Eski eşyalı ev

Eşya alınmadiysa nereye ne kadar borç olabilir, bilemedim.
Harcama olmasın diye eşya almayan biri masraflı bir düğün de yapmamıştır diye düşünüyorum.
Diyelim ki yapıldı, dediğin gibi eşiyle oturup konuşacak, şu kadar borc var maaşım bu, altınlar şu kadar ne yapalım diye.
Çok büyük borçlar yoksa altın bozdurulmasını da doğru bulmuyorum ben kendi adıma.
Bu adam gizli saklı takıları kullandıysa belki bekarlık borcu vardı, belki başka birşey yaptı. Nasıl emin olabilir konu sahibi bundan?

Ne olursa olsun, eşine haber vermeden, oturup konuşmadan takıları kafasında göre harcayamaz eşlerden biri. Bunun için yargısız infaz yapmaya gerek yok ki.

Sorular ve gelen yanıt aşağıdaki gibi. Ki konuya bakarak ; sorunun eşya alımı olmadığını düşünüyorum.

Konu sahibinden bu mesaja henüz yanıt gelmedi.

Dedigim gibi adamin normal olduğu durumlarda gizlemeyi ben anlamiyorum hani kocasi degisik olanlari ben de anliyorum, kocasi rahat vermiyordur vs ama onun disinda anlamiyorum.

Eşimin gizli birikimi olsa ve sonradan pat diye cikartip "askiimm evimiz icin biriktirmistim gizlice" dese çok sevinemeyebilirim. Oturur bir amacini sorgulardim elinden zorla para alan mi var naparsan yap parani kendin diye bie tartisma kapisi acilirdi.

Sorular ve gelen yanıt aşağıdaki gibi. Ki konuya bakarak ; sorunun eşya alımı olmadığını düşünüyorum.

Konu sahibinden bu mesaja henüz yanıt gelmedi.
Ben bu konularda seffaliktan yanayım açıkçası.
Maaşı yetmedi ve kullanması gerektiyse eşya için ayırdıkları parayı, eşiyle önce bunu konuşmalıydı.
Kadının haberi yok hepsini harcandığından.

Herkesin kendi isteklerine uygun insanı tercih etme , arama , isteme hakkı var tabii ki.

Konu sahibesi ilk mesajdan beri çok kısıtlı bilgi veriyor. Halbuki kendisine eşinin işi , maaşı gibi kişisel detay bilgi de sorulmadı.

Cevap verirse bizim de bir fikrimiz olur.

Yani bende üzülürdüm aslında öyle birden para çıkarsa eşim
Ama kadinlar genellikle söylemiyorlar onu gizliden gizliye ihtiyaca harcıyorlar valla ben imreniyorum bence böyle para biriktirmek güzel bişey ya benim köşede on liram bulunmaz

Benim var ama eşimin haberi var. "Benim param" olarak dusunmuyorum ben gerci sadece bende duruyor. Boşanirsak anca senin benim diye boluşuruz.

Benim var ama eşimin haberi var. "Benim param" olarak dusunmuyorum ben gerci sadece bende duruyor. Boşanirsak anca senin benim diye boluşuruz.
Ya aslında çoğu kadın boşanmak için de ayirmiyor ne bileyim çocuklara bı şeyler aliyorlar evde bı süs eşyası bilmem ne kocaları param kalmadı derse ekmek parası yapıyorlar etrafımda çok gördüğüm için biriktireni kötü niyetli bulmuyorum o yüzden bende
Ama altınını vereni hiç anlamıyorum ne mantıkla yani benim olan bir şey bende kalmıyor benim aklım iradem yok mu

En mantıklı siz yazmışınız.
Eşime güvenip hesabına attık. Ama o borcu ödemeyi seçti. Düğüne ailesinin biraz katkısı olsaydı. Biraz daha rahat ederdik. Ama konu bana danışmaması. Harcanan hem altınım hemde bana takılan para

Eşinizin elinde avcunda varmış almış demekki.

Konuştukça tartışma çıkarıyor.

Konuştukça tartışma çıkarıyor.

Yani siz şimdi elinizde ne vardi ne kadari borca gitti bilmiyor musunuz? Eşinizin bu hareketleri (borcu öderken soylememesi, konuşurken tartişmasi) şüpheli o paralarin hepsi borca gitmemiş olabilir ama şu saatten sonra ne yapilir bilmem. Guvenilmez, paraci bir eşiniz varmiş onu ogrenmiş oldunuz, bu bilgiyle devam edersiniz artik.

Adamın maaşı yetmemişte borçları ödemiş ikinizin ortak borcu diyenleri anlayamadım
Düğün dernek genel olarak aile baskısıyla yapılırken (hiç bana göre değil) eğer eşte ailelere onay verdiyse karşılamak zorundadır
Ben istemedim mesela
eşim karşıma geçipte düğün masrafı dese neden üstüme alınayımki ?
Nasıl bir düğün yapılmışki bütün altınlar borca gitmiş acaba
Konu sahibi 10 milyarlar gelinlik almadıysa, 50 milyarlar salon tutulmadıysa.
Gayet makul bir düğün yapıldıysa ben deliririm nerede bu altınlar diye
Lojmanda kal, eşyada alma e neyin borcuymuşki bu o zaman
Çalışan bayanlarında çalışmayanları ezme gibi bir durumu var herhalde
Kadında evde çalışıyor yani

Siz çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız kendi paranızla alın. Bir kadın erkeğe bağlı olmadan da evin ihtiyaçlarını almalı.

Valla başta yapılmalı böyle şeyler oldu ya armut piş ağzıma düş bulmuşlar dilsizi yapmazlar tabi.
Ben valla gittim enzadan doğtaştan dizdirdim evi ha gidip en pahalılarını almadım ama alıyorsak iyisini alayım diye direttim evde vardı zaten iki tane dedim en yenisini verin ben eskisinde oturmam ilk ve son cazgırlığımdı onlar sonrası bal kaymak.
Bazen diyoruz ki her şey ortak olmalı kimse kimseye yüklenmemeli. Ama yok bizim insanımız o kafadaki insana enayi gözüyle baktığı için bindikçe biniyorlar. İsteyen daha kıymetlidir her zaman bu görünen bir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…