- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
Valla ben hep söyleyeceğim boşanınca kimse ay canım ne kadar iyisin demiyorYani ben gururuma yedirip herseyi eşime aldırmadı herkes üstüne düşeni yaptı 0 borçla takilarim da bende eşimde olsaydı çoktan biterdi bende ev için yatırım yapmaya çalışıyorum kızlar durumlar boyle
Ben para biriktirmedim ama kadınların kendine ait parası olmasını linclemeyi de anlamıyorum kadın bosaninca çocuk ona kalıyor sonuçta tüm sorumluluk bı şekilde onun oluyorAynen oyle bu güven meselesi de degil kimse kusura bakmasın ama bende eşinden ayri da geleceğimiz icin para biriktiriyorum diye linclendim ama aramız bal seker de olsa yarın ne getireceğini bilemeyiz hayatın ben eşime guveniyorum ama yarın nokur bilemeyiz o yuzden kendimizi güvence altına da almalıyız bi yerde
Konu sahibesinin ağzından cımbızla laf almasak bir fikrimiz ve bilgimiz olacak.Allah aşkına ev eşyası bile alınmamış ne borcu yapmış bı dugunle zaten kaldıkları evin kirası da düşük lojman olduğu için eşinin altinlarina kadar harcayan adam bı zahmet evlenmesin yahu
Valla hanımlar kimse kusura bakmasın şimdiki aklımla evlenseydim altın konusunda da gözü topluluk yapmazdım toydumEvlenirken fazla mütevazilik enayilik olarak gorulup suistimal ediliyor malesef. Tamam gösterişe, düğüne, el alemin göz görgusune harcanmasin istemek guzel bir sey. Ama esya gibi konularda da taleplar olmak lazim. Karsi tarafi zorlamak anlminda degil, gerekirse ortak bütçeyle, ama esya düzen vs bir kere olmado mi bir daha kolay kolay olmuyor. Biz de tayinciyiz, idare edin falan diyen cok oldu. Ama omur boyu tayinci olacaz zaten, ne zamna kadar, nasil idare edicem. Simdi olmazsa hic tam olmaz diyip her seyi de aldim evlenirken. Gerek ihtiyac gerek kendi ev hayati alışkanlığımin gerek gördüğüm parcalari. Bunlarla mutluluk olmuyor belki ama insana kurulu duzen de huzur veriyor
Evet ne kadar altın harcadı esiniz bende merak ettimKonu sahibesinin ağzından cımbızla laf almasak bir fikrimiz ve bilgimiz olacak.
Takı var takı var. Bahsedilen borcun miktarı ve takılara dair net bir şey söylerse konu sahibi , ancak o zaman bir şey söyleyebiliriz.
Takıyi kendi insiyatifine alması bile yanlış hangi yüzle harcıyor o parayı ben anlamafim benim ailemin diyor konu sahibi yani hem eşya bile alma bı gelinlik bı düğün ne kadar tutar ki iki yıl önce on bes bin harcasin şimdiye biterdi bilmiyorum adam resmen enayi yerine koymusKonu sahibesinin ağzından cımbızla laf almasak bir fikrimiz ve bilgimiz olacak.
Takı var takı var. Bahsedilen borcun miktarı ve takılara dair net bir şey söylerse konu sahibi , ancak o zaman bir şey söyleyebiliriz.
Valla cidden oyle olmasi gerekiyor malesef. Esinle kendi aranda , belki hicbirsey istememen esinin gozunde daha değerli kilacak anlayisindan dolayi falan filan ama kayin ailenin , bu kızı ucuza kapattik kafasını yasamasina izin verecegine, al esyani öde borcunu, esya yanina kar kaliyor zaten insanin. Catir catir aldirmak gerekKendimle bir kez daha gurur duydumevlenirken çatır çatırrr istediklerimi söyledim. Alamayacaksan beni oyalama dedim canım kendim 5 kuruş düğünden gelen paranın yüzünü göstermedim djjd yine canım kendim
Aman geç onu erkekler neyin kıymetini bilir kıaz. İsteseydin banane derlerValla cidden oyle olmasi gerekiyor malesef. Esinle kendi aranda , belki hicbirsey istememen esinin gozunde daha değerli kilacak anlayisindan dolayi falan filan ama kayin ailenin , bu kızı ucuza kapattik kafasını yasamasina izin verecegine, al esyani öde borcunu, esya yanina kar kaliyor zaten insanin. Catir catir aldirmak gerek
Düğün borcunu ödemek için en baştaki planınız neydi ?Eşiniz , tek maaşla ev idaresinde zorlanıyor olabilir. Çalışma imkanınız var mı ? Veya evlenmeden önce çalışıyor muydunuz ? Evlenirken eşinizle gelecek planınız nasıldı ?
Düğünde takılan altın vs. Kadına aittir ne münasebet erkekte kalıyor ayrı size sormadan nasil harcar anlamadım.
Hanımlar benmi yanlış biliyorum böyle konuşunca para göz oluyorum ama ben de cok tok gözlülük yaptim ama altınlarimida kocama vermem yanir
Aynen bisuru bohca tasidilar. Ici b.k gibi 100 yillik model el isleriyle dolu. Kaynanam da bi zevksiiiizzz Kooorkunc. Bi çöp bile almadim onlara. Ben bohca gelenek falan sevmem demiştim ya dedim. Kayinbabam kuruş katki saglamayip illa yemekli acik havada dugun olacak diye tutturdu, bol keseden "oglum kizima aldigin o bilezikten nişana kadar 2 daha alalim az olmasin" falan diye salliyordu. Esim de kizarip bozariyordu, anlam vermemiştim. Sonra esim dedi ki, ben de cok altin takmak isterim sana ama babam onlari aliyor odemior ki kuyumcuya borc yazdiriyor, biz oducez sonra dedi. Igrenccc bi hareket yaa. O zamandan beri cok pis bilendim ben bunlaraAman geç onu erkekler neyin kıymetini bilir kıaz. İsteseydin banane derlerben kimsenin gözünde kıymetli olmak istemiyorum. Gelenek görenek sevmiyorum. Ben de ondan ne gelin bohçası ne saçma sapan düğün gelenekleri istemedim söyleyince isteseydin bağanee diyor
Takıyi kendi insiyatifine alması bile yanlış hangi yüzle harcıyor o parayı ben anlamafim benim ailemin diyor konu sahibi yani hem eşya bile alma bı gelinlik bı düğün ne kadar tutar ki iki yıl önce on bes bin harcasin şimdiye biterdi bilmiyorum adam resmen enayi yerine koymus
Ne olursa olsun, eşine haber vermeden, oturup konuşmadan takıları kafasında göre harcayamaz eşlerden biri. Bunun için yargısız infaz yapmaya gerek yok ki.Düğün var düğün var. Başlangıçta çok mütevazi bir düğün istenip sonra ek masraflar mı çıktı , konu sahibi söylemiyor.
Kız çeyizi adı altında : eşyanın toplam ederinden fazlasını ; nakliyesi için harcayan ve harcatanlar da var.
Bütçe , maaş ve borca dair bilgi olmadan yorum yapmak zor.
Konu sahibi : eşine , yargısız infaz yapalım istiyor sanki.
Bilenmekte haklısınız ama sessizce yapmalısınız bunu sinsiceAynen bisuru bohca tasidilar. Ici b.k gibi 100 yillik model el isleriyle dolu. Kaynanam da bi zevksiiiizzz Kooorkunc. Bi çöp bile almadim onlara. Ben bohca gelenek falan sevmem demiştim ya dedim. Kayinbabam kuruş katki saglamayip illa yemekli acik havada dugun olacak diye tutturdu, bol keseden "oglum kizima aldigin o bilezikten nişana kadar 2 daha alalim az olmasin" falan diye salliyordu. Esim de kizarip bozariyordu, anlam vermemiştim. Sonra esim dedi ki, ben de cok altin takmak isterim sana ama babam onlari aliyor odemior ki kuyumcuya borc yazdiriyor, biz oducez sonra dedi. Igrenccc bi hareket yaa. O zamandan beri cok pis bilendim ben bunlara
Ben anlamadım niye lojmana yeni eşya alınamıyor mu? Biz de lojmandayız. Üstelik evin içi harabe gibiydi eşim bekar otururken. Ben evlenmeden önce tadilat yapıldı. Yeni eşyalar aldık zevkime göre. Sonra evlendik. Yani lojmanda illa eski eşya ile oturmak gerekmiyor. Ayrıca 2 yıl boyunca hiç mi sormamıştınız düğün takılarını.2 yıllık evliyim. Eşimin ailesinin zerre desteği olmadan evlendik. Eşim kamuda çalışıyor. Birikiminin olmadığını biliyordum. Bana düğünde güzel altın ve para birikti kendi tarafımdan. Dedik lojmandan çıkınca evimizi dizeriz. Eşimin bekarlık eşyalarıyla idare ederim. Kalan elimizde kalsın belki ev almak içinde bi ön para para olurdu ilerde. Ben hiç yormadım eşimi.Sonra alırız.Çok büyük ihtiyaç değilse almam dedim hep. Zaman geçtikçe bi takım eşyalara ihtiyacım oldu. Her isteğimde tartışma çıkardı. Yatak odası istedikçe, koltuk takımı istedikçe çıldırdı. Dedim birikimimizi kullan. Dedi o parayı ben düğün masraflarını ödedim. Gece gündüz bekar evi gibi bir ev. Hep gerginim hep. Suç bende o para ve altın benim hesabım da olacaktı. Kimseye güvenmemek gerek. Eşyaya verilen para gereksiz ona ve ailesine göre. Sakin kalamıyorum. Bu konuyu ısıtıp ısıtıp tartışma çıkarıyorum.
söylemeliydi şuraya şu kadar borcumuz var maaşımız da yetmeyecek diye.konu sahibi de vermeliydi altınlarının bir kısmını.çünkü çalışmıyormuş da eve katkısı yok tek maaş şu an.ama tüm altınlarını vermek zorunda asla değil.Ne olursa olsun, eşine haber vermeden, oturup konuşmadan takıları kafasında göre harcayamaz eşlerden biri. Bunun için yargısız infaz yapmaya gerek yok ki.
Ben para biriktirmedim ama kadınların kendine ait parası olmasını linclemeyi de anlamıyorum kadın bosaninca çocuk ona kalıyor sonuçta tüm sorumluluk bı şekilde onun oluyor
Yani ek masraf bilmiyorum ne ama evlenecek kişinin de cebinde biraz parası olsun yaDüğün var düğün var. Başlangıçta çok mütevazi bir düğün istenip sonra ek masraflar mı çıktı , konu sahibi söylemiyor.
Kız çeyizi adı altında : eşyanın toplam ederinden fazlasını ; nakliyesi için harcayan ve harcatanlar da var.
Bütçe , maaş ve borca dair bilgi olmadan yorum yapmak zor.
Konu sahibi : eşine , yargısız infaz yapalım istiyor sanki.
Dediğim gibi biz hep ortak kullandık hiç gizli param olmadı ama olanı da yadirgamiyorum açıkçasıKendine ait birikimi linçlemiyorlar, ben de oyle ama kendine ait GİZLİ birikimi ben doğru bulmuyorum. Ha kocasi zorla elinden aliyordur, caliyordur rahat vermiyordur o kişinin sorunu bir şey diyemem.
Normal bir evlilikte normal gelmiyor gizli sakli.
Konu sahibi esya alinmamiş bir sey yapilmamiş nasil butun hersey dugun borcuna gitti? Butcenizi asiri aşan bir dugun mu yaptiniz taksitlerine bile yetisemedi butun parayi gömdü? Bu adam parayi ailesine ucurmuş bile olabilir. Niye dogru durust oturup konusmamiş taskitlere yetisemiyorum ne yapalim diye? Siz sorun borc kapattim diyor. Gizli işten uyuz olurum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?