Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gitmiş olsaydınız eşiniz kırılırdı bence. Zaten çok da etkilenmemişsiniz. Aramışsınız bence o yeterli...Aileler daha biz doğmadam tanışıyordu. eskiye dayalı aile dostluk bağları vardı. onlar benim babamın cenazesine geldiler mesela. doğum günü vb şeyler ile ölüm farklı bence, ama eşimin gitmemi istememesi normal. zaten engel olmadı sadece istemedi. ben de engel olmaz ama istemezdim, dillendirir miydim dillendirmez miydim bilmiyorum ama ölüm olunca işte insan bir vicdan yapıyor en azından ailesine karşı.
Basin sagolsun.. bosanmismiydiniz onunla? Bence biraz nasil ayrildiginla ilgili..zaten ölmüş birini kiskanacak degiller
Geçen sene insanlar daha çok dikkat ediyordu kalabalığa Allah rahmet eylesinAmcam geçen sene covidden vefat etti. Şimdilerde babam virüs bulaşır diye bizim cenazemize gelmeyenler yüzüme gülüyor, başkalarının cenazelerine koşarak gidiyor diye içerliyor. Olayın sıcağıyla olmasa da üzerinden zaman geçince hatırlanıyor.
Gitseniz ne olacaktı ki? Eşiniz doğru olanı yapmışAile dostuyduk. Bir zamanlar çok sevmiştim, bana çok kötülüğü de oldu ve maalesef iyi ayrılmadık ama yine de kendisinin de ailesinin de bende emeği çoktu. Gitmedim cenazeye... ailesi bekledi biliyorum... Onlar benim babamın cenazesine geldiler... ben gidemedim. Eşim istemedi gitmemi (biliyor her şeyi). İl dışındayız, ayrıca ertesi gün uzun yola çıkmak için hazırlık içindeydik, zaten gitmem sorun olurdu.. ama ... bilmiyorum tarif etmek çok zor.
Babamın cenazesine gelmeleri konusunda haklısınız.Ailesinin gözü sizi görmez evlat acısıyla. Cenazeye gelmediniz diye bozulmayı bırak farketmezler bile. Babanızın cenazesine de sizin babanız olduğu için değil, vefat eden kendi arkadaşları aile dostları olduğu için gelmişlerdir.
Başınız sağ olsun. Aynen öyle. İnsanın o anki acı ile hiçbir şeyi fark etmediği zannediliyor ama öyle değil. İnsan beyni çok ilginçtir, bir çok şey unutuluyor, ancak ölüm kaza gibi travmatik anlarda insan beyni herşeyi kaydediyor. Çok net bir şekilde üzerinden yıllar bile geçse (annemin cenazesi üzerinden 29yıl geçti mesela) her küçük ayrıntı kaydedilmiş gibi, kim geldi, kim nerede durdu, kim ne söyledi, dün gibi akılda kalıyor.Amcam geçen sene covidden vefat etti. Şimdilerde babam virüs bulaşır diye bizim cenazemize gelmeyenler yüzüme gülüyor, başkalarının cenazelerine koşarak gidiyor diye içerliyor. Olayın sıcağıyla olmasa da üzerinden zaman geçince hatırlanıyor.
Haklısınız. Aslında eşim bana karşı pek öyle biri değil, örneğin bu eski sevgilimin ailesini bir kaç kez aradım bayramlarda vs, ona sesini çıkarmadı. Cenazeye gitmemi istememesi aslında eşim için normal çünkü eşim genel olarak cenazelere katılmayı hiç sevmeyen birisi. Kendi arkadaşının babası vefat etti mesela, biz o zaman yazlıktaydık, eşim gitmek istemedi "gitmezsen çok ayıp olur" dedim, ki o arkadaşı yazlıkta tadilat konusunda bize çok yardım etmişti, ve o zaman babası hastaydı. Eşim yine gitmek istemedi ben atladım gittim onun yerine ve eşim yerine de bir mazeret beyan ettim. Yani eşimin cenazeye gitmek konusuna verdiği önem, benim veya genelde toplumun verdiği önem kadar büyük değil. İkincisi, normal bir zaman olsaydı ve ben gitmek için ısrar etseydim bana engel olmazdı, ancak çok zamansız oldu, biz tam yola çıkacaktık, yine engel olmazdı belki de ama bizim planlarımız açısından çok sorun olurdu. Ayrıca gitmemem de iyi oldu aslında çünkü zaten ikilemde kalacağım bir konu ve duygusal anlamda karışık bir durumdu benim için.Sizin eşiniz değil miydi, eski eşine haberiniz olmadan para yardımı yapan, ortada çocuk falan da yoktu üstlelik.
O eski eşiyle iletişim kurup, para yardımı yapabilir ama siz eski sevgilinizin cenazesine gidemezsiniz. Çünkü erkek olmak kendi yaptığını eşine, sevgiline hak görmemek demektir.![]()