- 24 Eylül 2013
- 9.948
- 32.593
- 748
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
En yakın arkadaşım gömleğimi vs beğendiğinde veririm. O da bana verir. Kardeşlerimle de öyle. Ama onun dışında kullanmamMalum ikinci el uygulamalarından yapılan satışlardan bahsetmiyorum.Biri size birşey verse giy diye giyer misiniz yada sürekli teklif etse yada küçüklüğünüzden beri böyle alışmış olan biri var mı yoksa bir bana mı garip geliyor?
Aynen benim annemde böyle yetiştirdi bizi belki çok birşeyin yoktu ama olanlar bana yeni alınmış benim kullandıklarımdı.Giymem. Allahıma şükürler olsun çoçukkende giymedim annem asla giydirmezdi. Büyüdüm anne oldum kızımada giydirmedim.Benim için tabu olan bir konu artık o kadar çok magaza, İnternet alışverişi varki çok ama çok uygunada, lüks ürünlerede herkes ulaşabiliyor. Eğer durumum yerindeyse bana garip geliyor neden başkasının eşyasını giyeyim. Durumum olmasaydı gene giymez az olsun öz olsun benim olsun der bir kaç parça eşyayla idare ederdim. Bu biraz olaya bakış acısı ve insanın tarzıyla alakalı.
Evet ya çok ucuza çalıştırılan işçiler içim acımıştı...Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca büyük zincir markaların ürünlerinin üretildiği, sweatshop olarak adlandırılan üretim yerlerinin hali/koşulları bilinse çoğu kişi alışveriş yapmaz diye düşünüyorum.
Kimin verdigine bagli. Aile icinde hep yapariz bunu. Ben giymekten sikildiklarimi abimin esine ya da ablama veririm, kardesim bana verir. Hatta ozel durumlar icin arkadasimla da yapariz. Bir gece icin giyecek bir kiyafeti ben ona odunc veririm, o bana verir. Mesela hamileyken zaten kisa sure giyecegim icin kendi hamilelik kiyafetlerinden vermisti. Neden olmasin? Surekliden kastinizi anlamadim ama. Ne siklikta teklif ediyor mesela?Malum ikinci el uygulamalarından yapılan satışlardan bahsetmiyorum.Biri size birşey verse giy diye giyer misiniz yada sürekli teklif etse yada küçüklüğünüzden beri böyle alışmış olan biri var mı yoksa bir bana mı garip geliyor?
Ben giyer miyim bilmiyorum çok beğendiysem giyerim muhtemelen. Kendimiz için değil ama aile dostu olduğumuz birileri var ikimizinde çocuklar erkek arada yaş farkı var öyle olunca sürekli değiş tokuş yapıyoruz. Onlarınkiler bize,bizimkiler onlara gidiyor sık sık. O ilk çocuğunun küçülenleri bana veriyor o ikinciye hamileyken ben oğlumunkileri verdim şimdi ben hamileyim tekrar o bana geri verdiMalum ikinci el uygulamalarından yapılan satışlardan bahsetmiyorum.Biri size birşey verse giy diye giyer misiniz yada sürekli teklif etse yada küçüklüğünüzden beri böyle alışmış olan biri var mı yoksa bir bana mı garip geliyor?
Nasıl yani? Eski kıyafetini birine verme hastalığı mı?Amin muhtaçtır durumundan değil aslında benim bahsettiğim bir nevi alışkanlık hatta hastalık varmış böyle bilmiyordum.
Bence çok şanslıymışızAynen benim annemde böyle yetiştirdi bizi belki çok birşeyin yoktu ama olanlar bana yeni alınmış benim kullandıklarımdı.
Yok eski eşyaları biriktirme hastalığı oradan buradan toplama böyle birşey varmış.Nasıl yani? Eski kıyafetini birine verme hastalığı mı?
Kesinlikle öyleBence çok şanslıymışız❤ Çok güzel bir alışkanlık kazandırdılar bize.
Çocuk başka mesele onlar doğru düzgün giymiyor ki zaten benim bahsettiğim içinde giyilemeyecek durumda olanlar falanda var lastikle bedeni küçültülmüş pantolonl gibi vs.Yada üç beden büyük gömlek.Ben giyer miyim bilmiyorum çok beğendiysem giyerim muhtemelen. Kendimiz için değil ama aile dostu olduğumuz birileri var ikimizinde çocuklar erkek arada yaş farkı var öyle olunca sürekli değiş tokuş yapıyoruz. Onlarınkiler bize,bizimkiler onlara gidiyor sık sık. O ilk çocuğunun küçülenleri bana veriyor o ikinciye hamileyken ben oğlumunkileri verdim şimdi ben hamileyim tekrar o bana geri verdisıfır masraf mesela ben yeni bebeğe hiç bişey almicam yenidoğan olarak. Karşı değilim böyle şeylere
O zaman farklı canım ayıp yani onlar verilir mi ? Tabiki kabul etmem öyle bişeyi. Hakaret gibi o ne öyle.Çocuk başka mesele onlar doğru düzgün giymiyor ki zaten benim bahsettiğim içinde giyilemeyecek durumda olanlar falanda var lastikle bedeni küçültülmüş pantolonl gibi vs.Yada üç beden büyük gömlek.
Aslında aile içinden değil oradan buradan gelen şeyler uzak akraba tanıdık kolu komşu üç beş ayda bir sen giymek ister misin istemiyorsan sütçüye verelim deniyor ki bunu toplayan insan durumu kötü olan biri değil alışkanlık komşularının çöpe atılmış fotoğraflarını bile alıp evine koyan biri...Kimin verdigine bagli. Aile icinde hep yapariz bunu. Ben giymekten sikildiklarimi abimin esine ya da ablama veririm, kardesim bana verir. Hatta ozel durumlar icin arkadasimla da yapariz. Bir gece icin giyecek bir kiyafeti ben ona odunc veririm, o bana verir. Mesela hamileyken zaten kisa sure giyecegim icin kendi hamilelik kiyafetlerinden vermisti. Neden olmasin? Surekliden kastinizi anlamadim ama. Ne siklikta teklif ediyor mesela?
Ben bunu anlatamadım işteO zaman farklı canım ayıp yani onlar verilir mi ? Tabiki kabul etmem öyle bişeyi. Hakaret gibi o ne öyle.
Genel görüşü merak ediyorum hepsi bu biryere dayanmasını gerek yok.Konunun ucu kayinvalidene dayanacak gibi geliyor nedense
İsteyen giyer istemeyen giymez, ayıp değil, günah değil başkasının kıyafetini giymek.
Burada verilen cevapların, kime ne faydası olacak ki?
Şey deseniz verdiklerinde “Bana vereceğine ihtiyacı olan birine verseniz ?” Ne bileyim belki anlarlar. Yada bakıp “ben sizin verdiklerinizi ihtiyaç sahiplerine veriyorum. Ama bunlarda çok eski verilmez” filan.Ben bunu anlatamadım işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?