Eskiden özenirdim

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, eskiden çevremde özenilecek bir şey gördüğümde özenirdim, bende de olması için uğraşırdım bir çabam olurdu ya da sürekli aklımda olurdu.. Şimdi ise boş veriyorum, erteliyorum.. İçimde öyle güçlü istek olmuyor.. Mesela örnek olarak söyleyim, eskiden benim tırnak yeme huyum vardı.. Uzun yıllar tırnak kemirdim. Hiç uzun tırnağım olmuyordu.. Güzel bakımlı elleri olanları görünce özeniyordum ve bu tırnak yemeden kurtulmak sürekli aklımda oluyordu kurtulamasam bile istek olarak vardı.. Yıllar sonra bu huydan kurtuldum o ayrı konu..
Şimdi diyelim oda çok dağınık, yapılacak işler var benim yapmam lazım mesela.. Birisi bir foto atıyor yeni eşyalari düzgün yepyeni ev.. Özeniyorum ama kısa süreli olarak kalıyor.. Kalkıp yapacağım işleri yapıp da toplamıyorum.. Örnek olarak söyledim. Yani içimde istek kalmadı. Mesela zayıflamam lazım. Zayıf birini görüyorum bir süre motive oluyorum, sonra geçiyor.. Eskisi gibi direnecek mücadele edecek halim kalmadı galiba, üzüle üzüle, yıpranmaktan.. Ne yapmam lazım?

Bence hırs ya da istek adını ne koyuyorsanız kendinize yönlendirmeyi denemelisiniz öncelikle.

Başkalarının derli toplu evine özendiğiniz için değil kendiniz istiyorsanız bunu yapmalısınız.

Ya da birileri zayıf diye değil sağlığınız gerektiriyorsa ve istiyorsanız bunu denemelisiniz.

Belki zihninizde bir yerlerde bunlardan önce halletmeniz gereken şeyler vardır. Önceliğiniz bu tür şeyler bu yüzden değildir. Bir parça dinleyin kendinizi, içinizde yarım kalanları...

Bence hırs ya da istek adını ne koyuyorsanız kendinize yönlendirmeyi denemelisiniz öncelikle.

Başkalarının derli toplu evine özendiğiniz için değil kendiniz istiyorsanız bunu yapmalısınız.

Ya da birileri zayıf diye değil sağlığınız gerektiriyorsa ve istiyorsanız bunu denemelisiniz.

Belki zihninizde bir yerlerde bunlardan önce halletmeniz gereken şeyler vardır. Önceliğiniz bu tür şeyler bu yüzden değildir. Bir parça dinleyin kendinizi, içinizde yarım kalanları...

Örnek olarak söyledim.. Eskisi gibi isteğim kalmadı yani özetle..

motivasyon sebebiniz yanlış çünkü. başkasına özenme bir motivasyon yöntemi olamaz olsa olsa taklit olur.

kendi hayatınıza dönün bir defter alın hayatınızdakil artıları eksileri hayallerinizi isteklerinizi yazın sonra o isteklere ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini tespit edin ve küçük parçalara bölerek planlar yapıp her gün belli bir miktarını uygulayın.kendinize de ödül verin

mesela

istek: 10 kg vermek
araçlar: spor salonu /youtube videoları/pilates aletleri vs
hedef: her gün 1 saat spor yapmak
ödül: 1 ay sonunda 2 kg dan fazla verdiysem sinema/tiyatro vs

Örnek olarak söyledim.. Eskisi gibi isteğim kalmadı yani özetle..
Anladım. Örnekler başkaları üzerinden gidince belki bu şekilde motive oluyorsunuzdur diye düşünmüştüm. Geçici bir durumdur umarım, istekler yok olunca hayat daha yorucu oluyor.

Bu sey degil mi ya? Ben 😂 acaba ufak bir depresyon geciriyor olabilir misiniz? Ben de ayni boyleydim hicbir sey icin enerjim yoktu d vitaminim eksikmis megerse. Sonra biraz toparladim ama diyet konusunda hala motivasyonum yok. Bir de ben genelde baskalarina bakarak degil de kendim o konuda ufak da olsa bir basari elde edince gaza gelen biriyim. Mesela derslerimin iyi olmasi icin once bir sinavdan cok yuksek not almam gerekir ki o sekilde devam edebileyim 😂 siz de belki motivasyonu yanlis yerde ariyorsunuzdur?

Kıskançlığı bırakmışsınız iyi olmuş.

La ilâhe illallah de genden gel
Ele herseyden vazgecmek olmaz
Mücadeleci ol az bisim

Kıskançlığı bırakmışsınız iyi olmuş.

Ben senin nickini bile hatırlamıyorum sen benim tee ne kadar zaman önce geçen bir konuyu nasıl hatırlıyorsun? Demek ki kendin kıskançsın ki sende olanı başkasında da görüyorsun. Sağol yorumun için hem de sabahın 7 sinde böyle yorum yazan birinin ne düşündüğü benim için önemli değil. İyi günler.

Ben senin nickini bile hatırlamıyorum sen benim tee ne kadar zaman önce geçen bir konuyu nasıl hatırlıyorsun? Demek ki kendin kıskançsın ki sende olanı başkasında da görüyorsun. Sağol yorumun için hem de sabahın 7 sinde böyle yorum yazan birinin ne düşündüğü benim için önemli değil. İyi günler.
Ne eski konusu,ben bu konuya yazdım yorumumu.valla kimsenin eski konularını takip etmiyorum.sizi de ilk defa bu konu da gördüm.yorum yazdığım nicklere bakmıyorum bile.konuya yazıyorum direk.
'Tee ne kadar zaman önce geçen bir konu' diyorsunuz,doğru tespit demek ki.beni onaylamıs oldunuz sağolun.ben güne sabah 6 da başlıyorum,7 de yorum yazınca ne oluyormuş yani.saat belirtseydiniz o zaman şu saatlerde yazın diye.
Ne düşündüğün önemli değil diyorsun,sorma o zaman.hayatta her zaman eleştiriye açık olmalısın.Ve ayrıca hâlâ eski konularınıza bakmadım,bu mesajınıza rağmen.

Huy olmuş üşengeclik
Kendinize yeni motivasyon kaynakları bulmanız lazım özenmek kıskanmak işe yaramıyor artık
Ben 38bedenken kendime 34beden kıyafetler alıp bunları giyinicem artık derdim ve asla bi daha 38beden kıyafet almadım sırf o aldıklarımı giymek icin bile zayıfladım mesela :)

Back
X