Merhaba arkadaşlar, eskiden çevremde özenilecek bir şey gördüğümde özenirdim, bende de olması için uğraşırdım bir çabam olurdu ya da sürekli aklımda olurdu.. Şimdi ise boş veriyorum, erteliyorum.. İçimde öyle güçlü istek olmuyor.. Mesela örnek olarak söyleyim, eskiden benim tırnak yeme huyum vardı.. Uzun yıllar tırnak kemirdim. Hiç uzun tırnağım olmuyordu.. Güzel bakımlı elleri olanları görünce özeniyordum ve bu tırnak yemeden kurtulmak sürekli aklımda oluyordu kurtulamasam bile istek olarak vardı.. Yıllar sonra bu huydan kurtuldum o ayrı konu..
Şimdi diyelim oda çok dağınık, yapılacak işler var benim yapmam lazım mesela.. Birisi bir foto atıyor yeni eşyalari düzgün yepyeni ev.. Özeniyorum ama kısa süreli olarak kalıyor.. Kalkıp yapacağım işleri yapıp da toplamıyorum.. Örnek olarak söyledim. Yani içimde istek kalmadı. Mesela zayıflamam lazım. Zayıf birini görüyorum bir süre motive oluyorum, sonra geçiyor.. Eskisi gibi direnecek mücadele edecek halim kalmadı galiba, üzüle üzüle, yıpranmaktan.. Ne yapmam lazım?