Eski İşinize Geri Döner miydiniz?

Ahh bir bilseniz benim ne kadar çekingen olduğumu :KK43: Bi kaç boşboğaz dışında konuşan olacağını zannetmiyorum da müdürümde konuşsunlar sen işine bakarsın falan dedi.

Yaşınız kaç?
Maaş düşük diye işten çıkma işini ilk işimde yapmıştım.
Yeni kaynak bulmadan o yer bırakılmamalıyı 2. ya da 3. işimde öğrendim :))

İş hayatında böyle çekincelere yer olmamalı. Laf edeni umursamamak lafını söyleyip geçmek şart. Yoksa kolay kolay bir yerde barınıp hayatımızı idame ettiremeyiz.

Tabiri caizse biraz yırtık olmak şart. Yoksa gelen geçen ezmeye kalkıyor.
Ben bunu son 4-5 senede öğrendim.

Bir de her denilene karalar bağlamamak lazım tabi.

İşsizlik hiç kolay değil bu fırsatı kaçırmayın..

Ben müdürümle çok kavga ettim. Ama işten çıkarmak istediklerinde o çıkaramazsınız buraya lazım demiş.
İşte bu iş hayatıdır. Kişisel problemler rafa kalkmalı..

Yaşınız kaç?
Maaş düşük diye işten çıkma işini ilk işimde yapmıştım.
Yeni kaynak bulmadan o yer bırakılmamalıyı 2. ya da 3. işimde öğrendim :))

İş hayatında böyle çekincelere yer olmamalı. Laf edeni umursamamak lafını söyleyip geçmek şart. Yoksa kolay kolay bir yerde barınıp hayatımızı idame ettiremeyiz.

Tabiri caizse biraz yırtık olmak şart. Yoksa gelen geçen ezmeye kalkıyor.
Ben bunu son 4-5 senede öğrendim.

Bir de her denilene karalar bağlamamak lazım tabi.

İşsizlik hiç kolay değil bu fırsatı kaçırmayın..

Ben müdürümle çok kavga ettim. Ama işten çıkarmak istediklerinde o çıkaramazsınız buraya lazım demiş.
İşte bu iş hayatıdır. Kişisel problemler rafa kalkmalı..

27 yaşındayım. En uzun süreli işim buydu zaten.
Haklısınız, maalesef ben etrafın hakkımda söylediklerini çok takan biriyim. Yaptığımın ne kadar yanlış olduğunu bilsem de..

Kişisel problemini işe yansıtmamış müdürünüz, profesyonellik bu. Benim şükür olmadı öyle bir şeyim, müdürümle hem kişisel hem de iş açısından iyi anlaşıyorduk ki gitmemem içinde çok diretmişti.

Yerinizde olsam geri dönerdim.
İnsanların ne söyleyeceğini bu kadar umursarsanız iş hayatında çok yıpranırsınız.
O konuşan insanlar siz işsizken size maddi destek mi sağladılar?
Olaya böyle bakın.
İş hayatında tartışma,anlaşmazlık hatta ayrılık gayet normal.
'Şartlar o gün onu gerektirdi,ayrıldım,
bugün bunu gerektirdi,döndüm' der
kapatırsınız konuyu.

Merhaba hanımlar,

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Maaşımın hak ettiğim düzeyde iyileştirilmemesi nedeniyle altı yıl çalıştığım işten ayrılmıştım. Bu seneki zam oranı her zamankinden fazla olmuş, genelde %10-15 civarında yapıyorlardı, bu sefer %35 olmuş.

Geçen sene ayrılmıştım, hiçbir şekilde kötü bir ayrılık olmadı. Herkesle tek tek vedalaştım, hala görüşüp konuştuklarım var. Sadede gelirsek, uzun zamandır iş bulamadım. Geçtiğimiz hafta eski müdürüm beni aradı, tekrar oraya gelmemi istediğini söyledi. Tabii bu onun isteğiyle olmuyor; yönetiminde onaylaması lazım fakat o onaylayacaklarından emin, çünkü huzursuzluk yaratan kötü bir eleman falan olmadım hiç.
Müdürüm 1-2 hafta düşünmemi ve acele karar vermememi istedi. Bir yanım gitmek istiyor, çünkü mutlu bir çalışma hayatım vardı, tek sorun maaşımdı. Diğer yandan çok uzun süredir işsizim ve aşırı bunaldım. Paraya da ihtiyacım var. Bir yanımda 'şimdi bak yapamadı hemen geri geldi' diyecekler diyor. Biraz çekince var açıkçası.

Siz olsanız ne yapardınız? Gider miydiniz, yoksa yine böyle iş aramaya devam mı ederdiniz?
Aynı maaşa bile dönerdim çünkü iş yok

Yerinizde olsam geri dönerdim.
İnsanların ne söyleyeceğini bu kadar umursarsanız iş hayatında çok yıpranırsınız.
O konuşan insanlar siz işsizken size maddi destek mi sağladılar?
Olaya böyle bakın.
İş hayatında tartışma,anlaşmazlık hatta ayrılık gayet normal.
'Şartlar o gün onu gerektirdi,ayrıldım,
bugün bunu gerektirdi,döndüm' der
kapatırsınız konuyu.

Çok haklısınız, deneyeceğim bunu. Teşekkür ederim :)

Aynı maaşa bile dönerdim çünkü iş yok

Yok, aynı maaş olmayacak zaten.

Güzelim kimse bir şey diyemez üstünlük sende baksana vazgeçilememişsin bir de böyle düşün
Ola ki laf sokmaya kalkan olursa
“Bensiz olamadı buralar” de tebessüm et😊

Teşekkür ederim, bunu da deneyeceğim :)

gıderdım
mudur bu teklıfle geldıyse zaten onaylaması gereken herkes onaylamıs demektır :) sızın agzınızı yoklayan mudur ama hepsı zaten sızı orda ıstıyor demek kı

guzel teklıf degerlendırılmelı maas dısında bır sorun yasamamıssınız ıclerınde gorustuklerınızde varmıs hala yanı hıc kopmamıssınız zaten

Amaan millet konuşursa konuşsun. Gercekten zor bi donem is bulmak cok zor. Millet bi konusur iki konusur sonra susar. Ben ki burnu dusse yerden almayack bi insanım gururum herseyden once gelir kimse de arkamdan konussun istemem. Ama böyle bi durumda giderdim geri.

Merhaba hanımlar,

Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Maaşımın hak ettiğim düzeyde iyileştirilmemesi nedeniyle altı yıl çalıştığım işten ayrılmıştım. Bu seneki zam oranı her zamankinden fazla olmuş, genelde %10-15 civarında yapıyorlardı, bu sefer %35 olmuş.

Geçen sene ayrılmıştım, hiçbir şekilde kötü bir ayrılık olmadı. Herkesle tek tek vedalaştım, hala görüşüp konuştuklarım var. Sadede gelirsek, uzun zamandır iş bulamadım. Geçtiğimiz hafta eski müdürüm beni aradı, tekrar oraya gelmemi istediğini söyledi. Tabii bu onun isteğiyle olmuyor; yönetiminde onaylaması lazım fakat o onaylayacaklarından emin, çünkü huzursuzluk yaratan kötü bir eleman falan olmadım hiç.
Müdürüm 1-2 hafta düşünmemi ve acele karar vermememi istedi. Bir yanım gitmek istiyor, çünkü mutlu bir çalışma hayatım vardı, tek sorun maaşımdı. Diğer yandan çok uzun süredir işsizim ve aşırı bunaldım. Paraya da ihtiyacım var. Bir yanımda 'şimdi bak yapamadı hemen geri geldi' diyecekler diyor. Biraz çekince var açıkçası.

Siz olsanız ne yapardınız? Gider miydiniz, yoksa yine böyle iş aramaya devam mı ederdiniz?

Tekrar başlamamanız için bir sebep yok. Şartlar da başlamanızı gerektiriyor anlaşılan. Fazla incelemeyin ve başlayın...

işsizlikten iyidir yapamadi geri döndu demeleri icin bir sebep yok iyo bir elamanmıssiniz ki onlarda sizi geri aramış
ihtiyacinizda varmis ekmek parasinda gurur olmaz

Merhaba hanımlar,

Giderdim

gıderdım
mudur bu teklıfle geldıyse zaten onaylaması gereken herkes onaylamıs demektır :) sızın agzınızı yoklayan mudur ama hepsı zaten sızı orda ıstıyor demek kı

guzel teklıf degerlendırılmelı maas dısında bır sorun yasamamıssınız ıclerınde gorustuklerınızde varmıs hala yanı hıc kopmamıssınız zaten

Üst yönetimden de onay alacak, ama ret vereceklerini düşünse böyle bir şeyi teklif etmezdi diye düşünüyorum. Evet, maaş dışında bir sorunum yoktu ve açıkçası birazda özledim oradakileri. :)

Amaan millet konuşursa konuşsun. Gercekten zor bi donem is bulmak cok zor. Millet bi konusur iki konusur sonra susar. Ben ki burnu dusse yerden almayack bi insanım gururum herseyden once gelir kimse de arkamdan konussun istemem. Ama böyle bi durumda giderdim geri.

Haklısınız, zaten bende baştan konuşacaklarını düşünüyorum. Sonra susacaklar illa ki.

işsizlikten iyidir yapamadi geri döndu demeleri icin bir sebep yok iyo bir elamanmıssiniz ki onlarda sizi geri aramış
ihtiyacinizda varmis ekmek parasinda gurur olmaz

Çok ihtiyacım var hem de. Evde oturmaktan çok sıkıldım.

Kendim gitmezdim ama onlar çağırdıysa ve içimde de istek varsa giderdim. Mutluymuşsunuz da orda

İsteğim var. Çıktığıma çok pişman oldum zaten.

Back
X