• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski ve de aldatan sevgilinin evlenme teklifi yüzüğünü istemesi

Pardon da ne hakkı?? Zorlamı istediniz? Siz mi verdirdiniz? Sanıyorum ki hayır. Hakkı falan yok fetvayı verdim ben. Ha çok bulaşık biri laf eder bela olur falansa o noktaları bilemem ama hakkı yok.
Bulaşma falan olacağını zannetmiyorum ayrı sehirde yaşıyoruz zaten .Bende sizin gibi düşünüyorum. Sonuçta ben al demedim hediye etti ve bende onu kaybettim ya da sattım her neyse işte. Annem beddua eder de başıma iş gelir diye korkuyor sanırım . Ana yüreği işte :)

Bulaşma falan olacağını zannetmiyorum ayrı sehirde yaşıyoruz zaten .Bende sizin gibi düşünüyorum. Sonuçta ben al demedim hediye etti ve bende onu kaybettim ya da sattım her neyse işte. Annem beddua eder de başıma iş gelir diye korkuyor sanırım . Ana yüreği işte :)
İtin duası kabul olsa gökten kemik yağardı misali, boş ver. Ben de üniversitede sevgilimden ayrılınca hediye ettiği altın künye vardı bozdurdum yedim :D Kibar biriydi istemedi zaten, bir zaman sonra rahatsız oldum kolumda olmasından icabına baktım ben de :))

O da sizi aldatarak hakkınıza girmiş olmuyor mu? Bir insanı kandırmak, zamanını çalmak en büyük hırsızlık bence. Bedeli önemli değil sonuçta siz de ona hediye almışsınızdır, bir hak kalmış gibi gelmedi bana. Ama yine de içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.

O da sizi aldatarak hakkınıza girmiş olmuyor mu? Bir insanı kandırmak, zamanını çalmak en büyük hırsızlık bence. Bedeli önemli değil sonuçta siz de ona hediye almışsınızdır, bir hak kalmış gibi gelmedi bana. Ama yine de içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın.
Aynı fikirdeyim, hak konusunda oldukça hassasım, 600 liralık kıytırık bir yüzük konu sahibinin boşa giden zamanı, aldatılma yüzünden yaşadığı acıyı zerre kadar karşılayamaz ( bir de kıza verdiği hediyenin fiyatını söylemiş hanzo) C Can ciger kuzu sarmasi eğer ortada bir borç söz konusu ise, borçlu olan erkek arkadaşınız içiniz rahat olsun. Bir de utanmadan geri istemiş şaka gibi...

Ben olsam geri iade ederdim parasını. İçim rahat etmezdi bu şekilde. İade edemeyecek durumda isem de gereçekleri anlatırdım ve param olduğuna verirdim muhakkak. Bu gibi konularda çok çok hassasım.

Merhaba arkadaşlar
Daha önceki konumdan da bilen bilir eski sevgili kişisinin beni iş yerindeki kızla aldatmasi üzerine bende onu iş yerine rezil ederek ayrılmıştım.
O şahsiyet benden son konuşmamızda sana aldığım herşeyi özellikle o yüzüğü geri istiyorum dedi ben ise o yüzüğü balkondan aşagı attiğimı soyledim. Kisacasi kaybettiğimi söyledim o da birşey diyemedi tabiki. Ama olayın aslı şöyle aramız limoni olduğu zaman götürdüm sattım(ah salak kafam) önemli bir ihtiyacıma verdim. Bugün annemle bu konuyu konuştum. Annem niye öyle yaptın sende hiç bir hakkı kalmasin parasini bir arkadaşına ver o da o kişiye versin dedi(annem biraz dindar birisidir hak hukuk vs bu konularda hassas) şimdi ben ne yapsam bilmiyorum . hiç bir şekilde kendisiyle muhattap olmak istemiyorum birbirimizden öldüresiye nefret ediyoruz zaten . Arkadaşlarını da hiç sevmem onlar da keza beni .bir arkadaşı kuyumcuda çalışıyor. Ondan almış zaten acaba ona sorup parası neyse verip kurtulsam mı yoksa boşversem mi sonuçta hediye yani geri istemesi kişiliksizlik diye düşünüyorum. Şimdi arkadaşına parasini sorsam versem falan benimle muhattap kurmak istiyor havalarına girecek ondan da biraz çekiniyorum Hanimlar ne diyorsunuz?

Evlenme teklifi yaptığı yüzük müydü? Öyle ise, evlenilmeyeceği anlaşılan kişinin verdiği yüzük geri verilir. Çünkü o evlenme sözü verdiğiniz yüzüktür. O sözü bozunca geri verirsiniz. Sadece dini açıdan değil, etik olarak ve görgü kuralı olarak da böyle. Evlenmiş olsaydınız boşanırken sizde kalabilirdi. Yasalara göre de takılar nişan bozulursa geri verilir, boşanırken kadında kalır.

Evlilik teklifi yaptığı yüzük değilse de parasını verin derim.

Yüzüğü satmanızı hiç doğru bulmadım, karşınıza iyi biri çıksa size altından hediyeler alsa ihtiyacınız olduğunda onu da mı satacaksınız.

Benim bu konudaki tek düşüncem kimsenin hakkı kimsede kalsın istemem, istediğiniz kadar nefret etsenizde sonuçta onu başkası almış size bence bir yüzük alın Berin sonuçta kul hakkı, ben çok gururluyum ben olsam direk alır yüzüne fırlatırdım.

Yüzüğü istemesi büyük bir terbiyesizlik ama keşke sende satmasaydın. Gerçi olmuşla ölmüşe çare yok. Bence anneni dinle eğer verebilecek durumdaysan ver parasını. Bırak onun sende hakkı kalacağına ,senin onda hakkın kalsın. Sen alacaklı ol :)

ay valla ben olsam hayatta vermem satmasam da vermem hatta atarım tuvalete çekerim sifonu bu esnada videoda çekerim al derim yüzüğün git ara kanalizasyonlarda belki satmak doğrudur değildir bilemem ama esas o sizin onun aldığı bir yüzüğü takmanızı hak etmemiş ki daha bir de hakkına girmiş olasınız. Parasını istese dahi hoşt köpek deyin gönderin :))) aldatma vs olmadan ayrılınsa boyle demem ama bu ben pisledim mumu nereye dikeyim demek gibi bir durum olmuş.

Back
X