- 29 Mayıs 2021
- 14.478
- 94.271
- 548
- 37
Eşya alınmadiysa nereye ne kadar borç olabilir, bilemedim.söylemeliydi şuraya şu kadar borcumuz var maaşımız da yetmeyecek diye.konu sahibi de vermeliydi altınlarının bir kısmını.çünkü çalışmıyormuş da eve katkısı yok tek maaş şu an.ama tüm altınlarını vermek zorunda asla değil.
Ne olursa olsun, eşine haber vermeden, oturup konuşmadan takıları kafasında göre harcayamaz eşlerden biri. Bunun için yargısız infaz yapmaya gerek yok ki.
Düğün borcunu ödemek için en baştaki planınız neydi ?Eşiniz , tek maaşla ev idaresinde zorlanıyor olabilir. Çalışma imkanınız var mı ? Veya evlenmeden önce çalışıyor muydunuz ? Evlenirken eşinizle gelecek planınız nasıldı ?
Eşim borcu ödemek zorundayımdım maaşım yetmedi dedi. Ben ona yar olmuşum düğünde takıda nekadar alabilrsen dedim. Lojmandan çıkınca eşya alacağım diye ayırdığımız bütçeyi dahi kullanmış. Ve bu bütçe bana ailemin taktığı para idi.
Borç ikinizin borcuymuş neticede. Düğün yapmaya ortak karar vermediniz mi ? Takılarla öderiz diye hesap yapmışsınız , bu hesaba size takılanları dahil etmemişsiniz en başta ; ancak evdeki hesap çarşıya uymamış. Yazdıklarınızdan bu şekilde anlaşılıyor.
Mevcut gelir gideri karşılamıyorsa , o parayı kullanmak dışında nasıl bir seçenek olabilir ? Adam da maaşım yetmedi demiş zaten.
Dediğim gibi biz hep ortak kullandık hiç gizli param olmadı ama olanı da yadirgamiyorum açıkçası
Gizli biriktiren kadınlar genellikle yine evine çocuğuna harcıyor benim çevremde de belki eşi musrif ya da ihtiyaç öncelikleri farklı olabiliyor kadınlar mecbur bu yola başvuruyor calismayanlar bile :)
Ben bu konularda seffaliktan yanayım açıkçası.Sorular ve gelen yanıt aşağıdaki gibi. Ki konuya bakarak ; sorunun eşya alımı olmadığını düşünüyorum.
Konu sahibinden bu mesaja henüz yanıt gelmedi.
Yani ek masraf bilmiyorum ne ama evlenecek kişinin de cebinde biraz parası olsun ya
Herşey tamam hadi evlendik ile oluyor mu belki ben eski kafaliyim ama sırf evleneceğim diye eski eşyalarını flaan kullanmazdim memur maaşı da az değil şu an olsa adama bı nebze hak verirdim iki yıl önce evlendim esyalar tutsun elli bin bu borcu alamayan ödemenin altına girmeyenle de benim işim olmazdı
Yani bende üzülürdüm aslında öyle birden para çıkarsa eşimDedigim gibi adamin normal olduğu durumlarda gizlemeyi ben anlamiyorum hani kocasi degisik olanlari ben de anliyorum, kocasi rahat vermiyordur vs ama onun disinda anlamiyorum.
Eşimin gizli birikimi olsa ve sonradan pat diye cikartip "askiimm evimiz icin biriktirmistim gizlice" dese çok sevinemeyebilirim. Oturur bir amacini sorgulardim elinden zorla para alan mi var naparsan yap parani kendin diye bie tartisma kapisi acilirdi.
Yani bende üzülürdüm aslında öyle birden para çıkarsa eşim
Ama kadinlar genellikle söylemiyorlar onu gizliden gizliye ihtiyaca harcıyorlar valla ben imreniyorum bence böyle para biriktirmek güzel bişey ya benim köşede on liram bulunmaz
Ya aslında çoğu kadın boşanmak için de ayirmiyor ne bileyim çocuklara bı şeyler aliyorlar evde bı süs eşyası bilmem ne kocaları param kalmadı derse ekmek parası yapıyorlar etrafımda çok gördüğüm için biriktireni kötü niyetli bulmuyorum o yüzden bendeBenim var ama eşimin haberi var."Benim param" olarak dusunmuyorum ben gerci sadece bende duruyor. Boşanirsak anca senin benim diye boluşuruz.
Eşime güvenip hesabına attık. Ama o borcu ödemeyi seçti. Düğüne ailesinin biraz katkısı olsaydı. Biraz daha rahat ederdik. Ama konu bana danışmaması. Harcanan hem altınım hemde bana takılan paraBen bu konularda seffaliktan yanayım açıkçası.
Maaşı yetmedi ve kullanması gerektiyse eşya için ayırdıkları parayı, eşiyle önce bunu konuşmalıydı.
Kadının haberi yok hepsini harcandığından.
Eşinizin elinde avcunda varmış almış demekki.Ben anlamadım niye lojmana yeni eşya alınamıyor mu? Biz de lojmandayız. Üstelik evin içi harabe gibiydi eşim bekar otururken. Ben evlenmeden önce tadilat yapıldı. Yeni eşyalar aldık zevkime göre. Sonra evlendik. Yani lojmanda illa eski eşya ile oturmak gerekmiyor. Ayrıca 2 yıl boyunca hiç mi sormamıştınız düğün takılarını.
Konuştukça tartışma çıkarıyor.Kendine ait birikimi linçlemiyorlar, ben de oyle ama kendine ait GİZLİ birikimi ben doğru bulmuyorum. Ha kocasi zorla elinden aliyordur, caliyordur rahat vermiyordur o kişinin sorunu bir şey diyemem.
Normal bir evlilikte normal gelmiyor gizli sakli.
Konu sahibi esya alinmamiş bir sey yapilmamiş nasil butun hersey dugun borcuna gitti? Butcenizi asiri aşan bir dugun mu yaptiniz taksitlerine bile yetisemedi butun parayi gömdü? Bu adam parayi ailesine ucurmuş bile olabilir. Niye dogru durust oturup konusmamiş taskitlere yetisemiyorum ne yapalim diye? Siz sorunca borc kapattim diyor. Gizli işten uyuz olurum ben.
Konuştukça tartışma çıkarıyor.
Yoo hiç yoktu anası babası bi güzel yemişti on yıl boyunca. Ama ben 2 yıl beklerim sen birikim yap biraz dedim bekledim. He bir de ben düğün yapmadım. Gereksiz.Eşinizin elinde avcunda varmış almış demekki.
Bir eksiklik var ki silmiş, açtığına pişman oldu sanırım . Size bile verdiği cevap havada :) kimseye doğru düzgün birşey yazmıyor hep geçiştiriyor.
Tabiki evdeki eşyaları kabul ederek oturdum. Paranın akıbeti problem çıkardı. Düğün borcu benim takımla ödendi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?