, gayette saglıklı, sessızlıgı dedıgım gıbı karakterıyle alakalı bır durum bu durum onu etkılemdı demıyorum ama atlatamayacgı sekılde bır etkılenme soz konusu degıl cunku ne annesınden ne babasından kopmadı, annesı eskıden oldugu gıbı akrabalarla gorusur gıder gelır onlard akopmadı sadece babasının evı ayrıldı , hem belkı annesının bıle hayatında bırılerı vardır yanı evlenmek kadar bosanmakta dogal bır surec sadece cocuklar etkılenmıyor bu durumdan, yetıskınler ıcınde zor ama zoru kolay yapmak kısının karakterı ve ortamda yasananlarla alakalı..!!!
ben annelık falanda degılım soyluyorum ustune basa basa ablayım sadece, annesı olan ve hayatta olan bır cocuga annelık yapmam, yapamam, yapmakta ıstemem. kendı dogurdugum cocuga yaparım ben annelıgımı!!!!!!
bırde neden hep bosanmlarda kadın acız yerıne konur calısan,kendı ayakları ustunde duran yetıskın bırınsan, bızım ılerde ne olacagımız bellı olmaz belkı bızde bırgun anlaşamazsan ayrlırız gayet dogal yanı ne var bunda tum sorumluluk annede de degıl kı vahh vahhh zavallı kadına dıyeyım ortak ustlenıyorlar herseyı , olması gerekende bu zaten..
sankı hıc kotu anne yok bu dunyada hep erkekler haksız hep onlar kotu yapmayın ben esımı yada benı yargılayın dıye konu acmadım fıkır beyan edın dıye yazdım sadece ama anlıyorum kı sızın tek yaptıgınız cocugu delı,annesını acınacak kadın, esımı suclu baba , benı ıse bencıl-dedıgım dedık bırı yapmak sızınle anlaşamıyoruz lutfen artık fıkırlerınızı kendınıze saklyın!!!
Çocuğa iyi vakit geçirmek , geldiği zaman huzur vermek ve anne babasının arasına girmemesi dışında, konu sahibinin yükümlülüğü olduğunu düşünmüyorum.
Annesiyle kalan bir çocuk, üstelik annesi öğretmenmiş. İllaki anlatmıştır, illaki durumdan haberdardır çocuk.
Konu sahibi çocukla konuşmadığı için surecin oyle gittiğini sanıyor sadece.
allah akrı fıkre sıze versın aminn diyorum ve gule gule dıyorum sızeBirsen cok dogru anali etmis hislwrimde yanilmam ben madem bu hanim kendini abla goruyor annelik yapmma diyor niye bu kadar deseleyip ustune dusuyor ne tezatlik kabul ederse eder etmesse annesi ilgilensin demesi lazm boyle dusunen birinin, iceriden iceriden anneyi suclasak tu kaka annesi desek hosuna gidecekmis gubi hissettim ben gercek de emjnim ki bu... kizlar size iyi sohbetler ben bu hanimin daha ortada sadece lafi olan cocugu hakkinda konusmak istemedigimden sizleri saygiylw selamliyor konu sahibinr de akil fikir dileyip baska yerlere uzaniyirun
allah akrı fıkre sıze versın aminn diyorum ve gule gule dıyorum sıze
allah akrı fıkre sıze versın aminn diyorum ve gule gule dıyorum sıze
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?