• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski Kocanın Evinde Yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne alaka boşanmada zaten hakim oturulan Evin oturum hakkını velayet verilen tarafa veriyor çocukların düzeni için. nafaka da almamışsınız bi nevi geçici Mal paylaşımı gibi bir şey olmuş ki yasal hakkınız. 2 aylık ilişki ne karışır sizin çocuğunuzla hayatınıza. ilişki evliliğe gidince zaten başka Bi yere taşınılır eski eş de istemez zaten elin adamı gelsin benim evimde otursun. ayrılmakla iyi yapmışsınız belli ki boşanmanızı eski eşinizi hatta belki çocuklu olmanızı problem edecek biriymiş.

ayrıca 2 aylık ilişkideki adamı eski eşimin Bana tahsis ettiği eve değil kendi evime de almam çocuklarım varken. evlenmek ayrı evlenirsin aile bi eve çıkarsın ama sevgiliyken evime gelemez. Bu kadar yeni Bi ilişki çocukları tanıştırmak için bile uygun değil. çocuksuz olan istediğini yaşar ama çocuk olunca işler değişir.

Ne alaka boşanmada zaten hakim oturulan Evin oturum hakkını velayet verilen tarafa veriyor çocukların düzeni için. nafaka da almamışsınız bi nevi geçici Mal paylaşımı gibi bir şey olmuş ki yasal hakkınız. 2 aylık ilişki ne karışır sizin çocuğunuzla hayatınıza. ilişki evliliğe gidince zaten başka Bi yere taşınılır eski eş de istemez zaten elin adamı gelsin benim evimde otursun. ayrılmakla iyi yapmışsınız belli ki boşanmanızı eski eşinizi hatta belki çocuklu olmanızı problem edecek biriymiş.
Ev adamın, evlenmeden önce aldığı ev. Hiçbir hakkım yok diye biliyorum, benzer durumdaki kadınlarımız için güzel bir bilgi🙏
Çocuklarımızın hemcins ve ayına kadar aynı yaşta olması, müthiş anlaşmaları ikimiz için de ilişkinin 2 sene sürmesinin en güzel sebeplerinden biriydi. Ama varoluş sancılarını aşacak cesareti olmadığı için anlaşamadık, yolu açık olsun.

ayrıca 2 aylık ilişkideki adamı eski eşimin Bana tahsis ettiği eve değil kendi evime de almam çocuklarım varken. evlenmek ayrı evlenirsin aile bi eve çıkarsın ama sevgiliyken evime gelemez. Bu kadar yeni Bi ilişki çocukları tanıştırmak için bile uygun değil. çocuksuz olan istediğini yaşar ama çocuk olunca işler değişir.
Birlikte pikniklere, müzelere vs. gidildi ama çocuklar sevgili olduğumuzu hiç bir zaman bilmedi, merak ediyorum büyüyünce soracak mı benimki siz sevgili miydiniz diye? Çünkü çocukluk arkadaşımdı, çok ortak çevremiz olduğundan eski arkadaşız diyebildik onlara.

Ev adamın, evlenmeden önce aldığı ev. Hiçbir hakkım yok diye biliyorum, benzer durumdaki kadınlarımız için güzel bir bilgi🙏
Çocuklarımızın hemcins ve ayına kadar aynı yaşta olması, müthiş anlaşmaları ikimiz için de ilişkinin 2 sene sürmesinin en güzel sebeplerinden biriydi. Ama varoluş sancılarını aşacak cesareti olmadığı için anlaşamadık, yolu açık olsun.
Ev benim deseniz valizi kaptığı gibi baş köşeye yerleşecek tiplerde yok eski eşinden kopamamışsın, yok anı hatıra bilmem ne diye zırvalamasınlar hiç.

Çocuğun üstün yararı diye bir şey var yani, kafanıza takmaya bile değmez.

farketmiyor mülkiyet hakkı değil oturum hakkı veriliyor eğer evliyken o evde yaşandıysa kafını evi yoksa babanın maddi durumu müsaitse vs vs bazı şartları var.

Onun lafıyla evden çıksaydınız, bu belirsiz ekonomide, orantısız şekilde yükselen kira derdiyle uğraşacaktınız. Günün sonunda umrunda da olmayacaktı. O yüzden hiç acabalık bir konu yok ortada, bundan sonrası içinde.
Çocuklu bir hayat, onun yararını önce tutar. Bunu idrak edemeyen de istediği yere gidebilir.

Ev benim deseniz valizi kaptığı gibi baş köşeye yerleşecek tiplerde yok eski eşinden kopamamışsın, yok anı hatıra bilmem ne diye zırvalamasınlar hiç.

Di mi ya, kopamamış olsam ne diye birlikte devam etmeyelim? Bir de boşanma gibi ciddi bir süreç geçiren insanlardan bu lafı duymak çok sinir bozucu. Bir insan koca olarak iyi değildi diye nefret mi edelim illa, atıp tutalım mı? Takmayacağım tamam. Kendine güvenmeyen gitsin kendisini geliştirsin.

Onun lafıyla evden çıksaydınız, bu belirsiz ekonomide, orantısız şekilde yükselen kira derdiyle uğraşacaktınız. Günün sonunda umrunda da olmayacaktı. O yüzden hiç acabalık bir konu yok ortada, bundan sonrası içinde.
Çocuklu bir hayat, onun yararını önce tutar. Bunu idrak edemeyen de istediği yere gidebilir.
Vayy “Çocuklu bir hayat, onun yararını önce tutar. Bunu idrak edemeyen de istediği yere gidebilir.”
Oturduğum yerden, olmayan flörtlerime kurulup bu mesajı ilettim:) çok yaşayın be hanımlar🙏

Öncelikle eski eşinize olan saygınızı ve ondan bahsediş biçiminizi takdir ettim. Bu devirde böyle medeni ve seviyeli ayrılıklara hasret kaldık. Çok haklısınız, bir insanın iyi bir eş olamaması, iyi bir insan olmadığı anlamına gelmez.

O evde oturmanızı şu an çok tabii buluyorum. Gelecekte evlenip yeni bir yuva kuracak olursanız elbette eski yuvanızı inşa ettiğiniz evde değil, başka bir yerde yaparsınız bunu. Zaten o durumda bence eski eşiniz de bunu tasvip edecektir. Fakat şu an, sırf yeni sevgili kişisi eski eşinizin mülkü olan evde oturmanızı onaylamıyor diye yangından mal kaçırır gibi evlilik işleri... Yukarıda da söylemişler, evet, biraz ergen işi.

Çocuklarınızın düzeninin bozulmaması kadar sizin iç huzurunuz da önemli. Yavrularınızı öncelerken kendi huzurunuzu görmezden gelmeyin. O evde, o standartlarda, o düzende konforunuz yerindeyse yeniden evlenene kadar bunu bozmanıza gerek yok. Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah en kısa zamanda sizi ve şartlarınızı olduğu gibi kabullenen ve seven biriyle tanışır hayatınızı birleştirirsiniz.

Birlikte pikniklere, müzelere vs. gidildi ama çocuklar sevgili olduğumuzu hiç bir zaman bilmedi, merak ediyorum büyüyünce soracak mı benimki siz sevgili miydiniz diye? Çünkü çocukluk arkadaşımdı, çok ortak çevremiz olduğundan eski arkadaşız diyebildik onlara.
Bacım her şeyi doğru düşünmüşsün, ergen adama da postayı koymuşsun tebrik ederim ama 2 ayda çocuğu böyle tiplere maruz birakma derim. Iyice tanı et emin ol çocuğunu öyle tanistir. Eve de alma uzun bir süre.

Di mi ya, kopamamış olsam ne diye birlikte devam etmeyelim? Bir de boşanma gibi ciddi bir süreç geçiren insanlardan bu lafı duymak çok sinir bozucu. Bir insan koca olarak iyi değildi diye nefret mi edelim illa, atıp tutalım mı? Takmayacağım tamam. Kendine güvenmeyen gitsin kendisini geliştirsin.
Ya boş beleş çık o evden demek kolay,aynı standartlarda bir ev sunabilecek miydi sanki size?
Saçma sapan kompleksleri yüzünden çocuğumun düzenini bozacağım oldu.

Büyük ihtimalle kendi eski karısına ve çocuğuna böyle yapmamıştır, yapanı görüncede analı oğullu kudurmuşlar bence.

2. ayda evlenelim çık o evden demek senin çocuğun zerre umurumda değil demek. Barzo maganda tiplere sen kimsin kardeş ne haddine benim çocuğumun hayatı düzeni hakkında karar mercii olmak demeyip ama çok aşığım ama tutku bla bla... Gaza gelip evlenseniz 3. ayda aynı evin içine girince anlaşamazsanız ne olacaktı? Ya da çocuğunuz gözüne batmaya başlasaydı? Kendi evinde ezikleyecek miydi çocuğu? Eski eşe ben ettim sen etme mi diyecektiniz? Ev sizin olsaydı köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyip çoktan postu sermişti bir köşeye. Havaya poza bak, sanki kadın çöpsüz üzüm, çık o evden diyor. Babası düzeni değişmesin çocuğum mağdur olmasın diyor elin hanzosu bana ne çocuğun düzeninden diyor.

Ya boş beleş çık o evden demek kolay,aynı standartlarda bir ev sunabilecek miydi sanki size?
Saçma sapan kompleksleri yüzünden çocuğumun düzenini bozacağım oldu.

Büyük ihtimalle kendi eski karısına ve çocuğuna böyle yapmamıştır, yapanı görüncede analı oğullu kudurmuşlar bence.
Hem rumuzundan - bayılırım o diziye- hem de yorumlarından beni tanıyan birisi olduğunu düşünmeye başladım:)
Ben de hekim ve sağlam bir mal varlığı olan annesine “neden ailesinin evine dönen eski gelininize böyle bir teklifte bulunmuyorsunuz” demiştim.

Biri düşüncemi yazmış sonunda ❤️

Konu sahibi ,
Ev sizin olmayınca hayal kırıklığına uğramış gibi
Ben kimse için çocuğumun düzenini bozmazdım

Merhaba Hanımlar,
Öncelikle Rabbim hepimizin gönlüne göre versin.
6 yıl önce boşandık. Boşanma aşamasında kendime ev buldum ve eski eşim- çocuğumun babası “Çocuğun aile hayatı zaten bozulacak, bari düzeni bozulmasın siz taşınmayın ben senin bulduğun eve geçerim” dedi ve sadece kişisel eşyalarını alarak evden ayrıldı. Ev adamın, bulunduğum şehrin en iyi yerinde, bahçeli, güvenlikli, villa tipi bir ev. Arabalarımız dışında da başka bir mal varlığımız yok. Ben de adam daha ne yapsın diyerek nafaka vs. talep etmedim. Bunları da boşanma protokolüne böyle işledik. Allah razı olsun.
Zaman geçti, hayatıma biri girdi. İlk tartışmamızda “sen zaten eski kocandan kopamamışsın, kendi ayaklarının üstünde duramıyorsun, hala onun evinde yaşıyorsun” deyiverdi. Neyse anlattım, açıkladım, sakinleştik. Daha ilişkinin 2. ayında tutturdu evlenelim taşın oradan diye. Çok seviyorum, aşığım ama sırf bunun için evlilik aceleyle getirilir mi? Annesi dahil aynı şeyi söyledi, oğlum haklı doğru değil o evde oturman diye. 6 yıl boyunca bahçe eşiğinden girmeyen, orası benim değil yavrumun evi sen de bakım verensin, tabiki onunla oturacaksın diyen bir eski eş. Saygım sonsuz, biri gıyabında laf edecek olsa aslan kesiliyorum. Ama and olsun ki sıfır romantik bir his. Aynı eve girsek boğarım o derece anlaşamıyoruz.
O eski sevgiliden ayrıldım başka sebepler de eklenince.
Evliliğe, yuva kurmaya açığım ve gönüllüyüm.
Derdim şu ki herkes böyle mi düşünür diye diye korkuyorum, kaçıyorum artık biriyle tanışmaktan. Saklanması gereken bir şey olduğunu da düşünmüyorum eski eşin evinde oturulmasının. Siz ne düşünüyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız? Tanışmanın başlarında saklanması gereken bir konu mu sizce, ben mi yanlış düşünüyorum?
Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kim olsa istemez.Eski eşiniz elinizi kolunuzu bağlamış.Biliyor artık kimse size yaklaşamaz.Evi ya sizin ya çocuğun üstüne yapsın.Ya da yaşayın böyle tercih sizin.Saklamanız,başkasından önce kendinize olan saygınızı yitirmenize sebep olur.

Eşyalara ve mekanlara anlam yuklemeyi çok saçma buluyorum. Eski eş kadına değil, çocuğuna iyilik yapmış. Evin kullanim hakkını vermiş sadece, çocuğun sorumluluğuna karşılık adil bile diyemiyorum.
Kocandan kopamamişsin sözlerine ancak totomla gulerim ben. Bahsettiğiniz şekilde bir evin kira parasını bana vereceklerse, söyleyenleri belki dikkate alabilirim.

Hem rumuzundan - bayılırım o diziye- hem de yorumlarından beni tanıyan birisi olduğunu düşünmeye başladım:)
Ben de hekim ve sağlam bir mal varlığı olan annesine “neden ailesinin evine dönen eski gelininize böyle bir teklifte bulunmuyorsunuz” demiştim.
Yok valla tanımıyorum da 🤣böylelerinin ciğerini bildiğim için hiç romantik olamıyorum.

2. ayda evlenelim çık o evden demek senin çocuğun zerre umurumda değil demek. Barzo maganda tiplere sen kimsin kardeş ne haddine benim çocuğumun hayatı düzeni hakkında karar mercii olmak demeyip ama çok aşığım ama tutku bla bla... Gaza gelip evlenseniz 3. ayda aynı evin içine girince anlaşamazsanız ne olacaktı? Ya da çocuğunuz gözüne batmaya başlasaydı? Kendi evinde ezikleyecek miydi çocuğu? Eski eşe ben ettim sen etme mi diyecektiniz? Ev sizin olsaydı köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyip çoktan postu sermişti bir köşeye. Havaya poza bak, sanki kadın çöpsüz üzüm, çık o evden diyor. Babası düzeni değişmesin çocuğum mağdur olmasın diyor elin hanzosu bana ne çocuğun düzeninden diyor.
Evet ya boşuna demiyorlar çok aşıkken evlenme diye. Aman hanımlar, bunun vallahi yaşla da ilgisi yokmuş onu anladım. Kız arkadaşlarımın ilişkilerine “ Ulu Kadın” gibi yorumlar yapardım. Araya duygu girince ne akıl kaldı ne mantık. Buradaki döndürme dualarında buluyordum kendimi her sürtüşmede. Resmen korunuyormuşum, Rabbim gönlümü feraha erdirdi çok şükür🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X