eski öğrencimin kötü durumu

lcopur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008
75
4
98
Kayseri
kızlar ben öğretmenim. bundan iki yıl önceki öğrencimi bir alışveriş merkezine girerken gördüm. on beş yaşında ama bir kadın gibiydi saçlarını boyatmış oldukça kısa bir etek, topuklular falan. çok sıkıntılı bir ailenin çocuğuydu üvey anneyle büyümüş on tane falan kardeşi vardı. sonra okula gelmez oldu bir anda. öğrendim ki öz annesinin yanına gitmiş. orda da üvey baba var sanırım. çok saf bir çocuktu. kandırılmaya müsait diyebilirim. önümden yürüdü arkasından atılan laflar, garip garip bakan insanlar üzüldüm ama elimden ne gelirki. beni görünce merhaba hocam dedi ben de merhaba dedim. görüşürüz dedi döndü arkasını gitti. eşimde kala kaldı senin öğrencin mi diye. :18:ama o görüntüsü aklıma geldikçe ne yapabilirim diye de düşünmüyor değilim. okuyoruz kötü haberler. böyle başlıyor sanırım. kış günü mini etek ve tişört giyip akşam saatlerinde gezecek bir çocuk değildi. hatta okula pasaklı pasaklı gelirdi. parayı nereden buldu kiminle buluşmaya gidiyordu aklıma kötü şeyler geliyor......

Muhtemelen durum düşündüğünüz gibidir.
Ben olsam bir şekilde konuşup yapacak bir yardımım varsa yapmaya çalışırdım.

karşılaşma imkanın varsa onu bulup ilişkini kesmemelisin
zaten ailesi yol göstermiyorsa elinden tutacak birileri gerekir
ya bir akraba, ya bir komşu, ya bir öğretmen
illa ki biri bununla sürekli iletişimde olacak
yoksa yazık olur, kaybedersiniz Allah korusun
Bu herkesin üzerine borçtur, siz de elinizden geleni yapıp bulmaya çalışın onu
Allah korusun herkesi

Ogrenciniz suan egitimine devam ediyormu acaba.Aslinda sosyal hizmetlere basvuru yapabilirsiniz.10 tane kardesi varmis ailesi ilgilenmiyordur bile

Bence öğretmenlik sadece okulda olmaz, yardıma ihtiyacı olan eski öğrenciniz bile olsa elinden tutun ki sizin içinizden gelen güzel niyet de bu sanırım. Ona tekrar ulaşma şansınız yok mu? Belki sizi tersleyedebilir bu kadar asi bir tavra büründüyse ama belki de kimbilir sözleriniz bir etki yaratır üstünde ve bir genç kızı kurtarmış olursunuz...

Çok zor bir durum ben bile yazınızı okurken kafamda çareler üretmeye çalıştım.Hocam bence o çocuğu bulup elinden tutmalısınız birşeyler yapabilirsiniz gerçekten üzüldüm ya bir gün orda burda öldürüldüğünü kesildiğini yada pazarlandığını duyarsanız aklınıza gelecek tek görüntü alışveriş merkezindeki görüntü olacaktır işte o zaman keşke demek yerine bişeyler yapmanızı öneriyorum.Bende stajer öğretmenim ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum..Hiçbişey yapamazsanız bile sadece konuşmayı onu iyi şeylere yönlendirmeyi deneyin.Yada rehber öğretmenini bulun ve iletişime geçin.Ne diyebilirim ki Allah yardımcısı olsun.Rabbim kötü yollardan korusun

Merhaba hocam . Meslektaş sayılırmışız bende üzüldüm bu duruma .
Eski öğrencinizse ailesine ulaşabileceğiniz bir irtibat numarası bulursunuz okul idaresinden . Belki öğrencinizin bizzat kendi telefon numarasına da ulaşırsınız . Bir abla gibi yaklaşıp buluşalım , görüşelim , bir kahve içelim diye teklif edebilirsiniz . Aklıma bir tek bu geldi

zor bir durum. onu bulup konuşmaktan başka çare yok. ama konuşmak ne kadar çare olabilir bilmiyorum Allah yardımcısı olsun dogru yoldan ayırmasın

onun durumunu dert edinmisiniz ki bu konu hakkinda konusmak istemissiniz.
o cocugun elinden tutabilirseniz ve bunu basarabilirseniz ne kadar hayirli bir is islemis olursunuz.
Rabbim yardimciniz olsun.
Genclerimizi de Allah maddi manevi felaketlerden korusun. Amin

keşke sorsaydınız, bu saatte napıyorsun, seni gideceğin yere bırakalım, diye... yanlış bir şey yapacaksa, verdiği tepkiyi daha iyi yorumlardınız.

içiniz rahat etsin diye, idareden ailesinin tel ine ulaşabilirsiniz, ve onu arayıp bir çay içmeye, görüşmeye çağırabilirsiniz. ben durumundan şüphe duyduğum öğrencilerimle biraz konuşarak olayın iç yüzünü anlamaya çalışıyorum. eğer gerçekten de ciddi birşey olduğunu düşünürsem, rehberlik veya aile ile duruma göre görüşüyordum. erken ve doğru yerde müdahele etmek, güzel sonuçlar doğuruyor.
sorunu fark ettiğiniz anda gözlemleri artırarak, gerekirse o anda müdahele etmek çok daha etkili sonuç veriyor.
2 sene önce o çocuk hakkında daha çok bilgi edinebilirdiniz. bence rehberlik ile de görüşün, belki onların daha çok bilgisi vardır öğrenci hakkında... eski bilgilerine bakın, sizin gözlemlerle paralellik gösteriyor mu?

açıkçası ben çok kötü birşey olmayabilir diye de düşündüm. özenti nedeniyle bu görüntüde olan çok öğrencimle karşılaşıyorum. günümüzde o kadar da masraflı şeyler değil bunlar. kötü yola düşmüş değiller, ailelerinin yanında görüyorum o şekilde...
ergenlikte birçoğu farklı şekillere giriyor. sizin öğrenci de belki dikkat çekmek için o şekile girmiştir, dışarıdan nasıl göründüğünün gerçekten farkında olmayanlar da var... şimdi okuduğu okulu bulup, oradaki rehberlikle ve sınıf öğretmeni ile iletişime geçmeye çalışın, içiniz rahat etsin. gerçekten de ciddi bir sorun varsa, okulundaki öğretmenleri bunu anlamayacak kadar duyarsız değildir umarım. gerekirse durumu daha üstlere iletirsiniz. ama önce ortada sorun olduğundan emin olmalısınız...

Son düzenleme:
o an sadece şaşkınlık yaşadım ama sonra aklıma geldi ne yapabilirim diye eğitimine devam ediyormu öğrenebilirim çünkü sonradan soyadını hatırladım. il milli eğitimi arayıp kontrol ettirebilirim. lise 2ye gidiyor olması lazım eğer sınıf tekrarı yapmadıysa ama akademik olarak çok başarısız bir çocuktu zaten içinde bulunduğu şartlara göre de gayet normal. ulaşmaya çalışacağım karar verdim kesinlikle birşeyler yapmam lazım

ona ulaşabilirseniz bi yerde iş ayarlayıp orada çalışmasını sağlayabilirsinz belki

Yaşam şartları düşünülürse geldiği nokta ne yazık ki çok da şaşırtıcı değil. Ulaşma şansınız varsa araştırmanız çok iyi olur. Belli ki ona bugüne kadar yol gösterecek, kendine rol model alabileceği kimse olmamış. Birilerinin ilgisine ihtiyaç duyuyor olması çok normal hele ki ergenlik döneminde. Sizin ilginizle, yardımınızla hayatı yeniden yön kazanabilir. Üstelik saf biri olduğunu söylemişsiniz. Henüz o saflığını kaybetmeden, elinden tutarsanız onu kaydığı yerden çekebilirizsiniz.

15 yaş bildiğiniz üzere bir ergenlik yaşı. Kızlar bu yaşlarda miniye topuklulara merak sarabilir. Saçını boyatması o yaşta lüzumsuz ve engellenmesi gereken bişey tabiki. Ayrıca geldiği yer bir alışveriş merkeziymiş. Kötü biyer değil sonuçta. Biraz büyütüyorsunuz bence. Ayrıca her üveybaba kötü tacizci bir adamdır diye bir kaide yok. Ne babalar görüyoruz evladını kumar borcuna satıyor. Özetle bu bir geçiş dönemidir gözlem altında tutulmasından fakat aşırı üzerlerine gidilmemesinden yanayım

muhtemelen durum tahmin ettiğiniz gibidir ama yapıcak ne olabilir ki siz ne deseniz de tınlamaz. görmez. oturup konussanız nebiliyim ona uygun bi kitap hediye etseniz umursamaz ee zorlada birşey yaptıramazsınız .. Allahm yardım etsin kötülerden korusun demekten baska birşey yapılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…