senden başkasını bulamadı niye ;
çünkü sen adamın ağzının içine baktın hep ; ağzının içine edeydinböyle olmazdı..
(kusura bakma yazım için ironiyi anlamışsındır.)
Sevgi hissetmiyorum demişsin. O zaman neden evleneyim mi diye düşünüyorsun?
sıkılıp ikinci kez boşanalım demiyeceğinin garantisi yok bir arkadaşımda yaşadıklarınızın benzerini yaşadı eşi evliliten umduğunu bulamadığını söyleyip dava açmıştı sonra pişman olup geldi kızda çok seviyodu eşini unutamamıştı eşi gelip özür dileyince tekrar evlenmeye karar verdi ama eşi 8 ay sonra aldattı tekrar ayrıldılar daha sonrasında sonuçlar dahada kötü olabiliyo
Bende olsam sütlaç seviyorum diye sütlaç yapan, maddi imkansızlığımda yanımda olan, boşanalım diyince de hiçbirşey istemeden - yormadan boşanan bir kadını bırakmazdım. Adam almış ipinizi eline sürüyor istediği gibi. Ailem istemiyor diye boşayacak erkek beni donuna kadar alırım. Silkelen kendine gel bu kadar el akıllı adamdan koca falan olmaz hele de sizin gibi saf-temiz birine.
Ne yani her gaza geldiğinde boşanacak mı bu adam?
Sana ne olmuş anlatayım. Eşin siz evliyken boşanması için ailesi dil döktü, oğlum sen yakışıklı adamsın aslansın kaplansın sana bayılan bir sürü kız var vs...
Boşandı, ortada ne kız var ne kaplan.
bende bundan korkuyorum çok şükür 1.5 yıl oldu bütün acılarımı üzüntülerimi atlattım Allah yardım etti işimi gücümü de ayarladım halimden cok razıyım hatadan en az zararla kurtuldum diye teselli ettim kendimi hep ama bukadar insanın baskısı beni kendi içimde çelişkiye düşürüyor ya ilerde daha kötü bir tercih yaparsam ama bir taraftada gururum uzak dur birdaha güvenemzsin diyor Allahım hakkımızda hayırlısını versin
hayırlısı olsun tabi ama madem artık kendine geldin tekrar aynı hataya düşüp sil baştan aynı şeyleri yaşayabilirsin bu gücü bulup bir kez daha deniyim diyosan sen bilirsin ama çevre baskısıyla içinde sevgi kırıntısı kalmadığı bir adamla sadece iyi bir koca olur ama tekrar bırakabilir düşüncesiyle evleneyim dersende gene bir hata etmiş olucaksın
Sen anlayışlı, alttan alan, fedakar, cefakar eş olmuşsun anlattığına bakılırsa işte evlenirken naz yapmaman, boşanalım dediğinde hiç arıza çıkarmayan sessiz sakin her konuda rıza gösteren biri...
Şimdi affetsen ve yeniden deneyelim diyerek geri dönsen, bu adamın sadece egosunu şişireceksin çünkü o şöyle düşünecek "beni seviyor, bana karşı koyamıyor, ben ne yapsam o yine affeder, anlayışlıdır". Ne kadar az sorun çıkartıp anlayışlı davranırsan, insanlık yaparsan o kadar çok acı çektirirler hak ettiğin değerin de onda birini göremezsin. Ne zamanki canına okudun, parmağında oynattın o zaman kıymetli olursun, bence gururun kırıldıysa ve sevmiyorsan sırf "iyi adam, kötü lafı yok" diye geri dönme derim.
Evli değilim ama evliliğinin temelinin saygı ve güven olduğuna inanırım, bu adam sana saygı duymamış ailesi ne derse öyle davranmış, güvenini de sarsmış eee evlilikte sağlam temel yok ki!
Bir arkadaş demiş ya onu deneyebilirsin. İşte ben bir düşüneyim deyip birazcık süründürüp sonra da ben düşünmüyorum deyip onu sap gibi bıraksan güzel olur sanırım
Sadece şunu düşün, bu adama ne kadar güveniyorsun? Bir daha aynı şeyleri yapmayacağından ne kadar eminsin? Eğer ki bu soruların cevapları arkasında durabilecek kadar eminsen git evlen ama aklında ufacık bir şüphe varsa yol ver gitsin. Anası ona yeni gelin adayı bulsun
Yaşın çok genç yeniden sevebilirsin, karşına kimler çıkacaktır kimbilir. Gelecek korkusuna girmek için çok gençsin
Kendine kızma lütfen, sen iyi niyetlisin o yüzden de alttan almışsın yuvanın mutluluğu huzuru için zorluklara göğüs germişsin, evliliğine emek vermişsin bence bu yüzden kızmamalısın kendine, evine eşine bağlı her kadının yapabileceği şeyleri yapmışsın kim istemez eşine tatlı yapıp ağız tadıyla yedirmeyi?! Ne hoş birşey bu... Eminim güzel zamanlarınız da olmuştur ve bunu düşünüp kızmak yerine "şöyle güzel anılarımız var ama geçmişte kaldı" diyerek yaşanan güzellikleri yad etmek daha doğru olur bence.en çok bende ona kızıyorum biliyormusun hala onu cok sevdiğimiz onsuz yapamayacağımı ondan başkasıyla olmayacağını söylüyor hakkaten ben bu adamın egosunu nasıl şişirmişim böyle burda sizin söylediklerinizi okudukca şaşırıyorum ben ne yapmışım hayatıma böyle tek istediğim benim hiç görmediğim sevgi dolu bir yuva bunun için kayınvalidemle yaşamayı bile kabul ettim o beni istemedi evinde kendimden ne çok ödün vermişim ben ne için bir hiççççç simdi her kelimede daha da sinirleniyorum bütün arkadaşlarıma verdiği cevaplar için çokkkkk teşekkür ederim gerçekten bazen farklı yönlerden bakmak lazımmıs
Kendine kızma lütfen, sen iyi niyetlisin o yüzden de alttan almışsın yuvanın mutluluğu huzuru için zorluklara göğüs germişsin, evliliğine emek vermişsin bence bu yüzden kızmamalısın kendine, evine eşine bağlı her kadının yapabileceği şeyleri yapmışsın kim istemez eşine tatlı yapıp ağız tadıyla yedirmeyi?! Ne hoş birşey bu... Eminim güzel zamanlarınız da olmuştur ve bunu düşünüp kızmak yerine "şöyle güzel anılarımız var ama geçmişte kaldı" diyerek yaşanan güzellikleri yad etmek daha doğru olur bence.
Hepimiz farklıyız ve her yorum farklı bir bakış açısı sunacaktır elbette, umarım bazı şeyler daha da netleşir ve hayatına istediğin şekilde devam edersin. Sevgiler
Ne değişti diye sorun bence.Kızlar ben 1.5 yıl önce boşandım 25 yaşındayım. Eski eşimle ailelerin rızası olmadan gizlice evlendik. Çünkü bizim o aralar maddi durumumuz kötüydü onun ailesi hiç beni kabullenmedi, beğenmedi. 4 yıl evli kaldık. Sonrasında hersey mükemmel giderken kocam sabah beni uyandırıp boşanmak istediğini söyledi.
Ailesinin beni istemediğini ayrılmak istediğini söyledi. Oysaki o gece o işteyken cok seviyor diye ben gece 3 e kadar oturup ona fırında sütlaç yapmıştım. Sonra sadece tek bir cümle sordum sen ne istiyorsun ben ailene güvenerek seninle evlenmedim sana güvendim. Boşanalım dedi. Tamam dedim ailemi aradım 2 saat içinde eşyalarımı toplayıp ayrıldım evden 2 gün sonrada hiçbirsey istemeden tek celsede boşandım. Onurum gururum kırılmıştı. Hiçbir sorun yokken terkedildim. Tek şansım acelede etmedim cocuk için daha bir hafta önce cocuk için karar almıştık ne ironik dimi. Neyse 1.5 yıldır eski esim peşimde yaptığı hatadan pisman olduğunu söyleyip yeniden evlenmek istiyor. Benden başka kimse olmadığnı olmayacağını falan filan standart erkek hikayelerini anlatıyor. Beni cok sevdiğini aptallık yaptığını ailesinin gazına geldiğini falan filan anlatıyor. Beni 5 yıllık birlikteliğimiz boyunca hiç üzmedi bir dediğimi iki etmedi cok sakin iyi huylu kötü alışkanlığı olmayan biridir hep rahat huzurlu mutlu yaşadım ama beni terk etti. Ve ben artık onun için kücük bir sevgi kırıntısı
dahi hissetmiyorum. Sizce ileride hersey düzelir diye umut edip aynı yola tekrar mı girsem yoksa kurtulduğum hatayı yeniden yapmamak için gerekeni yapma m mı gerekir.
Ne değişti diye sorun bence.
Ailesi istemiyor diye sizi terk eden eski eşinizin, çocuğunuz olduktan sonra aynı şeyi yapmayacagî ne malum.
Bu kadar kırgınlığın üzerine siz eskisi gibi olabilecekmisiniz?
Çok zor bir karar ama ben olsam (ki siz sevgi kırıntısı bile yok demissiniz) aşkından ölsem dönmem geri.
çok doğru terk edilicem korkusuyla yaşayamam ben artık ki bundan öncesi de var biz daha evlenmeden istemeye gelicekleri gün terk etti beni ailesi istemiyormus diye rezil oldum aileme Allahım ben sonrabu adamı affettim birde evlendim onunla başta belliymiş zaten ama kör gözüm görmüyo işte
2 kez bunu yapmissa size, hic düşünmeyin artık bence. Oyun sanıyor sanırım bu durumu. Bir kez daha kaldırmak zor olur sizin acinizdan. Birde sanırım nede olsa affeder fikri oluşmuş ki bu kadar rahat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?