Eski komşuluklar neden yok?

birbaktim

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
261
-296
13
33
Çocukluğumda ne güzel komşuluk ilişkileri vardı. Şimdi apartman kültürü insan ilişkilerini iyice yok etti. Ben evime taşınalı aylar oldu. Binada hiç kimse bir hoş geldin bile demedi. Hiçbirinin adını sanını bilmiyorum. Kimse kimseye oturmaya gitmiyor. Resmen yalnızlaşmış herkes kabuğuna çekilmiş. Sıfır sosyal lik. Bu nasıl bir yaşam? Oysa çocukluğumda evimiz bahçemiz hiç boş kalmazdı. Yaz akşamları komşu sohbetleri bir başka olurdu. Özlüyorum o günleri.

Çünkü haklı olarak kimse birbirine güvenmiyor, güvenmemeli de. Çok istiyorsanız kendiniz davet edin. Kimsenin size hoş geldiniz deme borcu yok.
Ne bu şiddet bu celal :
Gerçekten öyle zaman kötüleştikçe insanlar birbirinden kaçar oldu o eski samimiyet kalmadı artık.
Doğum yapacağımız tarihler aynı :) nasıl gidiyor hamilelik? Cinsiyeti nedir?

ben de komşuluğu hiç sevmem :)
çocukken de sevmezdim..

ama çok istiyorsunuz yapın bir kek siz gidin.. :)

Ne bu şiddet bu celal :

Doğum yapacağımız tarihler aynı :) nasıl gidiyor hamilelik? Cinsiyeti nedir?
Aaa merhaba dikkat etmemişim sen temmuz anneleri grubunda yok musun ? cinsiyet erkek benim biraz zor geçti ama şu an toparladık sayılır senin nasıl gidiyor baya az kaldı

Varım grupta ama üst üste çok fazla mesajlaşma oluyor kafam karışıyor hep, yetişemiyorum :) benim de erkek. Benim başından beri riskliydi gebeliğim, daha öncesinde bir düşüğüm olduğu için. Ayrıca belirtileri de çok yoğun hissettim. Bulantılar halsizlik vs. İlk zamanlar öok zordu. Şükürler olsun 32ye kadar sağ salim gelebildik. İnşallah zamanında olur doğumumuz. Şimdilik iyi gidiyor, daha rahatım. Bakalım 2,3 hafta sonra doğum şekli planlanacak. Doğum yapacağım hastane ve doktorla görüşmeye gideceğim. Çanta hazırlıklarımız artık tamam sayılır :)

Aaa merhaba dikkat etmemişim sen temmuz anneleri grubunda yok musun ? cinsiyet erkek benim biraz zor geçti ama şu an toparladık sayılır senin nasıl gidiyor baya az kaldı
Varım grupta ama üst üste çok fazla mesajlaşma oluyor kafam karışıyor hep, yetişemiyorum :) benim de erkek. Benim başından beri riskliydi gebeliğim, daha öncesinde bir düşüğüm olduğu için. Ayrıca belirtileri de çok yoğun hissettim. Bulantılar halsizlik vs. İlk zamanlar öok zordu. Şükürler olsun 32ye kadar sağ salim gelebildik. İnşallah zamanında olur doğumumuz. Şimdilik iyi gidiyor, daha rahatım. Bakalım 2,3 hafta sonra doğum şekli planlanacak. Doğum yapacağım hastane ve doktorla görüşmeye gideceğim. Çanta hazırlıklarımız artık tamam sayılır :)

Hala var, sadece kendinize benzer insanlarla oluyor o işler.

Eski evimde komşularla merhabadan öteye gitmezdim. Çünkü oturup muhabbet edebileceğim, zaman geçirebileceğim insanlar değildi.

Şu an oturduğum sitede çok tatlı komşularım oldu. Yazın sitenin ortak alanlarında kışın evlerde ailece sıklıkla görüşüyoruz. Dışarda planlar yapıyoruz, özel günleri birlikte geçiriyoruz.

Yani mesele komşuluğun kalmaması değil, aynı frekansta olduğunuz insanlarla bir araya gelememek.

Benimde kanamalı sürdü 2 buçuk ay sonra geçti Allaha çok şükür şimdi de dua ediyorum vaktinde gelsin diye Rabbim bize bağışlasın benim bu gün dolabı geldi eşim kuracak bi de bebek arabası puset ser aldım bir kaç parça kıyafet daha çok eksiği var benimde aynı şekilde ama yavaş yavaş gidiyorum bakalım. Gerçi dün bi annemiz doğdum yaptı doğum çantası ne olur ne olmaz hazırlanmalı

32den sonra hazır olsun eşyalarınız diyor doktorlar. Özelde mi doğum yapmayı düşünüyorsunuz devlette mi? Eğer İstanbuldaysanız bilirsiniz ben Çamlıca Medicana da yapmayı düşünüyorum şmdilik bakalım. 35-40 bin TL arası bir fiyat verdiler normal doğum için.

Garip bir şey söyleyeceğim. Eski sitelerde bayağı devam ediyor komşuluk. Hele bir de 1+1 1+0 falan dairesi de olmayan site bulursanız öyle bir yere taşının çoluk çocuk dolu olur.
Park bahçede bulunuyor arkadaş çocuk sosyalleşirken. Yaz geliyor site bahçesine inin kesin bulursunuz.

Siz biraz laf atın. Apartmanda dairelerine girerken illa ki birileriyle denk gelirsiniz. Merhaba, iyi akşamlar. Tanışmamıştık biz 3 ay önce taşındık. Bir çocuğum var onun okul telaşı, kendimin iş telaşı derken kendimi tanıtamamıştım. Diye ufak bir giriş yapın. Sonraki günler haftalar yine merhabalaştıkça, müsait zamanınızda kahveye de beklerim diyebilirsiniz

İnsanlarla komşuluk ilişkisi kurmamak sosyal ilişkinin 0 olması değil ki. Gayet sosyal biriyim ama komşularla merhaba merhabadan öteye gitmem. Sırf birileri ile aynı binada yaşıyor olmak anlaşmak ve birlikte vakit geçirmek için yeterli bir sebep değil. Eskiden varmış evet fazla komşu ilişkisinin getirisi kadar götürüsü oluyor. Dedikodu vs.Ha ama siz istiyorsanız yavaş yavaş yanaşın ölçün tartın karşı tarafta isterse kafanızda uyarsa tatlı bir komşu edinirsiniz belki.:)

Bizde devam ediyor, hepimiz birbirimize koşarız. Bir şey pişirsek hemen birbirimize götürürüz. Şehir dışına çıkan çiçeklerini emanet eder, yaz gelince vakit bulduğumuzda balkon sohbetleri yaparız.

Bedava ben Beylikdüzü Medicana da 70 dediler nasıl oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…