• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski Kocanın Evinde Yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevdiğim adam olsa sofra mı kursam mı mı? İlginçsiniz yahu ev sizin değil ki? Çocuğunuzun bile değil anladığım kadarıyla, adam size vermemiş emanet etmiş ileride çocuğuna verir belkiiii. İlk çocuğun odasını mı yaptı? Yani babası neden yapmasın? Burada adamı nerede kötüledim tam olarak? Adam haklı sen unutamamışsın bu insanı. Birgün geri döneceğini ümit ediyorsun sanırım.
Hay Allah, ev benim değil de sofra benim. Bak süpersin, işte buna geliyor konu, “unutamamışsın”. Ne dedim de bir anda unutamamışsın oldu bunu anlamıyorum. İdeal dünyada, aslında olması gerekenleri yapan bir adam haklısın. Sanırım tanık olduğum bekar babaların eksik tutumlarını gördükçe haliyle bu adamı takdir edesim, savunasım geliyor. Bu da sanki romantik hislerle söylenmiş gibi duruyor.

Mevcut ekonomik kosullar altinda mantıklı olani yapiyorsunuz. Karsi tarafin bunu anlamamasi normal. Anormal olansa o evden cikmaniz icin 2.aydq evlenme plani yapmasi.
Baska bi acidan dusundum. Eski esim evlenirken aldigimiz esyalari kullaniyor. Koltuk, yatak, bardak, hatta halamin aldigi ev hediyesi bile duvarda duruyor. Kiz arkadaslarina söylemiyodur bile. Nereden bilecekler ki. Bence sizde soylemeyebilirsiniz yani. Iliskiniz rayina oturunca aciklarsiniz durumu

Çok ilginç dinamiklerin olduğu bir hayatta yaşıyoruz. Siz çok asil bir kadınsınız her lafınızdan belli, eski eşiniz de cidden efendi, düzgün adammış ama bu iki düzgün insan bir evliliği yürütememişler, insan ilişkilerinde 2+2 her zaman 4 etmiyor demek. Neyse ki evladınız çok şanslı herkese nasip olmaz böyle kaliteli ebeveynler, nacizane tebrik etmek istedim.

Ben sevgilini haklı buldum ben de istemezdim sevgilimin böyle bir evde oturmasini ama ayrılacak bisey yok abartmış onun ayrılası varmış zaten.
Ama sen bu sözleşmeyi yaparak yanlış yapmışsın şimdi evlensen ve eşinin evine taşınsan bir de üstüne nafakasız kalacaksın nasıl olacak ?
O evi kiraya verip kirasını almana izin verecek mi eski eşin ?

Çok ilginç dinamiklerin olduğu bir hayatta yaşıyoruz. Siz çok asil bir kadınsınız her lafınızdan belli, eski eşiniz de cidden efendi, düzgün adammış ama bu iki düzgün insan bir evliliği yürütememişler, insan ilişkilerinde 2+2 her zaman 4 etmiyor demek. Neyse ki evladınız çok şanslı herkese nasip olmaz böyle kaliteli ebeveynler, nacizane tebrik etmek istedim.
Çok teşekkür ederim, çok naziksiniz🙏 Yavrunun mutluluğu esas alınınca, karşıdaki kişi de babalık görevlerini yapınca kolay çok şükür sağlıklı bir iletişim kurmak. Allah tüm boşanmış ailelerin evlatlarına bu konforu nasip etsin. İki ebeveyne de hidayet versin ki varken çocuklar analarından babalarından olmasın🙏

ne yazıldı yorumları okumadım ama sevgiline neymiş o evden evlenince kendi evinize tasınırsınız zaten. Ayrıca ayrıldığınız iyi olmuş. Daha yolun başında annesi bile sana akıl vermeye başlamış

O ev evladının evi kimseyi ilgilendirmez. Elin herifi de 2 ay gibi kısacık bir sürede yorum yapamaz. Ona ne. O evin tapusu senin olaydı da bakaydın nasıl da pılını pırtısını kapıp yerleşiyordu..

Ben sevgilini haklı buldum ben de istemezdim sevgilimin böyle bir evde oturmasini ama ayrılacak bisey yok abartmış onun ayrılası varmış zaten.
Ama sen bu sözleşmeyi yaparak yanlış yapmışsın şimdi evlensen ve eşinin evine taşınsan bir de üstüne nafakasız kalacaksın nasıl olacak ?
O evi kiraya verip kirasını almana izin verecek mi eski eşin ?
Çok şükür mesleğim var, babası zaten çocuğuna tutkun bir adam. İhtiyaç durumunda üzerine düşeni yapar.
Sevgiliye gelince, sen beni oyalıyorsun, evleneceğin yok gibi anlık çıkışlarıyla beni bolca dumura uğrattığı ayrıl barış bir 2 sene geçirdik. O ilk kavgada belli etmiş aslında çocuk kendini. Neyse göreceğimiz varmış.

Evlenince zaten evden ayrılacaksınız. Evlenene kadar da nerede yaşadığınız kimseyi ilgilendirmez

Son zamanlarda tanıdığım iki çift boşandı. İki erkek de ceketini alıp çıktı, annelerle çocuklar aynı evde aynı eşyalarla hiç düzen bozmadan hayatlarına devam ediyorlar. İlk değilsiniz, son da olmayacaksınız. Sorun edileceği hiç aklıma gelmezdi.

Türkiye standartlarına göre eski eş nabırvan😅
Ay yiyip için gezin ne evliliği be dostum
Vallahi yenisi eskisinden iyi olmayacak
Çocuk büyüdü işine aşına kavuştu sende evlenme konusunda aynı fikirdeysen bulursun birini
Benim naçizane fikrim bu

Türkiye standartlarına göre eski eş nabırvan😅
Ay yiyip için gezin ne evliliği be dostum
Vallahi yenisi eskisinden iyi olmayacak
Çocuk büyüdü işine aşına kavuştu sende evlenme konusunda aynı fikirdeysen bulursun birini
Benim naçizane fikrim bu
Ya ben evlilikten hiçbir şey anlamadım:) Romantik beklentilerim var hala :) Mesela düğünlerde gelin damadın ilk dansının bitmesini dört gözle bekleyen o davetli çiftler vardır ya, hemen atarlar kendilerini sahneye. Ayhh içim bir hoş oldu yine😂

Peki bu evden çıktınız evlendiniz diyelim,aynı konforu bu adam sağlayabilecek mi size?siz çıkarsanız eski eş doğal olarak yerşeleşek,ve adamın hayatındaki kişi kurulacak oraya,evlilikte olursa o ev ,tamamen çocuğunuzun evi olmaktan çıkacak..2 ay böyle ciddi kararlar için çok erken..belli ki duygular coşmuş mantıklı düşünülemiyor..Aklıma Magazinden bir konu geldi..Demet Şener ve i.kutluay boşanırken,ibrahim Kutluay, kendisine ait lüks villasını düzenleri bozulmasın diye Demet ve çocuklarına oturum hakkı vermişti..sonra Demetin hayatına biri giriyor aynı sizin konu gibi adam eski eşin evinde oturma diyor,çıkıyor villadan ve evleniyorlar ama o evlilik de yürümüyor boşanıyorlar,villadan oturum hakkı da gitmiş oluyor...Bu örnek belki size yol gösterici olur..

Peki bu evden çıktınız evlendiniz diyelim,aynı konforu bu adam sağlayabilecek mi size?siz çıkarsanız eski eş doğal olarak yerşeleşek,ve adamın hayatındaki kişi kurulacak oraya,evlilikte olursa o ev ,tamamen çocuğunuzun evi olmaktan çıkacak..2 ay böyle ciddi kararlar için çok erken..belli ki duygular coşmuş mantıklı düşünülemiyor..Aklıma Magazinden bir konu geldi..Demet Şener ve i.kutluay boşanırken,ibrahim Kutluay, kendisine ait lüks villasını düzenleri bozulmasın diye Demet ve çocuklarına oturum hakkı vermişti..sonra Demetin hayatına biri giriyor aynı sizin konu gibi adam eski eşin evinde oturma diyor,çıkıyor villadan ve evleniyorlar ama o evlilik de yürümüyor boşanıyorlar,villadan oturum hakkı da gitmiş oluyor...Bu örnek belki size yol gösterici
Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın tabi ama evlenme kararı verecek noktaya gelince de sonrası çok kısmet işi. Zaten çocuk üniversiteye gidince elbet çıkarım buradan. Şurada kaldı 4-5 sene. Ama acele etmeme konusunda çok haklısınız, en az 1-2 sene geçirmeden evlenmek akıl karı değil.

Merhaba Hanımlar,
Öncelikle Rabbim hepimizin gönlüne göre versin.
6 yıl önce boşandık. Boşanma aşamasında kendime ev buldum ve eski eşim- çocuğumun babası “Çocuğun aile hayatı zaten bozulacak, bari düzeni bozulmasın siz taşınmayın ben senin bulduğun eve geçerim” dedi ve sadece kişisel eşyalarını alarak evden ayrıldı. Ev adamın, bulunduğum şehrin en iyi yerinde, bahçeli, güvenlikli, villa tipi bir ev. Arabalarımız dışında da başka bir mal varlığımız yok. Ben de adam daha ne yapsın diyerek nafaka vs. talep etmedim. Bunları da boşanma protokolüne böyle işledik. Allah razı olsun.
Zaman geçti, hayatıma biri girdi. İlk tartışmamızda “sen zaten eski kocandan kopamamışsın, kendi ayaklarının üstünde duramıyorsun, hala onun evinde yaşıyorsun” deyiverdi. Neyse anlattım, açıkladım, sakinleştik. Daha ilişkinin 2. ayında tutturdu evlenelim taşın oradan diye. Çok seviyorum, aşığım ama sırf bunun için evlilik aceleyle getirilir mi? Annesi dahil aynı şeyi söyledi, oğlum haklı doğru değil o evde oturman diye. 6 yıl boyunca bahçe eşiğinden girmeyen, orası benim değil yavrumun evi sen de bakım verensin, tabiki onunla oturacaksın diyen bir eski eş. Saygım sonsuz, biri gıyabında laf edecek olsa aslan kesiliyorum. Ama and olsun ki sıfır romantik bir his. Aynı eve girsek boğarım o derece anlaşamıyoruz.
O eski sevgiliden ayrıldım başka sebepler de eklenince.
Evliliğe, yuva kurmaya açığım ve gönüllüyüm.
Derdim şu ki herkes böyle mi düşünür diye diye korkuyorum, kaçıyorum artık biriyle tanışmaktan. Saklanması gereken bir şey olduğunu da düşünmüyorum eski eşin evinde oturulmasının. Siz ne düşünüyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız? Tanışmanın başlarında saklanması gereken bir konu mu sizce, ben mi yanlış düşünüyorum?
Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bence kurulu düzeni bozmamaniz çok iyi olmuş. Millet ne derse desin en doğrusu bu eşinizi de tebrik ederim. Sadece Suna takıldım ev sizin adınıza geçti mi yarın öbür gün bir evlilik yaparsanız eski eşiniz çıkın demesin

saklanması gereken bir şey değil
sizle görüşen kişiler zaten çocuğunuz olduğunu bilmiyor mu ?
biliyor
çocuğumuz için eski eşimle onun en rahat edeceği evin bu ev olduğunu düşündük ve böyle karar aldık dersiniz.

siz aslında çocuğunuzun evinde yasıyorsunuz

yeniden evlenseniz çocuğunuz nerede ve kimle yaşayacak?
sonuçta onun da rahat edeceği bir ev de yaşaması gerekiyor.
sağ olsun babası evladının rahatını düşünmüş evi size tahsis etmiş
siz de önce çocuğunuzu düşünün
hayatınıza girecek olan kişiler için ev değiştirmeyi düşünmeyin

Güzel Hanımlar,
Yıllardır bu platformu takip eden biri olarak, açılan bazı konularda, konu sahiplerinin bakış açılarını, olayları nasıl zora sürdüğünü, kendi hayatını zorlaştırdıklarını hayretle okurdum. Kendi konumda da acaba ben de mi benzer bir haldeyim, yanlış mı düşünüyorum diye merak ederek bu başlığı açtım. Yapılan yorumlar açıkçası içimi çok rahatlattı ve konuyu bir arkadaşımızın da çok güzel özetlediği gibi “Çocuklu bir hayat, onun yararını önce tutar. Bunu idrak edemeyen de istediği yere gidebilir.” duruşuyla zihnimde oturtmaya karar verdim. Bir diğer çıktı ise romantik bir iletişimde olduğum kişiye eski eşten övgüyle bahsedilmemesi kararım. Maksat ne olursa olsun karşıdaki erkeğin yanlış anlamasına yol açabilecek bir durum.

Değerli yorumlarınız, farklı bakış açılarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgiler

@Mune rica etsem konuyu yoruma kapatabilir misiniz?

daha ilk tartismada icinde tuttuklarini böyle elestirel ve üst perdeden dile getiren, kirmak icin konusan dangalagi elemis olmussun iste ne güzel
lİlk tartışmamızda “sen zaten eski kocandan kopamamışsın, kendi ayaklarının üstünde duramıyorsun, hala onun evinde yaşıyorsun” deyiverdi.
ben cocugumun alistigi, guvenlikli nezih villada böyle harika bir evi birakmazdim. 6 sene once o tutmak istedigin ev belki makuldur ama bugun kirasi milyon milyardjr. ev sahiplerinde insaf yok devamli eski oturani çıkartıp yenisine daha pahaliya verme derdindeler.
neden bu stresi yasayasin ki?
ohh en iyi tercihi yapmissin evden cikmayarak.
bu senin tercihin, senin tercihini sorgulayabilirler, anlarim. ama "bu onun karari" diyebilmeleri lazim. bunu diyip saygi duymayanj zaten alip da ne yapacaksin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X